Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Π. Σεμιτέκολος: «Να τηρηθούν οι συμφωνίες…»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα διοικητικά δρώμενα στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό ακόμη και σήμερα τοπίο και όπως είναι λογικό, από κοντά και διακριτικά παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις η ερασιτεχνική.

Μάλιστα, έχουν μια βαρύνουσα σημασία οι δηλώσεις του προέδρου της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παναγιώτη Σεμιτέκολου για το θέμα αυτό στην «Match» όπου τόνισε:

«Ο ερασιτέχνης σταθερά και από την πρώτη στιγμή στάθηκε και στέκεται δίπλα στην Συμμαχία, την έχει βοηθήσει ουσιαστικά και δείχνει ανεκτικότητα ακόμη και σήμερα, στα συμφωνηθέντα μεταξύ μας. Όποια απόφαση κι αν πάρει η Συμμαχία, ο ερασιτέχνης θα την δεχθεί, γιατί αυτοί είναι οι κύριοι μέτοχοι της ΠΑΕ. Αλλά, όποιος ή όποιοι κι αν αναλάβουν την τύχη της Παναχαϊκής, αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες που υπάρχουν μαζί μας, ο ερασιτέχνης είναι υποχρεωμένος να αλλάξει στάση και άποψη και το ξεκαθαρίζω.

Πρέπει παράλληλα, να περιφρουρηθεί η ομάδα και η ενότητά της και σε αυτό το σημείο ο κόσμος και οι φίλαθλοι, θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η ομάδα δείχνει ότι έχει αγωνιστικές ικανότητες και είναι πασιφανές ότι μπροστά της έχει ένα υγιές μέλλον και οι διοικητικές λύσεις μπορούν να βρεθούν. Περιφρουρήστε την ομάδα μας», κατέληξε με νόημα ο Π. Σεμιτέκολος κλείνοντας την όλη του αναφορά γύρω από το καυτό θέμα της ΠΑΕ.

«Μπηχτές» για το μπάσκετ

Μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην είχε αναφορά και για την ομάδα μπάσκετ, αφού είναι γνωστή η ξεχωριστή αγάπη και πάθος του για το «κοκκινόμαυρο» εν λόγω τμήμα. Το 2018 φεύγει με την ομάδα στην 3η θέση της βαθμολογίας στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και ο Π. Σεμιτέκολος δεν «χαρίστηκε» σε κανέναν στα λόγια του.

«Η πορεία της ομάδας δυστυχώς δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσε, αν και ακόμη το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και τίποτα από τώρα δεν έχει κριθεί. Όμως, η συμπεριφορά του τμήματος δεν είναι ανάλογη των υπηρεσιών που του προσφέρει ο σύλλογος», κατέληξε με νόημα και… χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση.

Μίλτος Σπυρόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Δρόσος: «Το κεφάλαιο Οφρυδόπουλος έκλεισε…»

Στον ΣΠΟΡΦΜ Πάτρας μίλησε ο Δημήτρης Δρόσος ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο τις τελευταίες ημέρες, τον λόγο παραίτησής του αλλά και την επόμενη ημέρα στην Παναχαϊκή.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως το διοικητικό συμβούλιο δεν ήταν ενήμερο για το ζήτημα παραίτησης του κυρίου Σωκράτη Οφρυδόπουλου παρά μόνο εγώ. Θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε σίριαλ.

Εγώ έφευγα για ένα ταξίδι και όλα αυτά συνέβησαν εκείνη την ώρα με συνομιλίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε ήταν πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουν όλοι με όλους και πιστεύω ότι δεν προσφέρει κάτι τώρα να αναλωθούμε σε αχρείαστες λεπτομέρειες.

Ο κ. Οφρυδόπουλος παραιτήθηκε προσωπικά σε μένα, μετά από συζητήσεις δύο ημερών που είχαμε για πολλά θέματα, αγωνιστικά και μη και προτίμησε πως η συγκεκριμένη λύση θα ήταν η καλύτερη για εκείνον.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπήρξε κανένα θέμα με το οικονομικό ούτε έγινε συζήτηση περί ανανέωσης.  Είχαμε μιλήσει μετά το ματς με τον Αιγινιακό όταν του πρότεινα να ανανεώσει και μου είπε ότι όλα είναι μια χαρά και δεν συζητήσαμε έκτοτε ξανά για αυτό. Η ομάδα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η Πάτρα περιμένει την άνοδο.

Υπάρχουν ακόμα διαδικαστικά θέματα για το πως θα φύγει ο κ.Οφρυδόπουλος, ωστόσο με διαβεβαίωσε πως θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα ενόψει του ματς με τον Απόλλωνα.

Εγώ είμαι εδώ για να περιφρουρήσω την ομάδα και να δημιουργήσω τις καλύτερες συνθήκες με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Στην ερώτηση τι πραγματικά συνέβη απάντησε:

Δεν ξέρω τι γράφετε στα Μέσα. Τις τελευταίες ώρες μου μεταφέρονται αρκετά αναληθή πράγματα, όμως να είστε σίγουροι πως θα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Οφρυδόπουλος για το αν τον ώθησα να φύγει ή όχι.
Ο Σωκράτης (σ.σ. Οφρυδόπουλος) μετά από μια πολύωρη συζήτηση που είχαμε μου εξέφρασε ότι σκέφτεται διαφορετικά το πλάνο για το πως πρέπει να ανέβει η ομάδα, όμως εγώ θεωρώ πως δεν έχουμε μεγάλη διάσταση απόψεων.

