Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αφιέρωμα: Νυκτερινός Ημιμαραθώνιος «Φ.Τσιμιγκάτος» – Το μεγάλο στοίχημα της Πάτρας

Ένας λαϊκός αγώνας δρόμου που θα προσελκύει χιλιάδες αγωνιζόμενων και ακόμα περισσότερων συνοδών και επισκεπτών.

Published

on

Μπορεί η Πάτρα να αποκτήσει ένα μόνιμο γεγονός με τεράστια δυναμική και αναπτυξιακό χαρακτήρα; Μπορεί η Πάτρα να στηρίξει ένα μεγάλο μαζικό αθλητικό γεγονός που θα την καταστήσει επίκεντρο του διεθνούς αθλητισμού;

Η απάντηση είναι ναι. Και η απόδειξη είναι ο Νυκτερινός Ημιαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» που θα διεξαχθεί κατά μήκος της ακτογραμμής της πόλης το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

Η δημοτική αρχή της πόλης έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Εδώ και μήνες έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός πέριξ της αντιδημαρχίας αθλητισμού με ένα και μόνο ζητούμενο. Η επανεκκίνηση του αγώνα, μετά από τριετή αδράνεια λόγω εκλογών του 2019 και μέτρων κατά της πανδημίας κορωνοϊού, να σηματοδοτήσει έναν νέο μεγάλο θεσμό για την Πάτρα.

Ισάξιο της δυναμικής του Πατρινού Καρναβαλιού! Με την απήχηση εκτός των τειχών που έχει ο εορτασμός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα. Ένας λαϊκός αγώνας δρόμου που θα προσελκύει χιλιάδες αγωνιζόμενων και ακόμα περισσότερων συνοδών και επισκεπτών.

Που θα τονώνει το ντόπιο οικονομικό στοιχείο, θα αποτελεί πόλο έλξης, θα κάνει την Πάτρα πρωτεύουσα του δρομικού κινήματος. Όπως της αξίζει, αν συνυπολογίσει κανείς το εύρος και το τεράστιο μέγεθος των σπουδαίων αθλητών που ανέδειξε (Τσιμιγκάτος, Αδαμόπουλος, Ανδριόπουλος, Γκότσης, Αργυρόπουλος, Πολύζου, Νικολακοπούλου, Ρήγα, Πετροπούλου, Φωτοπούλου και τόσοι ακόμα).

Σε μια διαδρομή που μαγνητίζει με το φυσικό κάλλος και την αθλητική της αρτιότητα, ο Νυκτερινός Ημιαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», με φόντο το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα είναι έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση.

Ο σπουδαίος Φάνης Τσιμιγκάτος εν δράσει…

«Η προοπτική της ανάπλασης του θαλασσίου μετώπου και της κατασκευής του γραμμικού πάρκου, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους, τις κλιματολογικές συνθήκες, την πλούσια δενδροφυτεία και πάνω από όλα το γεγονός ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν Ελληνική πόλη των μεγάλων δρομέων, βαδιστών και ειδικότερα των Μαραθωνοδρόμων, ευνοούν έναν δρομικό θεσμό που θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το δρομικό κίνημα της χώρας, κάτι αντίστοιχο με το καρναβάλι μας και σε βάθος χρόνου μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μοναδικό στην Ευρώπη», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Να γίνει θεσμός

Ο Δήμος Πατρέων έχει ξεκινήσει από το 2016 τις αθλητικές εκδηλώσεις τιμής για τον Φάνη Τσιμιγκάτο και φέτος, μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας, επανέρχεται με τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», με σκοπό να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η Πάτρα είναι αθλητική πόλη, με τους παλιούς να δίνουν το παράδειγμα στη νέα γενιά. Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει σε όσους βάζουν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση αυτή. Ανοίγει ένας ωραίος δρόμος. Εξαιρετική είναι η δουλειά των τεχνικών διευθυντών, Γιώργου Τάνταρου και Γιάννη Δαγκόγλου και του Τεχνικού Συμβούλου του Ημιμαραθωνίου, Κώστα Μπούσια. Ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία του Ημιμαραθωνίου είναι η πλαισίωση του με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλία, προβολή ντοκιμαντέρ και παιδική θεατρική παράσταση που ανακοινώθηκαν επίσημα.

