Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ολόκληρη η τοποθέτηση Μπάρλου στη Συνέντευξη Τύπου, χωρίς περικοπές

Published

on

Την 22η του Αυγούστου επέλεξε ο Γιώργος Μπάρλος σαν ημέρα στην οποία παραχώρησε επίσημη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του τύπου, αφού ακριβώς τότε ολοκληρώθηκαν 6 μήνες στην προεδρία της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ και ήταν η κατάλληλη αφορμή για να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.

Η «Match» βρέθηκε στην Αγυιά και σας παρουσιάζει αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον ισχυρό άνδρα των «ροσονέρι».

«Η Παναχαϊκή παύει να είναι υποχείριο των πάντων»
Γιώργος Μπάρλος: «Θέλω να ξεκινήσω την κουβέντα όπως την είχα τελειώσει στην πρώτη συνέντευξη τύπου που είχαμε κάνει εδώ, λέγοντας ότι η νέα εποχή της Παναχαϊκής πια έχει σηματοδοτηθεί και ο ορίζοντας αυτής της μεγάλης ομάδας έχει αλλάξει ριζικά.

Από τότε που αναλάβαμε την ομάδα με όλους τους συνεργάτες που εμπεριέχονται σε όλο αυτό το πρότζεκτ προσπαθήσαμε να βρούμε μόνο την αλήθεια. Η αλήθεια για εμάς είναι ο γνώμονας τού να προχωράμε εποικοδομητικά στα πάντα.

Είπα πάρα πολλές φορές ότι δεν θα υλοποιήσω αυτά που θα υποσχεθώ, αλλά θα κάνω παραπάνω από ότι θα πω. Αυτό όμως έχει και κάποιες παραμέτρους, οι οποίες αποφέρουν δυσκολία και πίεση στους συνεργάτες μου. Είμαι κάθετος στην αρχική γραμμή που έχω διαλέξει και στο πως θα πορευτεί η ομάδα και η φύση της γραμμής αυτής είναι μόνο επιθετική.

Η Παναχαϊκή παύει να είναι πια ένα υποχείριο των πάντων. Η Παναχαϊκή αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την δομή της ομάδας αυτή τη στιγμή την ξέρετε όλοι. Προχωρήσαμε, την στήσαμε με τις επιλογές του προπονητικού επιτελείου, του κ. Ελευθερόπουλου, του κ. Βενετίδη και του Νίκου Λουμπαρδέα.

Δουλεύουμε για έναν στόχο και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να τον υλοποιήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο, διοικητικά λειτουργούν όλα επαγγελματικά και όλα είναι σε μια βάση δεδομένων, η οποία είναι πάρα πολύ καλή”.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπρόσωπων του τύπου, με πρώτη αυτή σχετικά με το τι δεν περίμενε, τι θα διόρθωνε και που θέλει να καταλήξει αυτή η προσπάθεια. Ο Γιώργος Μπάρλος απάντησε: «Θα ξεκινήσω από το τέλος. Το που θέλουμε να καταλήξουμε είναι γνωστό. Θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που της ανήκει και γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στην ομάδα και δαπανούμε τεράστια ποσά. Γιατί είναι ωραία η κουλτούρα αλλά το εγχείρημα θέλει οικονομική και διοικητική υποστήριξη. Άρα λοιπόν όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί θα είναι αλαζονικό, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί ο στόχος. Και να επιτευχθεί ο στόχος έχουμε επιλέξει με γνώμονα την εντιμότητα όλα τα κατάλληλα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, στα οποία πιστεύουμε ότι θα τρέξουν το τεχνικό κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος άψογα…
Υπάρχουν πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν την ΠΑΕ για προσωπικό τους συμφέρον. Δεν υπάρχει αληθινή αγάπη προς την ομάδα, μας έχουν αποσταλεί εξώδικα από ανθρώπους δήθεν Παναχαϊκιώτες. Το περίμενα να το δω, αλλά ήθελα να το δω και εγγράφως. Πιστοποιήθηκαν όλες οι υποψίες που είχαμε για το τι υφίσταται εντός του συλλόγου. Από εμάς φαμφάρες δεν θα ακούσετε. Θα ακούσετε μόνο την αλήθεια. Δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα εμείς. Αυτή είναι η διαφορά μας από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι ωραία η θεωρία, είναι ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά η πράξη διαφέρει».

