Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιάδα: Έναρξη στη νέα σεζόν με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα!

Published

on

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στο στίβο για το 2022 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του συλλόγου αλλά και τις βαθμολογίες από διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα, η Ολυμπιάδα παραμένει για μια ακόμα χρονιά το πρώτο σωματείο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος ήταν 1ος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και 2ος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ16. Πολλά δε, ήταν τα πανελλήνια μετάλλια που έφεραν στην Πάτρα οι αθλητές του συλλόγου και ιδιαίτερα στις σκυταλοδρομίες, κυρίως στα 4χ400, όπου η Ολυμπιάδα κυριολεκτικά σάρωσε!

Σκυταλοδρομίες:

1)Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών σκυταλοδρομία 4χ400 1η θέση (Μουρτά Δέσποινα, Μαντά Πολυτίμη, Λαζάρου Χρυστάλλα και Καρέλα Αναστασία).

2) Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 3η θέση (Κουτράκος Κών/νος, Αργύρης Ηλίας , Ορφανόπουλος Ιωσήφ και Σκούρτης Αλέξανδρος.

3) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 1η θέση (Σκούρτης Αλέξανδρος,Μπελεζίνης Διονύσης, Αργύρης Ηλίας και Ορφανόπουλος Ιωσήφ).

4)Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400 ,1η θέση (Ορφανόπουλος Ιωσήφ Αργύρης Ηλίας, Σκούρτης Αλέξανδρος και Καγκελάρης Ευάγγελος).

5) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 γυναικών, σκυταλοδρομία 3χ1200, 1η θέση (Σερεμέτη Αδαμαντία, Ζαρκαδάκη Παναγιώτα και Λόη Δήμητρα).

Ατομικά Πανελλήνια Μετάλλια

Μεγάλη είναι η λίστα των αθλητών του συλλόγου που κρέμασαν Πανελλήνια μετάλλια στο στήθος τους:

Ντεντόπουλος Κων/νος 2ος στα 35χλμ βάδην και 2ος στα 20χλμ βάδην ανδρών.

Μουρτά Δέσποινα 3η στα 400μ γυναικών

Ηλίας Αργύρης 1ος στα 800μ Κ20 και 3ος στα 800μ κ23

Σκούρτης Αλέξανδρος 2ος στα 1500 Κ20

Ορφανόπουλος Ιωσήφ 2ος στα 400μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 1η θέση στα 10χλμ βάδην Κ18 ανδρών και 2η θέση στα 10χλμ βάδην Κ20 ανδρών

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 2η στα 10χλμ βάδην γυναικών Κ20 και 3η στα 5000χλμ βάδην Κ18 γυναικών.

Κωστάκη Αννέτα 1η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών

Σαββοπούλου Μάιρα 2η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών.

Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες

Δεν έλειψαν και οι διακρίσεις στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα:

Καρέλα Αναστασία 1η θέση στα 200μ

Σκούρτης Αλέξανδρος 1η θέση στα 800μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 2ος στα 10χλμ βάδην

Κονιδάρης Δημήτρης 3ος στα 10 χλμ βάδην

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 3η στα 5 χλμ βάδην

Διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές και οι διακρίσεις των αθλητών μας με τις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών. Η Δέσποινα Μουρτά συμμετείχε με την εθνική ομάδα 4χ400 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες αδρών γυναικών και Τσιμιγκάτου Μυρτώ στα 5χλμ βάδην στους Πανευρωπαϊκούς Κ18.

Μεγάλες διακρίσεις έφεραν για τη χώρα μας στους Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες ο Αλέξανδρος Σκούρτης και η Αναστασία Καρέλα. Συγκεκριμένα ο Σκούρτης ήταν 2ος με τη σκυτάλη 4χ200-400-600-800 και 4ος στα 800μ και η Καρέλα 6η στα 200μ και 3η με τη σκυτάλη 4χ100.

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές στους βαλκανικούς αγώνες όλων των κατηγοριών. Ο Σκούρτης τερμάτισε 3ος στα 1500μ και 2ος με την ομάδα 4χ400 και ο Αργύρης 2ος με την ομάδα 4χ400 στους Βαλκανικούς αγώνες Κ20. Συμμετοχή είχαν στις κατηγορίες τους και οι Ντεντόπουλος, Μπαρδάκης και Κονιδάρης.

Έναρξη των τμημάτων ακαδημιών!

