Connect with us

BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στις προπονήσεις

Ευχάριστα νέα για τον Ολυμπιακό από το μέτωπο του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ξεκίνησε ξανά προπονήσεις

Published

on

Ο Κώστας Σλούκας ενσωματώθηκε σήμερα (9/6) στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 των τελικών με τον Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε – και του στέρησε την συμμετοχή στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό – και πλέον ανεβάζει ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοβ παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε άμεσα θεραπείες στο ΣΕΦ για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο.

BASKET LEAGUE

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

Published

on

Άγχος για το αποτέλεσμα δεν υπήρχε, τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά για Παναθηναϊκό και Περιστέρι, όμως οι δύο ομάδες έδωσαν ωραία μάχη το βράδυ της Παρασκευής (19/4) στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική του TOP-6 της Stoiximan Basket League.

Οι πράσινοι πήραν την νίκη (93-88) χάρη στην εξαιρετική τέταρτη περίοδό τους, με τον Χρήστο Σερέλη να τους καθοδηγεί καθώς ο Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του πατέρα του.

Εκτός αγώνα έμεινε και πάλι ο Τζέριαν Γκραντ, εκτός αγώνα έμεινε και ο Ματίας Λεσόρ εξαιτίας αδιαθεσίας την τελευταία στιγμή, με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει στο 24-1 (12-1 εντός και 12-0 εκτός έδρας) χάρη στο ξέσπασμα του Ντίνου Μήτογλου που χρειαζόταν μία μεγάλη εμφάνιση, αλλά και στους θετικούς Λούκα Βιλντόσα, Κέντρικ Ναν, Ιωάννη Παπαπέτρου που ακολούθηαν.

Στο 16-10 έπεσε το Περιστέρι (10-3 εντός και 6-7 εκτός έδρας), με τον Βασίλη πανούλη να βλέπει τους Τζο Ράγκλαντ, Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, Κένι Γουίλιαμς να μένουν χαμηλά και τον Τρέβορ Τόμπσον να μένει εκτός δωδεκάδας. Νέιτ Ρένφρο και Ζερμέιν Λοβ ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Τρία καλάθια έβαλε στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, που εκτέλεσε 12 βολές την ώρα που το Περιστέρι είχε 11 καλάθια και καμία βολή. Μαζί με έξι κλεψίματα, αλλά και με οκτώ πόντους από τον πάγκο του για το 13-25 στο 10′.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα και μπήκαν στην τέταρτη με αέρα έξι πόντων (67-61), πριν οι γηπεδούχοι απαντήσουν με ένα μικρό ξέσπασμα και ισορροπήσουν το ντέρμπι με τον Βιλντόσα. Πριν ο Παπαπέτρου καθαρίσει τη μπουγάδα με τρίποντο για το 89-86 και κλειδώσει και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Πηγή

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

Ο Καουάν 7ος σκόρερ του Προμηθέα και το… «1000άρι» περιμένει

Published

on

Ο αρχηγός του Προμηθέα Άντονι Κάουαν δεν είχε μια παραγωγική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, με βάση τα δεδομένα του τόσο στη σεζόν, όσο και συνολικά την τριετία του στην Ελλάδα.

Περιορίστηκε στους πέντε πόντους και έτσι δεν έφτασε στο milestone των 1.000 στη Stoiximan Basket League, αφού έμεινε τρεις πόντους μακριά από αυτό.

Ο Αμερικανός ωστόσο, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των σκόρερ του Προμηθέα στη Basket League και είναι πλέον 7ος. Έφτασε τους 619 και ξεπέρασε τον Λάνγκστον Χολ που είχε 616 στην τριετία 2017-20.

Continue Reading

BASKET LEAGUE

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι με απόφαση ΔΕΑΒ

Η Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας ανακοίνωσε πως ο αγώνας Λαύριο – Μαρούσι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, λόγω της μη λειτουργείας των καμερών

Published

on

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στο Λαύριο και το Μαρούσι (22/4, 20:15) για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Basket League κατόπιν απόφασης της ΔΕΑΒ, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούν οι κάμερες ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας:

“Με την υπ΄ αριθ. 20/19-04-2024 απόφασή της, η ΔΕΑΒ, επέβαλε τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής του αγώνα Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΕ – Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ΚΑΕ που πρόκειται να διεξαχθεί στο Κ.Γ. Λαυρίου στις 22/04/2024, για την Basket League 2023/2024, χωρίς την παρουσία θεατών, καθόσον, διαπιστώθηκε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή τόσο κατά τον 1ο έλεγχο, όσο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 12ωρου, ότι δεν λειτουργούν σε αυτό κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 8 του ν. 5085/2024”.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Facebook