Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος στη «Match»: «Αξιοπιστία, ενότητα, διαφάνεια στην ΕΟΠ»

Published

on

Αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους παράγοντες στο χώρου του αθλητισμού και ειδικότερα στο άθλημα της ποδηλασίας.

Από το 1989 έως και σήμερα αποτελεί τον Γενικό Γραμματέα του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών (Π.Ο.Π.) και μαζί με το επιτελείο του όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει τον σύλλογο σε μεγάλες επιτυχίες, σαρώνοντας μετάλλια σε Πανελλαδικό επίπεδο, κερδίζοντας σεβασμό και αναγνώριση.

Μάλιστα για μια περίοδο (1982-1983) ήταν και προπονητής στον Π.Ο.Π., ενώ με την ίδρυση του σωματείου το 1971 αποτέλεσε το πρώτο δελτίο αθλητή του! Το τέλος της χρονιάς βρίσκει τον Βασίλη Διαμαντόπουλο να ταράζει τα νερά του αθλήματος, με την ανακοίνωση υποψηφιότητας που εξέδωσε για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.).

Ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση; Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η ποδηλασία; Τι ελλείψεις εντοπίζονται στην Πάτρα; Ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε σε όλα στη «Match» σε μια συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί.

Η Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

– Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας σας μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνειδητοποιημένο και αναλυτικό. Ωστόσο, ποιος είναι ο μεγαλύτερος λόγος που σας οδήγησε στο να πάρετε μια τόσο σημαντική απόφαση;

«Κυρίαρχος λόγος είναι η αγωνία μου αλλά και πολλών συναδέλφων που εκπροσωπούν παραδοσιακά και ισχυρά σωματεία, οι οποίοι με παρότρυναν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, γιατί τα τελευταία χρόνια το άθλημα πλήττεται από πρωτοφανή ανυποληψία, έλλειψη ενότητας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και καλής διοικητικής διαχείρισης.

Αρχικά, δεν είχα πρόθεση να ηγηθώ λόγω του ότι το 2017 ως μέλος του Δ.Σ. προσπάθησα να φέρω την ενότητα στο χώρο (χωρίς να επιζητώ καμία θέση για τον εαυτό μου), θέλοντας απλά να συμβιβάσω την ομάδα που ηγείται στην Ε.Ο.Π..

Όπως αντιλαμβάνεστε ήμασταν ένα Δ.Σ. χωρισμένο στα τρία. Δεν τα κατάφερα (ως μειοψηφία) και παραιτήθηκα. Οι συνάδελφοι μου, όπως και όλη η ποδηλατική κοινότητα θεωρώ πως γνωρίζει ότι έχω την δυνατότητα του συγκερασμού απόψεων και θέσεων αλλά και την δυνατότητα παραγωγής έργου προς όφελος του αθλήματος. Και γι’ αυτούς τους λόγους επέμεναν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας».

– Τι εισπράττετε από τους κύκλους του αθλήματος λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση σας;

«Είναι πολύ θετική η αντιμετώπιση. Με συγκίνησε ιδιαίτερα η συμπαράσταση των αθλητών που έχουν αφήσει εποχή στο άθλημα, ότι θα είναι δίπλα μου εθελοντικά, να βοηθήσουν σε ότι χρειαστώ. Το σκέπτομαι δε σοβαρά αν τα σωματεία τελικά με τιμήσουν με την προτίμηση τους, να συστήσω μια εθελοντική ομάδα από παλαιούς αθλητές ως τεχνικούς συμβούλους».

– Στις πρώτες παραγράφους της τοποθέτησης σας κάνετε λόγο για πρωτοφανή ανυποληψία της τωρινής Ομοσπονδίας. Τι ακριβώς θεωρείτε ότι συμβαίνει;

«Όπως προανέφερα, για να πάει καλά οτιδήποτε, πρέπει να υπάρχει τάξη και διαφάνεια στα οικονομικά, γι’ αυτό και η αγωνία μου έγκειται στο τι ταμείο θα παραλάβουμε και πόσα χρέη. Δυστυχώς βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς και δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά στοιχεία που βρίσκονται.

Περιφέρονται κάποια νούμερα οφειλών αλλά δεν θέλω να τα πιστέψω. Επίσης, δεν μπορώ να τα αναφέρω αφού δεν είναι επίσημα».

– Ποια επιπλέον προβλήματα αντιμετωπίζει η ποδηλασία;

«Πέραν των οικονομικών ζητημάτων και της ενότητας στον χώρο, άλλα δύο σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν άμεσα, άπτονται των αθλητών και των σωματείων, και έχουν να κάνουν με τις Εθνικές ομάδες που χρειάζεται να γίνουν μόνιμες στα αγωνίσματα δρόμου, πίστας και Mountain Bike (δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο σήμερα), αλλά αναφορικά με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα».

– Γνωρίζουμε πως λύσεις υπάρχουν για όλα. Ωστόσο, είναι εφικτό να δοθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ή θα πάρει πολύ παραπάνω;

«Σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι… εξαρτάται από το τι θα παραλάβουμε. Ανάλογα με το χρέος που θα παραλάβουμε θα απαιτηθεί ανάλογος χρόνος, για να μπορέσουμε να φέρουμε σε ισορροπία την κατάσταση.

