Connect with us

ΠΟΛΟ

Ο Νίκος Φιλόπουλος στη «Match»: «Να δώσουμε νέα πνοή στον υγρό στίβο»

Published

on

Αποτελεί ένα από τα πιο «φρέσκα» πρόσωπα στον παραγοντικό χώρο του τοπικού αθλητισμού, με αρκετές παραστάσεις από το εξωτερικό, αλλά και εξαιρετικά σημαντικά δείγματα γραφής στα χρόνια εργασίας και αφοσίωσης του στον ΝΟΠ.

Τον χαρακτηρίζει η ευφράδεια λόγου και το χάρισμα της επικοινωνίας, ενώ η δραστηριοποίηση του στο ελεύθερο επάγγελμα (ταξιδιωτικό πρακτορείο Superfast Ferries) τον έχει «μπολιάσει» με ικανότητες που τον βοηθούν να διαχειριστεί τα πολλά καθημερινά προβλήματα που συναντά στον ιστορικό ναυταθλητικό σύλλογο.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις αφορούν τον έφορο υδατοσφαίρισης, υπεύθυνο περιουσιακού και μέλος της διοίκησης του Διοικητικού συμβουλίου του ΝΟΠ, Νίκο Φιλόπουλο, που θέτει υποψηφιότητα για τα ηνία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) με την κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί», της οποίας ηγείται ο κορυφαίος παλαίμαχος αθλητής της υδατοσφαίρισης, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Match», που παραχώρησε σε πρόσφατη επίσκεψη του στα γραφεία μας (φωτό), ο κ.Φιλόπουλος όπως μας τόνισε έχει βάλει στόχο ζωής να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να ξημερώσει μια νέα, καλύτερη «εποχή» σε ΚΟΕ και ΝΟΠ.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Πότε πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητά στο πλευρό του Κυριάκου Γιαννόπουλου;

«Ήδη από το καλοκαίρι του 2020 υπήρχε η σκέψη, όταν μας επισκέφθηκε στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και μας παρουσίασε το πρόγραμμά του. Γνωρίζοντας τον ίδιο και διαβάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα του, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι είναι ο… κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή.

Είναι μεγάλη μου τιμή η πρόταση του για την υποψηφιότητα αλλά και η εμπιστοσύνη του ΝΟΠ στο πρόσωπό μου, καθώς πρέπει να πω ότι το συζητήσαμε στο συμβούλιο του συλλόγου».

-Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σας έπεισε να ενταχθείτε στο πλευρό του;

«Η προσωπικότητα και η ιστορική διαδρομή του Κυριάκου Γιαννόπουλου, με συμμετοχή σε 4 Ολυμπιάδες και στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί η Ομοσπονδία, που κάνει λόγο για υποστήριξη σωματείων και αθλητών, επιμόρφωση στελεχών και προπονητών, αναδιοργάνωση πρωταθλημάτων, ουσιαστική αναβάθμιση περιφερειακών επιτροπών, συστηματικό πλάνο εύρεσης χορηγιών, ανάπτυξη του μάρκετινγκ κ.α..

Η κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί» αποτελείται από μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που συνδυάζουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας με ιδιαίτερη αγάπη για την αθλητισμό και θα μπορέσουν να δώσουν μια νέα πνοή στον υγρό στίβο».

-Ποια ήταν τα σημαντικότερα λάθη της προηγούμενης διοίκησης;

«Σίγουρα τόσες δεκαετίες έγιναν και σωστές και λάθος κινήσεις. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω στα καλά και να απαλλαγούμε από κάποιες «παθογένειες» που δημιουργήθηκαν.

Θα λειτουργήσουμε με περισσότερη διαφάνεια και με πιο ενεργή συμμετοχή των σωματείων, τα οποία άλλωστε αποτελούν την Ομοσπονδία.

Επίσης, έχουμε ανακοινώσει ότι οι θέσεις των Ομοσπονδιακών προπονητών πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης και να διαχωριστούν από τα σωματεία. Δεν είναι ώρα όμως να κοιτάμε πίσω, είναι ώρα να προχωρήσουμε σε έργα».

