Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Π.Αναστασόπουλος αποκλειστικά στη «Match»: «Πολύ κοντά σε συµφωνία…»

Published

on

Αγωνιστικά ο Απόλλωνας βρίσκεται σε πλήρη παύση δραστηριοτήτων εδώ και αρκετό καιρό λόγω της γενικής διακοπής των πρωταθλημάτων, όμως εκτός των γραμμών φαίνεται να υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στα διοικητικά του συλλόγου και κυρίως στο πως θα μπορέσει να υπάρξει μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη εικόνα, με βασικό στόχο η ομάδα να επιστρέψει με γερά θεμέλια στη μεγάλη κατηγορία.

Κεντρικό πρόσωπο στο ζήτημα αυτό είναι εδώ και πολύ καιρό ο επιχειρηματίας Παντελής Αναστασόπουλος (με θητεία στα κοινά του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια), που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, από τις υποδομές και τις Ακαδημίες έως και τη «βιτρίνα», που είναι η ανδρική ομάδα.

Ο Παντελής Αναστασόπουλος ήρθε μάλιστα στην Πάτρα (μαζί με τον δημοσιογράφο και φίλο του Σωτήρη Γεωργίου) αρχές του 2020 και παρακολούθησε το ματς κόντρα στον Τρίτωνα, όπου είχε και μια πρώτη γνωριμία με τους μελανόλευκους παράγοντες, εκδηλώνοντας και επίσημα το ενδιαφέρον του.

Σήμερα, η «Match» φιλοξενεί τον κ. Αναστασόπουλο στην πρώτη συνέντευξη που δίνει ο ίδιος για το πως έχουν τα πράγματα στην πολύ σημαντική αυτή υπόθεση, την οποία -κι όπως είναι λογικό- παρακολουθεί με τη δική του αγωνία και ο φίλαθλος κόσμος του ιστορικού συλλόγου που διψάει να δει εκ νέου την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια» της Basket League.

Όλα όσα είπε στον Μίλτο Σπυρόπουλο

– Πως προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον Απόλλωνα;

«Μόνο και μόνο ότι μιλάμε για τον Απόλλωνα, ένα σωματείο που διαθέτει τεράστια δυναμική, κόσμο, έδρα και ιστορία, αυτά είναι τέσσερα συστατικά τα οποία δεν τα συναντάς εύκολα αλλού. Ήταν προφανώς αρκετά για να με φέρουν κοντά του».

– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις σας για τον Απόλλωνα;

«Οφείλω να πω ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών έχουν κάνει μια πολύ καλή δουλειά η οποία ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας, έναν πολύ πιο δυνατό και ισχυρό Απόλλωνα.

Έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση η οποία δεν νομίζω ότι θα αργήσει να φέρει αυτό που θέλουμε και οι δυο πλευρές».

– Θέλετε να γίνεται πιο συγκεκριμένος; Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά ότι και ο κόσμος του θέλει να δει τον Απόλλωνα ξανά πολύ ισχυρό.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την προφορική συμφωνία, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μου παρουσία στα κοινά του συλλόγου.

Ίσως αυτό να είχε γίνει ήδη, όμως -και σωστά- τώρα η μάχη που δίνεται παγκοσμίως αφορά την καταπολέμηση του κορωνοϊού και επομένως όλα τα υπόλοιπα θέματα πηγαίνουν πιο πίσω χρονικά.

Όταν λοιπόν ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία θα κατέβω στην Πάτρα προκειμένου η προφορική αυτή συμφωνία στην οποία αισιοδοξώ και θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξουμε, να επισφραγιστεί με τις υπογραφές και έπειτα να πιάσουμε δουλειά όλοι μαζί για έναν ακόμη καλύτερο Απόλλωνα. Αυτά μπορώ να πω μέχρι στιγμής και άλλωστε, δεν θα είχε νόημα στην παρούσα φάση να ειπωθεί τίποτα περισσότερο, αφού η συμφωνία είναι στην τελική της ευθεία για να υλοποιηθεί.

