Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ολόκληρη η τοποθέτηση Μπάρλου στη Συνέντευξη Τύπου, χωρίς περικοπές

Published

on

Την 22η του Αυγούστου επέλεξε ο Γιώργος Μπάρλος σαν ημέρα στην οποία παραχώρησε επίσημη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του τύπου, αφού ακριβώς τότε ολοκληρώθηκαν 6 μήνες στην προεδρία της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ και ήταν η κατάλληλη αφορμή για να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.

Η «Match» βρέθηκε στην Αγυιά και σας παρουσιάζει αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον ισχυρό άνδρα των «ροσονέρι».

«Η Παναχαϊκή παύει να είναι υποχείριο των πάντων»
Γιώργος Μπάρλος: «Θέλω να ξεκινήσω την κουβέντα όπως την είχα τελειώσει στην πρώτη συνέντευξη τύπου που είχαμε κάνει εδώ, λέγοντας ότι η νέα εποχή της Παναχαϊκής πια έχει σηματοδοτηθεί και ο ορίζοντας αυτής της μεγάλης ομάδας έχει αλλάξει ριζικά.

Από τότε που αναλάβαμε την ομάδα με όλους τους συνεργάτες που εμπεριέχονται σε όλο αυτό το πρότζεκτ προσπαθήσαμε να βρούμε μόνο την αλήθεια. Η αλήθεια για εμάς είναι ο γνώμονας τού να προχωράμε εποικοδομητικά στα πάντα.

Είπα πάρα πολλές φορές ότι δεν θα υλοποιήσω αυτά που θα υποσχεθώ, αλλά θα κάνω παραπάνω από ότι θα πω. Αυτό όμως έχει και κάποιες παραμέτρους, οι οποίες αποφέρουν δυσκολία και πίεση στους συνεργάτες μου. Είμαι κάθετος στην αρχική γραμμή που έχω διαλέξει και στο πως θα πορευτεί η ομάδα και η φύση της γραμμής αυτής είναι μόνο επιθετική.

Η Παναχαϊκή παύει να είναι πια ένα υποχείριο των πάντων. Η Παναχαϊκή αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την δομή της ομάδας αυτή τη στιγμή την ξέρετε όλοι. Προχωρήσαμε, την στήσαμε με τις επιλογές του προπονητικού επιτελείου, του κ. Ελευθερόπουλου, του κ. Βενετίδη και του Νίκου Λουμπαρδέα.

Δουλεύουμε για έναν στόχο και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να τον υλοποιήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο, διοικητικά λειτουργούν όλα επαγγελματικά και όλα είναι σε μια βάση δεδομένων, η οποία είναι πάρα πολύ καλή”.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπρόσωπων του τύπου, με πρώτη αυτή σχετικά με το τι δεν περίμενε, τι θα διόρθωνε και που θέλει να καταλήξει αυτή η προσπάθεια. Ο Γιώργος Μπάρλος απάντησε: «Θα ξεκινήσω από το τέλος. Το που θέλουμε να καταλήξουμε είναι γνωστό. Θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που της ανήκει και γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στην ομάδα και δαπανούμε τεράστια ποσά. Γιατί είναι ωραία η κουλτούρα αλλά το εγχείρημα θέλει οικονομική και διοικητική υποστήριξη. Άρα λοιπόν όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί θα είναι αλαζονικό, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί ο στόχος. Και να επιτευχθεί ο στόχος έχουμε επιλέξει με γνώμονα την εντιμότητα όλα τα κατάλληλα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, στα οποία πιστεύουμε ότι θα τρέξουν το τεχνικό κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος άψογα…
Υπάρχουν πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν την ΠΑΕ για προσωπικό τους συμφέρον. Δεν υπάρχει αληθινή αγάπη προς την ομάδα, μας έχουν αποσταλεί εξώδικα από ανθρώπους δήθεν Παναχαϊκιώτες. Το περίμενα να το δω, αλλά ήθελα να το δω και εγγράφως. Πιστοποιήθηκαν όλες οι υποψίες που είχαμε για το τι υφίσταται εντός του συλλόγου. Από εμάς φαμφάρες δεν θα ακούσετε. Θα ακούσετε μόνο την αλήθεια. Δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα εμείς. Αυτή είναι η διαφορά μας από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι ωραία η θεωρία, είναι ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά η πράξη διαφέρει».