Η θεατρική ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων 19ου Γυμνασίου Πάτρας με την Μαρία Πολύζου

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές τα δρομικά γεγονότα εξωτερικού χώρου έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα της μαζικής ενεργούς συμμετοχής και ειδικότερα όταν πέραν του αγώνα μεγάλης απόστασης συμπεριλαμβάνονται και αγώνες μεσαίων ή μικρών αποστάσεων, όπως συμβαίνει στον Ημιμαραθώνιο Πάτρας, που θα έχει και αγώνες 1.000μ. για παιδιά και ΑμΕΑ, και 5.000μ. Αυτός είναι κι ένας πρόσθετος λόγος που η δημοτική αρχή επέλεξε να αναδείξει ως αθλητικό θεσμό της πόλης ένα δρομικό γεγονός.

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Ένας από τους αθλητές μύθους για τον πατραϊκό στίβο, και όχι μόνο, είναι ο αξέχαστος Φάνης Τσιμιγκάτος, τον οποίο η Πάτρα τιμά με την αφιέρωση του νυκτερινού Ημιμαραθωνίου. Ο Φάνης ήταν ένας σπουδαίος αθλητής, με αυθεντική λαϊκότητα. Η αγωνιστικότητα, η ανθεκτικότητα, το πείσμα και το πάθος τον συνόδευαν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ακόμη και στην καθημερινότητα του. Ποτέ δεν προσποιήθηκε  ότι ήταν κάτι άλλο από τον πραγματικό εαυτό του. Μαζί με τα χαρίσματα και τις αρετές του ανυπόκριτα άφηνε να ξεχυθούν ορμητικά και οι ανθρώπινες αδυναμίες του.

Χειμαρρώδης, καταιγιστικός, δεικτικός, καυστικός, σκωπτικός, σαρκαστικός, συγκινησιακός και δεινός ατακαδόρος  στον προφορικό του λόγο. Ότι έλεγε, καθημερινό, απλοϊκό ή κοινωνικό, πολιτικό περισσότερο σοβαρό, το υποστήριζε με όλα τα εκφραστικά μέσα του σώματος. Το βλέμμα, το πρόσωπο, τα χέρια σε συμφωνική αρμονία με το λόγο. Ένας απολαυστικός περιπλανώμενος λαϊκός περφόμερ στους δρόμους της πόλης. Τον συναντούσες παντού και πάντα είχε κάτι να σου πει.

Αιρετικός αθλητής, καινοτόμος και τολμηρός στις προπονητικές μεθόδους που υιοθετούσε, κάποιες από τις οποίες ήταν σε πρώιμο πειραματικό στάδιο με πολύ υψηλά επίπεδα επιβάρυνσης και καταπόνησης. Στη μακρόχρονη αθλητική του καριέρα κατήγαγε μεγάλες νίκες σε εθνικό κυρίως αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Έξι φορές Πανελληνιονίκης στο  Μαραθώνιο. Στην Κλασσική διαδρομή της Αθήνας δύο φορές χρυσός, μία αργυρός και δύο χάλκινος, ενώ κατείχε το ρεκόρ της Κλασσικής διαδρομής με 2:19.55 για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια (1983-98).

Η διεθνής επιτυχία του το 1974, στους Βαλκανικούς αγώνες, που είχαν μεγάλο κύρος τότε, χαρακτηρίζει την προσωπικότητα και το εκρηκτικό ταπεραμέντο του. Εκδιωγμένος από τον ΣΕΓΑΣ για αντισυμβατική συμπεριφορά, προπονείται μόνος του στη διαδρομή Πάτρα -Αίγιο, με βαριά παπούτσια και παίρνει το αργυρό μετάλλιο.

Ο Φάνης όμως δεν θα μείνει στην ιστορία της πόλης μόνο για τα αθλητικά του κατορθώματα. Ανήσυχο πνεύμα με παραστάσεις από τα ταξίδια του και αναπτυγμένη κοινωνική συνείδηση, αναζητάει μια διαδρομή πολλαπλής χρήσης για τρέξιμο, περπάτημα και αναψυχή μέσα στη φύση και τη βρίσκει στο πιο ιδανικό μέρος.

Το έλος της Αγυιάς, ο μικρός σπάνιος υδροβιότοπος, που βρίσκεται βόρεια στις παρυφές του  πολεοδομικού ιστού, σε μια μικρή μύτη της ξηράς που μπαίνει στη θάλασσα, δεν διέθετε τότε ούτε ένα ασφαλές δίκτυο κίνησης για πεζούς  στο εσωτερικό του, παρά το γεγονός ότι η χρήση του σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι η αναψυχή.

Μέσα σε αυτό το μαγευτικό χώρο ο Φάνης οραματίζεται αυτό που λείπει. Μια διαδρομή για να τρέχουν και να περπατούν οι Πατρινοί ανάμεσα στα αρμυρίκια, τις λεύκες, τα πεύκα, τις λεύκες και τις ιτιές , υπό τους ήχους των Ερωδιών, των Γλαρονιών και πολλών άλλων πτηνών. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες κι αντιδράσεις που συνάντησε μπαίνει μπροστά, συσπειρώνει γύρω του κι άλλους συμπολίτες και τελικά πραγματοποιεί το όραμα του.

