Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιάδα: Έναρξη στη νέα σεζόν με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα!

Published

on

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στο στίβο για το 2022 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του συλλόγου αλλά και τις βαθμολογίες από διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα, η Ολυμπιάδα παραμένει για μια ακόμα χρονιά το πρώτο σωματείο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος ήταν 1ος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και 2ος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ16. Πολλά δε, ήταν τα πανελλήνια μετάλλια που έφεραν στην Πάτρα οι αθλητές του συλλόγου και ιδιαίτερα στις σκυταλοδρομίες, κυρίως στα 4χ400, όπου η Ολυμπιάδα κυριολεκτικά σάρωσε!

Σκυταλοδρομίες:

1)Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών σκυταλοδρομία 4χ400 1η θέση (Μουρτά Δέσποινα, Μαντά Πολυτίμη, Λαζάρου Χρυστάλλα και Καρέλα Αναστασία).

2) Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 3η θέση (Κουτράκος Κών/νος, Αργύρης Ηλίας , Ορφανόπουλος Ιωσήφ και Σκούρτης Αλέξανδρος.

3) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400, 1η θέση (Σκούρτης Αλέξανδρος,Μπελεζίνης Διονύσης, Αργύρης Ηλίας και Ορφανόπουλος Ιωσήφ).

4)Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 ανδρών σκυταλοδρομία 4χ400 ,1η θέση (Ορφανόπουλος Ιωσήφ Αργύρης Ηλίας, Σκούρτης Αλέξανδρος και Καγκελάρης Ευάγγελος).

5) Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 γυναικών, σκυταλοδρομία 3χ1200, 1η θέση (Σερεμέτη Αδαμαντία, Ζαρκαδάκη Παναγιώτα και Λόη Δήμητρα).

Ατομικά Πανελλήνια Μετάλλια

Μεγάλη είναι η λίστα των αθλητών του συλλόγου που κρέμασαν Πανελλήνια μετάλλια στο στήθος τους:

Ντεντόπουλος Κων/νος 2ος στα 35χλμ βάδην και 2ος στα 20χλμ βάδην ανδρών.

Μουρτά Δέσποινα 3η στα 400μ γυναικών

Ηλίας Αργύρης 1ος στα 800μ Κ20 και 3ος στα 800μ κ23

Σκούρτης Αλέξανδρος 2ος στα 1500 Κ20

Ορφανόπουλος Ιωσήφ 2ος στα 400μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 1η θέση στα 10χλμ βάδην Κ18 ανδρών και 2η θέση στα 10χλμ βάδην Κ20 ανδρών

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 2η στα 10χλμ βάδην γυναικών Κ20 και 3η στα 5000χλμ βάδην Κ18 γυναικών.

Κωστάκη Αννέτα 1η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών

Σαββοπούλου Μάιρα 2η στα 3χλμ βάδην Κ16 γυναικών.

Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες

Δεν έλειψαν και οι διακρίσεις στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα:

Καρέλα Αναστασία 1η θέση στα 200μ

Σκούρτης Αλέξανδρος 1η θέση στα 800μ

Μπαρδάκης Ελισσαίος 2ος στα 10χλμ βάδην

Κονιδάρης Δημήτρης 3ος στα 10 χλμ βάδην

Τσιμιγκάτου Μυρτώ 3η στα 5 χλμ βάδην

Διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές και οι διακρίσεις των αθλητών μας με τις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών. Η Δέσποινα Μουρτά συμμετείχε με την εθνική ομάδα 4χ400 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες αδρών γυναικών και Τσιμιγκάτου Μυρτώ στα 5χλμ βάδην στους Πανευρωπαϊκούς Κ18.

Μεγάλες διακρίσεις έφεραν για τη χώρα μας στους Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες ο Αλέξανδρος Σκούρτης και η Αναστασία Καρέλα. Συγκεκριμένα ο Σκούρτης ήταν 2ος με τη σκυτάλη 4χ200-400-600-800 και 4ος στα 800μ και η Καρέλα 6η στα 200μ και 3η με τη σκυτάλη 4χ100.

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές στους βαλκανικούς αγώνες όλων των κατηγοριών. Ο Σκούρτης τερμάτισε 3ος στα 1500μ και 2ος με την ομάδα 4χ400 και ο Αργύρης 2ος με την ομάδα 4χ400 στους Βαλκανικούς αγώνες Κ20. Συμμετοχή είχαν στις κατηγορίες τους και οι Ντεντόπουλος, Μπαρδάκης και Κονιδάρης.