Σχετικά με το μπάτζετ και το πως θα αποφευχθεί οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε: «Έχω αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή δεν θέλω να μπαίνω σε οικονομικά θέματα διότι έχω διαχωρίσει τον ρόλο του καθενός μας. Τα χρήματα είναι θέμα διοίκησης, ξέρετε τις αξίες των παικτών και της ομάδας, μπορείτε να κρίνετε που θα φτάσει η ομάδα φέτος. Για εμάς δεν είναι τα χρήματα το θέμα, πρωταρχικός σκοπός είναι ο στόχος. Το μπάτζετ είναι υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά αυτό για εμάς μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Γιατί όπως έχω ξαναπεί μόνο με τα λεφτά πρωταθλήματα δεν παίρνεις. Προσπαθήσαμε να φέρουμε τα κατάλληλα πρόσωπα στην ομάδα για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ο Καλογερόπουλος ήταν κύριος με Κ κεφαλαίο»

Ακολούθησε ερώτημα-τοποθέτηση προς τον κ. Κρεμμύδα σχετικά με τα πρόσωπα που αποχώρησαν και τις πληροφορίες ότι προσπάθησαν να ωφεληθούν οικονομικά, με τον κ.Μπάρλο να παρεμβαίνει στο τέλος της απάντησης: «Τα χρέη που έχουν προκύψει από προμηθευτές, δεν έχουν προκύψει από τον κ. Καλογερόπουλο. Τα χρέη που έχουμε αποπληρώσει και αποπληρώνουμε αφορούν καθαρά τη Συμμαχία. Ο κ. Καλογερόπουλος -έκανε οκτάμηνη θητεία περίπου μαζί με τον κ. Δρόσο- δεν αφορούν αυτόν τα χρέη που έρχονται σε εμάς. Είναι πολύ μικρά τα ποσά της θητείας του κ. Καλογεροπούλου, όπως π.χ. το ξενοδοχείο Αστήρ, όμως έχουμε πολλούς προμηθευτές της Συμμαχίας οι οποίοι άφησαν αυτές τις εκκρεμότητες.

Εμάς το μεγάλο μας θέμα σε ότι αφορά την προηγούμενη διοίκηση είναι αυτό. Ενώ εμείς είχαμε κάνει επίσημες προτάσεις -που έχουμε και αντίγραφα της αλληλογραφίας- δεν δέχτηκαν πότε διάλογο, προτίμησαν να χαρίσουν την ομάδα σε έναν άνθρωπο εκτός της πόλεως μας. Εδώ όμως είμαστε και όλα θα φανούν. Ο Καλογερόπουλος ήταν κύριος με Κ κεφαλαίο. Μας απέρριψαν ως επενδυτές και προτίμησαν αυτόν που γνωρίζετε. Όμως εγώ τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον εκτιμώ που μπήκε στη διαδικασία να μας τη μεταβιβάσει (σ.σ. την ομάδα). Γιατί αυτός έκρινε όντως δίκαια, ότι η ομάδα πρέπει να φύγει από τα χέρια του. Δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο με τον οποίο είχα μία συναλλαγή και ήταν άψογος στην συναλλαγή του”.

Για το θέμα των Ομίλων ενόψει του Δ.Σ. της Δευτέρας ο Γιώργος Μπάρλος τόνισε:

“Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς οι όμιλοι. Έχουμε φτιάξει ομάδα είτε είναι 1 όμιλος, είτε 2, είτε 5, είτε 15… Εμείς πάμε για το στόχο, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία το τι θα κάνει η Superleague 2 και η ΕΠΟ γενικώς. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο. Η ομάδα κατά 95% είναι ολοκληρωμένη και δεν μας αφορά τι θα γίνει».

«Θα το πάω μέχρι τέλους, δεν θα κάνω πίσω πουθενά»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παλιά του δήλωση περί παθογένειας της πολυφωνίας: «Εγώ πολυφωνία εννοούσα την προηγούμενη διοίκηση. Η τώρα διοικητική δομή έχει αρμοδιότητες. Ο καθένας δουλεύει βάσει αρμοδιοτήτων και κανένας δεν μπορεί να εισχωρήσει στις αρμοδιότητες του άλλου. Υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ μας η οποία είναι άψογη. Έχουν καταλάβει όλα τα παιδιά και όλοι οι συνεργάτες μου τον ρόλο τους. Δεν μπορεί να επέμβει ο διοικητικός μέσα στα θέματα της ομάδας. Μπορεί να έχει άποψη, αξιολογείται όμως η άποψη του γιατί είμαστε μια οικογένεια και όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Διαχωρίσαμε τις αρμοδιότητες.

