Connect with us

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Π. Λυκούδης στη «Match»: «Γηπεδικό, μάρκετινγκ, δράσεις εκτός παρκέ…»

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης άνοιξε τα χαρτιά του οριοθετώντας τους κρίσιμους στόχους της Ένωσης για την επόμενη μέρα του αθλήματος

Published

on

Ήταν Μάιος του 2022 όταν η ΕΣΚΑ-Η μετά από πολλές δεκαετίες «γύριζε σελίδα» με την εκλογή στην προεδρία του Παναγιώτη Λυκούδη, ανθρώπου «ανδρωμένου» μέσα στον αθλητισμό και δη το μπάσκετ.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, ο 47χρονος πατρινός επιχειρηματίας σπάνια έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο, οπότε και έχει ξεχωριστή σημασία η σημερινή του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη «Match» και με βασικό άξονα το… αύριο του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο.

– Η φετινή σεζόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με τον τελικό Κυπέλλου να εκκρεμεί. Ένας σύντομος απολογισμός;

«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά με τα δύο πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 να είναι πολύ ενδιαφέροντα και συναρπαστικά μέχρι τέλους, όπως και τα υπόλοιπα για να μην τα αδικώ. Στη μεγάλη κατηγορία είχαμε ένα καλύτερο και πιο βελτιωμένο επίπεδο ομάδων σε σχέση με πέρυσι, κάτι που φαίνεται από τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου των δύο σεζόν. Είχαμε μία σειρά πλέι-οφ και πλέι-άουτ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, με δυνατές και αμφίρροπες μάχες που ικανοποίησαν τον κόσμο που τα παρακολούθησε.

Ακόμη, σημαντικά οφέλη με μελλοντικές προεκτάσεις πρόσφερε η πολύ καλή εισροή ταλαντούχων αθλητών στις ομάδες οι οποίοι πήραν χρόνο και απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, όπως και η σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εικόνα του γυναικείου πρωταθλήματος.

Διοργάνωση που είχε μείνει πολύ πίσω όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμείς όμως με στοχευμένες κινήσεις πετύχαμε να έχουμε ένα καλύτερο, στο μέτρο του δυνατού, πρωτάθλημα, όπως και πολλά περισσότερα κορίτσια στο άθλημα από τις μικρές ηλικίες. Θα μπορούσα να επισημάνω πολλά ακόμη, στέκομαι όμως στα βασικότερα».

– Ένα σχόλιο για το κομμάτι της διαιτησίας;

«Στη διαιτησία υπήρξαν επίσης πολύ σημαντικά βήματα βελτίωσης αλλά και αναβάθμισης μέσω του συνδέσμου, με νέα παιδιά που ρίχτηκαν στο πεδίο της δράσης. Φανταστείτε ότι υπήρξαν κάποιες φορές που δεν είχαμε διαιτητές για παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων, καθώς η πλειονότητά τους έδωσε το παρών σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

Διαμορφώνεται σιγά-σιγά ένας μικρός μέσος όρος ηλικίας, η χρονιά κύλησε πολύ καλά, ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρξαν και οι διαιτησίες γενικά, ήταν καλές, όπως πολύ καλή είναι από την πρώτη στιγμή και η δική μας συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο. Όλοι μας θέλουμε την πρόοδο του αθλήματος και τίποτα διαφορετικό».

– Πλησιάζει ο τελικός Κυπέλλου και σύμφωνα με το πλάνο θα γίνει μια γιορτή. Θα υπάρξουν και παράλληλες δράσεις;

«Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την δράση στα παρκέ. Συνδέεται με τον άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα, μέσω απολύτως αναγκαίων δράσεων. Είναι κάτι που το έχει δείξει από την πρώτη στιγμή και η Ομοσπονδία μας και ταυτίζεται με τη δική μας κουλτούρα και φιλοσοφία.

Έτσι και σαν μία πρώτη κίνηση, κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού στο ‘Δ. Τόφαλος’ θα υπάρχει αιμοδοσία σε διπλανή αίθουσα, στα γραφεία των διαιτητών, όπως θα γίνουν και δωρεάν τεστ για τον καρκίνο του δέρματος. Είναι μηνύματα ζωής που πρέπει και μπορεί να στείλει ο αθλητισμός και εμείς ως ΕΣΚΑ-Η είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις με οικολογικό-περιβαλλοντικό περιεχόμενο και όχι μόνο, που θα τις παρουσιάσου-
με στην ώρα τους».

– Με τόσες πολλές ομάδες που συμμετέχουν στην ΕΣΚΑ-Η, το γηπεδικό ζήτημα σε ποια θέση βρίσκεται στην ατζέντα σας;

«Μας απασχολεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Ένωση το ζήτημα αυτό, καθώς πρέπει να ανακουφίσουμε πολλά σωματεία που δεν έχουν τη δική τους στέγη αλλά και παράλληλα θα βοηθήσει κι εμάς για την ακόμη καλύτερη οργάνωση των πολλών πρωταθλημάτων και τουρνουά που πραγματοποιούμε. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και συζητήσεις για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις».