Έναρξη των τμημάτων ακαδημιών!

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν και τα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου. Ο σύλλογος στηρίζει πολλά στις ακαδημίες και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά.

«Οι ακαδημίες αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας» μας δήλωσε ο προπονητής του αγωνιστικού και υπεύθυνος του προγράμματος των ακαδημιών Κώστας Λεβιδιώτης. «Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα προπονητών με υψηλή αθλητική και παιδαγωγική κατάρτιση. Οι Ανδρέας Ηλιόπουλος, Σταματόπουλος Γιάννης , Αγγελική Ποσποτίκη και Μυρτώ Ψαράκη, όλοι τους απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, καθοδηγούν με τον καλύτερο τρόπο τους μικρούς μας φίλους και προετοιμάζουν τους αθλητές και πρωταθλητές του αύριο» συνέχισε.

Η προπονητική ομάδα φυσικά ξεκινάει από την Ντίνα Μπορνιβέλλι , που συνεχίζει την προσφορά της στο σύλλογο και τον Δημήτρη Ορφανόπουλο που έχει την ευθύνη για τα εξατομικευμένα προγράμματα των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας.

Θυμηθείτε:

Τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη «Match» ο Αλέξανδρος Σκούρτης.

www.matchnews.gr

ΣΤΙΒΟΣ

Στη μνήμη του Χάρη Παρίση η ημερίδα κλειστού στίβου

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Χάρη Παρίση, ο οποίος εργάστηκε επί 36 χρόνια στην ΕΑΣ Β. Πελοποννήσου

Published

on

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ημερίδα κλειστού στίβου, στο προπονητήριο του Λαδόπουλου στη μνήμη του Χάρη Παρίση. Μια διοργάνωση που έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών, να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση.

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Χάρη Παρίση, ο οποίος εργάστηκε επί 36 χρόνια στην ΕΑΣ Β. Πελοποννήσου. Το παρών στους αγώνες έδωσαν η σύζυγος και μέλη της οικογένειας του, που παρέλαβαν ειδική πλακέτα.

Τους αγώνες παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που χειροκρότησε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών, ενώ μίλησε με προπονητές και ανθρώπους των σωματείων της ευρύτερης περιοχής.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Η Ολυμπιάδα έκοψε την πίτα της σε άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα

Μετά την κοπή της πίτας έγιναν βραβεύσεις στους αθλητές και της αθλήτριες όλων των τμημάτων του συλλόγου που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους την χρονιά που πέρασε

Published

on

Η Ολυμπιάδα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία αθλητών και αθλητριών όλων των τμημάτων, καθώς και προπονητών και παραγόντων. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάρκος Θεοδωράκης τόνισε: «Μετά από τρία χρόνια καταφέρνουμε να κόψουμε την πίτα μας. Το 2022 ήταν μια χρονιά όπου ο αθλητισμός άνοιξε σε όλους και είχαμε δράσεις χωρίς πρωτόκολλα και περιορισμούς. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γονείς για να στέλνουν τα παιδιά τους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Μετά την κοπή της πίτας έγιναν βραβεύσεις στους αθλητές και της αθλήτριες όλων των τμημάτων του συλλόγου που διακρίθηκαν στα αθλήματά τους την χρονιά που πέρασε.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Υπογράφεται το Σάββατο (28/1) το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Πατρέων με τον ΣΕΓΑΣ

Στην τελική ευθεία μπήκε η θεσμοθέτηση της συνεργασίας του Δήμου Πατρέων με τον ΣΕΓΑΣ

Published

on

Στην τελική ευθεία μπήκε η θεσμοθέτηση της συνεργασίας του Δήμου Πατρέων με τον ΣΕΓΑΣ καθώς αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος της αρχαιότερης αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας Σοφία Σακοράφα θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τα αθλητικά σωματεία στίβου της ευρύτερης περιοχής, οι φορείς του Δρομικού Κινήματος, παλιοί πρωταθλητές στίβου, ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Σύλλογος Κριτών Στίβου Βόρειας Πελοποννήσου, αθλητικές ενώσεις άλλων αθλημάτων και προσωπικότητες του Πατραϊκού αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε σχετικά: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ εκφράζει τις δυνατότητες που έχει πλέον η πόλη μας, μετά την ανασυγκρότηση και τον διαρκή εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών και τη δημιουργία νέων, καθώς και την ενίσχυσή τους με σύγχρονο εξοπλισμό, να αναδειχθεί σε εθνικό κέντρο του αθλητισμού υψηλού επιπέδου».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.