Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι συζητήσεις για την Έβερτον και η περιουσία 1 δισ.: Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού

Επιχειρηματίας με οικονομική επιφάνεια που μπορεί να εκτοξεύσει τον Παναιτωλικό είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι!

Published

on

«Τέλος εποχής» στον Παναιτωλικό, αφού μετά από 18 χρόνια ιδιοκτησίας του Φώτη Κωστούλα, το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ παραχωρείται στην οικογένεια Καμίνσκι.

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, Αμερικανός επιχειρηματίας (πολωνικής καταγωγής) στις ΗΠΑ, προ μηνών βρέθηκε κοντά στη Premier League όντας υποψήφιος για την αγορά της Έβερτον.

Να πού τα έφερε έτσι όμως η τύχη πουλίγους μήνες αργότερα βρίσκεται στην Super League για τον Παναιτωλικό.

Ποιο είναι όμως το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας του Αγρινίου;

Γεννημένος το 1958 στην Πολωνία μετανάστευσε με την οικογένεια του στις ΗΠΑ σε ηλικία 9 ετών. Μεγαλωμένος στη Μινεάπολη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, με bachelor στη Βιολογία και Φυσική.

Σήμερα είναι CEO και πρόεδρος της KAM (Kaminsky Asset Management) ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate. Η εταιρεία του διαχειρίζεται ακίνητες περιουσίες και τεράστια κεφάλαια δισεκατομμυρίων τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας μπει δυνατά και στο χώρο του χρηματηστηρίου Η περιουσία του ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο 2022.

Διατελεί χρέη Διευθυντή Χαρτοφυλακίου στο Kaminsky Poland Fund με παροχές επενδυτικών συμβουλών, αναλαμβάνοντας επίσης τη διαχείριση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον για την Έβερτον και τα 400 εκατομμύρια δολάρια

Τον περασμένο Σεπτέμβρη το όνομα του «έπαιζε» έντονα στα αγγλικά μέσα αναφορικά με την αγορά της Έβερτον. Φημολογείται πως ο ίδιος είχε καταθέσει πρόταση 400 εκατομμυρίων δολαρίων στον τωρινό ιδιοκτήτη Φάρχαντ Μοσίρι για να αποκτήσει ένα μεγάλο ποσοστό. Με το πλάνο του νέου γηπέδου και το κόστος αυτού να ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια, με μέσα όπως Financial Times, The Athletic, Guardian -τότε- να τον χρίζουν ως «φαβορί» για την «είσοδο» του στην διοίκηση των «ζαχαρωτών».

Τον περασμένο Φλεβάρη ίδρυσε και την KAM Sports, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του αθλητισμού (εμφανίσεις, δικαιώματα μέσων ενημέρωσης κτλ), ως «όχημα» για την ενασχόληση του με κάποια ομάδα και την Έβερτον στο προσκήνιο. Μέλος αυτής θα ήταν και ο γιός του, Μιχαήλ Καμίνσκι.

Από την Αγγλία και την Έβερτον στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό

Το ερώτημα σχετικά με το πως γίνεται από την διαπραγμάτευση για έναν κολοσσό του αγγλικού ποδοσφαίρου να βρέθηκε στη χώρα μας για την ομάδα του Αγρινίου είναι εύλογο. Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι δεν έχει την παραμικρή ενασχόληση με τον χώρο του αθλητισμού ως βιομηχανία, εξ ου άλλωστε και η ίδρυση της νεοσύστατης KAM Sports.

Η επένδυση ενός υπέρογκου ποσού στην Έβερτον θεωρητικά και πρακτικά αποτελούσε ρίσκο, πράγμα που δεν θα συναντήσει σε έναν σύλλογο μικρότερης εμβέλειας και δυναμικότητας όπως αυτή του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται προ των πυλών μιας μεγάλης αλλαγής, με χρήματα και την προοπτική να αποτελέσει ένα «πρότζεκτ» σε βάθος χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επρόκειτο για κάποιο fund που αναλαμβάνει τα «ηνία» του συλλόγου αλλά για φυσικό πρόσωπο που εγγυάται για το μέλλον αυτό, προϋπόθεση που είχε θέσει ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης των «καναρινιών», Φώτης Κωστούλας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: «Κλείδωσαν» οι 11 του Τερίμ για ΠΑΟΚ

Published

on

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 18:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που με νικηφόρο αποτέλεσμα θα δώσει ακόμη περισσότερες πιθανότητες στους «πράσινους» για διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Φατίχ Τερίμ δουλεύει ξεχωριστά όλες αυτές τις ημέρες πάνω στα πλάνα που θέλει να καταστρώσει για το συγκεκριμένο ματς, ενώ φαίνεται πως έχει βρει και τους έντεκα ποδοσφαιριστές που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα: Στο τέρμα θα είναι ο Ντραγκόφσκι, στα δύο άκρα της άμυνας θα είναι ο Μλαντένοβιτς με τον Κώτσιρα, οι στόπερ θα είναι ο Αράο με τον Γεντβάι, με τους Περεθ, Τσέριν και Μπακασετα στο χώρο του κέντρου. Στα φτερά της επίθεσης θα είναι ο Μπερνάρ και ο Παλάσιος, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ιωαννίδης.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι μοιρασιές με τον Ολυμπιακό Β΄

Published

on

Η Παναχαϊκή δοκιμάζεται το Σάββατο (30/3-16:00) στο γήπεδο Ρέντη και αντίπαλο δέος είναι ο Ολυμπιακός Β΄ για την 2η στροφή των πλέι-άουτ της Super League 2. 

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου η μπίλια έκατσε στη μέση. Στην Αγυιά για τον 1ο γύρο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς (11΄) με τον Μπα και ο Μπαρέ ισοφάρισε στο 92΄, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί σε πέναλτι στο 76΄. 

Στη μάχη του 2ου γύρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν γρήγορο προβάδισμα με Μπά (4΄) και Πινακά (11΄), αλλά η ομάδα του Γιάννη Τάτση είχε αντιδράσει στο τέλος, χάρη στα γκολ τουΠατρινού στο 82΄και του Γαϊτανίδη στο 88΄. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Και τώρα τρέχει…

Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς.

Published

on

Με μία μόλις αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα, καθώς οι δύο στις τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν λόγω παρουσίας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ και του Παναθηναϊκού Β’ στις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Η Παναχαϊκή έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή από το ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το πιο βατό της αντίπαλο, στην έδρα της και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να ψάξει τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε μακριά από την Πάτρα, ενώ ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τις κορυφαίες -βαθμολογικά- ομάδες του Ολυμπιακού Β’ και του Διαγόρα. 

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1,

2η αγωνιστική (30/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  16:00

3η αγωνιστική (03/04) – 8η αγωνιστική (08/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή

4η αγωνιστική (07/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’

5η αγωνιστική (14/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Η 3η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη, ενώ από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook