Connect with us

Γ ΕΘΝΙΚΗ

«Οδηγούμαστε σαν πρόβατα επί σφαγή»

Published

on

Η ανησυχία στη Γ’ Εθνική ολοένα και θεριεύει.

Τα τηλέφωνα των παραγόντων δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν και οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ των ομάδων, αφού επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον του πρωταθλήματος, στο οποίο θα είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε να ανταπεξέλθει με μηδαμινά έσοδα.

Η «Match» ανοίγει ακόμα μια φορά ευρύ διάλογο για την τύχη της Γ’ Εθνικής, με δυο προέδρους από τον 5ο Όμιλο, δηλαδή τον Τάκη Παπαβασιλείου της Αναγέννησης Άρτας (φωτό στη μέση) και τον Ρεκατσίνα Σπύρο του ΠΑΣ Πρέβεζας (δεξιά φωτό) και από τον 6ο Όμιλο τον πρόεδρο του Πανναξιακού Α.Ο. Γιάννη Πολυχρονάκο (αριστερή φωτό).

Οι τρεις άνδρες τα λένε «έξω από τα δόντια» για την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάνε «σαν πρόβατα επί σφαγή» επειδή το θέλει η ΕΠΟ, ενώ δεν παρέλειψαν να πουν και δυο λόγια για την προσπάθεια των ομάδων τους, για να πληροφορηθεί και το κοινό της Δυτικής Ελλάδας.

Όσα είπαν στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Παπαβασιλείου Τάκης (Αναγέννηση Άρτας): «Η ομάδα μας έχει συνηθίσει στην αδικία, το έχει περάσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς πέρσι η Σαντορίνη ανέβηκε και εμείς που ήμασταν με τρεις αγώνες λιγότερους και πίσω από την Κοζάνη μείναμε εκτός ανόδου.

Κάναμε φέτος μια πολύ καλή προεργασία και μετά από τρεις μήνες ήμασταν απόλυτα συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, δεν χρωστάμε σε κανέναν, όμως και πάλι μείναμε εκτός παιχνιδιού.

Αν δεν αλλάξει κάτι με τη στάση της ΕΠΟ -όπου θα ζητήσουμε και εμείς σαν 5ος όμιλος ελάφρυνση και βοήθεια για τις οικονομικές μας υποχρεώσεις- οι ομάδες είναι δύσκολο να συνεχίσουν. Όταν δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, όταν είναι πολλά τα κόστη της διαιτησίας, των ταξιδιών και των παραβόλων, είναι κουτό για τον οποιονδήποτε να βγάζει συνεχώς λεφτά από την τσέπη του χωρίς κανένα αντίκρισμα και να συνεχίζει να επιμένει για κάτι που δεν βγαίνει. Αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα για να κάνουν πρώτα προετοιμασία οι ομάδες και μετά θα μας πάρει το καλοκαίρι μέχρι να τελειώσουμε.

Θα μιλήσουμε και με άλλες ομάδες μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά άποψη μας είναι πως τα τωρινά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε. Όσο για την φετινή μας προσπάθεια στην Αναγέννηση Άρτας, ξεκινήσαμε με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε με προετοιμασία από τις 31 Ιουλίου. Κάναμε 5-6 προσθήκες ποιοτικών παικτών, είχαμε βέβαια και κάποιες και ατυχίες στα παιχνίδια μας, αλλά έχουμε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας».

Πολυχρονάκος Γιάννης (Πανναξιακός): «Στον 6ο Όμιλο κάναμε ήδη μια τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη και βγάλαμε και ανακοίνωση.

Επειδή όλοι μας πιστεύουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συμφωνήσαμε πως το πρωτάθλημα θέλουμε να ξεκινήσει, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να μας ικανοποιούν αγωνιστικά και οικονομικά. Θα χρειαστούν κάποιες επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ ή την Πολιτεία, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, ενώ και τα τεστ covid δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε οικονομικά. Ωστόσο, υπάρχουν και αγωνιστικοί λόγοι που το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί. Μην ξεχνάμε πως σαν ερασιτεχνικά σωματεία έχουμε αθλητές που εργάζονται καθημερινά και είναι δύσκολο να τους ζητήσουμε να παίξουν μέχρι τον Ιούλιο όταν η τουριστική σεζόν στη Νάξο ξεκινάει τον Μάρτιο. Από την άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στο ρόστερ 5-6 αθλητές κάτω των 20 ετών που έχουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις οπότε δεν μπορούμε να τους αναγκάζουμε να παίζουν μεσοβδόμαδα, ειδικά σε περιόδους που θα δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Τι θα πούμε στους γονείς τους;

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολλά τα προβλήματα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις εν μια νυκτί και ούτε θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα με διαδικασία fast-track 3,5 μηνών και με πολλές εμβόλιμες «σαν πρόβατα επί σφαγή».