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν και τα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου. Ο σύλλογος στηρίζει πολλά στις ακαδημίες και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά.

«Οι ακαδημίες αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας» μας δήλωσε ο προπονητής του αγωνιστικού και υπεύθυνος του προγράμματος των ακαδημιών Κώστας Λεβιδιώτης. «Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα προπονητών με υψηλή αθλητική και παιδαγωγική κατάρτιση. Οι Ανδρέας Ηλιόπουλος, Σταματόπουλος Γιάννης , Αγγελική Ποσποτίκη και Μυρτώ Ψαράκη, όλοι τους απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, καθοδηγούν με τον καλύτερο τρόπο τους μικρούς μας φίλους και προετοιμάζουν τους αθλητές και πρωταθλητές του αύριο» συνέχισε.

Η προπονητική ομάδα φυσικά ξεκινάει από την Ντίνα Μπορνιβέλλι , που συνεχίζει την προσφορά της στο σύλλογο και τον Δημήτρη Ορφανόπουλο που έχει την ευθύνη για τα εξατομικευμένα προγράμματα των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας.

Θυμηθείτε:

Τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη «Match» ο Αλέξανδρος Σκούρτης.

www.matchnews.gr

ΣΤΙΒΟΣ

Ο απολογισμός της ΕΑΣ Β.Πελοποννήσου για το Run Greece: «Ραντεβού το 2023 με νέους στόχους»

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Published

on

Τον δικό της απολογισμό για το όσα συνέβησαν την Κυριακή (2/10) στο σπουδαίο δρομικό event Run Greece στην Πάτρα, πραγματοποίησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Πελοποννήσου.

Αναλυτικά:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/10/2022 ο 9ος αγώνας RunGreece Patras 2022 στην Πάτρα. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. τα κατάφερε για μια ακόμα φορά να φέρει εις πέρας έναν αγώνα με πολλές προκλήσεις, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες,  στο κέντρο της πόλης. 

Η συμμετοχή ήταν πάνω από τα αναμενόμενα. Συνολικά πήραν μέρος 2000 περίπου αθλητές/τριες – αθλούμενοι – διαχρονικοί αθλητές/τριες και μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ των δημοτικών σχολείων  της πόλης. Ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων πλημμύρισε το  ιστορικό κέντρο και την Κυριακή το πρωί έδωσε ομορφιά και ρυθμό στην πόλη. Τα πολλά χαμόγελα όλων των συμμετεχόντων  επέστρεψαν και πάλι δίνοντας ρυθμούς στην επιστροφή της κανονικότητας κι αυτό ήταν και η δική μας χαρά στη διάρκεια του αγώνα και η μεγαλύτερη επιτυχία του.

Η συμμετοχή των παιδιών με ειδικές ικανότητες και του Σωματείου «Ζωή γλυκιά» έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στον αγώνα για το δικαίωμα της νίκης ανεξαρτήτου αποτελέσματος με  τη συμμετοχή  όλων σε έναν  διαφορετικό  τρόπο ζωής με σεβασμό και αγάπη στην άθληση χωρίς περιορισμούς.

       Ο Αγώνας Πόλης για όλους RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2022 διεκδικεί το ρεκόρ ασφαλούς και αξιόπιστης διοργάνωσης. Συγκεκριμένα :

  • ΟΛΟΙ όσοι είχαν δηλωθεί να μετάσχουν είχαν ασφαλισθεί από τους διοργανωτές.
  • Τον Αγώνα κάλυψαν 3 εξοπλισμένα ασθενοφόρα – 5 γιατροί – πλήθος Σαμαρειτών και διασωστών πολλοί από τους οποίους ήταν σε συνεχή κίνηση με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες και όλοι οι παραπάνω είχαν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας .
  • Υπήρχαν 4 απινιδωτές διαθέσιμοι, σταθεροί και κινούμενοι στη διαδρομή.
  • Όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί στην κυκλοφορία αυτοκινήτων κλπ. – ο Αγώνας έγινε σαν σε κλειστή πίστα, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.

       Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε φυσικά μόνοι μας και αν δεν υπήρχε συμπαράσταση από την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα από την διοίκηση της Τροχαίας και ολόκληρη την ομάδα της  που δημιούργησε ιδανικές συνθήκες ασφάλειας για τους αγωνιζόμενους αθλητές.