Προσπάθησα να τον μεταπείσω και του ζήτησα να το σκεφτεί καλύτερα, και το επόμενο πρωί που μιλήσαμε μου είπε ότι μετά από ώριμη σκέψη εμμένει στην αρχική του στάση.  Πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος τόσο για τον ίδιο όσο και για εμένα, αλλά και για την ομάδα και για την πόλη.

Στο ποια είναι η διαφορά φιλοσοφίας:

Μετά το παιχνίδι με την Δράμα έγινε μια συζήτηση μεταξύ μας σε ένα πιο έντονο ύφος, κάτι όμως που δικαιολογείται σε ομάδες. Παρόλα αυτά την επόμενη ημέρα κάναμε μια αρκετά εποικοδομητική κουβέντα ποδοσφαιρικής φύσεως και διαπίστωσα ότι ο Σωκράτης θεωρεί πως δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία ως προς το πως πρέπει να ανέβει η Παναχαϊκή. Εγώ θεωρώ ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα δεν πάει καλά, ούτε παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ούτε κάνουμε φάσεις και γενικότερα δεν βγάζουμε στοιχεία πρωταθλητισμού στον αγωνιστικό χώρο.

Εγώ επίσης για παράδειγμα θέλω μεγαλύτερο ρόστερ γιατί πιστεύω ότι το να κάνεις κλειστό ροτέισον φέρνει μεγάλη κούραση. Δεν απαίτησα βεβαίως ποτέ να παίξουν απευθείας οι νέοι ποδοσφαιριστές, δεν θα το ανεχόταν ούτε ο κ. Οφρυδόπουλος αυτό, απλά ρώτησα γιατί δεν ξεκίνησε τον Κόβασετς και μου έδωσε την εξήγησή του.

Για την επόμενη μέρα:

Το κεφάλαιο Οφρυδόπουλος έκλεισε, τον ευχαριστούμε για το ήθος του και για την μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο, όμως η Παναχαϊκή είναι υπεράνω προσώπων και πρέπει να συνεχίσει. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έψαχνα προπονητή σήμερα, είμαι τελείως απροετοίμαστος και θεωρούσα πως με τον Οφρυδόπουλος θα πορευτούμε μαζί και τα δύο επόμενα χρόνια, όμως σέβομαι και κατανοώ τους λόγους παραίτησής του.

Δεν έχω κάνει συζήτηση με κανέναν, δεν υπάρχουν ονόματα από αυτά που γράφονται, όμως στο ματς με τον Απόλλων Πόντου θα έχουμε ως υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Καραπίτσο με τον οποίο μιλήσαμε και μου δήλωσε πιστός στρατιώτης για την ομάδα. Αυτή η λύση έρχεται ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για την επόμενη μέρα, κερδίζοντας λίγο χρόνο. Δεν φοβάμαι τον ρόλο του φαβορί και η Παναχαϊκή είναι μέσα στο κόλπο για την διεκδίκηση της ανόδου.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι ισχύουν οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για ανανέωση συμβολαίων και είμαι σίγουρος πως ο κ. Οφρυδόπουλος θα μας παραδώσει την έκθεσή του για το ρόστερ ώστε και εμείς μετά να δούμε πως θα κινηθούμε.”

Απόδοση κειμένου: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Με Καραπίτσο η Παναχαΐκή στην Καλαμαριά

Μόλις τώρα ο Δημήτρης Δρόσος έκανε γνωστό τον προπονητή με τον οποίο θα πορευθεί η Παναχαΐκή, τουλάχιστον στο ματς με Απόλλωνα Πόντου.

Ο Χρήστος Καραπίτσος θα είναι ο εκλεκτός, ως υπηρεσιακός προπονητής, με τη λογική να κερδίσει χρόνο η πατρινή ομάδα και να βρεθεί μια έτερη λύση.

Ο Δρόσος γνωστοποίησε επίσης ότι πρότεινε στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να μεσολαβήσει ώστε να παραμείνουν μέχρι το ντέρμπι της Καλαμαριάς το υπόλοιπο τιμ που παραιτήθηκε, με τον πρώην προπονητή της Παναχαϊκής να του τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει..

 

Διάβασε Περισσότερα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

“Δεν έχουμε γραπτή παραίτηση” τονίζουν οι μέτοχοι

Ζυγίζουν την κατάσταση και τα γεγονότα οι μέτοχοι της Παναχαϊκής οι οποίοι γνώρισαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ζήτημα της παραίτησης Οφρυδόπουλου και των υπολοίπων συνεργατών του τεχνικού τιμ.

“Δεν υπάρχει κάτι επίσημο στα χέρια μας, δεν έχουμε γραπτή παραίτηση, δεν έχει φτάσει κάποιο έγγραφο στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ποια παραίτηση να κάνει δεκτή το διοικητικό συμβούλιο;” τονίζουν και άδικο δεν έχουν, καθώς η όλη ιστορία ξεκίνησε με ένα SMS στο κινητό του Δημήτρη Δρόσου από τον Οφρυδόπουλο, στο οποίο του επιβεβαίωνε ότι όντως δεν αλλάζει την αρχική του θέση και αποχωρεί (είχε προηγηθεί συνομιλία των δύο ανδρών).

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Αποστολόπουλος, δεν ήξερε τίποτα για τα δρώμενα και έμαθε για την παραίτηση Οφρυδόπουλου μέσα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Matchnews.gr.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το τοπίο είναι αρκετά θολό στην παρούσα φάση, με τον Δημήτρη Δρόσο να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή καθώς ο χρόνος πιέζει.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.