Connect with us

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Ν. Ρουμελιώτης: “Οι ξένοι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες”

Published

on

Ωμός, χειμαρρώδης και απολαυστικός, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε στη «Match» της Δευτέρας, απαντώντας στον ΠΑΣΑΠ και επιβεβαιώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της αύξησης των ξένων στη Volleyleague

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟ

Το τεράστιο ζήτημα της αύξησης των ξένων στη Volleyleague έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών να αντιδρά. Ο Νίκος Ρουμελιώτης, παρότι αγωνίζεται επί σειρά ετών, η ιδιότητά του ως προέδρου της Παναχαϊκής τον έχει οδηγήσει στο να βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Μιλώντας αποκλειστικά στη «Match» ο 39χρονος Πατρινός αποκάλυψε ότι τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της απόφασης.

«Ό,τι έχει ζητήσει ο ΠΑΣΑΠ, έχει γίνει»

«Οι γνώσεις μου πια δεν είναι μόνο από τη μεριά του αθλητή, αλλά και του παράγοντα. Έχω ελαφρώς εναντιωθεί με τον ΠΑΣΑΠ, που έχει πάρει μία θέση εναντίον των παραγόντων και της ΕΣΑΠ άνευ προηγουμένου. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην οργάνωση του πρωταθλήματος δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Είμαι βέβαιος ότι θα απαντήσει ο ΠΑΣΑΠ σε αυτά που λέω, γι’ αυτό τους προλαβαίνω και λέω ότι πρέπει να σταματήσουν να βγαίνουν στις εφημερίδες και να δηλώνουν ο ένας κι ο άλλος, αλλά να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρουν λύση. Εγώ είμαι υπέρ των ξένων. Θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν καλοί αθλητές στην ελληνική αγορά.

Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, ό,τι έχει ζητήσει ο ΠΑΣΑΠ, οι πρόεδροι των ομάδων το έχουν υλοποιήσει. Ναι, συγκρίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα με το γαλλικό και το γερμανικό όσον αφορά το θέμα οργάνωσης. Οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Τώρα, αν είναι full time, δίωρη ή τρίωρη απασχόληση είναι κοινή συμφωνία του αθλητή με τον πρόεδρο. Δεν γίνεται εν αγνοία του αθλητή. Όλοι είναι ασφαλισμένοι, εκτός ειδικών περιπτώσεων με αθλητές που είναι παράλληλα δημόσιοι υπάλληλοι και παίκτες. Ψάχνεται λύση και γι’ αυτό».

«Ναι, συγκρινόμαστε με Γαλλία»

«Όσον αφορά τις πληρωμές, να ενημερώσω τον ΠΑΣΑΠ ότι στα σωματεία που βρίσκονται στην Α1 και καλούνται να πληρώνουν τους αθλητές κάθε πρώτη του μηνός τους έρχονται χρέη πενταετίας και καλούνται να τα πληρώσουν ή να τα ρυθμίσουν στο 100% αλλιώς δεν μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα. Η Παναχαϊκή πλήρωσε τον Μπέλο, που είχε συμβόλαιο στο Παγκράτι -το οποίο απορρόφησε η ΠΓΕ το 2008-, και τον πλήρωσε το καινούργιο ΤΑΑ. Και δεν έπαιξε ποτέ στην Παναχαϊκή! Το σύστημα δηλαδή έχει αρχίσει και λειτουργεί. Εγώ, για να παίξω στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχω πληρώσει όλους τους αθλητές που είχαν τη δούλευσή μου. Άρα, δεν μπορώ να μην συγκρίνω με το γαλλικό πρωτάθλημα. Και στη Γαλλία ισχύει ο ίδιος νόμος. Εάν δεν έχω φορολογική ενημερότητα, το σωματείο παύει να παίζει Α1. Αυτήν τη στιγμή, Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός δεν έχουν πάρει άδεια, επειδή δεν είμαστε 100% σωστοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε αθλητές και κινδυνεύουμε να μην κατέβουμε. Άρα, μη μου λένε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν λειτουργεί όπως το γαλλικό.

