Connect with us

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Παίκτες Γ΄Εθνικής: «Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής φλερτάρει με την εξαθλίωση»

Published

on

Η ερχόμενη Παρασκευή είναι κομβική για το αν θα υπάρξει επανεκκίνηση στην Γ΄Εθνική, που εδώ και 3 μήνες έχει μείνει στον «πάγο», όπως και γενικότερα ο ημι-επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Με νέα ανακοίνωση, την οποία προσυπογράφουν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Μάντζιος, Ίσμαελ Μπλάνκο και Ντενίζ Μπαϊκαρά, οι ποδοσφαιριστές της Γ΄Εθνικής καλούν την Πολιτεία να δώσει μία οριστική απάντηση και θυμίζουν ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φτάνουν ως τα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και όχι μόνο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Δυστυχώς, η πανδημία του Covid-19 που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι πλέον συνυφασμένη και εδραιωμένη με την καθημερινότητα μας, αποτελώντας ακόμα μια τραγική νέα τάξη δεδομένων, και παρόλο που δεν έχουμε ακόμα βιώσει εξ ολοκλήρου στο πετσί μας το τεράστιο μέγεθος των απερίγραπτων αρνητικών συνεπειών της που θα επιφέρει στο μέλλον σε πολυμορφικό επίπεδο, ταυτόχρονα όμως, μας υποχρεώνει να πορευτούμε μαζί της, σε κάθε πτυχή της ζωή μας. Αυτή η θλιβερή ‘’συμβίωση’’ όμως, απαιτεί αποφάσεις και μέτρα που ναι μεν θα δίνουν καθολική προτεραιότητα εμπράκτως στην διαφύλαξη της υγείας των πολιτών αλλά με αξιοκρατική, ισότιμη, δίκαιη και βασισμένη σε κάθε λογής αντικειμενική και ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση ώστε όλοι να εισπράττουμε το αίσθημα του δικαίου, πέραν του πρωταρχικού στόχου που δεν είναι άλλη από την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί, ναι μεν η ανθρώπινη ζωή αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα, αλλά όχι με την έννοια του ‘’υπάρχω’’, αλλά του ‘’Ζω’’!

Οφείλουμε λοιπόν, να μην συμβιβαστούμε με την ψευδαίσθηση του να ‘’υπάρχουμε’’ , έτσι απλά, ώστε να καταγράφουμε μόνο τις ώρες, μέρες που περνούν μέχρι να επέλθει το τέλος της εν λόγω καταγραφής, αλλά να ΖΗΣΟΥΜΕ την κάθε στιγμή μας με τον ‘’πλούτο’’ που της αναλογεί !

Βάση αυτού, πριν λίγο καιρό, όλοι εμείς που ‘’υπηρετούμε’’ τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και συγκεκριμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές των εκάστοτε Ερασιτεχνικών Σωματείων ανά την Ελλάδα, ορθώσαμε το ‘’ανάστημα’’ μας μέσω του λόγου μας, βγάζοντας μια ύστατη ‘’κραυγή αγωνίας’’ ώστε όλοι εσείς που εμπλέκεστε με τον Αθλητισμό (και ειδικότερα με αυτό, που μόνο στα χαρτιά, ονομάζεται Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, αφού ‘’βαδίζει’’, διαμορφώνεται αλλά και στη ουσία τελείται σε επαγγελματικά πρότυπα ) να μπαίνατε στην διαδικασία να μας ανακοινώσετε ξεκάθαρα και με συγκεκριμένο πλάνο στο τι μέλλει γενέσθαι ώστε ο καθένας από εμάς να διαχειριστεί σε μια σταθερή βάση, το ζοφερό μέλλον του, αφού ένα σημαντικό ποσοστό πλειοψηφίας του Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ‘’ζει’’, αυτός αλλά και η οικογένεια του συνάμα, αποκλειστικά και μόνο με το εισόδημα που του προσφέρει το Αθλητικό Σωματείο που αγωνίζεται, και που εδώ και τρεις μήνες είναι άνεργος και ξεκρέμαστος χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, χωρίς πότε να έχει μπει σε αναστολή, ο οποίος φλερτάρει εντονότατα πλέον με την εξαθλίωση !

Επιπροσθέτως, διακυβεύεται ακόμα και η ψυχική του ισορροπία για τον απλούστατο λόγο, ότι ο Αθλητισμός γενικότερα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Σωματικής αλλά και τις Ψυχικής υγείας που με τέτοιες αναβλητικές και προκλητικά ανισότιμες (ανύπαρκτες) ‘’αποφάσεις’’ σας, τον κατακεραυνώνεται , τον καταρρακώνεται με τον πιο αναίσχυντο, άδικο και μη αξιοκρατικό τρόπο!   