Σχετικά με το μπάτζετ και το πως θα αποφευχθεί οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε: «Έχω αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή δεν θέλω να μπαίνω σε οικονομικά θέματα διότι έχω διαχωρίσει τον ρόλο του καθενός μας. Τα χρήματα είναι θέμα διοίκησης, ξέρετε τις αξίες των παικτών και της ομάδας, μπορείτε να κρίνετε που θα φτάσει η ομάδα φέτος. Για εμάς δεν είναι τα χρήματα το θέμα, πρωταρχικός σκοπός είναι ο στόχος. Το μπάτζετ είναι υψηλό για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά αυτό για εμάς μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Γιατί όπως έχω ξαναπεί μόνο με τα λεφτά πρωταθλήματα δεν παίρνεις. Προσπαθήσαμε να φέρουμε τα κατάλληλα πρόσωπα στην ομάδα για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ο Καλογερόπουλος ήταν κύριος με Κ κεφαλαίο»

Ακολούθησε ερώτημα-τοποθέτηση προς τον κ. Κρεμμύδα σχετικά με τα πρόσωπα που αποχώρησαν και τις πληροφορίες ότι προσπάθησαν να ωφεληθούν οικονομικά, με τον κ.Μπάρλο να παρεμβαίνει στο τέλος της απάντησης: «Τα χρέη που έχουν προκύψει από προμηθευτές, δεν έχουν προκύψει από τον κ. Καλογερόπουλο. Τα χρέη που έχουμε αποπληρώσει και αποπληρώνουμε αφορούν καθαρά τη Συμμαχία. Ο κ. Καλογερόπουλος -έκανε οκτάμηνη θητεία περίπου μαζί με τον κ. Δρόσο- δεν αφορούν αυτόν τα χρέη που έρχονται σε εμάς. Είναι πολύ μικρά τα ποσά της θητείας του κ. Καλογεροπούλου, όπως π.χ. το ξενοδοχείο Αστήρ, όμως έχουμε πολλούς προμηθευτές της Συμμαχίας οι οποίοι άφησαν αυτές τις εκκρεμότητες.

Εμάς το μεγάλο μας θέμα σε ότι αφορά την προηγούμενη διοίκηση είναι αυτό. Ενώ εμείς είχαμε κάνει επίσημες προτάσεις -που έχουμε και αντίγραφα της αλληλογραφίας- δεν δέχτηκαν πότε διάλογο, προτίμησαν να χαρίσουν την ομάδα σε έναν άνθρωπο εκτός της πόλεως μας. Εδώ όμως είμαστε και όλα θα φανούν. Ο Καλογερόπουλος ήταν κύριος με Κ κεφαλαίο. Μας απέρριψαν ως επενδυτές και προτίμησαν αυτόν που γνωρίζετε. Όμως εγώ τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον εκτιμώ που μπήκε στη διαδικασία να μας τη μεταβιβάσει (σ.σ. την ομάδα). Γιατί αυτός έκρινε όντως δίκαια, ότι η ομάδα πρέπει να φύγει από τα χέρια του. Δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο με τον οποίο είχα μία συναλλαγή και ήταν άψογος στην συναλλαγή του”.

Για το θέμα των Ομίλων ενόψει του Δ.Σ. της Δευτέρας ο Γιώργος Μπάρλος τόνισε:

“Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς οι όμιλοι. Έχουμε φτιάξει ομάδα είτε είναι 1 όμιλος, είτε 2, είτε 5, είτε 15… Εμείς πάμε για το στόχο, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία το τι θα κάνει η Superleague 2 και η ΕΠΟ γενικώς. Εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο. Η ομάδα κατά 95% είναι ολοκληρωμένη και δεν μας αφορά τι θα γίνει».