-Αν εκλεγεί ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θεωρείτε πως πρέπει να μπουν σε μια σειρά;

«Θα σας αναφέρω επιγραμματικά κάποιους από τους στόχους που βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητές μας: Εκσυγχρονισμός λειτουργίας και αποκέντρωση της διοίκησης, βελτίωση της λειτουργίας των κολυμβητηρίων, αύξηση συνολικού αριθμού αθλητών και οργάνωση αθλητικού τουρισμού, οργάνωση τμήματος marketing και επικοινωνίας.

Ακόμη, παροχή βοήθειας στους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό, αρτιότερη διοργάνωση αγώνων και πρωταθλημάτων».

-Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για στήριξη των συλλόγων μετά και τους τελευταίους μήνες μεγάλης απραξίας και οικονομικής δυσπραγίας λόγω κορωνοϊού;

«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Ένα πρώτο βήμα είναι να βρούμε πόρους, ώστε να μειωθούν τα παράβολα των αγώνων, για να ελαττωθεί η επιβάρυνση των σωματείων, των γονέων και των αθλητών.

Παράλληλα, θα τρέξει ένα κεντρικό πρόγραμμα επικοινωνίας που να αναδεικνύει τη σημασία του «ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΟΛΥΜΠΙ». Έτσι, θα βοηθηθούν οι σχολές εκμάθησης που είναι και μια σημαντική πηγή εσόδων».

-Για την Πάτρα τι σχέδια έχει ο Κυριάκος Γιαννόπουλος;

«Το πρόγραμμά μας έχει τόσο εθνικό όσο και τοπικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε τα αθλήματα της Ομοσπονδίας σε όλη την επικράτεια και όχι να αναλωθούμε σε «εξυπηρετήσεις» τοπικού χαρακτήρα. Για την Πάτρα δύο είναι τα μεγάλα ζητήματα:

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου «Α.Πεπανός», γεγονός που θα μειώσει τα έξοδα λειτουργίας και θα βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησης.

Το δεύτερο είναι η κατασκευή του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που έχει ήδη εξαγγελθεί από την Περιφέρεια και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις παρέχοντας τεχνογνωσία ή ότι άλλο μας ζητηθεί, ώστε το έργο αυτό να προχωρήσει το συντομότερο».

-Τι προβλήματα έχετε εντοπίσει στον Ναυταθλητισμό της Πάτρας;

«Η πόλη μας έχει αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Σήμερα δεν είναι εύκολο να σταθείς σε υψηλό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση και η ανεύρεση πόρων είναι αρκετά… περίπλοκο ζήτημα.

Για παράδειγμα, τα Χανιά και η Χίος που αγωνίζονται χρόνια στην Α1 Ανδρών έχουν την υποστήριξη μεγάλων χορηγών (ΑΝΕΚ Lines, Astra Airlines και Δήμος Χίου). Σίγουρα χρειάζεται να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο να σταθεί δίπλα στους αθλητές και τις ομάδες. Να σταματήσουμε την εσωστρέφεια και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να τελειώνουμε επιτέλους με τους ισόβιους, πολυθεσίτες παράγοντες.

Να εστιάσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προώθηση της κολύμβησης, να γεμίσουμε τις πισίνες, να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές και να ξαναβγάλουμε πρωταθλητές, κρατώντας τους εδώ. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σαν διοίκηση του ΝΟΠ τα τελευταία χρόνια, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και με τη βοήθεια του Κυριάκου Γιαννόπουλου στο τιμόνι της Ομοσπονδίας».

-Στον ΝΟΠ θα συνεχίσετε τη θητεία σας ακόμα κι αν εκλεγείτε; Κι αν ναι, τι πλάνο θα ακολουθηθεί ενόψει της νέας σεζόν με δεδομένο πως έχει γίνει και μια εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής;

«Ποτέ δεν υπήρξε η σκέψη να σταματήσω εάν εκλεγώ. Το πλάνο έχει δύο άξονες, τον αθλητικό και τον διοικητικό. Στον πρώτο, θα δώσουμε μεγάλη βάση στα τμήματα υποδομής σε υδατοσφαίριση και κολύμβηση. Στόχος είναι οι αθλητές των υποδομών να στελεχώσουν την αυριανή ανδρική ομάδα.

Θέλουμε να αναπτύξουμε περισσότερο την Ιστιοπλοΐα, να κάνουμε βήματα με το τμήμα της Κωπηλασίας, να διοργανώσουμε ημερίδες και τουρνουά και ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε ευχάριστες εκπλήξεις στη μικρή πισίνα εκμάθησης.

