SUPER LEAGUE 1
ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Αλλοιωμένο και στιγματισμένο το πρωτάθλημα, ντροπιαστικός ο ορισμός Έλληνα διαιτητή»
Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για «προκλητική και ντροπιαστική απόφαση»

Ανακοίνωση με σκληρότατους χαρακτηρισμούς εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την απόφαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ να ορίσει Έλληνα διαιτητή (τον Άγγελο Ευαγγέλου) στο παιχνίδι της Κυριακής (14/5) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, από το οποίο θα κριθεί η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για «προκλητική και ντροπιαστική απόφαση», μιλούν για «συμμορία που διοικεί την ΕΠΟ», για το «πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ιστορία της Super League», το οποίο χαρακτηρίζουν «στιγματισμένο και αλλοιωμένο», ενώ αναφέρονται και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «κωμωδία».
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προαναγγέλλει με την ανακοίνωσή της συνέντευξη Τύπου για όσα συνέβησαν τη φετινή χρονιά, όπου μάλιστα σημειώνει ότι «… θα υπάρξει ενημέρωση και για τις νομικές μας ενέργειες, αφού η μόνη λύση για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους λαθρέμπορους, τους ποινικούς, τους στοιχηματζήδες και τους παρανόμους είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη!».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταγγέλει για μια ακόμα φορά την συμμορία που διοικεί την ΕΠΟ, η οποία όρισε Έλληνα διαιτητή παρά τα συμφωνηθέντα και ενώ μιλάμε για αγώνα που κρίνει την τελική κατάταξη της βαθμολογίας και πιθανότατα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τα έσοδα των ομάδων την επόμενη σεζόν.
Δεν έχει πια κανένα νόημα η προσπάθεια να ορθοποδήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτούς που το έχουν στα χέρια τους και το έχουν μετατρέψει σε παγκόσμιο ανέκδοτο! Δυστυχώς για όσους συμμετέχουμε είναι απλώς μια ελληνική τραγωδία.
Το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ιστορία της Super League ρίχνει αυλαία με μια ακόμα προκλητική και ντροπιαστική απόφαση-ορισμό, που ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ και πάλι τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Με Ελληνα διαιτητή και με VAR από την Πορτογαλία, άνθρωπο του Υπεύθυνου της ΚΕΔ για το VAR Πορτογάλου κ. Βαρέλα, του οποίου το ρόλο γνωρίζουν οι πάντες!
Το Πρωτάθλημα της Μεζούρας, των δήθεν μεθυσμένων Πολωνών διαιτητών (με 0% σε αλκοτέστ της Ελληνικής Αστυνομίας), των καμικάζι – διαιτητών Κέλετ, Νταμπάνοβιτς και Μάσα, του Τζουχίν Τζάγια και των Σιδηρόπουλου και Διαμαντόπουλου, των εκλεκτών των “εργαλείων” Μπένετ και Μάνταλου. Το Πρωτάθλημα με τις διαιτησίες – εγκλήματα και τα VAR με τις αλλοιωμένες γραμμές, τελειώνει με μια ακόμα πρόκληση για κάθε σκεπτόμενο φίλαθλο.
Όσα συνέβησαν αυτή τη χρονιά στο αλλοιωμένο και στιγματισμένο αυτό Πρωτάθλημα, αλλά και στην κωμωδία του Κυπέλλου Ελλάδος -και όχι μόνον αυτά- θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε Συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με την οποία θα ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας και τους υγιείς φιλάθλους για ό,τι έχει συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δυστυχώς βρίσκεται σε σήψη.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει ενημέρωση και για τις νομικές μας ενέργειες, αφού η μόνη λύση για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους λαθρέμπορους, τους ποινικούς, τους στοιχηματζήδες και τους παρανόμους είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη!».

SUPER LEAGUE 1
«Αλάνθαστος» ο Κώστας Ανδριανός
Ευχάριστη έκπληξη στους νέους διαιτητές της Super League 1.

Σε μία από τις ευχάριστες -διαιτητικές- εκπλήξεις του πρωταθλήματος αναδεικνύεται ο Κώστας Ανδριανός.
Ο πατρινός ρέφερι μετά από μόλις τρία παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους και εξελίξιμους Έλληνες διαιτητές της Super League.
Σε μία ακόμα αναμέτρηση, αυτή του ΟΦΗ με τον Βόλο στην Κρήτη, ο Ανδριανός αρίστευσε, κερδίζοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια κόσμου και ειδικών. Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι με πολύ δύσκολες φάσεις και τους παράγοντες των δύο ομάδων, να είναι μονίμως στα… κάγκελα.
Ηλίας Μάτσας
SUPER LEAGUE 1
Super League 1: Η κορυφαία… δωδεκάδα της σεζόν 2022-23

Την κορυφαία 11άδα της σεζόν 2022-23 ανέδειξε ο ΠΣΑΠΠ μέσω της 42ης γιορτής του.
Συγκεκριμένα, επρόκειτο για… δωδεκάδα, αφού στη θέση του επιθετικού ισοψήφισαν -στην προτίμηση των επαγγελματιών συναδέλφων τους που ψήφιζαν- οι Φώτης Ιωαννίδης και Σεντρίκ Μπακαμπού.
Στη 12άδα, λοιπόν, κυριάρχησε το κιτρινόμαυρο χρώμα, καθώς πέντε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρέθηκαν σε αυτή. Όλοι τους στις ευχαριστήριες δηλώσεις τους στάθηκαν στον προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδος, Ματίας Αλμέιδα.
Τη 12άδα συμπλήρωναν τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, δύο του Ολυμπιακού και ισάριθμοι του ΠΑΟΚ.
Η κορυφαία 11άδα (12άδα) σε σύστημα 4-4-2:
Τερματοφύλακας: Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)
Αμυντικοί: Ροντινέι (Ολυμπιακός), Αρόλντ Μουκουντί (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Εχσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ)
Χαφ: Ρούμπεν Πέρεθ (Παναθηναϊκός), Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)
Επιθετικοί: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Σεντρίκ Μπακαμπού (Ολυμπιακός).
SUPER LEAGUE 1
Super League 1: Κορυφαίος Έλληνας ο Ιωαννίδης και καλύτερος ξένος ο Πινέδα!

Από τους δύο πρωτοπόρους του περσινού πρωταθλήματος, την τροπαιούχο ΑΕΚ και τον δευτεραθλητή Παναθηναϊκό, αναδείχθηκαν και οι δύο κορυφαίοι παίκτες της περασμένης σεζόν!
Συγκεκριμένα, ο Φώτης Ιωαννίδης, φορ των πρασίνων, αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας παίκτης για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, αυτή δηλαδή κατά τη διάρκεια της οποίας «ξεπετάχτηκε».
Ο διεθνής πλέον φορ έπαιξε σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 17 ως βασικός, και σκόραρε 7 γκολ δίνοντας και 2 ασίστ, όντας αδιαμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη, καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της αντίστοιχης περιόδου αναδείχθηκε ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο ΜVP της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και πιθανότατα ολόκληρης της Stoiximan Super League αποτέλεσε ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, παίζοντας σε… αμέτρητες θέσεις και πετυχαίνοντας 9 γκολ μαζί με 2 ασίστ, αν και η συνεισφορά του δεν μπορεί να αποτυπωθεί μόνο στατιστικά.