«Θα το πάω μέχρι τέλους, δεν θα κάνω πίσω πουθενά»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παλιά του δήλωση περί παθογένειας της πολυφωνίας: «Εγώ πολυφωνία εννοούσα την προηγούμενη διοίκηση. Η τώρα διοικητική δομή έχει αρμοδιότητες. Ο καθένας δουλεύει βάσει αρμοδιοτήτων και κανένας δεν μπορεί να εισχωρήσει στις αρμοδιότητες του άλλου. Υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ μας η οποία είναι άψογη. Έχουν καταλάβει όλα τα παιδιά και όλοι οι συνεργάτες μου τον ρόλο τους. Δεν μπορεί να επέμβει ο διοικητικός μέσα στα θέματα της ομάδας. Μπορεί να έχει άποψη, αξιολογείται όμως η άποψη του γιατί είμαστε μια οικογένεια και όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Διαχωρίσαμε τις αρμοδιότητες.

Υπάρχει διοικητική δομή όπου έχουμε τους διοικητικούς και το τμήμα ποδοσφαίρου. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι σε πλήρη αρμονία για να συντονίζουμε τα πάντα. Το δουλέψαμε αυτό γιατί όλα τα παιδιά ήταν καινούργια αλλά καταλάβαμε πως θα το υποστηρίξουμε. Εδώ δεν υπάρχει πολυφωνία. Εδώ υπάρχει μόνο αντικειμενική άποψη, διάλογος και αγάπη μεταξύ μας. Για αυτό το λόγο επειδή το κλίμα είναι ευχάριστο είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα θα προχωρήσει. Είμαστε σίγουροι ότι πάρα πολλοί έχουν δυσαρεστηθεί από την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, άλλωστε αυτό ήταν κάτι που μου είχε επισημάνει ο νομικός μου εξαρχής. Θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα στεναχωρήσουμε από αυτούς που θα ευχαριστήσουμε. Έτσι είναι η ζωή, ήρθε η ώρα όμως μετά από 20 χρόνια η ομάδα αυτή να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να φύγει από την μιζέρια της. Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους και θα κάνω παραπάνω από όσα έχω πει. Δεν θα κάνω πίσω πουθενά».

Όσον αφορά αυτά που ακούγονται ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι πίσω από την προσπάθεια που γίνεται, δήλωσε: «Να μπουν όλοι στο σάιτ της εταιρείας μας να δουν ποιες είναι οι δραστηριότητες μας. Να δουν ποιοι είμαστε και τότε ίσως αναθεωρήσουν. Είναι μικρότητες και δεν ασχολούμαι. Με ένα κουμπί πλέον βλέπεις τα πάντα στο διαδίκτυο».

Για το αν τον ιντριγκάρει να πετύχει εκεί που άλλοι επιφανείς Πατρινοί απέτυχαν είπε: «Δεν το κάνω για τον λόγο αυτό, δεν με ιντριγκάρει αυτό. Με ιντριγκάρει και με ερεθίζει το θέμα ομάδα και Παναχαϊκή. Θυμάμαι ήμουν 23 ετών παιδί και σήμερα είμαι 39. Και είναι τόσα χρόνια στην ίδια μοίρα. Θα ήταν τιμή μου μετά από 19 χρόνια να ανεβάσουμε την Παναχαϊκή. Έχω βάλει το οικονομικό σε δεύτερη μοίρα από τον στόχο. Με ιντριγκάρει ο στόχος και τίποτα άλλο».

Τους δήθεν Παναχαϊκιώτες δεν τους θέλουμε
Τέλος του ζητήθηκε να κατονομάσει κάποιους από αυτούς που είναι απέναντι και προσπαθούν να επωφεληθούν. Αυτός όμως αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας: «Είναι άτομα χαμηλού επιπέδου και δεν θα μπω καθόλου στη διαδικασία αυτή. Είναι άτομα και πρώην παίκτες της Παναχαϊκής που αξιώνουν χρήματα με εργασία 10 ημερών. Με κορωνοϊό, εξοφλημένοι και παραπάνω από τη σύμβαση τους. Είναι ντροπή για την πόλη και το επίπεδο τους. Τους είπα ότι δεν θα περάσουν από το γήπεδο της Αγυιάς κάποιοι συγκεκριμένοι γιατί μας στεναχωρεί η αντιμετώπιση που είχαν στην ομάδα. Τους δήθεν Παναχαϊκιώτες δεν τους θέλουμε. Είναι ξεκάθαρη η γραμμή μου. Δεν μιλάω για τον απλό κόσμο αλλά για πρόσωπα που απάρτιζαν την ομάδα».

