Connect with us

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ορεξάτος» για τα δύσκολα ο Μακρόπουλος!

Published

on

Ο 31χρονος υπαξιωματικός της Αστυνομίας Ανδρέας Μακρόπουλος ανέλαβε την προεδρία του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Αχαΐας και ανοίγει τα χαρτιά του στη «Match»

Με αστραπιαίες κινήσεις και κάτω από άκρα μυστικότητα λύθηκε ο μεγάλος «γρίφος» στην ηγεσία του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Αχαΐας εκ των έσω και χωρίς να χρειαστεί στροφή στην κάλπη.

Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Χρήστου Παναγιώτου από την προεδρική καρέκλα καλύφθηκε με ένα νέο ηλικιακά πρόσωπο, τον 31χρονο Ανδρέα Μακρόπουλο.

Όχι όμως και… άγνωστο στα διοικητικά κοινά, αφού ήδη κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στο τελευταίο διοικητικό σχήμα κι επομένως φυσιολογικά προβιβάστηκε στη θέση του προέδρου.

Η «Match» έχοντας αναφερθεί πολλές φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα στα διοικητικά του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας, δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενήσει την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ανδρέα Μακρόπουλου.

– Πως αισθάνεσαι που σε νεαρή ηλικία ανέλαβες την προεδρία ενός από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους της χώρας;

«Αποτελεί τιμή για μένα η ανακήρυξή μου σε πρόεδρο ενός από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους της χώρας και ταυτόχρονα μεγάλο το μέγεθος της αποστολής που αναλαμβάνω.

Και η ευθύνη γίνεται μεγαλύτερη, αφού διαδέχομαι ένα αναγνωρισμένο πρόσωπο του χώρου, τον Χρήστο Παναγιώτου, φροντίζοντας από την πλευρά μου να συνεχίσουμε την ιστορία του Συνδέσμου που λειτουργεί επιτυχώς εδώ και δεκαετίες. Όσον αφορά το νεαρό της ηλικίας μου που αναφέρατε, θα ήθελα να τονίσω, κοιτάζοντας την ιστορία του Συνδέσμου, ότι η πλειονότητα των προέδρων που έχουν θητεύσει ήταν σχετικά μικροί σε ηλικία, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τωρινό πρόεδρο της ΟΔΚΕ, πατρινό και πολύ καλό φίλο, Κωνσταντίνο Μπούσια.

Θέλω όμως να τονίσω, ότι η θέση του προέδρου μπορεί να είναι αυτή που θέτει τους κύριους άξονες στην λειτουργία του Συνδέσμου, αλλά στήριγμά μας αποτελούν διαχρονικά τα παλαιότερα μέλη του Συνδέσμου των οποίων η συμβολή και η βοήθειά τους είναι απαραίτητα συστατικά για να προχωρήσουμε.

Είναι αυτονόητο ότι τους καλούμε και τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας για να προχωρήσουμε στους στόχους που θα θέσουμε και οι οποίοι θα είναι πολλοί. Δεν είναι όμως του παρόντος να μιλήσουμε για τέτοια θέματα, αφού προέχει να γυρίσουμε σιγά-σιγά σε κανονικότητα τις ζωές μας πρώτα απ’ όλα και μετά θα δούμε τα ζητήματα του Συνδέσμου που είναι αρκετά και σημαντικά».

Ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση για να αποφευχθεί η εκ νέου εκλογική διαδικασία;

«Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ήταν αδύνατον εξαιτίας της πανδημίας και με όλα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν να γίνουν εκλογές, παρότι στο κοντινό παρελθόν είχαν οριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Επίσης, γνωρίζαμε όλοι ότι τόσο ο πρόεδρος Χρήστος Παναγιώτου όσο και η Γενική Γραμματέας Ελένη Κωνσταντινίδου, είχαν εκφράσει την επιθυμία τους από την προεκλογική διαδικασία να μην θέσουν υποψηφιότητα πάλι, λόγω επαγγελματικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά με παρότρυνση δική μας συμμετείχαν στα κοινά για να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση.

