Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Ο κύβος ερρίφθη!

Published

on

Στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας (20/7) η «Match» με άρθρο-παρέμβαση ανέλυσε τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το ανδρικό βόλεϊ της Πελοποννήσου με απώτερο σκοπό να δώσει το ερέθισμα στους αρμόδιους να προχωρήσουν σε δράσεις… επανεκκίνησης.

Αυτό που διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα είναι πόσο πολύ ο κόσμος της Πάτρας και της Πελοποννήσου γενικότερα αγαπάει το συγκεκριμένο άθλημα. Διαβάζει για αυτό, ενημερώνεται και διαμορφώνει άποψη, αρκεί να του βάλεις… το «μικρόβιο», να τον κάνεις να πιστέψει πως υπάρχει πράγματι ένα ποιοτικό project.

Για τα Πατρινά «αστέρια» της Volley League τα είπαμε εξίσου την περασμένη εβδομάδα. Τα βλέπουμε άλλα να βιώνουν την πιο φορμαρισμένη τους σεζόν, άλλα σιγά σιγά να οδηγούνται προς το τέλος μιας εξαιρετικά πετυχημένης καριέρας και βεβαίως αναφερθήκαμε και στο ταλέντο που πλέον δεν έρχεται από πίσω κι αυτό αγχώνει τους πάντες.

Τα πρώτα βήματα

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν και ήταν θετικές, τόσο σε επίπεδο αθλητών όσο και σε θεσμικό.

Μάλιστα, η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου με επίσημη τοποθέτηση αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα τα οποία επιθυμεί να ακολουθήσει ώστε να βάλει στις ράγες το πρόβλημα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Π. θέλοντας να προσεγγίσει τα προβλήματα και τις αδυναμίες που εκδηλώνονται ξεκινά μια έρευνα, τόσο προς τα Σωματεία της Πελοποννήσου που αναπτύσσουν ή προσπαθούν να αναπτύξουν τμήματα ανδρών, όσο και σε παράγοντες (νυν και τέως), προπονητές και αθλητές (εν’ ενεργεία και παλαίμαχοι). Η έρευνα θα γίνεται με την αποστολή των απαντήσεων σε ερωτηματολόγιο που θα αναρτηθεί στις σελίδες της Ένωσης και το οποίο θα αναρτάται στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Σ.ΠΕ.Π..

Σκοπός της είναι να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, εν’ ενόψει ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, με Θέμα την «Αναγέννηση του Ανδρικού Βόλεϊ».

Συνάντηση με Αχιλλεόπουλο και Παπαδόπουλο

Η «Match» την περασμένη Δευτέρα ανέφερε πως ήδη έχει υπάρξει επαφή του πρόεδρου της Ένωσης, Θοδωρή Κανελλόπουλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ, Παναγιώτη Πελεκούδα, αλλά και πως θα ακολουθήσει κρίσιμη συνάντηση ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Μας επιβεβαίωσε και η Ένωση στην ανακοίνωση της, καθώς όπως τόνισε το επόμενο διάστημα έχει προγραμματίσει συνάντηση, με εκπροσώπους του Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ, για την ανταλλαγή απόψεων και καθορισμού ενός πλάνου πενταετίας.

Εμείς, ψάξαμε και μάθαμε πως αυτά τα δυο πρόσωπα θα είναι ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αμφότεροι εξαιρετικοί πατρινοί βολεϊμπολίστες, ενώ η άφιξη του Πελεκούδα στην Πάτρα προσεχώς θα φέρει ακόμα περισσότερες εξελίξεις.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

ΒΟΛΕΙ

ΠΑΣΑΠ: “Καμία συμφωνία με την ΕΣΑΠ”

Published

on

Διευκρινιστική ανακοίνωση εκδόθηκε, με την οποία οι παίκτες του βόλεϊ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με την ΕΣΑΠ.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να υπάρχει συμφωνία για νέο κανονισμό σχέσεων αθλητών και ΤΑΑ. Θέλουμε να σαν ενημέρωσουμε ότι είναι μια διαδικασία η οποία μέχρι να ολοκληρωθεί εγγράφως δεν έχει την μορφή της τελικής συμφωνίας, όπως παρουσιάζεται και χρησιμοποιείται.

Παρακαλούμε όλους τους αξιότιμους και σχετικούς με διάφορες υποθέσεις που αφορούν τον νέο κανονισμό σχέσεων να μην λαμβάνουν υπόψιν τους κάτι νέο που θα έρθει, αλλά να λειτουργήσουν με το ήδη υπάρχοντα κανονισμό.

Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΕΣΑΠ και υπάρχει μία πρώτη συμφωνία για τη λογική του νέου κανονισμού σχέσεων. Ωστόσο υπάρχει απόσταση από το να πέσουν οι υπογραφές. Το νομικό μας τμήμα απλά πήρε εντολή να συνεχίζει τις συζητήσεις με το νομικό τμήμα της ΕΣΑΠ. Σε περίπτωση συμφωνίας θα προβούμε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Αχιλλεόπουλος στη «Match»: «Πράξεις ουσίας, όχι κινήσεις εντυπώσεων»

Published

on

Για το μεγάλο εγχείρημα των ΠΑΣΑΠ και Ε. Σ.ΠΕ.Π. μίλησε στη «Match», o γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, Γιάννης Αχιλλεόπουλος.

Ο πατρινός αθλητής εξήγησε την νοοτροπία με την οποία «χτίστηκε» το πλάνο επανεκκίνησης του ανδρικού βόλεϊ, ενώ παράλληλα εξήγησε πως τον ίδιο δρόμο με την Πελοπόννησο είναι καλό να ακολουθήσουν κι άλλες Ενώσεις ανά την Ελλάδα.

Όσα μας είπε:

«Όλα ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του κ.Κανελλόπουλου, ο οποίες είχε εξαρχής κάποιες ιδέες και έτσι ως ΠΑΣΑΠ προχωρήσαμε σε ορισμένες συναντήσεις μαζί του, τόσο ατομικά εγώ, όσο και οι Παναγιώτης Πελεκούδας και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όλο αυτό το διάστημα αναλύσαμε τις προτάσεις για ανάκαμψη του ανδρικού βόλεϊ στην Πάτρα που πλέον γνωστοποιήθηκαν στην ανακοίνωση της Ένωσης, και οι οποίες ήταν και πιο άμεσα υλοποιήσιμες.

Παρ’όλα αυτά, έχουμε στα σκαριά ακόμα ορισμένες προτάσεις που θέλουν χρόνο και τις δουλεύουμε μέχρι να τις κάνουμε γνωστές στο φίλαθλο κοινό. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε πράξεις ουσίας και όχι σε κινήσεις εντυπώσεων που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν.

Θέλουμε οι ενέργειες μας να έχουν ένα αντίκρισμα μακροπρόθεσμα και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε και θα θέλαμε και άλλες Ενώσεις να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Ε.Σ.ΠΕ.Π.: Οι δράσεις ανάπτυξης του Ανδρικού βόλεϊ

Published

on

Με απανωτά αποκλειστικά δημοσιεύματα η «Match» έχει αποτυπώσει με ευκρίνεια εδώ και καιρό όλες τις ενέργειες της ΕΣΠΕΠ για την έναρξη των δράσεων επανεκκίνησης του ανδρικού βόλεϊ στην Πάτρα.

Οι εξελίξεις πλέον «τρέχουν» με αμείωτο ρυθμό, καθώς ήδη υπήρξαν οι επίσημες ανακοινώσεις για το μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα κινηθεί σε 5 βασικούς άξονες.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΠΕΠ, Θεόδωρου Κανελλόπουλου, ο ΠΑΣΑΠ και η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν κοινές, συντονισμένες δράσεις, οι οποίες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται να λάβουν τελική μορφή και να πάρουν στη συνέχεια «σάρκα και οστά».

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΑΠ και ΕΣΠΕΠ εργάζονται πυρετωδώς, σε πρώτη φάση, για:

-Κοινή δράση των Ενώσεων της χώρας, με παλαίμαχους αθλητές, ιδιώτες, εταιρείας κ.ο.κ. με σκοπό την στήριξη τμημάτων υποδομής με παροχή αθλητικού υλικού ή συνεισφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών του σωματείου.

-Συνδιοργάνωση με την εκάστοτε Ένωση των Final-4 Παίδων και Παμπαίδων με προβολή και παρουσία αναγνωρισμένων αθλητών και προπονητών, με αναζήτηση χρηματοδότησης από τις Περιφέρειες.

-Δημιουργία τηλεοπτικού σποτ από εν ενεργεία αθλητές.

-Κατασκευή Ενωσιακών Προπονητικών Κέντρων σε συνεργασία με σωματεία ανά Περιφερειακή Ενότητα και μεγάλες πόλεις.

-Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων, να βραβεύονται από την Ε.Σ.Α.Π. κατά τη διάρκεια αγώνα της Volley league με τηλεοπτική κάλυψη.

Στις κοινές δράσεις ΠΑΣΑΠ-ΕΣΠΕΠ επιδιώκεται και η συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ακόμη ευρύτερη σειρά ενεργειών όπως η παροχή κινήτρων τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια της Πελοποννήσου ώστε να παρακολουθούν αγώνες της Volley League, καθώς επίσης και η χορηγία αθλητικού εξοπλισμού (προπονητικά σετ-εμφανίσεις) από τις ομάδες της Α1 στον ΠΑΣΑΠ για τις ομάδες που δημιουργούν αναπτυξιακό τμήμα.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και διεξάγονται κάτω από κλίμα σύμπνοιας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.