Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο ΝΟΠ μαζί με τους Ολυμπιονίκες

Published

on

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) διοργανώνει την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της «4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2017-18» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, διοργανώνει και φιλοξενεί εκδήλωση για παιδιά δημοτικών σχολείων της Πάτρας.

Στόχος είναι η υιοθέτηση του αθλητισμού ως υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και η ανάδειξη των αρχών του Ολυμπισμού ως κοινή συνισταμένη για ειρήνη, σεβασμό, ανεκτικότητα και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

Η επιλογή 600 περίπου μαθητών δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων) έγινε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας μετά από ενημέρωση και αίτηση των ενδιαφερόμενων σχολείων των σχολείων να συμμετάσχουν .

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την πλευρά των διοργανωτών θα συμμετάσχουν:

Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) τα στελέχη:

Δρ.Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής ΔΚΟΕ –Καθηγητής
Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια ΔΚΟΕ
Κλιφ Πάρυ, Εκπαιδευτής Βρετανικού Συμβουλίου

Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (που θα έρθουν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό στην Πάτρα προσκεκλημένοι του ΝΟΠ):

Εύη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Βουλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Δημήτρης Μιτελούδης, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Βιργινία Κραβαριώτη, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας
Δημήτρης Καφφάτος, Ολυμπιονίκης χειροσφαίρισης

Επίσης από την Πάτρα θα πάρουν μέρος:

Μάκης Γεωργαράς Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Ατλάντα 1996)
Νόρα Δράκου, πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016)
Κρύστελ Βουρνά, πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016)
Η εκδήλωση αφορά κυρίως την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος που θα χωρίζεται σε πέντε θεματικές ομάδες με τον τίτλο «οι Πέντε Κύκλοι». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους χώρους των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ και τον περιβάλλοντα χώρο του Νοτίου Πάρκου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιήσει ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών, επικουρούμενοι από τους προπονητές του Ομίλου μας. Την διεύθυνση και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν τα στελέχη του ΔΚΟΕ με επικεφαλής τον διευθυντή του, καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη. Βέβαια η συνδρομή των δασκάλων τους θα είναι σημαντική στην επιτήρηση και καθοδήγηση των μαθητών τους.

Επίσης ομάδες αθλητών του ΝΟΠ να πάρουν μέρος σε ασκήσεις επίδειξης των αθλημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην πισίνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα Δράσεων Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού : Κολυμβητήριο ΝΟΠ

08.30 Άφιξη Μαθητών – Χωρισμός σε ηλικιακές ομάδες

Α. Δράσεις για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού

08.30-09.00 Χωρισμός των παιδιών της

09.30-12.00 Δράση σε ομάδες για τους “ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ”

Στο τέλος των κύκλων προγραμματίζεται σύντομη ενημέρωση για το ντόπινγκ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΠ

12.00-12.30 Τέλος δράσεων για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού

Θεματικές ενότητες προγράμματος “ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΥΣ” που αφορά παιδιά της 4ης 5ης 6ης Δημοτικού:

1ος Κύκλος “ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ”

2ος Κύκλος “ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ”

3ος Κύκλος “ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ”

4ος Κύκλος “ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ”

5ος Κύκλος “ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ”

Β. Δράσεις για τα παιδιά της 1ης, 2ης και 3ης τάξης του Δημοτικού

Για τα μικρότερα παιδιά που τυχόν συμμετάσχουν έχουν σχεδιαστεί απλές δράσεις ψυχαγωγίας, αθλοπαιδιών και ενημέρωσης. Ειδικότερα:

09.00- 12.00 Ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι στους χώρους του Νότιου Πάρκου

12.00-12.30 Ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα αθλήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας στον χώρο του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ

12.30-13.00 Τέλος εκπαιδευτικού Προγράμματος – Επιβίβαση σε λεωφορεία και επιστροφή στα σχολεία.

Σε όλους τους μαθητές (600-650) που θα πάρουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα από τους διοργανωτές.

Στα αθλήματα της χειροσφαίρισης και της ιστιοπλοΐας θα υπάρχει ο αντίστοιχος εξοπλισμός που θα επιδειχθεί δίνοντας στα παιδιά την δυνατότητα να παίξουν και να αποκτήσουν προσωπικές εμπειρίες.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πετρούνιας για Ντόχα: «Έτοιμος για τον αγώνα της ζωής μου»

Published

on

Σε περίπου δύο εβδομάδες ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει στη Ντόχα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάζεται νίκη με συγκεκριμένο σκορ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, για μπορέσει να βρεθεί στο Τόκιο. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Ο Πετρούνιας με ανάρτησή του εξέφρασε τα πολλά και αντικρουόμενα συναισθήματά του και δήλωσε έτοιμος για τον αγώνα της ζωής του.

Αναλυτικά:

«Σε μία εβδομάδα περίπου αναχωρούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ντόχα όπου εκεί πρέπει να κάνω τον αγώνα της Ζωής μου καθώς πρέπει οχι μόνο να κερδίσω, χρειάζομαι και συγκεκριμένο σκορ !