Σήμερα το έλος της Αγυιάς που προς τιμήν του μεγάλου αθλητή αναμένεται να πάρει το όνομα του, είναι το κυριότερο σημείο αναφοράς αναψυχής και μαζικής άθλησης των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης και μαζί με το Νότιο Πάρκο, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το Πλατανόδασος και το νέο Πάρκο στον Κόκκινο Μύλο συγκροτούν ένα επαρκές δίκτυο που δεν είχε ποτέ η πόλη.

Ένας από τους μεγαλύτερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, η «ατμομηχανή» Εμίλ Ζάτοπεκ

ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Ο αξεπέραστος μαραθωνοδρόμος της Παναχαϊκής πέτυχε εννέα πανελλήνια ρεκόρ στην καριέρα του.

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.19′.37”.0 το 1974 σε προκριματικούς αγώνες στον Μαραθώνα.

* Στα 25.000μ. ανδρών με 1.20′.16”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15 μίλια ανδρών (24.030μ.) με 1.17′.11”.0 το 1977 σε λαϊκό αγώνα 25.000μ.

* Στα 15.000μ. με 46′.20”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο.

* Στα 20.000μ. με 1.00′.50”.0 στις 2/8/1981 στους «Ειδικούς αγώνες» στο Φάληρο

* Στην κλασική διαδρομή μαραθωνίου με 2.19′.55”.0 το 1982.

Μαρία Ρούτση, Νίκος Μπαλής και «Μινόρε Παράπονο» θα κλείσουν μουσικά το τετραήμερο εκδηλώσεων και αγώνων.

Επίσης ήταν ή είναι κάτοχος των εξής πανελληνίων ρεκόρ βετεράνων:

* 35-39 ετών (10.000μ.) 30′.26”.0 το 1983 (το ρεκόρ έχει αλλάξει κάτοχο).

* 40-44 ετών (10.000μ.:) 31′.52”.0 το 1987.

*40-44 ετών (μαραθώνιος) 2.22′.54”.0. το 1987 στη Μελβούρνη.

Στην μεγάλη του καριέρα κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Δείτε τον πίνακα:

ΕΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΘΕΣΗ
1981 Μαραθώνιος 1
1981 10.000μ. 3
1980 Μαραθώνιος 1
1978 Μαραθώνιος 1
1977 Μαραθώνιος 1
1975 10.000μ. 3
1974 Μαραθώνιος 1
1973 Μαραθώνιος 3

 

Χρήσιμες πληροφορίες νυκτερινού  Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Απόσταση: 21.097 μ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 15 Οκτωβρίου 2022 ώρα 18.00’

Εκκίνηση: Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο ΝΟΠ)

Τερματισμός: Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο ΝΟΠ)

Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο: Άνω των 18 ετών

Τροφοδοσία αθλητών: Θα υπάρχουν 8 σταθμοί με νερό, ισοτονικό ποτό, μπανάνα ή αλμυρό snack

Ιατρική κάλυψη: Εκκίνηση, ανά 6-7 χιλ. ,τερματισμός και μηχανοκίνητη μονάδα

Ενθάρρυνση αθλητών: Εκκίνηση και ενδιάμεσα

Χημικές τουαλέτες: Εκκίνηση, ανά 5-6 χιλιόμετρα και τερματισμός

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές (ηλεκτρονικά και δια ζώσης), όσων θέλουν να πάρουν μέρος στον Ημιμαραθώνιο:

  • Μέγαρο Λόγου και Τέχνης ισόγειο – Πλατεία Γεωργίου 17 Τ.Κ. 26221, Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 12.00 και 16.00 – 22.00
  • Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ – Τέρμα Ηλέκτρας & Τεμπών Τ.Κ. 26333, Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 19.00΄ – 21.00΄ & Σάββατο 10.00 – 12.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτσιμού Ιχθυόσκαλας Η θεατρική ομάδα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάτρας και η θεατρική ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων 19ου Γυμνασίου Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας 2022, Φάνης Τσιμιγκάτος, παρουσιά ζουν τη θεατρική παράσταση: 524 χιλιόμετρα όνειρα…

Η παράσταση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού, είναι βασισμένη στο παραμύθι της Μάγδας Κωστοπούλου – Μπέριου «Ένας Γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.», εμπνευσμένο από τη ζωή της μεγάλης πατρινής μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου.

