Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιάδα: Έναρξη στη νέα σεζόν με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα!

Published

on

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στο στίβο για το 2022 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του συλλόγου αλλά και τις βαθμολογίες από διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα, η Ολυμπιάδα παραμένει για μια ακόμα χρονιά το πρώτο σωματείο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος ήταν 1ος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και 2ος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ16. Πολλά δε, ήταν τα πανελλήνια μετάλλια που έφεραν στην Πάτρα οι αθλητές του συλλόγου και ιδιαίτερα στις σκυταλοδρομίες, κυρίως στα 4χ400, όπου η Ολυμπιάδα κυριολεκτικά σάρωσε!

Σκυταλοδρομίες:

1)Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών σκυταλοδρομία 4χ400 1η θέση (Μουρτά Δέσποινα, Μαντά Πολυτίμη, Λαζάρου Χρυστάλλα και Καρέλα Αναστασία).

2) Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 3η θέση (Κουτράκος Κών/νος, Αργύρης Ηλίας , Ορφανόπουλος Ιωσήφ και Σκούρτης Αλέξανδρος.

3) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 1η θέση (Σκούρτης Αλέξανδρος,Μπελεζίνης Διονύσης, Αργύρης Ηλίας και Ορφανόπουλος Ιωσήφ).

4)Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400 ,1η θέση (Ορφανόπουλος Ιωσήφ Αργύρης Ηλίας, Σκούρτης Αλέξανδρος και Καγκελάρης Ευάγγελος).

5) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 γυναικών, σκυταλοδρομία 3χ1200, 1η θέση (Σερεμέτη Αδαμαντία, Ζαρκαδάκη Παναγιώτα και Λόη Δήμητρα).

Ατομικά Πανελλήνια Μετάλλια

Μεγάλη είναι η λίστα των αθλητών του συλλόγου που κρέμασαν Πανελλήνια μετάλλια στο στήθος τους:

Ντεντόπουλος Κων/νος 2ος στα 35χλμ βάδην και 2ος στα 20χλμ βάδην ανδρών.

Μουρτά Δέσποινα 3η στα 400μ γυναικών

Ηλίας Αργύρης 1ος στα 800μ Κ20 και 3ος στα 800μ κ23

Σκούρτης Αλέξανδρος 2ος στα 1500 Κ20

Ορφανόπουλος Ιωσήφ 2ος στα 400μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 1η θέση στα 10χλμ βάδην Κ18 ανδρών και 2η θέση στα 10χλμ βάδην Κ20 ανδρών

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 2η στα 10χλμ βάδην γυναικών Κ20 και 3η στα 5000χλμ βάδην Κ18 γυναικών.

Κωστάκη Αννέτα 1η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών

Σαββοπούλου Μάιρα 2η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών.

Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες

Δεν έλειψαν και οι διακρίσεις στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα:

Καρέλα Αναστασία 1η θέση στα 200μ

Σκούρτης Αλέξανδρος 1η θέση στα 800μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 2ος στα 10χλμ βάδην

Κονιδάρης Δημήτρης 3ος στα 10 χλμ βάδην

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 3η στα 5 χλμ βάδην

Διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές και οι διακρίσεις των αθλητών μας με τις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών. Η Δέσποινα Μουρτά συμμετείχε με την εθνική ομάδα 4χ400 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες αδρών γυναικών και Τσιμιγκάτου Μυρτώ στα 5χλμ βάδην στους Πανευρωπαϊκούς Κ18.

Μεγάλες διακρίσεις έφεραν για τη χώρα μας στους Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες ο Αλέξανδρος Σκούρτης και η Αναστασία Καρέλα. Συγκεκριμένα ο Σκούρτης ήταν 2ος με τη σκυτάλη 4χ200-400-600-800 και 4ος στα 800μ και η Καρέλα 6η στα 200μ και 3η με τη σκυτάλη 4χ100.

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές στους βαλκανικούς αγώνες όλων των κατηγοριών. Ο Σκούρτης τερμάτισε 3ος στα 1500μ και 2ος με την ομάδα 4χ400 και ο Αργύρης 2ος με την ομάδα 4χ400 στους Βαλκανικούς αγώνες Κ20. Συμμετοχή είχαν στις κατηγορίες τους και οι Ντεντόπουλος, Μπαρδάκης και Κονιδάρης.

Έναρξη των τμημάτων ακαδημιών!

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν και τα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου. Ο σύλλογος στηρίζει πολλά στις ακαδημίες και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά.

«Οι ακαδημίες αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας» μας δήλωσε ο προπονητής του αγωνιστικού και υπεύθυνος του προγράμματος των ακαδημιών Κώστας Λεβιδιώτης. «Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα προπονητών με υψηλή αθλητική και παιδαγωγική κατάρτιση. Οι Ανδρέας Ηλιόπουλος, Σταματόπουλος Γιάννης , Αγγελική Ποσποτίκη και Μυρτώ Ψαράκη, όλοι τους απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, καθοδηγούν με τον καλύτερο τρόπο τους μικρούς μας φίλους και προετοιμάζουν τους αθλητές και πρωταθλητές του αύριο» συνέχισε.

Η προπονητική ομάδα φυσικά ξεκινάει από την Ντίνα Μπορνιβέλλι , που συνεχίζει την προσφορά της στο σύλλογο και τον Δημήτρη Ορφανόπουλο που έχει την ευθύνη για τα εξατομικευμένα προγράμματα των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας.

Θυμηθείτε:

Τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη «Match» ο Αλέξανδρος Σκούρτης.

www.matchnews.gr

ΣΤΙΒΟΣ

Για το ολυμπιακό όνειρο Καυκάς και Αλικανιώτη

Published

on

Τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην θα δοθούν, όπως είναι γνωστό, στην Αττάλεια της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 21 Απριλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με τρεις ομάδες, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38.

Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Εκκίνηση στην Αττάλεια θα πάρει και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην ελληνική κατάταξη με 1.086 πόντους πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει ήδη προκριθεί στο Παρίσι με όριο, την Κυριακή Φιλτισάκου (37η με 1130) και την Χριστίνα Παπαδοπούλου (49η με 1.100).

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement

Facebook