Υπάρχει διοικητική δομή όπου έχουμε τους διοικητικούς και το τμήμα ποδοσφαίρου. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι σε πλήρη αρμονία για να συντονίζουμε τα πάντα. Το δουλέψαμε αυτό γιατί όλα τα παιδιά ήταν καινούργια αλλά καταλάβαμε πως θα το υποστηρίξουμε. Εδώ δεν υπάρχει πολυφωνία. Εδώ υπάρχει μόνο αντικειμενική άποψη, διάλογος και αγάπη μεταξύ μας. Για αυτό το λόγο επειδή το κλίμα είναι ευχάριστο είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα θα προχωρήσει. Είμαστε σίγουροι ότι πάρα πολλοί έχουν δυσαρεστηθεί από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, άλλωστε αυτό ήταν κάτι που μου είχε επισημάνει ο νομικός μου εξαρχής. Θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα στεναχωρήσουμε από αυτούς που θα ευχαριστήσουμε. Έτσι είναι η ζωή, ήρθε η ώρα όμως μετά από 20 χρόνια η ομάδα αυτή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να φύγει από την μιζέρια της. Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους και θα κάνω παραπάνω από όσα έχω πει. Δεν θα κάνω πίσω πουθενά».

Όσον αφορά αυτά που ακούγονται ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι πίσω από την προσπάθεια που γίνεται, δήλωσε: «Να μπουν όλοι στο σάιτ της εταιρείας μας να δουν ποιες είναι οι δραστηριότητες μας. Να δουν ποιοι είμαστε και τότε ίσως αναθεωρήσουν. Είναι μικρότητες και δεν ασχολούμαι. Με ένα κουμπί πλέον βλέπεις τα πάντα στο διαδίκτυο».

Για το αν τον ιντριγκάρει να πετύχει εκεί που άλλοι επιφανείς Πατρινοί απέτυχαν είπε: «Δεν το κάνω για τον λόγο αυτό, δεν με ιντριγκάρει αυτό. Με ιντριγκάρει και με ερεθίζει το θέμα ομάδα και Παναχαϊκή. Θυμάμαι ήμουν 23 ετών παιδί και σήμερα είμαι 39. Και είναι τόσα χρόνια στην ίδια μοίρα. Θα ήταν τιμή μου μετά από 19 χρόνια να ανεβάσουμε την Παναχαϊκή. Έχω βάλει το οικονομικό σε δεύτερη μοίρα από τον στόχο. Με ιντριγκάρει ο στόχος και τίποτα άλλο».

Τους δήθεν Παναχαϊκιώτες δεν τους θέλουμε
Τέλος του ζητήθηκε να κατονομάσει κάποιους από αυτούς που είναι απέναντι και προσπαθούν να επωφεληθούν. Αυτός όμως αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας: «Είναι άτομα χαμηλού επιπέδου και δεν θα μπω καθόλου στη διαδικασία αυτή. Είναι άτομα και πρώην παίκτες της Παναχαϊκής που αξιώνουν χρήματα με εργασία 10 ημερών. Με κορωνοϊό, εξοφλημένοι και παραπάνω από τη σύμβαση τους. Είναι ντροπή για την πόλη και το επίπεδο τους. Τους είπα ότι δεν θα περάσουν από το γήπεδο της Αγυιάς κάποιοι συγκεκριμένοι γιατί μας στεναχωρεί η αντιμετώπιση που είχαν στην ομάδα. Τους δήθεν Παναχαϊκιώτες δεν τους θέλουμε. Είναι ξεκάθαρη η γραμμή μου. Δεν μιλάω για τον απλό κόσμο αλλά για πρόσωπα που απάρτιζαν την ομάδα».

Βαγγέλης Μιχάλης

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Στη διάθεση του φίλαθλου κοινού τα εισιτήρια διαρκείας της Παναχαϊκής

Published

on

Προς πώληση έχουν τεθεί τα εισιτήρια διαρκείας της Παναχαϊκής και ο κόσμος της ομάδας έχει τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΣΉΜΕΡΑ Η ΔΙΆΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ ΔΙΑΡΚΕΊΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των Εισιτηρίων Διαρκείας
για τη σεζόν 2023-24.

Τα εισιτήρια διατίθενται από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κιτίου 1, ΠΑΤΡΑ τηλ. 261 022 2777 καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 20.00 το απόγευμα.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 περιλαμβάνουν:

• Όλους τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος Super League 2.