Βαγγέλης Μιχάλης

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Διάκριση για τον Τάτση στην ψηφοφορία της Super League 2

Ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές της φετινής σεζόν

Published

on

Η ψηφοφορία της διοργανώτριας αρχής της Super League 2 περιλάμβανε διάκριση για τον Γιάννη Τάτση. 

Ο προπονητής της Παναχαϊκής αναδείχθηκε 3ος καλύτερος τεχνικός στον 2ο όμιλο, αφού οδήγησε την ιστορική ομάδα στην παραμονή, κάνοντας εξαιρετική δουλειά με τους παίκτες και αγωνιστικά, αλλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας. 

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της Super League 2:

Α’ όμιλος
MVP: 1. Γιαννιώτας (Λεβαδειακός), 2. Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), 3. Νίκας (Λεβαδειακός)
Καλύτερος τερματοφύλακας: 1. Περντρέου (Μακεδονικός), 2. Γκαραβέλης (Νίκη Βόλου), 3. Σουλούκος (ΑΕΛ)
Καλύτερος προπονητής: 1. Μαλεζάς (Μακεδονικός), 2. Δερμιτζάκης (ΑΕΛ), Οφρυδόπουλος (Λεβαδειακός) / ισόβαθμοι

Β’ όμιλος
MVP: 1. Μάναλης (Χανιά), 2. Λουκίνας (Athens Kallithea), 3. Σαλαζάρ (Ιωνικός)
Καλύτερος τερματοφύλακας: 1. Γκέλιος (Ιωνικός), 2. Κότσαρης (Athens Kallithea), 3. Καλογεράκης (Χανιά) / Κλέιμαν (Χανιά) ισοψηφία
Καλύτερος προπονητής: 1. Ταουσιάνης (Χανιά), 2. Βοσνιάδης (Athens Kallithea), 3. Τάτσης (Παναχαϊκή)

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Πέτρος Σταθάκης: «Η Παναχαϊκή να πρωταγωνιστήσει την επόμενη χρονιά»

Ο Πέτρος Σταθάκης δίνει στη «Match» το στίγμα της νέας σεζόν για την Παναχαϊκή.

Published

on

Λιτή αλλά γεμάτη ειδήσεις, ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Σταθάκη στη «Match», δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μία εντελώς διαφορετική σεζόν τη χρονιά που έρχεται στην Παναχαϊκή με πρωταγωνιστικές βλέψεις από την ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

«Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν το ματς με τον ΠΑΟ Β’), η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Η Παναχαϊκή πρέπει να τα παίξει και να τα κερδίσει, αυτή είναι η άποψή μου. Οι μέτοχοι τους οποίους γνωρίζω προσωπικά και τους βοηθάω τρία χρόνια τώρα στο όλο πρότζεκτ, είναι δεδομένο ότι θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν.

Σε σύγκριση με την ιδιαιτερότητα που ξεκίνησε αυτή η χρονιά, υπάρχει ικανοποίηση και για πρώτη φορά ίσως, θα στηριχθεί μία προσπάθεια με μεγαλύτερη θέρμη για να μπορέσει η ομάδα να κάνει πρωταγωνιστική πορεία στη Super League 2», ενώ για την βαθιά υπόκλισή του σε όλους στο φινάλε του παιχνιδιού με τον Διαγόρα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι αυθόρμητος άνθρωπος, ήταν μία κίνηση επιβράβευσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα και σε αυτόν τον κόσμο, που έχει ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα!».

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Γ. Τάτσης: «Πετύχαμε αυτά που θέλαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’» (vid)

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής για τη νέα νίκη της ομάδας του.

Published

on

Ικανοποιημένος ήταν ο Γιάννης Τάτσης μετά τη νέα νίκη της Παναχαϊκής και έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του.

Η δήλωση του έμπειρου τεχνικού:

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β’ θέλαμε τρία πράγματα. Να κερδίσουμε κάτι που κάναμε, να είμαστε σοβαροί για 90 λεπτά κάτι που κάναμε και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν παίξει στα προηγούμενα ματς. Και αυτό το κάναμε και μάλιστα είχαν καλή παρουσία».

Continue Reading
Advertisement

Facebook