Αυτό που λέω στον ΠΑΣΑΠ, στο αθλητικό όργανό ΜΑΣ, γιατί μην ξεχνάτε ότι είμαι ακόμη αθλητής, είναι «κύριοι, πρέπει να δείξετε υπομονή». Το πράγμα πάει να οργανωθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ομάδες δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ σε κανέναν αθλητή. Και, αν οφείλουν, είναι ρυθμισμένο. Άρα, δεν μπορείτε να λέτε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι Ζιμπάμπουε. Εμείς οι πρόεδροι παλεύουμε για να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι αθλητές τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχετε βάλει με τους προέδρους και την ΕΣΑΠ, επειδή θέλουμε να αυξηθούν οι ξένοι και να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα».

«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια»

«Αν πραγματικά οι πρόεδροι έβλεπαν Έλληνες μεγάλης ποιότητας, ίσως και να μην έπαιρναν αυτήν την απόφαση. Ναι, φταίνε οι ομάδες που δεν βγαίνουν αθλητές, αλλά αυτό είναι άλλο. Και, ναι, μάγκες (σ.σ. Έλληνες αθλητές), δείξτε ποιοι είστε, ώστε κάνουν συμβόλαιο οι ομάδες σε Έλληνες και όχι ξένους.

Επίσης, μπορεί η ΕΣΑΠ να βάζει ταβάνι επτά ξένων, αλλά λίγες είναι οι ομάδες που θα πάρουν επτά και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Δώστε το δικαίωμα όμως στη βελτίωση του πρωταθλήματος με ξένους. Αν όχι, να το βελτιώσουμε με Έλληνες, αν αξίζουν όμως να παίζουν και να έχουν σωστό συμβόλαιο στην Α1.

Αυτή είναι και η άποψη της Παναχαϊκής, γι’ αυτό και ψήφισε υπέρ. Θέλω να ενισχύσω την ομάδα μου με έναν καλό ξένο για να σώσω την κατηγορία. Δυστυχώς, το θέλω. Φέρνω ξένους και είναι καλύτεροι απ’ τους Έλληνες, είναι η ωμή αλήθεια. Εγώ σε δύο χρόνια που δεν θα μπορώ να πάρω τα πόδια μου, δεν υπάρχει διαγώνιος Έλληνας να με καλύψει. Πρέπει να φέρω ξένο».

«Όταν είχαμε λεφτά, δεν μίλαγε κανείς»

«Σαν καθαρός παίκτης, το έβλεπα διαφορετικά και το αντιμετώπιζα διαφορετικά γιατί ίσως να έχανα το συμβόλαιό μου. Στο παρελθόν όμως, το θυμάμαι αυτό το περιστατικό. Όταν όμως όλοι οι αθλητές ήμασταν βολεμένοι με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά μας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που παίρναμε πάρα πολλά λεφτά, δεν μίλαγε κανένας. Και δεν υπήρχε καν συνδικαλιστικό όργανο! Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Γιατί έχουν μειωθεί τα νούμερα στο βόλεϊ γιατί και οι πρόεδροι έχουν βρεθεί αυτή τη στιγμή να έχουν ευθύνες απέναντι στους αθλητές. Από το να έχω μεγάλες ευθύνες απέναντι στους Έλληνες αθλητές, προτιμώ να τους κάνω μικρά συμβόλαια με μικρές ευθύνες ώστε να τα τακτοποιώ».

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

ΠΓΕ: Ενδελεχής ενημέρωση από τον Κ.Σβόλη για τον Covid-19 (pics)

Published

on

Ο ιατρός καρδιολόγος και αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικης Παναχαϊκής, Κωνσταντίνος Σβόλης, παρευρέθηκε και στην ενημέρωση του τμήματος πετοσφαίρισης του συλλόγου.

Ο κ.Σβόλης μίλησε ενδελεχώς στα παιδιά των Ακαδημιών για τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια διαδικασία άκρως απαραίτητη που έχει καθιερωθεί από τους “κοκκινόμαυρους” έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη αντίληψη και το μικρότερο δυνατό ρίσκο για έκθεση στον ιό.

Άλλωστε, πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο ιατρό, ο οποίος έχει ειδική εμπειρία στο πως να κατευθύνει σωστά τους νέους αθλητές.

Η ενημέρωση και από το Panachaiki1891.gr

Ένα από τα βασικά κομμάτια της φιλοσοφίας της ΠΓΕ είναι η σωστή ενημέρωση τόσο σε ζητήματα αγωνιστικού περιεχομένου όσο και σε εξωαγωνιστικού.