      Επίσης ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, το Σύλλογο Κριτών Στίβου, των Εθελοντών και των Εργαζομένων της διοργάνωσης και τις παρακάτω  συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες της πόλης

  • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, και Ναυαγωσωστών Πάτρας, του Ε.Ε.Σ.
  • Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτ. Πελ/σου
  • Ομάδα «ΕΨΙΛΟΝ» Δήμου Πατρέων
  • Εθελοντές “Πανταχού Παρών”

 Όλοι οι παραπάνω με την εμπειρία τους δημιούργησαν το τελικό όμορφο αποτέλεσμα στον αγώνα.

       Ένα σύνολο τουλάχιστον 350 ατόμων λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που αποτέλεσε πεδίο δημιουργικής σύμπραξης της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.

      Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά και τους συγχαίρουμε.

      Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμο Πατρέων και τις Υπηρεσίες του για την υλικοτεχνική υποστήριξη, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ευελπιστώντας σε μια ευρύτερη υποστήριξη στο μέλλον.

    Τέλος  Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. οφείλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όσους φορείς με ανιδιοτέλεια συνετέλεσαν με την προσφορά τους στην επιτυχία, όπως

  • τη Μονάδα χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ Α.Ε. – και
  • τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε.

Ήταν όλοι Νικητές

Ραντεβού στο RUN GREECE ΠΑΤΡΑ 2023 με νέους στόχους

Εμείς ξεκινήσαμε την προετοιμασία , για την Κυριακή 1η  Οκτωβρίου 2023.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Αλέξανδρος Σκούρτης στη «Match» μετά τη νίκη του στο Run Greece: «Μεγάλοι στόχοι για φέτος»

Ο αθλητής της Ολυμπιάδας μίλησε στη «Match» αμέσως μετά την επιτυχία του και ήταν λακωνικός και ουσιαστικός στις δηλώσεις του.

Published

on

Σπουδαίες επιδόσεις έπιασαν ξανά οι Πατρινοί αθλητές  στο άψογα οργανωμένο και άρτια εκτελεσμένο ήταν και το φετινό Run Greece Patras.

Μάλιστα, στα 5 χλμ. επικράτησε ο Αλέξανδρος Σκούρτης της Ολυμπιάδας με 15.28.93, με την απονομή να γίνεται από το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Πέτρο Μαντά.

Ο αθλητής της Ολυμπιάδας μίλησε στη «Match» αμέσως μετά την επιτυχία του και ήταν λακωνικός και ουσιαστικός στις δηλώσεις του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Για τόσο νωρίς χρονικά στη σεζόν νιώθω αρκετά καλά και θέλω να τονίσω ότι έχω μεγάλους στόχους για φέτος. Η διοργάνωση του Run Greece ήταν και πάλι εξαιρετική.

Το πιο ωραίο για εμάς τους αθλητές είναι να βλέπουμε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, τόσο από τη μεριά των συναθλητών μου όσο και από εκείνη του κόσμου που ήρθε να μας δει».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Πολύζου: «Τιµή να είµαι Πρέσβειρα στον Ηµιµαραθώνιο»

Η κορυφαία Ελληνίδα Πατρινή Μαραθωνοδρόμος και πρέσβειρα της διοργάνωσης, έστειλε το δικό της ξεχωριστό κάλεσμα για τις 15 Οκτώβρη.

Published

on

Οι μηχανές του Δήμου Πατρέων δουλεύουν στο φουλ έτσι ώστε το μεγάλο «στοίχημα» του Νυκτερινού Ημιμαραθώνιου, «Φάνης Τσιμιγκάτος» να πετύχει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό!

Μάλιστα, η κορυφαία Ελληνίδα Πατρινή Μαραθωνοδρόμος και πρέσβειρα της διοργάνωσης, Μαρία Πολύζου, έστειλε το δικό της ξεχωριστό κάλεσμα για τις 15 Οκτώβρη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση του Δημάρχου της γενέτειρας πόλης μου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, να είμαι Πρέσβειρα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας, που γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου Πατρινού μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου.

Είχα την τύχη να συναντηθούν οι δρόμοι μας με τον Φάνη και να τρέχουμε συχνά μαζί στην προπόνηση, είτε στο στάδιο της Πάτρας, είτε στην Καλογριά που με έπαιρνε μαζί του. Πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός θα στηρίξει και θα αναπτύξει τον αθλητισμό της πόλης και όχι μόνο.