– Αποτελεί προτεραιότητα η επαναλειτουργία του βοηθητικού στο «Δ. Τόφαλος»;

«Εννοείται, είναι ξεκάθαρο. Θυμίζω ότι το 2014 η τότε ΕΣΚΑ-Η είχε ζητήσει να της παραχωρηθεί ο χώρος και να τον διαχειρίζεται η ίδια, θέμα που τότε είχε προκαλέσει κάποιες τοπικές αντιδράσεις με αιτιολογίες εκτός πραγματικότητας και τελικά δεν προχώρησε τίποτα από την Πολιτεία.

Εμείς ως ΕΣΚΑ-Η έχουμε μιλήσει ήδη με το ΠΕΑΚ, θα πάμε και στην Αθήνα να δούμε τον Υπουργό έτσι ώστε να πιέσουμε όσο γίνεται περισσότερο προκειμένου να τρέξουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο χώρος να αποδοθεί πάλι στον αθλητισμό.

Ειδικά στο μπάσκετ είναι πολλές οι ομάδες και η γηπεδική ‘ανάσα’ είναι μονόδρομος, αλλά και για κάποια άλλα αθλήματα που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Έχουμε ‘θέμα’ κλειστών χώρων που με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό. Οι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν ουσιαστικά για να δοθεί τάχιστα λύση».

 

Μίλτος Σπυρόπουλος

NATIONAL LEAGUE 2

Πήρε και Κογιώνη ο Γλαύκος/Έσπερος, φουλάρει για δυο ακόμη παίκτες

Published

on

Στο ρόστερ του Γλαύκου/Έσπερου της νέας σεζόν θα είναι και ο Γιώργος Κογιώνης μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του, μια ακόμη πολύ δυνατή κίνηση με παίκτη που τα τελευταία χρόνια ήταν στον Απόλλωνα και τη μεγάλη κατηγορία.  

Έτσι μετά τους Γκάτζιο, Αδαμόπουλο, Π.Μπαζίνα, Γκαβασιάδη, Καφέζα ήρθε και ο Κογιώνης στα νέα πρόσωπα, δίχως ακόμη οι προσθήκες για τον Κώστα Ρουμελιώτη να έχουν ολοκληρωθεί.  

Ένας κοινοτικός και ένας Έλληνας θα είναι οι δυο τελευταίες κινήσεις που θα γίνουν πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας.  

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Αίολος Αγυιάς απέκτησε τον 21χρονο γκαρντ Άγγελο Οικονομίδη

Published

on

Δεν θα αργήσει ο Αίολος Αγυιάς να ανακοινώσει έναν ακόμη παίκτη που έχει συμφωνήσει για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της National League 1, τον 21χρονο Αγγελο Οικονομίδη, ο οποίος έχει χριστεί διεθνής με την U16.

O Οικονομίδης μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση 1, όσο και στη θέση 2, ενώ άρχισε την πορεία του στα τμήματα υποδομής Παναθηναϊκού και Προμηθέα, για να βρεθεί με τον δεύτερο στο τουρνουά ANGT της Euroleague, όντας παράλληλα διεθνής στην Εθνική (συμμετοχή στο Ολυμπιακό τουρνουά U16 στο Αζερμπαϊτζάν και στο FIBA U18 European Challengers), ενώ μετά έπαιξε σε Έσπερο Καλλιθέας και Κρόνο Αγίου Δημητρίου στη Β εθνική.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι λέει στη «Match» ο νέος προπονητής του Γλαύκου/Έσπερου: «Εμείς κι άλλοι 15-20 οργανισμοί εκπέμπουν τέτοια υγεία»

Published

on

Ο Κώστας Ρουμελιώτης, νέος τεχνικός του Γλαύκου/Έσπερου, επέστρεψε στην Πάτρα μετά από δέκα χρόνια, όταν και πρωτοήλθε για να οργανώσει τις Ακαδημίες του Απόλλωνα.

Ο Έλληνας προπονητής άνοιξε τα χαρτιά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Match», απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα.

– Πως προέκυψε ο «γάμος» με την Ένωση;

«Όταν με κάλεσε ο κ. Μαρλαφέκας στην Πάτρα για να μιλήσουμε, το πρώτο και πιο σημαντικό ήταν η συνεργασία που είδα των δυο συλλόγων.

Δεύτερον, ότι η Ένωση ανεξαρτήτου κατηγορίας που παίζει είναι στους 15-20 οργανισμούς σε όλη τη χώρα που εκπέμπουν υγεία. Αν έχεις μια διοίκηση που σε στηρίζει, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει όραμα, έχει γήπεδο με τεράστια επένδυση και θέλει να κάνει πράγματα και στις ακαδημίες της. Το όραμα ειδικά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Όλα αυτά και όχι μόνο, με οδήγησαν να συνεργαστούμε».

– Αναλάβατε την ομάδα μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές. Τις έχετε αναλύσει;

«Ήταν δυο πολύ δύσκολες χρονιές και ειδικά η τελευταία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Πρέπει να σκεφτούμε ότι στην τελευταία κατοχή με τα Γιάννινα παίχθηκε η κατηγορία. Αφού αναλύσουμε το τι πήγε λάθος, πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Μια ομάδα που πέρυσι σώθηκε την τελευταία στιγμή, δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως φαβορί την επόμενη».