Βέβαια υπάρχουν και προβλήματα που δεν χρειάζεται μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα για τη λύση τους, όπως η οργάνωση της Ε.Ο.Π. και αυτή των Τοπικών Επιτροπών-Ενώσεων και στη συνέχεια η πλήρης ψηφιοποίηση της Ομοσπονδίας. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη λειτουργία αλλά και στην αξιοπιστία της Ομοσπονδίας, θα λύσει πολλές από τις παθογένειες μας. Ευελπιστώ όλα αυτά να γίνουν στα επόμενα τρία χρόνια».

– Η Θεσσαλία ετοιμάζεται να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμιο, μια εξέλιξη σημαντική για το άθλημα. Η Πάτρα ποιές ελλείψεις έχει και πρέπει να καλύψει;

«Μακάρι να γίνει το ποδηλατοδρόμιο στη Θεσσαλία, θα διευκολύνει την ανάπτυξη στην κεντρική, αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα. Εγώ, προσωπικά αν εκλεγώ, θα το στηρίξω. Στην πόλη μας υπάρχουν πολλές ελλείψεις, το ποδηλατοδρόμιο το χάσαμε το 2002 και είναι μια πονεμένη ιστορία.

Υπάρχουν χώροι στην Πάτρα για την δημιουργία μόνο πίστας ποδηλατοδρομίου για προπονήσεις, αλλά και πίστες για ορεινή ποδηλασία. Προτάσεις έχουν γίνει, πιέζουμε και θα πιέζουμε συνέχεια, πρέπει όμως Περιφέρεια και Δήμος να βοηθήσουν σε αυτό το ζήτημα.

Διότι οι προπονήσεις, ιδιαίτερα των ακαδημιών πρέπει να γίνονται σε χώρους που αρμόζουν στο άθλημα αλλά και στην ιστορία του Ομίλου».

– Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη φετινή προσπάθεια του Π.Ο.Π. που έφερε διακρίσεις, παρά τις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε…

«Το Δ.Σ. του Π.Ο.Π. μαζί με το προπονητικό τιμ, παρά τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων από χορηγίες, αφού δεν διοργανώθηκε ο ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ», που είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων μας, μαζί και με την συμπαράσταση των γονιών, συμμετείχε σε όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Πρωταθλήματα με τα πολύ καλά αποτελέσματα που γνωρίζετε και τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας.

Μια πορεία για την οποία είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι, βάσει των συνθηκών που έλαβαν χώρα».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

Published

on

Για την 18η και τελευταία  αγωνιστική του   πρωταθλήματος της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ,  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Νέα Ιωνία,  όπου στις 4.30 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι.

Ο αγώνας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  μιας και η Πατρινή ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας διασφαλίσει την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα,  ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Eθνική κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Παπαγιαννόπουλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί  τον αγώνα και θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς σε ηλικία  αθλητές του.

Έτσι θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους στο άθλημα και κατ’ επέκταση για την ομάδα της Πάτρας, που σημειωτέο για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας  στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

Published

on

Συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ενόργανη γυμναστική η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών, η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο τεστ για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Η νεαρή γυμνάστρια του Ηλία Τσοπάνογλου είχε την ευκαιρία σε αυτό το τεστ να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της άλμα, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι και αυτό που την έφερε στην Εθνική ομάδα μετά τις πολύ καλές παρουσίες που είχε και συνεχίζει να έχει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε.

Και βέβαια πάντα παρόντας και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος προετοιμάζεται για την υψηλών στόχων φετινή χρονιά.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κολυμβητική ομάδα της ΝΕΠ, με την κλήση του αθλητή της Φάνη Κουρή (Κ15) στην Εθνική ομάδα κολύμβησης για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024 (Μultination Swimming Meet 2024), Aγοριών και Κοριτσιών ηλικίας 13-14-15 ετών (Youth) που θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου στα Σκόπια.

Ο αθλητής της Λίνας Μαστροπάσκουα κλήθηκε για τα 100μ. πεταλούδα χάρη στον χρόνο του 57.31 που αποτελεί τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του.

Τέλος να θυμίσουμε ότι προσφάτως κλήθηκε και η αθλήτριά της ΝΕΠ Αποστολία Σκούτα.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ28 mins ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

ΔΙΕΘΝΗ35 mins ago

Μπογκντάνοβιτς: Χωρίς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό η πρόβλεψη του για το Final-4 της Euroleague

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ49 mins ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Το «εξωπραγματικό» ποσό που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ60 mins ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ28 mins ago

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι μπορεί να χαθεί, αλλά αν υπάρχει ενότητα δεν θα χαθεί η ελπίδα»

ΔΙΕΘΝΗ35 mins ago

Μπογκντάνοβιτς: Χωρίς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό η πρόβλεψη του για το Final-4 της Euroleague

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ49 mins ago

Ρεάλ Μαδρίτης: Το «εξωπραγματικό» ποσό που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ60 mins ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

Μπαλτάκος: “Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό”

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Τα ζευγάρια των πλέι οφ της Β’ Εθνικής των γυναικών

Facebook