Η παράσταση, μετά την πρεμιέρα, θα ταξιδέψει σε σχολεία της πόλης, της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας. • Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:30 στο δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού της Ιχθυόσκαλας προβολή του ντοκυμαντέρ «Ζάτοπεκ» – Είσοδος ελέυθερη Το ντοκιμαντέρ «Ζάτοπεκ» του 53χρονου Τσέχου σκηνοθέτη Ντάβιντ Οντρίτσεκ θα προβληθεί σε πανελλήνια δεύτερη προβολή στην Ελλάδα με την συνεργασία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας  και του Συλλόγου Τέχνης και Πολιτισμού «Γυμνός Οφθαλμός».

Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κινηματογραφιστής Νικόλαος Ε. Καββαδίας και θα συμμετάσχουν οι μεγάλοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων  Σπύρος Ανδριόπουλος (Πρέσβης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος, κάτοχος πανελλήνιων ρεκόρ στα 10 χλμ. και στον μαραθώνιο , πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού,  Διευθυντής του Α.Σ.Α.Ε.Δ,  Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του CISM ), Νίκος Αργυρόπουλος (Πανελληνιονίκης  και Βαλκανιονίκης Μαραθωνίου), Παναγιώτα Νικολακοπούλου (Πανελληνιονίκης με 5 χρυσά και διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα), ο δημοσιογράφος και παλιός αθλητής μεσαίων αποστάσεων Τάκης Θεοδωρακόπουλος  και εκπρόσωπος της οικογένειας Τσιμιγκάτου.

  • Σάββατο 15 Οκτωβρίου – Αθλητικοί Αγώνες – Στις 16:00 Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού Σχολείου (γεννηθέντες τα έτη 2010 – 2012) και ΑΜεΑ. – Στις 16:30 Αγώνας Δρόμου 5.000 μ. για άτομα άνω των 12 ετών – Στις 18:00 Ημιμαραθώνιος 21.097 μ. για άτομα άνω των 18 ετών – Στις 21:00 Απονομές Επάθλων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιχθυόσκαλας.
  • Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 21:30 Συναυλία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιχθυόσκαλας Στο 1ο μέρος της Συναυλίας η Μαρία Ρούτση και ο Πατρινός τραγουδοποιός Νίκος Μπαλής συνοδευόμενοι από τους καταξιωμένους μουσικούς Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (πιάνο), Γιώργο Παπαγεωργίου (μαντολίνο, μπουζούκι), Σέργιο Σοϊλέ (φλάουτο), Γιώργο Πισπιρίγκο (τύμπανα), θα παρουσιάσουν τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών σε ξένο κι ελληνικό στίχο με διαφορετικά ηχοχρώματα με τίτλο «People have the power».

Στο 2ο μέρος της Συναυλίας το Πατρινό μουσικό σχήμα «Μινόρε Παράπονο» θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.

ΣΤΙΒΟΣ

Η κυριαρχία του Πέλοπα Πατρών στο πανελλήνιο ανώμαλου εδάφους

Τρίτη θέση για Αρίωνα στο ομαδικό

Published

on

Τρία μετάλλια (ένα αργυρό και δύο χάλκινα) πανηγύρισε ο Πέλοπας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι (25/2) στο προπονητικό κέντρο Σκαμνιές στην Πηγή Τρικάλων.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στα 3χλμ. Κ18- Γυναικών η Μυρτώ Βαλαχά (φωτό) με 9.51.97, ενώ πρώτη ήταν η Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) με 9.46.75 και τρίτη η Ιζαμπέλα Κατσούλη (ΓΣ Γλυφάδας)με 9.56.17.

Στα 4χλμ. Κ18-Ανδρών ο Νικόλαος Μπιλιάνος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 12.14.49, ενώ πρώτος ήταν ο Κωνσταντίνος Γόντικας (ΣΑΚΑ) με 12.02.79 και δεύτερος ο Ιωάννης Μπιτούνης (ΣΑΚΑ) με 12.03.45. Στα 6χλμ Κ23-Γυναικών είχαμε χάλκινο μετάλλιο για την Μαρία-Ανθή Βυθούλκα με χρόνο 21.50.24, ενώ πρώτη ήταν η Αθανασία Κοκκόρου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 20.55.57 και δεύτερη η Εμμανουέλα Πλάκα (Αίας Σαλαμίνας) με 21.37.00.