Με απόγνωση αλλά και μια μικρή ελπίδα προσδοκούσαμε την ανάσταση αλλά και την ανάταση του δύσμοιρου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με αξιοκρατία αλλά και ισοτιμία όπως προαναφέραμε.

Αντί αυτού όμως, συνεχίζουμε να βιώνουμε ένα παροιμιώδες Θέατρο του Παραλόγου που ακόμα και ο Αριστοφάνης (μέγιστος κωμικός της αρχαιότητας) αλλά και ο Αισχύλος (μεγάλος τραγωδός της Αρχαίας Ελλάδας) θα το ζήλευαν αλλά και θα αποτελούσε μοναδική πηγή έμπνευσης για αυτούς, με όλες αυτές τις αναβολές που εξελίσσονται πλέον σε περίγελο και έχουν ήδη οδηγήσει την υπομονή μας, σε υπό το μηδέν καταστάσεις !!! Εκτίθεστε όλοι εσείς που κρατάτε τα κλειδιά του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στα χέρια σας και εκτίθεστε με τον πιο φαιδρό τρόπο από την στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε προκλητικά την βαρύνουσα σημασία της υπόστασης όλων εκείνων των εναπομεινάντων Ερασιτεχνικών Σωματείων , που όπως ήδη τονίσαμε, αποτελούν την ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ της ποδοσφαιρικής ελίτ, που τόσο ιδιοτελώς και μονομερώς εξυπηρετείτε! 

Πως είναι δυνατόν λοιπόν, να υποτιμάτε τόσο ξεδιάντροπα την νοημοσύνη μας, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ίχνος ευθιξίας ώστε να δοθεί το πράσινο φως για να πατήσουμε ξανά το ‘’χορτάρι’’ το συντομότερο δυνατό, πώς είναι δυνατόν να μην έχετε ήδη σκύψει με ευλάβεια και στο δικό μας πολύ ευαίσθητο κομμάτι το οποίο συνεπάγεται με το ‘’οξυγόνο’’ και τα ‘’θεμέλια’’ του Αθλητισμού γενικότερα, πόσο μάλλον όταν πλέον υπάρχουν επίσημες και θεσμικές διαβεβαιώσεις, για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ και στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ γενικότερα (με όλες εκείνες τις πρέπουσες λεπτομέρειες και προεκτάσεις του φυσικά) καθώς και για υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID 19 από διαπιστευμένα εργαστήρια πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις/αγώνες, ειδικότερα!

Αναρωτιόμαστε βαθύτατα πλέον, γιατί δεν λαμβάνουμε με συνοπτικές διαδικασίες την έγκριση των λοιμωξιολόγων για την άμεση επανεκκίνηση των προπονήσεων μας, ώστε να τελειώσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (παρ ’όλο που δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική πίεση επ’ αυτού) το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής για όλους τους ομίλους.

Για ποιον/ους λόγο/ους λοιπόν, οδηγούμαστε σε όλο αυτό το φαιδρό μπαράζ αναβολών για την εν λόγω έγκριση ή μη?

Υπάρχει κάτι ή κάποιοι που κρύβονται ή πιέζουν για κάτι διαφορετικό από αυτό που επιτάσσει η λογική αλλά και η ισοτιμία ? Ρητορικές οι ερωτήσεις !

Και στην περίπτωση που δεν δοθεί τελικά το ‘’πράσινο φως’’ (κάτι που ούτε η φαντασία αρνείται να δεχθεί ότι θα συμβεί), παρόλο τις προαναφερθέντες διαβεβαιώσεις περί υγειονομικού πρωτόκολλου με όλες τις προεκτάσεις του, που θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα αν τυχόν δώσετε ‘’κόκκινη σήμανση’’, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και φυσικά απαίτηση μας, να διαβάσουμε τα πρακτικά αλλά και τις επιστημονικές τοποθετήσεις / επιχειρήματα που ενδεχομένως να τελεσιδικήσουν σε μια τέτοια απόφαση !

