Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Νίκη μισή παραμονή για τον Απόλλωνα στο Πατρινό ντέρμπι με τον Προμηθέα (pics)

Πρώτη νίκη σε Πατρινό ντέρμπι για τους «μελανόλευκους», με 68-57 για την 20η αγωνιστική της Basket League.

Published

on

Για πρώτη φορά από την στιγμή που υπάρχει το πατρινό ντέρμπι στη Basket League, ο Απόλλωνας κέρδισε τον Προμηθέα (68-57) κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ήταν αποφασισμένοι από νωρίς να πάρουν τη νίκη – χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, αποκτώντας γρήγορα το προβάδισμα.

Παρά το μπλακ άουτ που υπέστησαν στη δεύτερη περίοδο και το -προς στιγμήν- προβάδισμα των φιλοξενούμενων μάλιστα, αντέδρασαν και επέβαλαν εκ νέου τα δικά τους «θέλω» στην αναμέτρηση, πριν φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Ο Τέβιν Μακ (27 πόντοι με 5/9 τρίποντα) ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Προμηθέα, με τον Γιώργο Μπόγρη (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να πραγματοποιεί την πιο γεμάτη φετινή εμφάνισή του.

Από την άλλη, ο Τζο Τόμασον ξεχώρισε στην επίθεση (12 πόντοι), αλλά πέραν της ήττας, αυτό που απασχολεί περισσότερο τον Γιάννη Χριστόπουλο είναι η κατάσταση της υγείας του Τζορτζ Κόντιτ, ο οποίος αποχώρησε στα 6’28” για το τέλος με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Η ενέργεια του Απόλλωνα Πάτρας ξεχείλιζε στο Κλειστό της Περιβόλας στην πρώτη περίοδο, με τον Τέβιν Μακ να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Ο περιφερειακός του Νίκου Βετούλα έβαλε συνεχόμενα περιφερειακά σουτ μάλιστα, αποτελώντας τη βασική αιτία για το +11 (25-14 στο 11′), το οποίο μετέφερε μπόλικη πίεση στην απέναντι πλευρά.

Στα επόμενα έξι λεπτά όμως, όλα ανατράπηκαν. Με τον Απόλλωνα Πάτρας να μένει δίχως εντός παιδιάς καλάθι, ο Προμηθέας βρήκε την αφορμή για να να ανακάμψει και να πάρει το προβάδισμα (26-27 στο 17′), δείχνοντας πως έχει σφυγμό. Ξανά με όπλο το τρίποντο όμως, η ομάδα του Νίκου Βετούλα αντέδρασε και πήγε στα αποδυτήρια, ούσα στο +6 (37-31).

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι πλέον για τον Απόλλωνα, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερα δικαιώματα στον Προμηθέα. Σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους άλλωστε, το προβάδισμα παρέμεινε στα δικά του χέρια, με τον Τέβιν Μακ να παραμένει πληγή για την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει θραύση κοντά στη ρακέτα.

Το +12 (52-40) του 27ου λεπτού αποτύπωνε ανάγλυφα την εικόνα του αγώνα, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να κάνει ό,τι μπορεί για να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας του, αλλά η αστοχία στο τρίποντο (2/15) και τα χαμένα ριμπάουντ (26 έναντι 36) δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου ο Προμηθέας είδε τον Τζορτζ Κόντιτ να τίθεται νοκ άουτ (στα 6’28”) με πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο Απόλλωνας διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μια νίκη που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της παραμονής στη Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-14, 37-31, 55-46, 68-57.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Γκρίφιν 8 (2/8 τρίποντα), Βερτζ 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 λάθη), Ντέιβις 10 (2), Μπόγρης 10 (10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Μακ 27 (6/11 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Σιλά 4, Φιλιππάκος (0/4 σουτ), Καράμπελας (0/4 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καλχούν, Κογιώνης, Μαστρογιαννόπουλος (0/5 σουτ, 6 ριμπάουντ).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Χριστόπουλος): Κάουαν, Ντάνγκουμπιτς 9 (1), Μουράτος 7 (1), Χογκ 8 (5 ριμπάουντ), Κουλμπόκα 5 (1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κόντιτ 7 (7 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης 5, Γκίκας 2 (0/5 σουτ, 2/2 βολές), Τόμασον 12 (0/3 τρίποντα), Τανούλης 2.

Τα ομαδικά στατιστικά του Απόλλωνα Πάτρας: 16/37 δίποντα, 10/32 τρίποντα, 6/13 βολές, 48 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 19 επιθετικά), 21 ασίστ, 13 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 21/40 δίποντα, 3/22 τρίποντα, 6/8 βολές, 36 ριμπάουντ (27 αμυντικά + 9 επιθετικά), 13 ασίστ, 11 λάθη, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Απόλλωνας Πάτρας δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό (2/4, 15:45), ενώ ο Προμηθέας επιστρέφει στο “Δημήτρης Τόφαλος” για να παίξει με το Περιστέρι bwin (1/4, 16:00).