Στον δεύτερο άξονα, προσπαθούμε να θωρακίσουμε τον Όμιλο και να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του τα επόμενα χρόνια. Άλλο βασικό θέμα είναι η συνεννόηση με το δήμο της Πάτρας για την επέκταση χρήσης του κολυμβητηρίου.

Προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης που είναι απαραίτητες μετά από 20 χρόνια λειτουργίας. Όλος ο σχεδιασμός προϋποθέτει να έχουμε υγεία και να τελειώσει γρήγορα η πανδημία».

ΠΟΛΟ

Για την υπέρβαση ΝΕΠ και ΝΟΠ!

Published

on

Περήφανους συνεχίζουν να μας κάνουν οι ΝΕΠ και ΝΟΠ που πανηγύρισαν προκρίσεις για τις τελικές φάσεις σε Πανελλήνιο Παίδων και Α2 Εθνική.

Μάλιστα, μεσοβδόμαδα διεξήχθη και η κλήρωση, όπου καταρτίστηκαν τα γκρουπ στα οποία θα συμμετέχουν οι πατρινοί σύλλογοι.

Στην Α2, η ΝΕΠ βρίσκεται στον Α’ Όμιλο με τους Ηλυσιακό, Χαϊδάρι και ΠΕΚΕ Βροντάδου, ενώ ο ΝΟΠ στο Δ’ με Μίλωνα, Νηρέα Γέρακα και Ηλιούπολη.

Στο παιδικό, η ΝΕΠ θα είναι στο Α’ γκρουπ με τους Παλαιό Φάληρο, ΠΑΟΚ και ΝΟ Λάρισας, ενώ ο ΝΟΠ στο Β’ με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Βουλιαγμένη, με αμφότερους να είναι πανέτοιμοι και στις δυο κατηγορίες για την υπέρβαση!

Η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Ιουλίου, ενώ αντίστοιχα η τελική φάση του Παιδικού πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-20 Ιουνίου), που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό. Εδρούχοι των ομίλων είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων της Α’ Φάσης.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος, προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα. Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα ανέλθουν οι 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης στο F8 του πρωταθλήματος.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Τελική Φάση Παίδων: Στη Βουλιγασμένη, αλλά σε διαφορετικούς Ομίλους ΝΕΠ και ΝΟΠ

Published

on

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη (9/6) διαδικτυακά η κλήρωση της Τελικής Φάσης του Παιδικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης (18-20 Ιουνίου), που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό.

Στους παίδες, είχαμε παρουσία του ΝΟΠ και της ΝΕΠ οι οποίες κληρωθήκαν σε διαφορετικούς ομίλους,

Ο ΝΟΠ κληρώθηκε στον Α΄Όμιλο μαζί με τον ΠΑΟ, τον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης και στον Β’ Όμιλο η ΝΕΠ η οποία θα αναμετρηθεί μαζί με το Π. Φάληρο, με τον ΠΑΟΚ και με το ΝΟ Λάρισας.

Όμιλος ΝΕΠ: Π.Φάληρο, ΠΑΟΚ, ΝΟ Λάρισας.

Όμιλος ΝΟΠ: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινά η προετοιμασία για το Τόκιο

Published

on

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ξεκινά την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και στις 19 Ιουλίου θα αναχωρήσει η ομάδα για την Ιαπωνία.

Οι «19» που κλήθηκαν να είναι παρόντες στις 11 Ιουνίου, το πρωί (09.30) στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά είναι οι:

Κώστας Μουρίκης, Κώστας Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Κάκαρης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Στάθης Καλογερόπουλος, Κώστας Γκιουβέτσης, Κώστας Γουβής, Κώστας Γαλανίδης, Γιάννης Φουντούλης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Η Εθνική Ομάδα πόλο των ανδρών θα πραγματοποιήσει (13-18/6) προετοιμασία στη Χαλκίδα και από 19-22/6 με την Ισπανία, στη συνέχεια θα μεταβεί στη Τιφλίδα (25/6-2/7) για το Super Final του World League, θα ακολουθήσει κοινή προετοιμασία με την Ολλανδία (15-18/7) και στις 19 Ιουλίου θα αναχωρήσει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Continue Reading
Advertisement

Facebook