Εκτίθεστε λοιπόν κύριοι μέρα με την μέρα, για τις μονομερείς και ιδιοτελείς αποφάσεις σας, που μόνο ουσιαστική μερίμνα για την υγεία του πολίτη δεν αποδεικνύουν, από την στιγμή που σχεδόν πλέον τα πάντα είναι ‘’ανοιχτά’’, με πλήθος κόσμου να ερωτοτροπεί με τον ιό (άπειρα τα παραδείγματα που βλέπουν και διαβάζουν τα ματάκια μας εδώ και τόσους μήνες με αποκορύφωμα τις εικόνες των τελευταίων ημερών από ‘’στοιβαγμένα πλήθη’’) χωρίς καμία ουσιαστική δικλίδα υγειονομικής προστασίας, αφήνοντας τελευταίο και βαριά λαβωμένο τον Ερασιτέχνη αθλητή/ποδοσφαιριστή να ψυχορραγεί χωρίς ίχνος ελέους.

Λάβετε υπόψη σας όμως, ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την ανυπέρβλητη κοροϊδία και ταυτόχρονα απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την παρωδία χωρίς κάποια περαιτέρω αναβολή από αυτήν, της 29 ης Ιανουαρίου του 2021

Είναι πλέον πασιφανές, ότι εκτός των άλλων, δολοφονείται ΚΑΙ το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο . . . . απομένει μόνο να δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πατήσουν την σκανδάλη ή θα προσφέρουν μια ελπιδοφόρα σανίδα σωτηρίας σε ότι πιο υγιές διαθέτει το Αθλητικό ιδεώδες.

Με την σύμφωνη αλλά και σύσσωμη γνώμη και θέση ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών από ΟΛΟΥΣ τους Ομίλους της Γ’ Εθνικής.  

*** Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για ακόμα μια φορά, τον πιο ρομαντικό ΟΠΑΔΟ των Ελληνικών γηπέδων που βοήθησε στα μέγιστα για την σύνταξη της εν λόγω ανακοίνωσης και όχι μόνο.

*** Προσυπογράφουν εξ‘ αυτών, ως εκπρόσωποι των όλων, οι κάτωθι

ποδοσφαιριστές:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΑΣΟΣ

ΒΕΡΤΖΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΣΑΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΤΕΝΙΖ ΜΠΑΙΚΑΡΑ

ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ».

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γ΄Εθνική: Το πλήρες πρόγραμμα στον 4ο όμιλο!

Published

on

Στον 4ο όμιλο τοποθετήθηκε η Παναχαϊκή και οι ομάδες της ΕΠΣ Αχαϊας (Διαγόρας Βραχνείκων, Παναιγιάλειος) ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος στην Γ΄Εθνική.

Στην πρεμιέρα η Παναχαϊκή αγωνίζεται στην έδρα του Αχέρωντα Καναλακίου και ο Παναιγιάλειος πηγαίνει στην Άρτα, ενώ ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει στα Βραχνέικα τον Τηλυκράτη.

Το πρόγραμμα της σεζόν (αντίστροφα οι έδρες στον Β΄Γύρο)

1η αγωνιστική

Αχέρων Καναλακίου – Παναχαϊκή

Εθνικός Σκουλικάδου – Αίας Γαστούνης

Διαγόρας Βραχνείκων– Τηλυκράτης Λευκάδας

Αναγέννηση Άρτας – Παναιγιάλειος

Αμβρακικός – ΠΑΟ Βάρδας

Ναυπακτιακός Αστέρας– Διαβολίτσι

Ρεπό ο Παναγρινιακός

2η αγωνιστική                  

Παναγρινιακός –            Εθνικός Σκουλικάδου

Αίας Γαστούνης                –            Διαγόρας Βραχνέικων

Τηλυκράτης       –            Ναυπακτιακός Αστέρας

Παναιγιάλειος  –            Αχέρων Καναλακίου

ΑΟ Διαβολιτσίου             –            Αμβρακικός Λουτρού

Παναχαϊκή         –            ΠΑΟ Βάρδας

Ρεπό:                    Αναγέννηση Άρτας

3η αγωνιστική                  

Εθνικός Σκουλικάδου    –            Διαγόρας Βραχνέικων

Αναγέννηση Άρτας         –            Παναγρινιακός

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            Αίας Γαστούνης

Αμβρακικός Λουτρού    –            Τηλυκράτης

ΠΑΟ Βάρδας      –            Παναιγιάλειος

Παναχαϊκή         –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Ρεπό:                    Αχέρων Καναλακίου

4η αγωνιστική                  

Αναγέννηση Άρτας         –            Εθνικός Σκουλικάδου

Διαγόρας Βραχνέικων   –            Ναυπακτιακός Αστέρας

Παναγρινιακός –            Αχέρων Καναλακίου

Αίας Γαστούνης                –            Αμβρακικός Λουτρού

Τηλυκράτης       –            Παναχαϊκή

Παναιγιάλειος  –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Ρεπό:                    ΠΑΟ Βάρδας