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, άγχος πολύ, τρομακτική πίεση, ανησυχία αλλά κυρίως επικρατεί η προσμονή του αγώνα και του εκπληκτικού συναισθήματος που θα νιώσω μετά το ανατρεπτικό αποτέλεσμα που θα με στείλει στο Τόκιο!

Το “μετά” δεν με προβληματίζει γιατί μετά όλα θα είναι μονόδρομος για το αποτέλεσμα στο Τόκιο!

Έτοιμος λοιπόν για τον αγώνα της Ζωής μου!».

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Για την υπέρβαση ΝΕΠ και ΝΟΠ!

Published

on

Περήφανους συνεχίζουν να μας κάνουν οι ΝΕΠ και ΝΟΠ που πανηγύρισαν προκρίσεις για τις τελικές φάσεις σε Πανελλήνιο Παίδων και Α2 Εθνική.

Μάλιστα, μεσοβδόμαδα διεξήχθη και η κλήρωση, όπου καταρτίστηκαν τα γκρουπ στα οποία θα συμμετέχουν οι πατρινοί σύλλογοι.

Στην Α2, η ΝΕΠ βρίσκεται στον Α’ Όμιλο με τους Ηλυσιακό, Χαϊδάρι και ΠΕΚΕ Βροντάδου, ενώ ο ΝΟΠ στο Δ’ με Μίλωνα, Νηρέα Γέρακα και Ηλιούπολη.

Στο παιδικό, η ΝΕΠ θα είναι στο Α’ γκρουπ με τους Παλαιό Φάληρο, ΠΑΟΚ και ΝΟ Λάρισας, ενώ ο ΝΟΠ στο Β’ με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Βουλιαγμένη, με αμφότερους να είναι πανέτοιμοι και στις δυο κατηγορίες για την υπέρβαση!

Η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Ιουλίου, ενώ αντίστοιχα η τελική φάση του Παιδικού πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-20 Ιουνίου), που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό. Εδρούχοι των ομίλων είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων της Α’ Φάσης.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος, προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα. Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα ανέλθουν οι 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης στο F8 του πρωταθλήματος.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τηλεθέαση: Σάρωσε ο Τσιτσιπάς, 220.000 πολίτες είδαν τον τελικό ακόμη και από τα κινητά τους

Published

on

Μεγάλα ποσοστά κατέγραψε η ΕΡΤ1 και μάλιστα για περισσότερες από 4 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε ο τελικός του Roland Garros ανάμεσα σε Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς.

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης σημείωσε από 28,6% μέχρι 48,7%, με μέσο όρο τηλεθέασης 41%.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

Πρωτοφανή ποσοστά τηλεθέασης κατέγραψε χθες, Κυριακή 13 Ιουνίου, η ΕΡΤ1 και μάλιστα για περισσότερες από 4 ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε ο τελικός του Roland Garros, στον οποίο αγωνίστηκε ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής.

Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σημείωσε από 28,6% μέχρι 48,7%, με μέσο όρο τηλεθέασης 41%. Τα υψηλά ποσοστά εκτίναξαν τον μέσο όρο της ημέρας στο 17,8%, τοποθετώντας την ΕΡΤ1 στην πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεθέαση άγγιξε το 48,7% πριν από τη λήξη του αγώνα, ενώ το αγωνιώδες 15λεπτο στο τελευταίο game, η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 57%, στο αντρικό κοινό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης δεν περιλαμβάνονται αυτά του ERTFLIX. Με δεδομένο ότι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Νόβακ Τζόκοβιτς διεξήχθη Κυριακή από νωρίς το απόγευμα και για πολλές ώρες, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήταν στο σπίτι και παρακολούθησαν τον τελικό από τα κινητά τους, μέσω της streaming δυνατότητας που προσφέρει η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Έτσι, το ERTFLIX έσπασε κάθε ρεκόρ επισκέψεων από την έναρξη λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2019. Τον αγώνα παρακολούθησαν 447.564 θεατές, με τους μισούς (221.000), να παρακολουθούν τον τελικό του Roland Garros μέσα από κινητά και tablets. Το 32% του συγκεκριμένου (online) κοινού ανήκε στις ηλικίες 18-34 φέρνοντας την ΕΡΤ ακόμα πιο κοντά στα νεανικό κοινό.

Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατείχε ο τελικός της Eurovision, που στις 22 Μαΐου έφτασε τις 412.120 θεάσεις. Το ERTFLIX πέρα από τα on demand προγράμματα, σειρές και ταινίες, στηρίζει ένθερμα και το live streaming. Εκτός από τα προγράμματα των ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μπορεί οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν αποκλειστικά τα κανάλια της ERT SPORTS, καθώς και το ειδησεογραφικό ERT NEWS LIVE.

Continue Reading
Advertisement

Facebook