Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο ΣΕΓΑΣ τιμά την Πατρινή Σοφία Αλικανιώτη

Published

on

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κορασίδες Σοφία Αλικανιώτη της Ολυμπιάδας Πατρών, που πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, θα τιμηθεί από τον ΣΕΓΑΣ, μαζί με όλους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διοργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή στην αίθουσα «Μ. Μερκούρη», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 19:00. Μαζί με τους αθλητές θα βραβευθούν και οι προπονητές τους, που βρίσκονται πίσω από κάθε επιτυχία. Προπονητές της Αλικανιώτη είναι η Ντίνα Μπορνιβέλλι και ο Δημήτρης Ορφανόπουλος.

Παράλληλα η ομοσπονδία θα τιμήσει ανθρώπους που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν με το έργο τους στον ελληνικό στίβο, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΤΙΒΟΣ

Για το ολυμπιακό όνειρο Καυκάς και Αλικανιώτη

Published

on

Τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην θα δοθούν, όπως είναι γνωστό, στην Αττάλεια της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 21 Απριλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με τρεις ομάδες, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38.

Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Εκκίνηση στην Αττάλεια θα πάρει και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην ελληνική κατάταξη με 1.086 πόντους πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει ήδη προκριθεί στο Παρίσι με όριο, την Κυριακή Φιλτισάκου (37η με 1130) και την Χριστίνα Παπαδοπούλου (49η με 1.100).

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ17 hours ago

Ατρόμητος Π.: Με σοβαρές ελλείψεις στα μπαράζ

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο MVP της 25ης στροφής

BASKET LEAGUE24 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

ΔΙΕΘΝΗ17 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ17 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ17 hours ago

Β΄κατηγορία: Οι εκκρεμότητες στους δύο ομίλους

Facebook