• Όλους τους εντός έδρας φιλικούς αγώνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΤΙΜΕΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:

Κατηγορία Gold: 500 ευρώ (Θύρα Επισήμων – δερμάτινες πολυθρόνες)

Κατηγορία Family: 80 ευρώ (Θύρα Επισήμων & Σκεπαστή). Περιλαμβάνει γονείς και όλα τα ανήλικα μέλη μιας οικογένειας

Ατομικό Διαρκείας: 60 ευρώ (Θύρα επισήμων & Σκεπαστή)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται και η Κάρτα Μέλους αξίας 10 ευρώ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Κάθε κάρτα διαρκείας είναι προσωπική – ονομαστική και δεν μεταβιβάζεται.

Για την έκδοση κάρτας διαρκείας απαιτείται Αστυνομική Ταυτότητα, ΑΜΚΑ & ΑΦΜ.

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι πρωταγωνιστές στην ισοπαλία της Καλλιθέας και το… φαλτσοσφύριγμα

Οι πρώτοι διακριθέντες στη χρονιά για τους «κοκκινόμαυρους» και η παραφωνία του «Ελ Πάσο».

Published

on

Αυτή ναι, ήταν Παναχαϊκή! Αλλαγμένοι εντυπωσιακά προς το καλύτερο, σε σχέση με τα φιλικά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, οι «κοκκινόμαυροι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», για την πρεμιέρα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

Τίποτα στην Καλλιθέα δεν θύμιζε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, τρεις εβδομάδες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, με τους… μάγκες του Φραντσιόζα να διαψεύδουν ακόμα και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές τους και να παίρνουν ένα αποτέλεσμα, που λίγοι περίμεναν και θα τους δώσει «φτερά» ενόψει της ομολογουμένως δύσκολης συνέχειας.

Τα κυριότερα σημεία και οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης του Σαββάτου ήταν οι εξής:

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Βλάχος

Η αναμέτρηση του «Ελ Πάσο» είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή, Ανδρέα Βλάχο. Ο άρχων της αναμέτρησης ήταν εκτός τόπου και χρόνου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στην αέρα! Ειδικά στο πρώτο μέρος τα περισσότερα σφυρίγματά του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από το μέρος των ανθρώπων της Παναχαϊκής. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ανύπαρκτο πέναλτι που δίνει στην Καλλιθέα και το καταφανέστατο που αρνείται στους «κοκκινόμαυρους», στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο «ιπτάμενος» Κολοβούρης

Κορυφαίος εντός αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να ήταν άλλος από τον Ανδρέα Κολοβούρη. Ο πορτιέρο της Παναχαϊκής και ένας από τους ελάχιστους που παρέμειναν από την περσινή ομάδα, ήταν ο «φύλακας άγγελος» στα καρέ των «κοκκινόμαυρων», με αποκορύφωμα την επέμβασή του στο πέναλτι του Ματίγια της Καλλιθέας, που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Εκτός αυτού όμως, έκανε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν «εκεί» όποτε χρειάστηκε και με την παρουσία του ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του, που κράτησε το «μηδέν».

Με άμυνα… γρανίτη

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την «εφτάρα» που δέχθηκε η Παναχαϊκή στο ίδιο γήπεδο για το φιλικό με την Καλλιθέα, η αμυντική συμπεριφορά των «κοκκινόμαυρων» θα έπαιζε τον πιο σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Κατά μόλις 2/5 αλλαγμένη, η οπισθοφυλακή της Παναχαϊκής έκανε τη διαφορά ώστε όχι μόνο να μην δεχθεί γκολ, αλλά μην απειληθεί και ιδιαίτερα. Κανένας από τους 4 δεν υστέρησε, αλλά το αμυντικό δίδυμο των Γκαντσιέρ και Μπαρέ (φωτό), μαζί με τον Νάστο μπροστά τους, ήταν καταλυτικοί για το αποτέλεσμα.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Η Παναχαϊκή έδωσε το παρόν στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας!

Published

on

Η κοινωνική ευθύνη και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ήταν και θα είναι πάντα σε προτεραιότητα για τον Οργανισμό & την Οικογένεια της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, ποδοσφαιριστές της ομάδας και μέλη του τεχνικού επιτελείου βρέθηκαν την Παρασκευή 22/9 στις εγκαταστάσεις των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων (Πολιτιστικός Οργανισμός και Κοινωφελής Επιχείρηση “Καρναβάλι Πάτρας”) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Χρήστος Μικές καθώς και οι ποδοσφαιστές της ομάδας Λευτέρης Μικές, Γιώργος Αντωνιάδης, Βαγγέλης Βλησαρούλης, Γιώργος Ανθουλάκης, Κων/νος Γαλαριώτης, Αλέξης Κούτσιας και Ηλίας Πετράτος, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Αντώνη Χαροκόπο, για το σπουδαίο έργο των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ. Πάντα δίπλα στις δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Continue Reading
Advertisement

Facebook