Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΟΠ: Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι αγώνες Κυπέλλου Άνοιξης στην κολύμβηση

Το Δελτίου Τύπου της ομάδας με τα δρώμενα του Κυπέλλου, τις διακρίσεις και ευχαριστίες

Published

on

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του κολυμβητικού Κυπέλλου Άνοιξης 2023, με την καμπάνια #NotAlone από το ART HUB Athens να είναι το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης.

Το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Απριλίου 2023, ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών καλωσόρισε στην Πάτρα και στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ολυμπιονίκης «Αντώνης Πεπανός», εκατοντάδες αθλητές στη διοργάνωση του Κολυμβητικού Κυπέλλου Άνοιξης 2023. Περισσότεροι από 350 προερχόμενοι από 24 αθλητικά σωματεία έδωσαν τελικά το παρόν στην διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΠ κ.Γεώργιος Μάνεσης στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης ανέφερε τα εξής:

« Η καθιέρωση της κολυμβητικής συνάντησης του Κυπέλλου Άνοιξης, είναι απόρροια μιας μεγάλης ιστορικής διαδρομής του ΝΟΠ στα κολυμβητικά δρώμενα της χώρας.

Αρχικά με τα Μαραγκοπούλεια, πίσω από το 1947 μέχρι και το 1974, κάθε καλοκαίρι στο λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια, με τα Γεωργιάδεια τα καλοκαίρια από το 1985 στο νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Παράλληλα, ο ΝΟΠ την ίδια εποχή ξεκινά δυο ακόμα πανελλήνιες κολυμβητικές συναντήσεις, με το Κύπελλο Άνοιξης για πρώτη φορά το 1986 και λίγο αργότερα το Κύπελλο Χριστουγέννων.

Αυτές οι διοργανώσεις στη διάρκεια κάθε χρονιάς, προσελκύουν στην Πάτρα δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες κολυμβητές, δίνοντας τη δυνατότητα να καταγραφούν επιτυχίες για την Ελληνική κολύμβηση που την εποχή εκείνη βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης.

Δυστυχώς, όμως, για τον ΝΟΠ και την Πάτρα, το Κύπελλο Άνοιξης διακόπτεται το 2008 και θα παραμείνει ανενεργό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, για μια δεκαετία. Η διοργάνωση επανέρχεται δυναμικά το 2018, αλλά σύντομα ακολουθεί μια νέα υποχρεωτική διακοπή δυο χρόνων, λόγω της πανδημίας. Φτάνουμε έτσι αισίως σήμερα το 2023, να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι η 26η διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης, και είμαστε σίγουροι ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί στα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολουθούν.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν οι διοργανώσεις του Κυπέλλου Άνοιξης πέρα από το κατεξοχήν αθλητικό μέρος, έχουν και ένα πολιτιστικό ή κοινωνικό σκέλος, καθώς συχνά τιμώνται η μνήμη, οι επιτυχίες ή οι αγώνες σημαντικών προσώπων της Πάτρας ή κάποιο γεγονός.

Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό Κύπελλο Άνοιξης 2023, είναι αφιερωμένο στο κίνημα #NotAlone που αφορά την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και της οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης από όπου και αν αυτή προέρχεται, θέλοντας να δείξει πως στον αθλητισμό καμία και κανείς δεν είναι μόνος του, στοχεύοντας συγχρόνως στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων, αθλητών και αθλητριών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τη σιωπή τους πρέπει να σπάνε όχι μόνο τα θύματα, αλλά όλοι οι πολίτες, φίλοι, συγγενείς και γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών». Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Αυτή είναι και η δική μας ευχή.».

Ο ΝΟΠ ευχαριστεί θερμά τα σωματεία, τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές και τους συνοδούς που τίμησαν με την παρουσία σας, τη διοργάνωση, τον ΝΟΠ και την Πάτρα. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές, που η παρουσία τους έκανε δυνατή την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά και συγχαρητήρια στους υπαλλήλους και την διοίκηση του ΠΕΑΚ που φιλοξένησαν την διοργάνωση του Κυπέλλου Άνοιξης και φρόντισαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την ασφαλή υποδοχή των εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών.
Το Παράρτημα Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως πάντα έτσι και τώρα, με τους ναυαγοσώστες και τους Σαμαρείτες, έχει αποδειχθεί ένας αληθινός συνεργάτης του ΝΟΠ και αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη αποπνέοντας με την παρουσία τους αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Θερμές ευχαριστίες στους πολλούς χορηγούς του ΝΟΠ που αναφέρονται στα έντυπα και προσέφεραν ουσιαστική υλική υποστήριξη και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ποιοτική διεξαγωγή των αγώνων.

Τελευταίο αλλά εξ ‘ίσου σημαντικό να αναφερθεί είναι η συνεχής υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς το ΝΟΠ, καθώς χωρίς την ενθάρρυνση και οικονομική συμβολή της οποίας δεν θα είχε αναβιώσει ο θεσμός του Κυπέλλου Άνοιξης.

Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε και προσωπικά τις ευχαριστίες μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ.Δημήτρη Νικολακόπουλο για την συνεργασία του.

Ραντεβού στο Κύπελλο Άνοιξης 2024, με σημαντικές επιδόσεις και σε ακόμα καλύτερες συνθήκες.

Συμμετοχές και διακρίσεις.
Σχετικά με τις κατατάξεις των αθλητών/τριών του ΝΟΠ, έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

Α. Για την προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης του ΝΟΠ, σημειώθηκαν πολλές βελτιώσεις προσωπικών ρεκόρ και σημαντικές κατατάξεις. Συμμετείχαν 24 κολυμβητές και κολυμβήτριες και κατέκτησαν 8 χρυσά, 10 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια.

Β. Για την αγωνιστική ομάδα κολύμβησης οι 26 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος κατέκτησαν 27 χρυσά, 22 αργυρά και 16 χάλκινα μετάλλια .

Τα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στο φετινό κύπελλο άνοιξης είναι τα εξής:
• Einfiled Swim Squad (UK)
• Αθλητική Ένωση Αγρινίου «Ωκύαλος»
• Αθλητικός Όμιλος Αρίων Αμαλιάδας
• Αθλητικός Όμιλος Λαγκαδιάς «Ο Εύρυτος»
• Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων
• Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Λουτρακίου
• Αθλητικός Σύλλογος Αίολος Αγυιάς Πατρών
• Αθλητικός Σύλλογος ΑΚΡΟΣ
• Αθλητικός Σύλλογος Ν.Σμύρνης – Ο Μίλων
• Αθλητικός Σύλλογος Παλμός
• Γυμναστικός Σύλλογος Νηρέας Λαμίας
• Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ναυσίθοος
• ΝΕ Πατρών
• ΝΟ Αργοστολίου
• ΝΟ Ιτέας
• ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»
• ΝΟ Κορίνθου
• ΝΟ Πατρών
• ΝΟ Τριχωνίδας
• ΝΟ Ωκεανός
• ΝΟΖΑΚ Πρωτέας
• ΟΣΦΠ
• ΠΑΟ
• Σύλλογος Κολύμβησης ΡΟΗ

Δευτέρα 10.04.2023

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νόρα Δράκου: «Ένα πολύ όμορφο παγκόσμιο πρωτάθλημα για εμένα»

Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό της Νόρας Δράκου

Published

on

Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό της Νόρας Δράκου. Η κορυφαία κολυβήτρια δήλωσε:

«Πολύ γλυκιά αυτή η επιστροφή. Ένα πολύ όμορφο παγκόσμιο πρωτάθλημα για εμένα, μετά από πολλά χρόνια έκανα ένα πρωτάθλημα που είχα δουλέψει σκληρά και μου άξιζε. Πήραμε τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν ο βασικός μου στόχος με την καταπληκτική ομάδα στην μεικτή 4Χ100μ μεικτή, που έφτασε στην 11η θέση στον κόσμο και γιατί να μην μπει και τελικό στο Παρίσι.

Ήρθε και ο τελικός στα 50μ ύπτιο μετά από εννέα χρόνια. Ήταν κάτι το ιδανικό, που το χάρηκα και για πρώτη φορά απόλαυσα τόσο πολύ έναν τελικό. Και ένα πανελλήνιο ρεκόρ, μην το ξεχνάμε. Ξεκίνησα με το μυαλό ότι θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και μετά θα σταματήσω, τώρα ότι βρίσκομαι εδώ στα 32 μου και σας μιλάω για τους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες που ετοιμάζομαι να λάβω μέρος, δεν ήταν στα σχέδια μου.

Η ζωή όμως το αποφάσισε…Μόνο όταν φύγω από τη πισίνα θα καταλάβω τί έχει συμβεί και τί έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που παρά τις δυσκολίες παραμένω σε υψηλό επίπεδο».

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νόρα Δράκου: «Όλοι μαζί παλεύουμε για έναν σκοπό»

Η Πατρινή κολυμβήτρια κατέκτησε την πέμπτη θέση στον κόσμο στα 50μ ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα

Published

on

Η Νόρα Δράκου κατέκτησε την πέμπτη θέση στον κόσμο στα 50μ ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ύστερα από έναν πολύ μεγάλο αγώνα, τόσο σωματικό, όσο και πνευματικό.

