Connect with us

ΡΟΗ

Ο κύβος ερίφθη για το Αθλητικό Κέντρο ΑΣΟ- Τέσσερα αθλήματα που θα βρουν στέγη

Published

on

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε, στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου ΑΣΟ, προγραμματισμένη σύσκεψη – αυτοψία του Αντιδήμαρχου Παιδείας & Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου, Νίκο Μωραΐτη και άλλων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Πατρέων κι εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να οριστικοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα αναπτυχθούν στο τμήμα του Αθλητικού Κέντρου, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ. η οποία είναι χωρισμένη, από κατασκευής του κτιρίου, σε τέσσερις ισομεγέθεις χώρους που οριοθετούνται από κολώνες κι έχουν ελάχιστο ύψος πάνω από 5 μ., που αποτελεί προϋπόθεση προπονητηρίου αθλοπαιδιών.

Με βάση τις δεδομένες διαστάσεις των χώρων δεν χωράει κανονικό γήπεδο μπάσκετ και πολύ περισσότερο χάντμπολ, που έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά θα κατασκευαστεί κανονικό προπονητήριο βόλεϊ και γήπεδο μπάσκετ μικρότερων διαστάσεων, που θα καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών.

Για το συγκεκριμένο προπονητήριο βόλεϊ επιλέχτηκε ο βόρειος χώρος, ενώ δίπλα ακριβώς θα αναπτυχθεί η Αίθουσα Γυμναστικής και στο νότιο χώρο θα αναπτυχθούν το Προπονητικό Κέντρο Πινγκ Πονγκ, αποδυτήρια, γραφεία, αποθήκες και τουαλέτες.

Παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης μίας αίθουσας για τα επιτραπέζια αθλήματα σε ένα από τα δύο κτίρια, που είναι παράπλευρα του ψηλοτάβανου τμήματος του κτιρίου, το οποίο θα γίνει εκθεσιακός χώρος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντιδήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα συνεχίσουμε με συνέπεια το δημιουργικό μας έργο στον αθλητισμό και παράλληλα, μαζί με τους αθλητικούς και άλλους φορείς της πόλης, θα διεκδικούμε σταθερά και δυναμικά από το κράτος όσα μας ανήκουν και όσα μας αξίζουν.

Το κράτος μας φορολογεί άγρια για να μας ανταποδίδει κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν το κάνει και κλέβει τα λεφτά μας για να γεμίζει το πουγκί των κατόχων του πλούτου. Οι προσπάθειες των κάθε λογής κυβερνητικών, συστημικών “παπαγάλων” να απαλλάξουν το κράτος από τις ευθύνες του και να τις μεταθέσουν αλλού δεν ξεγελούν τον πατραϊκό λαό.

Αιχμές των διεκδικήσεων μας είναι το Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς, του Τόφαλος και το Κλειστό Γυμναστήριο ΑμεΑ στο Ρίο. Το κλειστό προπονητήριο Βόλεϊ στον ΑΣΟ μαζί με τα τρία (3) κλειστά σχολικά προπονητήρια που ανακατασκευάζουμε θα δώσουν μεγάλη ανάσα στο τοπικό βόλεϊ».

ΡΟΗ

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4.5 χρόνων για τον βιασμό 23χρονης

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης καταδίκασε τον Ντάνι Άλβες σε φυλάκιση για 4,5 χρόνια για τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος 23χρονης τον Δεκέμβριο του 2022

Published

on

Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης έκρινε ένοχο τον Ντάνι Άλβες για τον βιασμό 23χρονης γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2022 και τον καταδίκασε σε φυλάκιση για 4,5 χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος θα πληρώσει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ και θα καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα του θύματος. Επίσης, μετά την αποφυλάκισή του θα βρίσκεται υπό 5ετή επιτήρηση, ενώ του επιβλήθηκαν επίσης, ασφαλιστικά μέτρα για 9,5 χρόνια. Αρχικά, η Εισαγγελία είχε ζητήσει κάθειρξη εννέα ετών για τον Άλβες.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρει ότι: “Ο κατηγορούμενος άρπαξε απότομα την καταγγέλλουσα, την έριξε στο έδαφος και, εμποδίζοντάς την να κινηθεί, διείσδυσε κολπικά, παρόλο που η καταγγέλλουσα είπε όχι κι ήθελε να φύγει”.

Θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι υπήρξε σεξουαλική συνεύρεση, η οποία όμως έγινε με συναίνεση και δεν επιτέθηκε στο θύμα, ούτε εμπόδισε ποτέ την κοπέλα να βγει από την τουαλέτα του κλαμπ.

Σύμφωνα όμως με εκείνη τη χαστούκισε και την έπιασε από το κεφάλι, ενώ στη συνέχεια τελείωσε μέσα της.

Να σημειωθεί ότι αμφότερες οι πλευρές διατηρούν το δικαίωμα έφεσης στο ανώτερηο δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Επίσης, η εταιρεία που διαχειριζόταν το επικοινωνιακό κομμάτι και τη δημόσια εικόνα του 40χρονου απ’ όταν κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική επίθεση, τον εγκατέλειψε πρόσφατα.

 

Πηγή

Continue Reading

ΡΟΗ

Ουκρανία: Κατασχέθηκαν δυο εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη

Ο επιχειρηματίας είχε περιληφθεί σε λίστα ολιγαρχών που εξυπηρετούν τη Ρωσία στον πόλεμο

Published

on

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για τη διαφθορά έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Νωρίτερα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του κ. Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα, το δικαστήριο είπε ότι η σύζυγός του, Κυριακή, εμφανίζεται ονομαστικά ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αν και ο σύζυγός της είναι ο ιδιοκτήτης.

 

Πηγή

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο στην Μάνδρα – Η σχέση του με τον αθλητισμό

Published

on

Γνωστός επιχειρηματίας είναι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Μάνδρα.

Πρόκειται για τον 59χρονο Χρήστο Γιαλιά ιδιοκτήτη των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο, που απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους.

Ο 59χρονος που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα υπήρξε ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων όταν αυτή πρωταγωνιστούσε, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Continue Reading
Advertisement

Facebook