Κανένα σωματείο δεν το θέλει αυτό, ζητάμε ένα πρωτάθλημα δίκαιο και ίσο για όλους, όπου πρέπει να μας αναγνωριστεί πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια τριών μηνών χωρίς κανένα έσοδο. Όσον αφορά τον Πανναξιακό, στην ομάδα κάθε χρόνο θέλουμε μίνιμουμ 60-65 χιλ. ευρώ μόνο για τις μετακινήσεις μας, όταν οι Αθηναϊκές ομάδες δίνουν αυτά τα χρήματα μόνο για τις μισθοδοσίες, χωρίς να επιβαρύνονται με τέτοιου είδους έξοδα.

Είμαστε μια ομάδα με 60 χρόνια ιστορίας, πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στις Κυκλάδες. Μετά από 6 χρόνια είμαστε και πάλι στη Γ’ Εθνική, το ξεκίνημα μας είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά κλείσαμε με ένα σημαντικό «διπλό». Η βάση της ομάδας είναι τα παιδιά από τη Νάξο και θέλουμε να αποδείξουμε πως ο σύλλογος μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία».

Ρεκατσίνας Σπύρος (ΠΑΣ Πρέβεζας): «Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό.

Ήδη μας έφυγαν και οι 5 ξένοι παίκτες που είχαμε, καθώς δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε στην αβεβαιότητα και δεν είχαν κανέναν από την οικογένεια τους κοντά. Μας έβαλαν να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα με ένα τεράστιο πρόβλημα υγείας στις πλάτες όλων, πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας σε τρεις μήνες για να παίξουμε μονάχα δυο παιχνίδια!

Τώρα όμως, θα πρέπει να πάρουμε ένα μέρος των χρημάτων μας πίσω. Δεν είμαστε μεγιστάνες, αλλά άνθρωποι που χρηματοδοτούμε τις ομάδες μας από τις δουλειές που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορούμε για το χόμπι που αγαπάμε να ικανοποιούμε τα παράλογα χατίρια των από πάνω. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι ακόμα και αν ξεκινήσουμε δεν θα μας σταματήσουν ξανά αφού οι συνθήκες που βιώνουμε στη χώρα είναι απρόβλεπτες. Κάποια στιγμή οι υγιείς παράγοντες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν οριστικά.

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Εμείς στον ΠΑΣ Πρέβεζας ξεκινήσαμε με όρεξη και διάθεση τη χρονιά και στοχεύσαμε φέτος σε υλικό από την περιοχή μας, φέραμε πολλούς πιτσιρικάδες με μέσο όρο στο ρόστερ τα 21 έτη και αυτό είναι και το νόημα των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Να αποτελούν την «τροφοδοσία» του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Πάτραι: Συμφώνησε σε όλα με Λιμάτσι, σήμερα (28/9) πρώτη προπόνηση για τον παίκτη

Πρώτη προπόνηση για τον Λιμάτσι θα γίνει σήμερα, Τετάρτη (28/9).

Published

on

Ποδοσφαιριστής του Πάτραι πρέπει να θεωρείται ο Ατίλιο Λιμάτσι!

Ο νεαρός 22χρονος μέσος που αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, θα ενταχθεί στα πλάνα του Σταμάτη Σαρρή ώστε να ενισχύσει την ομάδα στην Γ’ Εθνική, με τους δύο συλλόγους να έχουν δώσει τα χέρια για τον δανεισμό του.

Πληροφορίες του Matchnews.gr αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε χθες (27/9) στην προπόνηση της ομάδας, ωστόσο, ούτε γυμνάστηκε ούτε και προπονήθηκε με τους νέους του συμπαίκτες, καθότι έμελλε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του.

Πρώτη προπόνηση για τον Λιμάτσι θα γίνει σήμερα, Τετάρτη (28/9).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Κωνσταντίνος Σταθόπουλος στη «Match»: «Ο Ναυπακτιακός Αστέρας βρίσκεται στο σωστό δρόμο»

Όσα ανέφερε ο Πατρινός αριστερός-δεξιός μπακ χαφ που επέστρεψε φέτος στην ομάδα της Ναυπάκτου.

Published

on

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Άρη Βούλας και θα συναντήσει την ΑΕΛ για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Του Κυριάκου Δημητρόπουλου

Η ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και μπόρεσε με υποδειγματικό πλασέ του Πετράτου στο 45+3’ να πάρει το ζητούμενο.

Για το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη Βούλας, αλλά και συνολικά την προετοιμασία (ως τώρα) του Ναυπακτιακού μίλησε στη «Match» ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος.

Ο Πατρινός αριστερός-δεξιός μπακ χαφ επέστρεψε φέτος στην ομάδα της Ναυπάκτου, έχοντας αγωνιστεί σε Παμπατραϊκό, Κ-17 του Αστέρα Τρίπολης, Κ-19 της Παναχαϊκής, αλλά και Διαγόρα Βραχνεΐκων.

