Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο ΝΟΠ γιορτάζει την 94η επέτειο από την ίδρυσή του

Ο ΝΟΠ καταγράφεται ως ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία με συνεχή και σημαντική παρουσία στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας

Published

on

Ο ΝΟΠ έκλεισε 94 χρόνια από την ίδρυσή του και ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Μάνεσης, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

“Αγαπητοί φίλοι, μέλη, συνεργάτες , αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Πατρών,

Ταξιδεύοντας νοερά πίσω στο παρελθόν, στις 18 Απριλίου του 1929 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών, στη οδό Ρ. Φεραίου όπου συνήλθε η ιδρυτική συνέλευση του ΝΟΠ, θα συναντήσουμε το πρώτο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον σπουδαίο πατρινό επιχειρηματία Σοφοκλή Κόλλα .

Σήμερα γιορτάζουμε τα 94 χρόνια σπουδαίας ιστορίας του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και είμαι υπερήφανος να τον υπηρετώ.

Ο ΝΟΠ καταγράφεται ως ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία με συνεχή και σημαντική παρουσία στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάτρας και της Ελλάδος.

Στη διάρκεια σχεδόν ενός αιώνα λειτουργίας, δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της πόλης έχουν μάθει κολύμπι στο ΝΟΠ, έχουν φορέσει την μπλούζα με το σταυρό και το δελφίνι στο στήθος τους, έχουν φωνάξει το σύνθημα ΧΙ ΠΙ ΡΑ, έχουν χαρεί με τις διακρίσεις και έχουν κλάψει από τις αποτυχίες, έχουν συμμετάσχει και έχουν διασκεδάσει στις κοινωνικές δράσεις. Χιλιάδες πατρινοί και Πατρινές αισθάνονται υπερήφανοι για το ΝΟΠ και την Πάτρα.

Ο ΝΟΠ πιστεύουμε ότι έχει εκπληρώσει στο μέγιστο το σκοπό της ίδρυσής του, που είναι η διάδοση της αγάπης για την θάλασσα και τον ναυτικό αθλητισμό στην νεολαία και στους πολίτες της πόλης.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε με βάση τις αρχές και αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού επενδύοντας σε νέα αθλήματα και σε υψηλό επίπεδο αθλητικής προετοιμασίας από διακεκριμένους προπονητές.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη υποστήριξή προς τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών και στο κοινό όραμά για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του ναυταθλητικού κέντρου του Ομίλου, ως προσφορά στη νεολαία και τους πολίτες της Πάτρας για τον επόμενο αιώνα

Εύχομαι καλή συνέχεια στο ΝΟΠ και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια με νέες και σημαντικές επιτυχίες”

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οι 34 νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα για τη Νόρα Δράκου

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ολοκληρώθηκε και η Νόρα Δράκου πλέον έχει συνολικά 34 ατομικές νίκες

Published

on

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ολοκληρώθηκε και η Νόρα Δράκου πλέον έχει συνολικά 34 ατομικές νίκες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στις γυναίκες μπροστά από τις σπουδαίες Τόνια Μαχαίρα και Σοφία Δάρα.

Εκτός από τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες η Δράκου έχει πλέον στην κατοχή και ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ αυτό στα 4χ100 μικτή ελεύθερο με τον Παναθηναϊκό, ενώ ετοιμάζει βαλίτσες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που κολυμπούν και κείμενο που λέει "speedo areno TYR"

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που κολυμπούν και κείμενο

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κολύμβηση: Η Νόρα Δράκου πανηγύρισε την 32η νίκη της

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατάφερε να πανηγυρίσει την 32η συνολικά νίκη της και ένατη  στα 50μ ύπτιο

Published

on

Η Νόρα Δράκου συνεχίζει να  πανηγυρίζει χρυσά μετάλλια στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης.

Συγκεκριμένα μετά τον τερματισμό της, στην πρώτη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο, η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατάφερε να πανηγυρίσει την 32η συνολικά νίκη της και ένατη  στα 50μ ύπτιο με 25.43.

Για την ιστορία δεύτερη ήταν η Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) 25.53 και τρίτη η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) με 25.70.

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνιο κολύμβησης: Έκανε “σεφτέ” η Δράκου με αργυρό μετάλλιο με τον Παναθηναϊκό στη μικτή ομαδική

Η Πατρινή πρωταθλήτρια με την ομάδα του Παναθηναϊκού τερμάτισε στη δεύτερη θέση

Published

on

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης έχει ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ με τη Νόρα Δράκου να είναι σταθερή στο ραντεβού της με το βάθρο.

Με το ξεκίνημα  των αγώνων λοιπόν η Πατρινή πρωταθλήτρια της κολύμβησης κατέκτησε με την μικτή ομαδική του Παναθηναϊκού (Δράκου, Τσαλιάγκος, Ντουντουνάκη και Γκολομεεβ) 4χ100 το αργυρό μετάλλιο με επίδοση 3:53.84,

Για την ιστορία στο συγκεκριμένο αγώνισμα πρώτο τερμάτισε το Παλαιό Φάληρο και τρίτος ο Ολυμπιακός.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement

Facebook