Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΟΧΕ: Η συζήτηση για το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ

Published

on

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα η διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΧΕ.

Έγινε μία αποτίμηση της κατάστασης με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ανέλυσε τις εξελίξεις έπειτα από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για ματαίωση και αναβολή Εθνικών και Συλλογικών διοργανώσεων που αφήνει το άθλημα χωρίς διεθνή δραστηριότητα την καλοκαιρινή περίοδο.

Μελετήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η EHF αποφάσισε να ολοκληρώσει την σεζόν, υπολογίζοντας για τις προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων Εθνικών και Συλλογικών διοργανώσεων την κατάταξη των ομάδων βασιζόμενη μόνο στα αποτελέσματα, έως την στιγμή της διακοπής.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Α’ Αντιπρόεδρος αυτής, Στέλιος Αγγελούδης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την συζήτηση της Ολομέλειας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία και σαφέστατα επηρεάζει και διοργανώσεις του χάντμπολ, όπως συνέβη με τις αλλαγές των ημερομηνιών (16-29 Αύγουστου) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021 που έχει αναλάβει η χώρα μας.
Επίσης παρουσίασε τις αποφάσεις των ομοσπονδιών και λιγκών της Ευρώπης σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο χάντμπολ, σχετικά με την συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής σεζόν και την ανάδειξη πρωταθλητών με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όπου αυτό συνέβη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Τάσος Χειβιδόπουλος παρουσίασε την κατάσταση των Εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες μέχρι την ημέρα της διακοπής (12/3), ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη για την συνέχιση ή διακοπή των διοργανώσεων.

Αποφασίστηκε να συσταθούν δύο επιτροπές, μία ιατρική-τεχνική η οποία θα παρακολουθεί την τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων και πως αυτά θα εφαρμόζονται στους αθλητές- συντελεστές του αθλήματος μας και μία επιτροπή, η οποία θα πλαισιώσει την ΔΕΠ αποτελούμενη από θεσμικούς φορείς (ΠΣΑΧ, ΣΥΠΧΕ, ΚΕΔ, Σύνδεσμοι Διαιτητών) και τεχνικούς συμβούλους του αθλήματος που θα επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, αλλά και την προετοιμασία της επόμενης.

Η Ομοσπονδία -πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση- θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και κυρίως για το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι για προπονήσεις και υπο ποιες προϋποθέσεις (πρωτόκολλα υγείας, μέτρα ασφαλείας κλπ) θα μπορούν να διεξαχθούν τόσο αυτές, όσο και οι πιθανοί επίσημοι αγώνες.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

“Νεα ζωή” ήρθε στην Ακαδημία Των Σπορ

Published

on

Άλλη μία γέννηση έγινε στην ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ, όπου η Ελένη Αραβαντινού με το σύζυγό της Γιάννη Τριανταφύλλου έφεραν στη ζωή την δεύτερη κόρη τους.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τριανταφύλλου είναι αθλητής της ανδρικής, ενώ Ελένη Αραβαντινού γυμνάστρια στο επάγγελμα ήταν για πολλά χρόνια αθλήτρια στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου, καθώς και προπονήτρια στις υποδομές της ομάδος και είναι ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Tonosis studio.

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας των Σπορ και οι αθλητές της ανδρικής ομάδας εύχονται στο ζευγάρι η κόρη τους να είναι πάντα γερή και να δουν όπως επιθυμούν.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τα επόμενα «βήματα» της Ακαδημίας Των Σπορ

Published

on

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη (31/7) η Ακαδημία έπρεπε (όπως και έκανε) να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Παράλληλα, εστάλη από την Ομοσπονδία (Ο.Χ.Ε.) ειδική προκήρυξη για την κατηγορία που ορίζει έναρξη και τρόπο διεξαγωγής για τις 10 Οκτωβρίου του 2020.

Από 1/8 έως και 10/8 θα πρέπει να στείλει η Ακαδημία στο Μητρώο τις καταστάσεις αθλουμένων της νέας χρονιάς, ενώ όσον αφορά το ρόστερ, παραμένει το έμψυχο δυναμικό ως έχει.

Ο σύλλογος θεώρησε πως εφόσον υπάρχει ασαφές μέλλον ελέω… κορωνοϊού δεν έπρεπε να ενισχύσει την ομάδα με κάποιο ξένο  παίκτηπου ήταν στα σχέδια της, διότι θα έπρεπε ανεξαρτήτως με την τύχη των πρωταθλημάτων να καταθέσουν όλο το χρηματικό μέρος του συμβολαίου στον αθλητή, γεγονός που θα αποτελούσε ένα «άνοιγμα»… ρίσκο.

Τέλος, όπως μας τόνισε ο έφορος Αλέξανδρος Μεντζελόπουλος:

«Η Πλειοψηφία των Εφήβων της Ακαδημίας θα μπουν με βάση τις εκτιμήσεις σε Πανεπιστήμια της πόλης μας και θα πάρουν αρκετές ευκαιρίες του χρόνου, καθώς πάντα επιθυμία του συλλόγου μας είναι να τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα με «νέο αίμα».

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το πρόγραμμα του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Handball

Published

on

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η κλήρωση των αγώνων για το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το 7ο Κύπελλο Ελλάδος Beach Handball που θα διεξαχθούν 18-19 Ιουλίου στο Avant Garde Sports Club, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος είναι τα ακόλουθα: Απόλλων Σταυρούπολης, Απόλλων Καλαμαριάς, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ολύμπιος Δίας Απροπύργου (Άνδρες) και ΑΟΑ Καστοριάς, Σπάρτακος, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Γυναίκες).

Η Επιτροπή Beach Handball ενημερώνει ότι θα ακολουθηθούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που προβλέπονται. Θα υπάρχει μία είσοδος όπου θα τηρείται κατάλογος για όσους εισέρχονται, ενώ θα γίνεται θερμομέτρηση.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

09:30 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΟΑ Καστοριάς (ΚΓ)
10:20 Απόλλων Σταυρούπολης- Απόλλων Καλαμαριάς (ΚΑ-1ος ημιτελικός)
11:10 Σπάρτακος Goalbet- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (ΚΓ)
12:00 Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (ΚΑ- 2ος ημιτελικός)
12:50 ΑΟΑ Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (ΚΓ)
13:40 Απόλλων Σταυρούπολης- Απόλλων Καλαμαριάς (ΠΑ)
17:00 Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (ΠΑ)
17:50 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- Σπάρτακος Goalbet (ΠΓ)
18:40 Oλύμπιος Δίας Ασπροπύργου- Απόλλων Σταυρούπολης (ΠΑ)
19:30 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- Απόλλων Καλαμαράς (ΠΑ)
21:00 Τελικός Κυπέλλου Γυναικών
21:50 Τελικός Κυπέλλου Ανδρών

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

09:30 ΑΟΑ Καστοριάς- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (ΠΓ)
10:20 Απόλλων Καλαμαριάς- Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου (ΠΑ)
11:10 Απόλλων Σταυρούπολης- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (ΠΑ)
12:00 Σπάρτακος Goalbet- ΑΟΑ Καστοριάς (ΠΓ)
12:50 1Ος ημιτελικός 2-3 (ΠΑ)
13:40 2Ος ημιτελικός 1-4 (ΠΑ)
16:00 Μικρός τελικός (ΠΑ)
16:50 Τελικός Πρωταθλήματος Γυναικών
17:40 Τελικός Πρωταθλήματος Ανδρών

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.