Όταν γίνει αυτό, να είναι σίγουροι όλοι ότι θα έχουμε χρόνο μπροστά μας για να πούμε περισσότερα και πιο αναλυτικά πράγματα».

– Το δικό σας όραμα, το δικό σας πλάνο ποιο είναι;

«Μα τι άλλο από το να μπορέσουμε να δούμε και πάλι έναν Απόλλωνα αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.

Κι εδώ να τονίσω πως δεν πρέπει να στοχεύσουμε μόνο στο μεγάλο ζητούμενο της επιστροφής για την ανδρική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και στην ακόμη καλύτερη οργάνωση των υποδομών και Ακαδημιών, που είναι το Α και το Ω σε ένα σύλλογο, αν θέλει να επιβιώσει και να μπορέσει να κάνει βήματα προόδου και όχι οπισθοδρόμησης.

Θα χρειαστεί λοιπόν μια συλλογική προσπάθεια για να βελτιωθεί η υπάρχουσα εικόνα σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι από τις πρωταρχικές μου επιδιώξεις».

-Υποθέτω προφανώς ότι θα έχετε έτοιμο ένα επιτελείο ανθρώπων διότι μιλάμε για έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι ο Απόλλωνας;

«Πρώτα απ’ όλα να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα έρθω εγώ στον Απόλλωνα για να φύγουν αυτοί που υπάρχουν σήμερα. Στον Απόλλωνα υπάρχουν διοικητικά στελέχη που έχουν προσφέρει ήδη πολλά σημαντικά πράγματα, όπως λόγου χάρη ο κ. Φίλιππος Καμίσης -και άλλοι αλλά δεν χρειάζεται να αναφερθώ πιο εκτενώς- οι οποίοι θα αξιοποιηθούν.

Όσοι φυσικά το θέλουν, όχι μόνο στον Ερασιτέχνη αλλά και στην ΚΑΕ που θα συσταθεί εκ νέου όταν η ομάδα με το καλό επιστρέψει στην φυσική της θέση. Όλοι θα είναι πολύτιμοι, το ξεκαθαρίζω από τώρα».

– Αλήθεια, είδατε την ομάδα με τον Τρίτωνα στην Περιβόλα. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Είδα μια πολύ καλή ομάδα με έμψυχο δυναμικό το οποίο συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία που σωστά βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία και θα μπορούσε να είναι ακόμη ψηλότερα».

– Είναι ομάδα στην οποία θα στηριχθείτε όταν ο Απόλλωνας με το καλό γυρίσει στην Α1;

«Κοιτάξτε, εγώ δεν πρόκειται να έρθω στον Απόλλωνα για να διώξω ότι καλό υπάρχει σήμερα.

Και στην σημερινή ομάδα υπάρχουν αξιόλογα παιδιά-παίκτες, αλλά και στο τεχνικό τιμ πρόσωπα που μπορεί να συνεισφέρουν και στη μεγάλη κατηγορία. Να πω δε με την ευκαιρία κάτι εξίσου σημαντικό.

Στην επόμενη μέρα ο Απόλλωνας θα πάει με την ίδια μαγιά που έχει σήμερα, τον ίδιο Ελληνικό κορμό κι από κει και πέρα, σιγά-σιγά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, δεν πρόκειται να πάμε μαζικά και άστοχα σε προσθήκες παικτών. Θα προχωρήσουμε με προγραμματισμό για να υπάρξει πραγματικά μια πολύ ισχυρή ομάδα με μέλλον και προοπτική».

– Και κάτι τελευταίο. Έχετε δηλώσει ότι -αν προκύψει- θα κυνηγήσετε και μια πιθανή wild card ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Αν προκύψει τέτοιο θέμα ναι, με όλες μας τις δυνάμεις. Όμως κι αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει αργότερα κι αφού προηγουμένως έχουμε καταλήξει σε οριστική συμφωνία για την επόμενη ημέρα του Απόλλωνα. Κι όπως προανέφερα, θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Διαμαντάκος: Ανεβάζει ρυθμούς, θα βοηθήσει

Published

on

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας έχει εγκατασταθεί στην Πάτρα ο Γιώργος Διαμαντάκος θέλοντας στην δεύτερη θητεία του στους μελανόλευκους να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε στο φιλικό με τον ΑΟ Αγρινίου όπου έδειξε πολύ καλή εικόνα πέραν των 12 πόντων που πέτυχε και είναι σίγουρο ότι η παρουσία του θα βοηθήσει σημαντικά την πατρινή ομάδα.

