Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ν. Κανελλάκης: “Πεντακάθαρα τα νερά του Πεπανός”

Με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες περί εμφάνισης κρουσμάτων σταφυλόκοκκου σε παιδί ή παιδιά τα οποία έκαναν χρήση της πισίνας του δημόσιου κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός», ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης ανακοίνωσε τα εξής:

«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη για τη διοίκηση του ΠΕΑΚ η ύπαρξη δημοσιευμάτων και ανώνυμων καταγγελιών για δήθεν δυσλειτουργία του δημόσιου κολυμβητηρίου της Πάτρας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Παλιότερα, αφορούσαν την ποιότητα του νερού ή τις εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου.

Φέτος, διαπιστώνουμε ότι το «τροπάριο άλλαξε» με τη δήθεν ύπαρξη κρουσμάτων σταφυλόκοκκου.

Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτών των ανώνυμων επιθέσεων, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Σε επικοινωνία που είχα το απόγευμα της Πέμπτης, δηλαδή αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι ανώνυμες καταγγελίες, με τους υπευθύνους όλων των ναυταθλητικών σωματείων τα οποία κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου, όλοι τους διέψευσαν πως υπάρχουν κρούσματα σταφυλόκοκκου.
Πέρα όμως από αυτό, οι ανώνυμοι συκοφάντες, διότι περί αυτού πρόκειται, διαψεύδονται και από τις συνεχείς μετρήσεις καταλληλόλητας των νερών στις πισίνες, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετρήσεις που πιστοποιούν ότι τα νερά διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα.

Στο κολυμβητήριο πραγματοποιείται συστηματική εβδομαδιαία ανάλυση του νερού ακόμα και για το σταφυλόκοκκο (αν και δεν είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία).

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα που δεν δικαιολογούν συρροή κρουσμάτων από σταφυλόκοκκο.

Μετρήσεις οι οποίες αναρτώνται σε δημόσια θέα, στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και είναι ορατές από τον κάθε ένα και κάθε μία.

Εξάλλου, ας μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως, εάν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με το νερό, εμείς πρώτοι θα κλείναμε τις πισίνες, όπως άλλωστε πράξαμε πρόσφατα και μάλιστα δύο φορές, όταν σημειώθηκαν τα κρούσματα με τα κόπρανα.

Έστω και με αυτή την αφορμή, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες και ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τα νερά του «Α. Πεπανός» είναι πεντακάθαρα.

Τέλος, καλούμε τους εμπνευστές αυτής της, αναμενόμενης επίθεσης, να σεβαστούν αν μην τι άλλο, τον κόπο των εργαζομένων και την εργώδη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, τόσο από την παρούσα, όσο και από την προηγούμενη διοίκηση, να μείνει ανοικτό το «Α. Πεπανός», το μοναδικό δημόσιο κολυμβητήριο της Πάτρας.

Εμείς πάντως, ως διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, κόντρα στα όποια συμφέροντα θέλουν να μας βάλουν “τρικλοποδιές”».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο Αγρίνιο η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης της ΝΕΠ

Με πολυπληθή παρουσία θα συμμετάσχει το Σάββατο 17/11 η Αγωνιστική ομάδα κολύμβησης της ΝΕΠ στην Ημερίδα Grand Prix του Αγρινίου. Στόχος των κολυμβητών και των κολυμβητριών του Σταύρου Νταλαχάνη θα είναι οι νέες διακρίσεις.

Αναλυτικά όλες οι συμμετοχές:

Αθανασία Διαμαντή (2003): 50μ. ελ., 100μ. ελ., 50μ. πετ., 100μ. πετ.
Κωνσταντίνος Ζαμπλάρας (2003): 50μ. ελ., 100μ. ελ., 50μ. πετ.
Δημήτρης Μαρίνης (2003): 50μ. ύπτ., 100μ. ύπτ., 200μ. ύπτ.
Αγγελος Βαρβασαινίτης (2004): 100μ. ελ., 100μ. πετ., 100μ. Μ.Α.
Γεράσιμος Βαρβατσούλης (2004): 50μ. ελ., 100μ. ελ., 50μ. πετ., 100μ. πετ.
Σοφία Καναβού (2004): 50μ. ελ., 100μ. ελ., 50μ. πετ., 100μ. πετ.
Ανδρόνικος Κωσταντόπουλος (2005): 400μ. ελ., 1500μ. ελ., 100μ. ύπτ.
Νίκη Μπουσίου (2005): 50μ. ελ., 50μ. πρόσθ., 100μ. Μ.Α.
Χριστίνα Φλουσκούνη (2005): 100μ. πρόσθ., 200μ. πρόσθ.
Παναγιώτα Γιαννακοπούλου (2006): 50μ. ελ., 50μ. πετ., 100μ. πετ., 200μ. Μ.Α.
Εμμανουέλε Κόμες (2006): 50μ. ελ., 100μ. ελ., 100μ. Μ.Α.
Δήμητρα Χριστοπούλου (2006): 50μ. πρόσθ., 100μ. πρόσθ., 200μ. πρόσθ.

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Λειτουργεί κανονικά από σήμερα το “Α. Πεπανός”

Με απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, το δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» επαναλειτουργεί από την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.
Το κολυμβητήριο είχε κλείσει λόγω των φθορών που προκλήθηκαν σε τμήμα της στέγης του, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης θα γίνουν παράλληλα με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, καθώς μετά από αυτοψία των τεχνικών κρίθηκε ότι, οι ζημιές στη στέγη και οι εργασίες, δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης αλλά και στην ασφάλεια των αθλούμενων.
Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κλειστό λόγω καιρικών φαινομένων το “Α. Πεπανός”

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη περιοχή, δημιούργησαν πρόβλημα στο στέγαστρο του κολυμβητηρίου “Α. Πεπανός”, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του, από το ΠΕΑΚ Πάτρας, μέχρι την λύση του όλου θέματος.

Οι ομάδες θα ενημερωθούν από τους υπευθύνους μόλις αποκατασταθεί η ζημιά.

Αναλυτικά:

“Με απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, το δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, μετά τις φθορές που προκλήθηκαν σε τμήμα της στέγης του κολυμβητηρίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πλήττουν την περιοχή.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, για την ώρα, δεν είναι εφικτή η αποκατάσταση των ζημιών από συνεργείο εργαζομένων.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν, άμεσα και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων.

Για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚ Πάτρας, τέλος, ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Πατρών για την άμεση ανταπόκριση στο συμβάν”.

 

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Διαφήμιση

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.