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μας, η χώρα μας βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας του κορωνοϊού, είναι υποχρέωση μας στα παιδιά μας και στους γονείς τους η καλύτερη δυνατή ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τους τρόπους προστασίας από τον ιό.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως και κατά τη διαδικασία αγιασμού της Πυγμαχίας πριν λίγες ημέρες, έτσι και στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον Covid-19 από τον ιατρό-καρδιολόγο και αντιπρόεδρο της Παναχαϊκής μας, Κο Κωνσταντίνο Σβόλη.

Ο κ.Σβόλης μίλησε ενδελεχώς στα παιδιά των Ακαδημιών μας για τα μέτρα προστασίας και τις συνθήκες γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια διαδικασία άκρως απαραίτητη έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη αντίληψη και το μικρότερο δυνατό ρίσκο για έκθεση στον ιό.

Το “παρών” βεβαίως έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΓΕ, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, η Γενική Αρχηγός του τμήματος Πετοσφαίρισης, Αξιώτη-Γαρουφαλή Μαρία, ο τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, Σταύρος Γεράνιος, αλλά και οι προπονητές Λευτέρης Δρακόπουλος και Ηρώ Παπαδοπούλου.

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Μετά το 1st Ojo Mix Open, έρχεται το 1st FootVolley Open στην Αγυιά

Published

on

Ντεμπούτο στις δικές του διοργανώσεις τουρνουά έκανε το Patras Beach House της Μαριώτας Αγγελοπούλου, το οποίο φιλοξενείται στις Εγκαταστάσεις της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στην Αγυιά.

Ο εξαιρετικά διαμορφωμένος χώρος διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο (11-12 Ιουλίου), το τουρνουά 1st Ojo Mix Open, με τη συμμετοχή συνολικά 24 ομάδων.

Ωστόσο η δράση δεν σταματά εδώ.

Συγκεκριμένα, το προσεχές τριήμερο (Παρασκευή 17/7, Σάββατο 18/7 και Κυριακή 19/7) θα διεξαχθεί και τουρνουά, “1st FootVolley Open” στην Αγυιά.

Continue Reading

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ

Ανακοίνωσε τον προπονητή Λ.Δρακόπουλο η ΠΓΕ

Published

on

Ακόμα μια προσθήκη στις Ακαδημίες του τμήματος πετοσφαίρισης πραγματοποίησε η ΠΓΕ.

Η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας της με τον τεχνικό Λευτέρη Δρακόπουλο.

Στόχος της ομάδας είναι η συστηματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητριών και η κατάλληλη προετοιμασία τους για τις υποχρεώσεις της επόμενης αθλητικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Panachaiki1891.gr: 

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης αθλητικής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του τμήματος βόλεϊ του Συλλόγου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας για τη νέα αθλητική περίοδο με τον προπονητή Λευτέρη Δρακόπουλο στα τμήματα της ακαδημίας πετοσφαίρισης.

Τόσο με την καθοδήγηση του έμπειρου και καταξιωμένου τεχνικού διευθυντή κ. Σταύρου Γεράνιου όσο και με την συνεισφορά του κ. Δρακόπουλου αναμένεται αμφότεροι με επαγγελματισμό, όραμα και αποτελεσματικότητα, να προσφέρουν τα μέγιστα στη συστηματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητριών και να τις προετοιμάσουν κατάλληλα για τις υποχρεώσεις της επόμενης αθλητικής περιόδου.

Καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΠΓΕ Λευτέρη!

Βιογραφικά στοιχεία του:

Φοιτητής στο πολυτεχνείο Μηχανικών Ηλεκτρωνικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (2016 -…)

Αθλητικό ιστορικό:

2005-2019 Ε.Α.Πατρών
2014-2015 3η θεση πανελλήνιο παίδων
2015-2016 2η θεση πανελλήνιο εφήβων
2016-2017 2η θέση πανελλήνιο εφήβων

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: 2014-2015 Άνοδος στην Α2 ανδρών και συμμετοχή 4 χρόνια

Εθνική ομάδα:

3 χρόνια συμμετοχή στην προετοιμασία παίδων/εφήβων,

2017 προετοιμασία Εθνικής Ελπίδων

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.