Το νέο δ.σ. θα έχει ένα χρόνο περίπου θητεία, ικανό διάστημα ώστε να δώσουμε έναν νέο αέρα στο σύνδεσμο αλλά και να κριθούμε από τους συναδέλφους μας στις επόμενες εκλογές. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κύριο Παναγιώτου όσο και την κυρία Κωνσταντινίδου που μας βοήθησαν, μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία αυτή, αλλά και τον Πρόεδρο της ΟΔΚΕ κύριο Μπούσια Κωνσταντίνο για την αμέριστη βοήθειά του σε όλες αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές, από τις οποίες έπρεπε να βγούμε ενωμένοι και δυνατοί. Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε».

– Ανήκεις στο «κλαμπ» των παντρεμένων. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις δουλειά, οικογένεια και διαιτησία;

«Μπήκα μικρός στα… βάσανα και σε αυτόν τον τομέα (σ.σ. γελώντας). Η αλήθεια είναι πως τόσο η διαιτησία όσο και η δουλεία μου είναι αρκετά απαιτητικές και μου στερούν χρόνο από την οικογένειά μου και συγκεκριμένα τη σύζυγό μου και τις δύο κορούλες μου.

Βέβαια, η οικογένειά μου με στηρίζει και αυτό με κάνει πιο δυνατό. Όσον αφορά την δουλεία μου είμαι υπαξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία και υπηρετώ τα τελευταία δέκα χρόνια στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας στη Βάρδα Ηλείας.

Πολλές φορές και ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, καθόσον δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα όπου λαμβάνουν χώρα τα κυριότερα αθλητικά δρώμενα, η διαιτησία και η Αστυνομία έρχονταν… αντιμέτωπες, αλλά με την βοήθεια του εκάστοτε Διοικητή της Υπηρεσίας μου και των συναδέλφων μου, σε συνεργασία και με την ΚΕΔ, κατάφερνα να δίνω το παρόν στα παιχνίδια κι αυτό συνεχίζεται και σήμερα.

Πλέον, είναι κάτι που το έχω συνηθίσει και μπορώ να συνδυάζω αρμονικά και τα τρία».

 – Η δική σου ενασχόληση με τη διαιτησία πως έγινε και πως βλέπεις την περαιτέρω εξέλιξή σου;

«Όλα ξεκίνησαν όταν ακόμη ήμουν έφηβος, το 2007 σε ένα παιχνίδι σε κάποιο ανοιχτό γήπεδο της περιοχής, όπου διαφώνησα με έναν διαιτητή για κάποιες φάσεις στις οποίες νόμιζα ότι με αδικούσε.

Πλέον είναι πολύ καλός μου φίλος, ενώ τότε μου είχε πει επί λέξη «αφού τα ξέρεις καλύτερα πήγαινε να γίνεις διαιτητής στη σχολή του Συνδέσμου». Έτσι από πείσμα και αντίδραση πήγα στα μαθήματα και με τη πάροδο του χρόνου πραγματικά αγάπησα την διαιτησία».

– Η πανδημία και οι συνεχείς ανακατατάξεις στο πρόγραμμα πόσο έχει επηρεάσει τους διαιτητές;

«Η πανδημία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας και από αυτό δεν μπορεί να εξαιρεθεί ο χώρος της διαιτησίας.

Πάνω που προσπαθούσαμε μετά από αποχή επτά μηνών -όπως και οι παίκτες- να βρούμε τα πατήματά μας ήρθε αυτή διακοπή που μας πάει όλους πίσω. Βέβαια, είναι ουτοπικό να μιλάμε για μπάσκετ ενώ τα θύματα της πανδημίας αυξάνονται.

Θεωρώ, πως ο χώρος μας θα βγει πιο δυνατός από όλο αυτό. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα και να επανέλθουμε όλοι υγιείς».