Η κίνηση διοικούντων και Βετούλα για να αποκτηθεί ήταν αστραπιαία και απόλυτα επιβεβλημένη (τη μεταγραφή γνωστοποίησε με αποκλειστικό της δημοσίευμα η «Match» την περασμένη Δευτέρα), για να καλυφθεί το κενό στη θέση «5» και το μόνο που απομένει, είναι να ανάψει το πράσινο φως από το ΑΣΕΑΔ και να εγκριθούν όλες οι μεταγραφές του καλοκαιριού.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

«Περίπατος» του Απόλλωνα στην Αχαγιά (85-47)

Published

on

Εμφανώς ανώτερος από την αρχή μέχρι το τέλος ο Απόλλωνας δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 85-47 της Αχαγιάς΄82 σε φιλικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κ. Αχαγιά.

 

Οι μελανόλευκοι είχαν σούπερ ξεκίνημα στην επανάληψη και ειδικά στην τρίτη περίοδο όπου το επί μέρους σκορ ήταν 30-06 και το οποίο επί της ουσίας εκτόξευσε την τελική διαφορά στα ύψη.

Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε και ο νεοαποκτηθείς Αποστολίδης που στο κοντινό παρελθόν είχε φορέσει τη μελανόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο Βετούλας πρώτα απ’ όλα είδε με ικανοποίηση την πολύ καλή αμυντική προσπάθεια των παικτών του, ενώ για τους γηπεδούχους του Α. Μπερδέση ήταν το πλέον ισχυρό και χρήσιμο τεστ ενόψει της πρεμιέρας της Β’ εθνικής.

Τα 10λεπτα: 13-13, 11-22, 06-30, 17-20.

ΑΧΑΓΙΑ΄82: Οικονομόπουλος 9 (1), Φραντζής 10 (1), Τάρναρης 2, Αποστολίδης 6, Λυμπέρης, Καλογιάννης 11 (3), Δαβάνης 7, Κασπίρης 2, Σέμπος, Αλ. Τάρναρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πουλιανίτης 11 (1/4τρ., 5ριμπ., 5ασ.), Τσιακμάς 7 (1/3τρ., 8ασ.,), Ζούμπος 13 (3/5τρ., 4ασ.), Αγγέλου 11 (2/5τρ., 4/8β., 2ασ.), Μπαζίνας 8 (2/3τρ.), Παπαφωτίου, Αντωνάκης 9 (3/5διπ., 1/3τρ., 6ριμπ.), Νιφόρας 9 (1/2τρ.), Κογιώνης 3 (1/4διπ., Διαμαντάκος 14 (15ριμπ., 4/9διπ., 5/10β.).

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Μολφέτας: Καθαρή η μαγνητική του

Published

on

Δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό η μαγνητική που έβγαλε ο Γιάννης Μολφέτας στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό και το οποίο τον κρατάει μακριά από την καθημερινή δουλειά στην Περιβόλα.

Σημειώνεται ότι ο Μολφέτας δεν έχει φορέσει ακόμη την μελανόλευκη φανέλα, ούτε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Οίακα στο Ναύπλιο, ούτε και στα φιλικά τα οποία έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, αποτελώντας τον βασικό πονοκέφαλο του Βετούλα.

Επειδή όμως και ο ίδιος διακρίνεται για το πάθος και την αγάπη του για τον Απόλλωνα, θεωρείται δεδομένο πως θα αγωνιστεί στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας, από τη στιγμή που και η αναμέτρηση με την Καβάλα αναβλήθηκε.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.