Ο Σταθόπουλος με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Μίχο.

-Για το ματς με τον Άρη Βούλας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθε η πρόκριση και που συνεχίζουμε στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από δύο γύρους. Πλέον θα κοιτάξουμε το ματς με τη Λάρισα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση».

-Για πως έχει κυλήσει ως τώρα η προετοιμασία: «Στόχοι της φετινής προετοιμασίας είναι η εξέλιξη και η άνοδος. Σύμφωνα με αυτούς τους στόχους η προετοιμασία μας κυλάει πολύ καλά και σταθερά, βήμα-βήμα για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

-Για το πως περιμένει το επίπεδο της φετινής Γ’ Εθνικής: «Διαπιστώνω ότι ο ανταγωνισμός ολοένα και αυξάνεται και σίγουρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα είναι αρκετά απαιτητικό. Ωστόσο, με κατάλληλη προετοιμασία και προσήλωση ελπίζω στο ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε σημαντικά αποτελέσματα».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος:

«Οι φετινοί μου στόχοι συμβαδίζουν πάντα με τους εκείνους της ομάδας μου. Για να υπάρξει εξέλιξη σε έναν σύλλογο θα πρέπει όλοι και ο καθένας ατομικά να προσπαθεί να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει ως ‘ένα’. Στόχοι μας η εξέλιξη και η άνοδος, τίποτα λιγότερο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο γκολ που σημείωσε στη φιλική αναμέτρηση με την Παναχαϊκή: «Η Παναχαϊκή είναι μια δυνατή αντίπαλος και το γκολ που πέτυχα στο φιλικό μας παιχνίδι μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να με κάνει να νιώσω.

Ήταν μια επιβεβαίωση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά αρκεί να έχουμε τα μάτια μας μόνο στους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι κάθε παιχνίδι που έρχεται να γεμίζει όλη την ομάδα μόνο θετικά συναισθήματα».

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Πάτραι: Φιλική ισοπαλία (2-2) με Ζάκυνθο (pics)

Νίκος και Θοδωρής Βλασόπουλος σκόραραν τα τέρματα για την ομάδα του Σταμάτη Σαρρή.

Published

on

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο γήπεδο των Προσφυγικών το απόγευμα του Σαββάτου (24/9), με το Πάτραι να αναδεικνύεται ισόπαλο με σκορ 2-2 απέναντι στη Ζάκυνθο, ομάδα που μην ξεχνάμε θα αγωνιστεί και εκείνη στη Γ’ Εθνική.

Το σύνολο του Σταμάτη Σαρρή προηγήθηκε χάρη σε πέναλτι του Θοδωρή Βλασόπουλου στο 2′, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 25′ με τον Μουλιάντι.

Το Πάτραι έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού ο Μαστραντωνάκης, ωστόσο η Ζάκυνθος έφτασε στο τελικό 2-2 από την άσπρη βούλα με τον Κάρδαρη.

Πάτραι (Σταμάτης Σαρρής): Βορύλλας, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Ζέλος, Γιαννόπουλος, Βλασσόπουλος Ν., Σταυρόπουλος, Μαστραντωνάκης, Στανής, Βλασσόπουλος Θ., Σουγλέρης.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν οι: Φωτόπουλος, Γασπαρινάτος, Δημητρακόπουλος, Φούφουλας, Μητρόπουλος, Παπαγεωργίου.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον αγώνα:

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Μία ανάσα από τον βιρτουόζο Niltinho η Παναχαϊκή

ΑΘΛΗΜΑΤΑ21 hours ago

Παραχωρήθηκε εξοπλισμός στην Γυμναστική Ομοσπονδία (ΦΩΤΟ) – Το “ευχαριστώ” στον Δήμο Πατρέων

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Συγκλονίζει πατέρας δύο παιδιών για Σαββίδη: “Το ότι μπορώ να έχω στην αγκαλιά τα μωρά μου υγιή, το οφείλω σε αυτόν που αποκαλείτε ‘Ρώσο'”

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Επίσημα στη Γ’ Εθνική ο Προμηθέας 2014

BASKET LEAGUE15 hours ago

«Πέρασαν» οι επτά ξένοι για τις ομάδες στη Basket League!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ15 hours ago

Παναχαϊκή: Επίσκεψη του Σούλη Παπαδόπουλου στην προπόνηση της Κ-19

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ατρόμητος Πατρών: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην εκδήλωση του συλλόγου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

Τελέστηκε ο αγιασμός στον Απόλλωνα Πατρών

ΔΙΕΘΝΗ23 hours ago

Σ’ επαφές με την Αλ Χιλάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

Ιάσονας Φωτήλας: Επίσκεψη στο ποδοσφαιρικό Μουσείο Παλαιμάχων της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.