Θα είναι πολύ συγκινητικό για μένα να αγωνιστώ σε μία μεγάλη απόσταση και να φορέσω τα αθλητικά μου παπούτσια όπως όταν διένυα τα πρώτα μου χιλιόμετρα και έφτιαχνα τα όνειρα μου στο Εθνικό στάδιο της Πάτρας πολλά χρόνια πριν. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός».

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ29 mins ago

Παναχαϊκή: Φιλικό με το Πάτραι στο Πανεπιστήμιο

ΒΟΛΕΙ50 mins ago

ΠΑΣΑΠ: Εντυπωσιακή η νέα ιστοσελίδα του! (pic)

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Γ’ Εθνική: Η Παναχαϊκή θέλει ένα καλό ξεκίνηµα

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Ολυμπιακός: Και τώρα… Καραμπάγκ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

Ευχαριστήρια επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, στον Δήμαρχο Πατρέων για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τον στίβο

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Αποκλειστικό: Σχολιασμοί με ακουστική περιγραφή έρχονται στην Πάτρα!

SUPER LEAGUE 24 hours ago

Αποχώρησε ο πρόεδρος, έρχονται εξελίξεις στον Ηρόδοτο – Τσιριμπής: «Πάμε μόνο για άνοδο»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Απόλλων: Το μεγάλο «συναπάντημα» της μελανόλευκης οικογένειας στον «Γλαύκο»!

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Champions League: «Όργια» Χάαλαντ στο Μάντσεστερ, σπουδαίες νίκες για Τσέλσι και Ντόρτμουντ!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

Ερασιτεχνικό: Παράταση στην αναμονή, ζήτησαν Γ.Σ. οι ομάδες που δεν «αντέχουν» άλλο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ17 hours ago

Ο Απόλλωνας απέκτησε τον Αμερικανό γκαρντ Ράιαν Τέιλορ

ΒΟΛΕΙ20 hours ago

Ντίνος Τζουβέκας στο Matchnews.gr: «Η Ολυμπιάδα στηρίζεται στις Ακαδημίες της, περιμένουμε την μαγνητική για Μαρκουίζου»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 hours ago

Κύπελλο Ελλάδας: Τα ζευγάρια της 4ης φάσης – Ποιες ομάδες προκρίνονται άνευ αγώνα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ24 hours ago

Έτσι ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής Αχαΐας

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ16 hours ago

Παρουσιάστηκε ο… νέος Προμηθέας – Πλήθος κόσμου στο Promitheas Park (pic)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

Ερασιτεχνικό: Παράταση στην αναμονή, ζήτησαν Γ.Σ. οι ομάδες που δεν «αντέχουν» άλλο

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Γιώργος Κωστούρος αναλαμβάνει σύμβουλος επικοινωνίας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Απόλλων: Το μεγάλο «συναπάντημα» της μελανόλευκης οικογένειας στον «Γλαύκο»!

ΒΟΛΕΙ18 hours ago

Ελένη Κόλλια στην «Match»: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός στον Ερυθρό Αστέρα»

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ21 hours ago

ΟΑΚΑ: Έπεσε ξύλο σε αγώνες της Άρσης Βαρών!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ29 mins ago

Παναχαϊκή: Φιλικό με το Πάτραι στο Πανεπιστήμιο

ΒΟΛΕΙ50 mins ago

ΠΑΣΑΠ: Εντυπωσιακή η νέα ιστοσελίδα του! (pic)

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Γ’ Εθνική: Η Παναχαϊκή θέλει ένα καλό ξεκίνηµα

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Ολυμπιακός: Και τώρα… Καραμπάγκ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

Ευχαριστήρια επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, στον Δήμαρχο Πατρέων για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τον στίβο

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Αποκλειστικό: Σχολιασμοί με ακουστική περιγραφή έρχονται στην Πάτρα!

SUPER LEAGUE 24 hours ago

Αποχώρησε ο πρόεδρος, έρχονται εξελίξεις στον Ηρόδοτο – Τσιριμπής: «Πάμε μόνο για άνοδο»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ5 hours ago

Απόλλων: Το μεγάλο «συναπάντημα» της μελανόλευκης οικογένειας στον «Γλαύκο»!

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Champions League: «Όργια» Χάαλαντ στο Μάντσεστερ, σπουδαίες νίκες για Τσέλσι και Ντόρτμουντ!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

Ερασιτεχνικό: Παράταση στην αναμονή, ζήτησαν Γ.Σ. οι ομάδες που δεν «αντέχουν» άλλο

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.