Οι δηλώσεις της Νόρας Δράκου:

«Δεν ξέρω αν ο ώμος είναι δικαιολογία αλλά χθες με επηρέασε πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι και σήμερα ίσως να μην μπήκα 100% απελευθερωμένη. Μπήκα στο 95% απελευθερωμένη. Στις πρώτες μου χεριές ήμουν λίγο σφιγμένη, δηλαδή δεν ρόλλαρα όπως ήθελα. Μέσα μου είχα πιστέψει ότι μπορούσα να πάρω μετάλλιο, είχα μπει με αυτό το μομέντουμ. Είπα στον εαυτό μου Νόρα μπες, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ήθελα να κολυμπήσω ένα χρόνο στο 27.7 και θεωρώ ότι τον είχα. Όλο αυτό (η κατάσταση με τον ώμο) με αποσυντόνισε, με έβγαλε από τον ρυθμό και την συνθήκη που είχα φτιάξει στο μυαλό μου. Παρόλα αυτά είναι ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Πέντε κολυμβήτριες κατεβήκαμε τα 28 δευτερόλεπτα και ήμουν μέσα σε αυτές. Μετά από εννέα χρόνια παραμένω ανταγωνιστική και είμαι πολύ χαρούμενη για την επιμονή μου και το ότι δεν τα βάζω κάτω».

«Ένας λόγος που συνεχίζω είναι ότι μου έχει μείνει απωθημένο το ευρωπαϊκό μετάλλιο και ένας δεύτερος είναι ότι δεν πιστεύω ότι έχω πιάσει το ταβάνι μου. Δεν έχω φτάσει σε χρόνους που να πω ότι είμαι για εκεί και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Τρίτος και πιο βασικός είναι ότι αγαπάω αυτό που κάνω. Αγαπάω το κολύμπι, την αδρεναλίνη, την παρέα με τα παιδιά και τον ανταγωνισμό. Κάποια πράγματα τα νιώθεις και εγώ νιώθω ότι δεν έχω φτάσει το ταβάνι μου ούτε στα 50άρια ούτε στα 100άρια. Νιώθω ότι έχω να δώσω περισσότερα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα κλείσει έχοντας δώσει το 100%, χωρίς απωθημένα και έχοντας φτάσει το ταβάνι μου σε έναν μεγάλο βαθμό για να δω μετά τη θα κάνω με την ζωή μου».

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα εύκολο παγκόσμιο και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι βατό, αλλά δεν παύει να είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι αν είμαστε σε καλή κατάσταση μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποιες ευκαιρίες που θα μας δινόντουσαν. Μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή το έχει κάνει στο 100%. Ήρθαμε εδώ όλοι με ομαδικό πνεύμα και σε αυτό μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι σκυταλοδρομίες και η ευκαιρία που μας έδωσε η ΚΟΕ να τις φέρει όλες στη Ντόχα. Όλοι μαζί παλεύουμε για έναν σκοπό και αυτό μας δένει περισσότερο σαν ομάδα. Είναι μεγάλο πράγμα για μία χώρα να έχει πολλές σκυταλοδρομίες σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς δίνονται ευκαιρίες σε παιδία που ατομικά μπορεί να μην μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς».

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αγώνα μπαράζ θα δώσει η Ντουντουνάκη στο παγκόσμιο – Δείτε το λόγο

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε πέμπτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 25.98, όσο ακριβώς είχε κάνει στην πρώτη σειρά και η Κέλερ

Published

on

Σε αγώνα μπαράζ με τη νικήτρια των 100μ., την Αντζελίνα Κέλερ από τη Γερμανία, θα διεκδικήσει η Αννα Ντουντουνάκη την πρόκριση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε πέμπτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 25.98, όσο ακριβώς είχε κάνει στην πρώτη σειρά και η Κέλερ, με τις δύο αθλήτριες να βρίσκονται μαζί στην προνομιούχο όγδοη θέση, όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνουν άλλη μία κούρσα, που θα γίνει στις 20:10.

Κορυφαία των ημιτελικών ήταν φυσικά η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ με 25.08, που οδεύει προς τον έκτο συνεχόμενο τίτλο της στο αγώνισμα.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Θρίλερ με 27 οπαδούς της Παναχαϊκής – Οδηγούνται στα δικαστήρια της Ρόδου

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με Χριστόπουλο και Μηλιτσόπουλο «καθάρισε» το Βαρθολομιό

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Γλίτωσε την… καζούρα ο Κεραυνός Αιγίου κόντρα στον Ηρακλή Πύργου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

Περνούν αυτόφωρη διαδικασία οι οπαδοί της Παναχαϊκής και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται!

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Χειροκρότημα στον Γαβριήλ την ώρα της αλλαγής

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» των Αραχωβιτίκων/Ακταίου επί των Νέων Γλαύκου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Η τοποθέτηση του Διαγόρα Ρόδου για όσα συνέβησαν στο ματς με την Παναχαϊκή

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ σπουδαία εμφάνιση και μεγάλο «διπλό» με την Ανδραβίδα

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Εύκολο δίποντο της Ολυμπιάδας στην Περιβόλα * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη με δυνατό ξεκίνημα νίκησε τα Ροΐτικα εντός έδρας

Facebook