– Είναι σε εξέλιξη ο νέος αγωνιστικός σχεδιασμός. Τι ισχύει;

«Ακούγονται πολλά και διάφορα ονόματα, κάποια ισχύουν, άλλα όχι. Πρώτο και σημαντικότερο, η επιτυχία δεν αγοράζεται! Θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά. Δεύτερο είναι τι διαλέγεις. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα παικτών που θα παίζει μαζί και με το… εγώ κάτω από το εμείς. Κάτι πολύ δύσκολο στην εποχή μας γιατί πηγαίνει κόντρα στην κοινωνία όπου τα παιδιά σκέφτονται κυρίως με το εγώ.

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις 14χρονα να έχουν μάνατζερ και να βλέπουν highlights στο YouTube, ή ακόμη και τα στατιστικά τους στο ημίχρονο!

Διαλέγουμε χαρακτήρες και παίκτες που δεν έρχονται στην Ένωση μόνο για τα χρήματα. Παιδιά με φιλοδοξίες που θα μας βοηθήσουν αλλά θα τα βοηθήσουμε και εμείς για να βρουν το ρόλο τους στο μπάσκετ καθώς ακόμη ψάχνονται».

– Ποιο θα είναι το βασικότερο «κλειδί» για την τελική επιτυχία;

«Να γίνουμε όλοι ομάδα στον Οργανισμό. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες, φίλαθλοι, εργαζόμενοι, οι πάντες να είμαστε στην ίδια ευθεία.

Πολλοί θέλουν χωρίς αιτία να αποτύχει κάτι που ξεκινάει με φιλοδοξίες και όραμα. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε καλή ομάδα, να οργανώσουμε τις ακαδημίες μας, να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές που δουλεύουν.

Αυτό που κάνω το αγαπάω, είμαι επαγγελματίας αλλά παράλληλα και ερασιτέχνης. Θα είναι ωραίο να δημιουργηθεί μια νέα κυψέλη και με κοινωνικό ρόλο. Εμείς ξεκινάμε όπως λένε και στη Φόρμουλα 1 από την τελευταία θέση όπου είμαστε χθες.

– Τι να περιμένουμε από την Ένωση της νέας περιόδου;

«Φτιάχνουμε ομάδα με όνειρα, φιλοδοξίες και ριζικές αλλαγές. Πρέπει να γίνουμε πρώτα ομάδα και δεν υποτιμάμε καθόλου τη Γ’ εθνική και τις άλλες ομάδες της περιοχής που επίσης ενισχύονται. Θέλουμε και κάποια παιδιά που να είναι νικητές και θα τους δείξουμε τον τρόπο να το κάνουν αυτό».

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΟ5 hours ago

Πόλο: Νέα ήττα του ΝΟΠ στο πανελλήνιο Παίδων, έμεινε εκτός οκτάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Απόλλωνα στη νέα National League 1

Α2 ΒΟΛΕΙ7 hours ago

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής στην Α2 Εθνική τη νέα σεζόν!

ΠΟΛΟ7 hours ago

Μία πεντάδα Πατρινών στην Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Την Κυριακή αναχωρεί για Βελιγράδι και την Τρίτη για Λιλ

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον αντικαταστάτη του Εμπαπέ και τα «σκάει» για να τον αποκτήσει

ΠΟΛΟ9 hours ago

Η Πατρινή Ντένια Κουρέτα στον ισχυρό Ολυμπιακό

ΠΟΛΟ10 hours ago

Η ομάδα παίδων της ΝΕΠ ηττήθηκε με 21-12 από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Ήττα στο πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό – Ερυθρόλευκα χαμόγελα για την εικόνα των παικτών του Μεντιλίμπαρ

ΠΟΛΟ5 hours ago

Πόλο: Νέα ήττα του ΝΟΠ στο πανελλήνιο Παίδων, έμεινε εκτός οκτάδας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Απόλλωνα στη νέα National League 1

Α2 ΒΟΛΕΙ7 hours ago

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής στην Α2 Εθνική τη νέα σεζόν!

ΠΟΛΟ7 hours ago

Μία πεντάδα Πατρινών στην Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

ΜΠΑΣΚΕΤ8 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Την Κυριακή αναχωρεί για Βελιγράδι και την Τρίτη για Λιλ

ΔΙΕΘΝΗ9 hours ago

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε τον αντικαταστάτη του Εμπαπέ και τα «σκάει» για να τον αποκτήσει

ΠΟΛΟ9 hours ago

Η Πατρινή Ντένια Κουρέτα στον ισχυρό Ολυμπιακό

ΠΟΛΟ10 hours ago

Η ομάδα παίδων της ΝΕΠ ηττήθηκε με 21-12 από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Ήττα στο πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό – Ερυθρόλευκα χαμόγελα για την εικόνα των παικτών του Μεντιλίμπαρ

Facebook