Πρωτιές και στο ομαδικό

Μετάλλια για τον Πέλοπα είχαμε και στο ομαδικό (καλύτερη βαθμολογία) με 1η θέση στο Κ18 των κοριτσιών ( Μ. Βαλαχα, Ντάνταρου, Ν. Πολυδωροπούλου και Αγγ. Αγγελάτου) και Κ16
κοριτσιών (Ανθ. Αγγελάτου, Πλατανίτη, Τσαφταροπούλου και Απόκη) και 2η θέση στα αγόρια Κ18 (Μπιλιανός, Σταυρόπουλος και Απόκης).

Η προπονήτρια της ομάδας Ολυμπία Λυμπεράτου δήλωσε στη «Match»: «Πήγαμε αρκετά καλά στους αγώνες. Η συστηματική δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια αποφέρει καρπούς. Τα παιδιά δουλεύουν σε γκρουπάκια βοηθώντας το ένα το άλλο και αυτό βγαίνει και στους αγώνες».

Επίσης τρίτη θέση στο ομαδικό είχαμε και για τον Αρίωνα στα 3χλμ Κ18 (Σταυροπούλου, Φράντζη, Λεκατσά) των κοριτσιών.

Καλές επιδόσεις των Πατρινών

Επίσης είχαμε στην πρώτη δεκάδα στα 4χλμ των γυναικών Κ20 6η θέση για την Ηλιάνα Βαλαχά του Πέλοπα, στα 3χλμ. Κ18-Γυναικών είχαμε 5η την Ειρήνη Ταντάρου του Πέλοπα, 9η την Αδαμαντία Σερεμέτη της Ολυμπιάδας και 10η την Λυδία Σταυροπούλου του Αρίωνα. Στα 2χλμ Κ16 των κοριτσιών είχαμε 8η την Ανθή Αγγελάτου του Πέλοπα και 10η την Χρυσούλα Νιάχου του Κούρου. Στα 6χλμ ανδρών Κ20 ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος ήταν 9ος και 10η θέση είχαμε στα 8χλμ Κ20 ανδρών με τον Νικόλαο Παναγιώτη του Αρίωνα.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Mε πατρινές συμμετοχές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Published

on

Η χειμερινή περίοδος του κλειστού σταδιακά ολοκληρώνεται και κάτι ανάλογο θα συμβεί την Κυριακή (25/2) με τους αγώνες σε ανώμαλο έδαφος.

Μετά την μακρά περίοδο με περιφερειακούς αγώνες σε διάφορες περιοχές της χώρας θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος την Κυριακή (25/2) στην Πηγή Τρικάλων. Οι αγώνες αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή τα κορυφαία ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο, καθώς η πίστα έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τον απαραίτητο βαθμό δυσκολίες και να συμβαδίζει με αυτές των αγώνων του εξωτερικού.

Δείτε τις συμμετοχές στη διοργάνωση

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Μιχάλη Καΐπη του Κούρου στο ύψος

Ο Αιγιώτης αθλητής του Κούρου προπονείται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο

Published

on

Στο βάθρο των νικητών του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανέβηκε και ο Μιχάλης Καΐπης του Κούρου
Πατρών στο ύψος, ο οποίος πέρασε τα 2.05 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 2.20 ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) κέρδισε τον τελικό του ύψος με 2.15, ενώ δεύτερος ήταν ο Γρηγόρης Χάσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 2.05, όσο και ο τρίτος Μιχάλης Καΐπης (ΑΟ  Κούρος Πατρών), αλλά και ο τέταρτος της κατάταξης ο 18χρονος Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες).

Ο Αιγιώτης αθλητής του Κούρου προπονείται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο, έναν προπονητή που έχει καταφέρει να έχει αθλήτρια που συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες την Τόνια Στεργίου.

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με Χριστόπουλο και Μηλιτσόπουλο «καθάρισε» το Βαρθολομιό

Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Γλίτωσε την… καζούρα ο Κεραυνός Αιγίου κόντρα στον Ηρακλή Πύργου

Α1 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Εύκολο δίποντο της Ολυμπιάδας στην Περιβόλα * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (pics)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι συλληφθέντες στη Ρόδο – Οι ενέργειες της ΠΑΕ

Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ σπουδαία εμφάνιση και μεγάλο «διπλό» με την Ανδραβίδα

Α1 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» των Αραχωβιτίκων/Ακταίου επί των Νέων Γλαύκου

Α1 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη με δυνατό ξεκίνημα νίκησε τα Ροΐτικα εντός έδρας

Α1 ΕΣΚΑΗ20 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας στα Ροΐτικα

SUPER LEAGUE 223 hours ago

Νέα ασυνάρτητη ανακοίνωση του Διαγόρα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Ντροπή, παράσταση διαμαρτυρίας στον Ταξίαρχο της Αστυνομίας»

Facebook