Του Μίλτου Σπυρόπουλου

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευχαριστίες Νίκης Πρ. σε Πολιτεία και Αυγενάκη

Published

on

Με αφορμή την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την Πολιτεία λόγω της πανδημίας η διοίκηση της Νίκης Προαστίου (ένα από τα σωματεία της Αχαίας που πήρε τα χρήματα) εξέδωσε την παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση με αποδέκτες την Πολιτεία και προσωπικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ιδού η ανακοίνωση:

«Η Νίκη Προαστείου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς την Πολιτεία και προσωπικά προς τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την επιχορήγηση ειδικού σκοπού που έλαβε από το Κράτος, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown σε πρωταθλήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Είναι μια σημαντική ενίσχυση που στηρίζει έμπρακτα το κύτταρο του ερασιτεχνικού μας αθλητισμού, τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας και όλης της χώρας και η οποία ήρθε μέσα από συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, με τη δημόσια ανάρτηση όλων των επιχορηγούμενων σωματείων.

Μέσα από την αρμονική συνεργασία Πολιτείας και σωματείων θα μπο-ρέσουμε πολύ σύντομα να ξαναβρεθούμε και στα γήπεδα, κάνοντας αυτό που όλοι αγαπάμε.

Εμείς σαν Νίκη Προαστείου θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες».

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι εορταστικές ευχές από την Αχαγιά’82

Published

on

Με την προσδοκία ότι το 2021 θα επαναφέρει τον Αθλητισμό στην κανονικότητα που τον είχαμε συνηθίσει, κινείται εδώ και κάτι παραπάνω από ένα μήνα η Αχαγιά΄82 που φέτος κάνει την παρθενική της εμφάνιση στη Β’ εθνική μπάσκετ.

Έτσι ο σύλλογος της Αχαγιάς επ’ ευκαιρία των ημερών που διανύουμε, έστειλε τις δικές του ξεχωριστές ευχές ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες από τους αθλητές, τους προπονητές και την διοίκηση του Α.Ο. Αχαγιά 82.

Καλά Χριστούγεννα – Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος».

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναγνωστόπουλος: «Μακάρι να διαψευστώ, δύσκολα θα τελειώσει η Β’ Εθνική»

Published

on

Μόλις 3 παιχνίδια έχει δώσει η Αχαγιά΄82 στην Β’ εθνική έως τη στιγμή που η διοργάνωση διακόπηκε αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αρχίσει η δράση.

 Η Αχαγιά΄82 μετέχει στον 1ο όμιλο Νότου μαζί με 13 ακόμη ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διεξαχθούν συνολικά 24 αγωνιστικές, οπότε και το μεγάλο ερωτηματικό που τίθεται είναι αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

 Η «Match» μίλησε με τον πρόεδρο της Αχαγιάς΄82 Τάσο Αναγνωστόπουλο που δίνει τη δική του άποψη για το εν λόγω ζήτημα.

 «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμη κι αν τον Ιανουάριο κάποια στιγμή γυρίσουμε στις προπονήσεις, από Φεβρουάριο και μετά θα αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια με την προϋπόθεση βέβαια ότι η πανδημία θα έχει οπισθοχωρήσει για τα καλά. Εγώ προσωπικά θεωρώ και μακάρι να διαψευστώ, ότι δεν θα τελειώσει η φετινή χρονιά, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι».

 – Εκτιμάτε ότι ούτε με κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές μπορεί το πρωτάθλημα να τελειώσει;

 «Δεν είμαστε επαγγελματικές ομάδες, οι αθλητές κάνουν κι άλλη δουλειά που δεν μπορούν να εγκαταλείπουν συχνά-πυκνά για να αγωνίζονται Τετάρτη-Κυριακή».

 – Πως πιστεύετε ότι μπορεί να βγει οικονομικά η σεζόν;

 «Εδώ κι αν μιλάμε για εφιάλτη. Οι χορηγοί που είναι οι βασικοί χρηματοδότες μας βιώνουν τα δικά τους προβλήματα, η κοινωνία ζει και κάνει το δικό της αγώνα για επιβίωση, πως άραγε θα επιβιώσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία;

 Δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση στο εν λόγω ερώτημα».

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

 

 

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.