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Published

on

Ούτε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όπως έλεγαν πριν το τζάμπολ, προσδοκούσαν σε μία τέτοια φανταστική παρουσία των «ερυθρόλευκων» οπαδών στην Περιβόλα και σε ματς που δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Η κερκίδα που τοποθετούνται οι οπαδοί των φιλοξενουμένων ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτη, με την παρουσία δύναμης των ΜΑΤ κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 40λεπτου το όλο περιβάλλον θύμιζε περισσότερο ΣΕΦ και με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανταποδίδουν με ένα μεγάλο ευχαριστώ, πηγαίνοντας στη μεριά τους με τη λήξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και πριν το τζάμπολ οι μικροί φίλοι που είχαν πιάσει θέση περιμετρικά των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού «πολιόρκησαν» τους παίκτες (Έλληνες και ξένους) για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

Με τους «ερυθρόλευκους» να το απολαμβάνουν και να μη χαλάνε χατίρι σε κανέναν σχεδόν, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με το σφύριγμα της λήξης, όταν και ο αγωνιστικός χώρος της Περιβόλας γέμισε από κόσμο. Εκεί χρειάστηκε η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League: Οι διαιτητικές τριάδες στα παιχνίδια Απόλλωνα και Προμηθέα

Το παιχνίδι του Προμηθέα αναβλήθηκε, αλλά οι διαιτητές έχουν οριστεί

Published

on

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής στο τοπ-6 και τα πλέι-άουτ της Basket League.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου ΠΑΟΚ-Απόλλων στο ξεκίνημα των πλέι-άουτ θα σφυρίξουν οι Θεονάς, Μαγκλογιάννης και Λουλουδιάδης.

Σε ότι αφορά τον αγώνα του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό (όποτε οριστεί) στο ΟΑΚΑ (9μ.μ., ΕΡΤ-3) ρέφερι θα είναι οι Τσολάκος, Τζιοπάνος, Κατραχούρας.

Όσο αφορά τους Αχαιούς, ο Μαρινάκης θα είναι στο Κυριακάτικο ματς Ολυμπιακός-Άρης και ο Καρπάνος στο Δευτεριάτικο ΑΕΚ-Μαρούσι.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

Οι «μελανόλευκοι» θα κάνουν εκκίνηση στα πλέι-άουτ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ
στην Πυλαία, κυνηγώντας το… όγδοο θαύμα για την παραμονή

Published

on

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Basket League με τον Απόλλωνα να τερματίζει όχι μόνο τελευταίος, αλλά και με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την αμέσως επόμενη ομάδα (Καρδίτσα).

Κάτι που αυτομάτως καθιστά τις όποιες ελπίδες έχει για να αποφύγει τον υποβιβασμό -σχεδόν- μηδαμινές ή για την ακρίβεια ισοδυναμεί με ένα τεράστιο αλλά πιθανότατα ανέφικτο στις μέρες μας «θαύμα». Πρεμιέρα θα κάνει από την Θεσσαλονίκη και την έδρα του ΠΑΟΚ (Πυλαία) αναζητώντας το πολυπόθητο διπλό που θα τον κρατήσει όρθιο μέχρι τον επόμενο «τελικό», δίχως γυρισμό.

Οι ομάδες του γκρουπ 7-12 ξεκινάνε μεταφέροντας την βαθμολογία της α’ φάσης και άρα έχουμε: ΑΕΚ 31, Λαύριο 30, ΠΑΟΚ 30, Μαρούσι 29, Καρδίτσα 29, Απόλλων 25.

Τα «τρελά» σενάρια…

Σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας ομάδων μετά τις 5 αγωνιστικές που θα διεξαχθούν, κριτήριο θα είναι οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια συνολικά, με τον Απόλλωνα… μαθηματικά να κυνηγάει Λαύριο και Καρδίτσα (έχει 1-1 από την κανονική περίοδο).

Για να προλάβει μία από αυτές, θα πρέπει το μεν Λαύριο να έχει 0/5 στα πλέι-άουτ, η δε Καρδίτσα 1/4 και η ομάδα του Γ. Χριστόπουλου εννοείται το απόλυτο (5/5). Στα ίδια εξωπραγματικά σενάρια και το 1/4 ή 0/5 του Αμαρουσίου (πάντα με τον Απόλλωνα να μη χάνει κανένα παιχνίδι).

Το πλήρες πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα πλέι-άουτ:

1η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Απόλλων, Λαύριο-Καρδίτσα, ΑΕΚ–Μαρούσι.

2η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΕΚ, Λαύριο-ΠΑΟΚ, Μαρούσι-Καρδίτσα.

3η αγωνιστική: Μαρούσι-Απόλλων, ΑΕΚ-Λαύριο, ΠΑΟΚ-Καρδίτσα.

4η αγωνιστική: Καρδίτσα-Απόλλων, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Λαύριο-Μαρούσι.

5η αγωνιστική: Απόλλων-Λαύριο, Καρδίτσα-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Μαρούσι.

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook