Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Π.Αναστασόπουλος αποκλειστικά στη «Match»: «Πολύ κοντά σε συµφωνία…»

Published

on

Αγωνιστικά ο Απόλλωνας βρίσκεται σε πλήρη παύση δραστηριοτήτων εδώ και αρκετό καιρό λόγω της γενικής διακοπής των πρωταθλημάτων, όμως εκτός των γραμμών φαίνεται να υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στα διοικητικά του συλλόγου και κυρίως στο πως θα μπορέσει να υπάρξει μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη εικόνα, με βασικό στόχο η ομάδα να επιστρέψει με γερά θεμέλια στη μεγάλη κατηγορία.

Κεντρικό πρόσωπο στο ζήτημα αυτό είναι εδώ και πολύ καιρό ο επιχειρηματίας Παντελής Αναστασόπουλος (με θητεία στα κοινά του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια), που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, από τις υποδομές και τις Ακαδημίες έως και τη «βιτρίνα», που είναι η ανδρική ομάδα.

Ο Παντελής Αναστασόπουλος ήρθε μάλιστα στην Πάτρα (μαζί με τον δημοσιογράφο και φίλο του Σωτήρη Γεωργίου) αρχές του 2020 και παρακολούθησε το ματς κόντρα στον Τρίτωνα, όπου είχε και μια πρώτη γνωριμία με τους μελανόλευκους παράγοντες, εκδηλώνοντας και επίσημα το ενδιαφέρον του.

Σήμερα, η «Match» φιλοξενεί τον κ. Αναστασόπουλο στην πρώτη συνέντευξη που δίνει ο ίδιος για το πως έχουν τα πράγματα στην πολύ σημαντική αυτή υπόθεση, την οποία -κι όπως είναι λογικό- παρακολουθεί με τη δική του αγωνία και ο φίλαθλος κόσμος του ιστορικού συλλόγου που διψάει να δει εκ νέου την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια» της Basket League.

Όλα όσα είπε στον Μίλτο Σπυρόπουλο

– Πως προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον Απόλλωνα;

«Μόνο και μόνο ότι μιλάμε για τον Απόλλωνα, ένα σωματείο που διαθέτει τεράστια δυναμική, κόσμο, έδρα και ιστορία, αυτά είναι τέσσερα συστατικά τα οποία δεν τα συναντάς εύκολα αλλού. Ήταν προφανώς αρκετά για να με φέρουν κοντά του».

– Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις σας για τον Απόλλωνα;

«Οφείλω να πω ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών έχουν κάνει μια πολύ καλή δουλειά η οποία ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας, έναν πολύ πιο δυνατό και ισχυρό Απόλλωνα.

Έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση η οποία δεν νομίζω ότι θα αργήσει να φέρει αυτό που θέλουμε και οι δυο πλευρές».

– Θέλετε να γίνεται πιο συγκεκριμένος; Γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά ότι και ο κόσμος του θέλει να δει τον Απόλλωνα ξανά πολύ ισχυρό.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την προφορική συμφωνία, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μου παρουσία στα κοινά του συλλόγου.

Ίσως αυτό να είχε γίνει ήδη, όμως -και σωστά- τώρα η μάχη που δίνεται παγκοσμίως αφορά την καταπολέμηση του κορωνοϊού και επομένως όλα τα υπόλοιπα θέματα πηγαίνουν πιο πίσω χρονικά.

Όταν λοιπόν ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία θα κατέβω στην Πάτρα προκειμένου η προφορική αυτή συμφωνία στην οποία αισιοδοξώ και θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξουμε, να επισφραγιστεί με τις υπογραφές και έπειτα να πιάσουμε δουλειά όλοι μαζί για έναν ακόμη καλύτερο Απόλλωνα. Αυτά μπορώ να πω μέχρι στιγμής και άλλωστε, δεν θα είχε νόημα στην παρούσα φάση να ειπωθεί τίποτα περισσότερο, αφού η συμφωνία είναι στην τελική της ευθεία για να υλοποιηθεί.

Όταν γίνει αυτό, να είναι σίγουροι όλοι ότι θα έχουμε χρόνο μπροστά μας για να πούμε περισσότερα και πιο αναλυτικά πράγματα».

– Το δικό σας όραμα, το δικό σας πλάνο ποιο είναι;

«Μα τι άλλο από το να μπορέσουμε να δούμε και πάλι έναν Απόλλωνα αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.

Κι εδώ να τονίσω πως δεν πρέπει να στοχεύσουμε μόνο στο μεγάλο ζητούμενο της επιστροφής για την ανδρική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και στην ακόμη καλύτερη οργάνωση των υποδομών και Ακαδημιών, που είναι το Α και το Ω σε ένα σύλλογο, αν θέλει να επιβιώσει και να μπορέσει να κάνει βήματα προόδου και όχι οπισθοδρόμησης.

Θα χρειαστεί λοιπόν μια συλλογική προσπάθεια για να βελτιωθεί η υπάρχουσα εικόνα σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι από τις πρωταρχικές μου επιδιώξεις».

-Υποθέτω προφανώς ότι θα έχετε έτοιμο ένα επιτελείο ανθρώπων διότι μιλάμε για έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι ο Απόλλωνας;

«Πρώτα απ’ όλα να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα έρθω εγώ στον Απόλλωνα για να φύγουν αυτοί που υπάρχουν σήμερα. Στον Απόλλωνα υπάρχουν διοικητικά στελέχη που έχουν προσφέρει ήδη πολλά σημαντικά πράγματα, όπως λόγου χάρη ο κ. Φίλιππος Καμίσης -και άλλοι αλλά δεν χρειάζεται να αναφερθώ πιο εκτενώς- οι οποίοι θα αξιοποιηθούν.

Όσοι φυσικά το θέλουν, όχι μόνο στον Ερασιτέχνη αλλά και στην ΚΑΕ που θα συσταθεί εκ νέου όταν η ομάδα με το καλό επιστρέψει στην φυσική της θέση. Όλοι θα είναι πολύτιμοι, το ξεκαθαρίζω από τώρα».

– Αλήθεια, είδατε την ομάδα με τον Τρίτωνα στην Περιβόλα. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Είδα μια πολύ καλή ομάδα με έμψυχο δυναμικό το οποίο συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία που σωστά βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία και θα μπορούσε να είναι ακόμη ψηλότερα».

– Είναι ομάδα στην οποία θα στηριχθείτε όταν ο Απόλλωνας με το καλό γυρίσει στην Α1;

«Κοιτάξτε, εγώ δεν πρόκειται να έρθω στον Απόλλωνα για να διώξω ότι καλό υπάρχει σήμερα.

Και στην σημερινή ομάδα υπάρχουν αξιόλογα παιδιά-παίκτες, αλλά και στο τεχνικό τιμ πρόσωπα που μπορεί να συνεισφέρουν και στη μεγάλη κατηγορία. Να πω δε με την ευκαιρία κάτι εξίσου σημαντικό.

Στην επόμενη μέρα ο Απόλλωνας θα πάει με την ίδια μαγιά που έχει σήμερα, τον ίδιο Ελληνικό κορμό κι από κει και πέρα, σιγά-σιγά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, δεν πρόκειται να πάμε μαζικά και άστοχα σε προσθήκες παικτών. Θα προχωρήσουμε με προγραμματισμό για να υπάρξει πραγματικά μια πολύ ισχυρή ομάδα με μέλλον και προοπτική».

– Και κάτι τελευταίο. Έχετε δηλώσει ότι -αν προκύψει- θα κυνηγήσετε και μια πιθανή wild card ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Αν προκύψει τέτοιο θέμα ναι, με όλες μας τις δυνάμεις. Όμως κι αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει αργότερα κι αφού προηγουμένως έχουμε καταλήξει σε οριστική συμφωνία για την επόμενη ημέρα του Απόλλωνα. Κι όπως προανέφερα, θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Εκκίνηση στις 18 Αυγούστου

Published

on

Η Τρίτη 18 Αυγούστου φέρεται ως η επικρατέστερη ημερομηνία προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η προετοιμασία του Απόλλωνα για τη νέα σεζόν.

Μέχρι τότε ο Νίκος Βετούλας ελπίζει να έχει κλείσει όλες (σχεδόν) τις εκκρεμότητες στο ρόστερ έτσι ώστε να είναι σε θέση με το καλημέρα να ξεκινήσει επίπονη προετοιμασία σε καθημερινή βάση.

Στόχος του μελανόλευκου κόουτς, όχι τόσο η πρεμιέρα της ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου που θα ξεκινήσει ένα μήνα αργότερα, αλλά η πλήρης ετοιμότητα το Σάββατο 3 Οκτωβρίου που θα γίνει το πρώτο τζάμπολ στην Α2 εθνική.

Επιμέλεια: Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

“Πυρά” από τον μάνατζερ του Ακερ με αποδεκτή τον Απόλλωνα

Published

on

Ο Γιώργος Ζαμπέλλης εξαπέλυσε τα βέλη του προς την πλευρα του Απόλλωνα Πατρων με δριμεία ανακοίνωση.

Ο μάνατζερ του Αλεξ Ακερ τοποθετήθηκε για την οφειλή που έχει προκύψει από την παρουσία του Αμερικανού γκαρντ στην πατρινη ομάδα και δεν εχει τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του Ζαμπέλλη αναφέρει:

«Εδώ και τρία χρόνια υφίσταται ένα χρέος από πλευράς της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας προς τον Άλεξ Άκερ.

Η οφειλή έχει αναγνωριστεί επίσημα από το BAT της FIBA κι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση τον Σεπτέμβρη του 2019 . Οριστική κι αμετάκλητη.

Χωρίς να έχει τακτοποιηθεί ή πληρωθεί το ποσό που επιδικάστηκε μέχρι σήμερα, τρέχουν πλέον προσαυξήσεις που καθιστούν το ποσό της οφειλής υψηλότερο κατά δεκάδες χιλιάδες.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την εκπροσώπηση αθλητών είμαι υπέρ του διαλόγου, καθαρών συμφωνιών και σχέσεων τοσο με ελληνικές ομάδες όσο και με ευρωπαικές.

Απο την πλευρά του Απόλλωνα όλο αυτό το διάστημα έχω έρθει αντιμέτωπος με πρακτικές βασισμένες στην αδιαφορία, αμέλεια και κουτοπονηριά.

Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξηγήσω στους ανθρώπους του Απόλλωνα ότι η οφειλή, ότι κι αν κάνουν ότι κι αν τους συμβουλεύουν αποκλείεται να διαγραφεί. Πρέπει να πληρώσουν ότι οφείλουν βάσει της απόφασης που έχουμε. Η κίνησή μου αυτή να αναφερθώ πλέον δημόσια στην υπόθεση δεν έχει να κάνει με προσπάθεια να τους βγάλω τα άπλυτα στη φόρα αλλά γιατί είναι κρίμα να εκτίθεται μια ιστορική ομάδα που σέβομαι, από άτομα που μάλλον δεν διαχειρίζονται σωστά τα του συλλόγου.

Προσπάθησα με κόσμιο τρόπο να βρούμε λύσεις αλλά οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα τηρούν στάση άρνησης. Θυμίζω την πρόσφατη επιστολή της FIBA προς την Ομοσπονδία που λέει ότι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνη η Ομοσπονδία αν οι σύλλογοι στην Ελλάδα αγνοούν επίσημες αποφάσεις της FIBA μέσω των ΒΑΝ .

Τόσο εγώ όσο και ο Άλεξ Ακερ επιθυμούμε την άμεση λύση του θέματος . Όσο καθυστερούν είτε να αποπληρώσουν το ποσό είτε να γίνει κάποια άλλη διευθέτηση του ποσού, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνει η οφειλή με τις προσαυξήσεις. Ξεκαθαρίζω επίσης, διεκδικούμε μόνο τα νόμιμα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τίποτα παράτυπα, κάτι που επιθυμεί όχι μόνο ο Άκερ αλλά απαιτεί ο σεβασμός σε κάθε αθλητή που αγωνίστηκε και του οφείλονται χρήματα.

Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ που από κάτι τέτοιες ενέργειες χάνει ακόμα περισσότερο την έξωθεν καλή μαρτυρία ας μην επιτρέπουμε πλέον τέτοιες πρακτικές και ας πράττουμε ισότιμα των Ευρωπαϊκών ομάδων.

Αθλητικά και με σεβασμό
Γιώργος Ζαμπέλλης
Εκπρόσωπος Άλεξ Άκερ
Ιδιοκτήτης OMNIA SPORTS»

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Κόττας για Απόλλωνα: «Ωμός εκβιασμός από τη ΦΙΜΠΑ!»

Published

on

Είναι γεγονός ότι στον Απόλλωνα από την περασμένη Κυριακή που έσκασε η «βόμβα» με την επιστολή της ΦΙΜΠΑ προς την ΕΟΚ για τις δεδικασμένες οφειλές των Ελληνικών ομάδων σε παίκτες από το παρελθόν και το μεταγραφικό εμπάργκο με το οποίο απειλούνται, δεν υπάρχει άλλο θέμα στις καθημερινές συζητήσεις της διοίκησης.

Όμως, ο πλέον ειδικός (χειρίζεται εδώ και μήνες την υπόθεση) είναι ο πατρινός δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος των μελανόλευκων Γιάννης Κόττας που μιλώντας στην «Match» ήταν σκέτος… χείμαρρος. Πάμε λοιπόν κατευθείαν στην ουσία.

– Για ποιο λόγο φωνάζει και ωρύεται ο Απόλλωνας στην υπόθεση Άκερ;

«Διότι το δίκιο είναι με το μέρος του και απορώ με την τακτική της ΦΙΜΠΑ να του ζητάει να πληρώσει κάτι που δεν το χρωστάει ο ΑΣ Απόλλων όπως αποδεικνύεται από παντού.

Η αρχική απόφαση -μοναδική που υπάρχει- από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο είναι ξεκάθαρη και την έχουμε στα χέρια μας.

Υπάρχει όντως οφειλή στον παίκτη Άκερ από την ΚΑΕ Απόλλων και από το συγκεκριμένο ΑΦΜ που τη συνοδεύει στις συναλλαγές της. Και από πουθενά αλλού».

– Άρα, γιατί πιέζει έτσι φορτικά τον ΑΣ Απόλλων για να τακτοποιήσει την οφειλή;

«Τι να σας πω, θα τους ρωτήσουμε πλέον και επισήμως κι εκεί θα φανούν πολλά.

Εκτιμώ ότι η διεθνής Ομοσπονδία εκβιάζει τα σωματεία με την μέθοδο αυτή για να πληρώσουν, έστω κι αν ειδικά σε μας δεν υπάρχει η παραμικρή ανάμειξη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει».

– Εννοείτε ότι ο Απόλλωνας θα τραβήξει τα άκρα αν δεν απεμπλακεί από την οφειλή αυτή;

«Ναι, θα φθάσουμε μέχρι εκεί που μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος, ειδικά αν η ΕΟΚ δεν μας επιτρέψει να κάνουμε μεταγραφές λόγω ανύπαρκτης και αόρατης οφειλής του ΑΣ Απόλλων».

«ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»

Είπε και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον ο Γιάννης Κόττας για την υπόθεση οφειλής προς τον Άκερ που δείχνει τη μάχη δικαίωσης που είναι αποφασισμένος να δώσει με επιτυχία ο Απόλλωνας.

«Όταν μιλάω για εκβιασμό από την ΦΙΜΠΑ δεν το λέω τυχαία. Θα ζητήσουμε λοιπόν να μας γνωστοποιήσουν, με βάση ποια απόφαση τιμώρησαν τον ΑΣ Απόλλων χρεώνοντάς του την οφειλή προς τον Άκερ.

Επαναλαμβάνω ότι η μοναδική επίσημη ετυμηγορία είναι του διαιτητικού δικαστηρίου που κάνει λόγο μόνο και μόνο για την ΚΑΕ Απόλλων.

Αν είναι έτσι πρόχειρα και βιαστικά να επιβάλλουν ποινές για εισπρακτικούς λόγους ο ΑΣ Απόλλωνας δεν πρόκειται να το δεχθεί».

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.