5η αγωνιστική                  

Εθνικός Σκουλικάδου    –            Ναυπακτιακός Αστέρας

Αχέρων Καναλακίου      –            Αναγέννηση Άρτας

Αμβρακικός Λουτρού    –            Διαγόρας Βραχνέικων

ΠΑΟ Βάρδας      –            Παναγρινιακός

Παναχαϊκή         –            Αίας Γαστούνης

Παναιγιάλειος  –            Τηλυκράτης

Ρεπό:                    ΑΟ Διαβολιτσίου

6η αγωνιστική                  

Αχέρων Καναλακίου      –            Εθνικός Σκουλικάδου

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            Αμβρακικός Λουτρού

Αναγέννηση Άρτας         –            ΠΑΟ Βάρδας

Διαγόρας Βραχνέικων   –            Παναχαϊκή

Παναγρινιακός –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Αίας Γαστούνης                –            Παναιγιάλειος

Ρεπό:                    Τηλυκράτης

7η αγωνιστική                  

Εθνικός Σκουλικάδου    –            Αμβρακικός Λουτρού

ΠΑΟ Βάρδας      –            Αχέρων Καναλακίου

Παναχαϊκή         –            Ναυπακτιακός Αστέρας

ΑΟ Διαβολιτσίου             –            Αναγέννηση Άρτας

Παναιγιάλειος  –            Διαγόρας Βραχνέικων

Τηλυκράτης       –            Παναγρινιακός

Ρεπό:                    Αίας Γαστούνης

8η αγωνιστική                  

ΠΑΟ Βάρδας      –            Εθνικός Σκουλικάδου

Αμβρακικός Λουτρού    –            Παναχαϊκή

Αχέρων Καναλακίου      –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            Παναιγιάλειος

Αναγέννηση Άρτας         –            Τηλυκράτης

Παναγρινιακός –            Αίας Γαστούνης

Ρεπό:                    Διαγόρας Βραχνέικων

9η αγωνιστική                  

Εθνικός Σκουλικάδου    –            Παναχαϊκή

ΑΟ Διαβολιτσίου             –            ΠΑΟ Βάρδας

Παναιγιάλειος  –            Αμβρακικός Λουτρού

Τηλυκράτης       –            Αχέρων Καναλακίου

Αίας Γαστούνης                –            Αναγέννηση Άρτας

Διαγόρας Βραχνέικων   –            Παναγρινιακός

Ρεπό:                    Ναυπακτιακός Αστέρας

10η αγωνιστική                               

ΑΟ Διαβολιτσίου             –            Εθνικός Σκουλικάδου

Παναχαϊκή         –            Παναιγιάλειος

ΠΑΟ Βάρδας      –            Τηλυκράτης

Αχέρων Καναλακίου      –            Αίας Γαστούνης

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            Παναγρινιακός

Αναγέννηση Άρτας         –            Διαγόρας Βραχνέικων

Ρεπό:                    Αμβρακικός Λουτρού

11η αγωνιστική                               

Εθνικός Σκουλικάδου    –            Παναιγιάλειος

Τηλυκράτης       –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Αίας Γαστούνης                –            ΠΑΟ Βάρδας

Παναγρινιακός –            Αμβρακικός Λουτρού

Διαγόρας Βραχνέικων   –            Αχέρων Καναλακίου

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            Αναγέννηση Άρτας

Ρεπό:                    Παναχαϊκή

12η αγωνιστική                               

Τηλυκράτης       –            Εθνικός Σκουλικάδου

ΑΟ Διαβολιτσίου             –            Αίας Γαστούνης

Παναχαϊκή         –            Παναγρινιακός

ΠΑΟ Βάρδας      –            Διαγόρας Βραχνέικων

Αμβρακικός Λουτρού    –            Αναγέννηση Άρτας

Αχέρων Καναλακίου      –            Ναυπακτιακός Αστέρας

Ρεπό:                    Παναιγιάλειος

13η αγωνιστική                               

Αίας Γαστούνης                –            Τηλυκράτης

Παναγρινιακός –            Παναιγιάλειος

Διαγόρας Βραχνέικων   –            ΑΟ Διαβολιτσίου

Αναγέννηση Άρτας         –            Παναχαϊκή

Ναυπακτιακός Αστέρας               –            ΠΑΟ Βάρδας

Αμβρακικός Λουτρού    –            Αχέρων Καναλακίου

Ρεπό:                    Εθνικός Σκουλικάδου

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γ΄Εθνική: Πρεμιέρα εκτός για Παναχαϊκή και εντός για Διαγόρα Βραχν.

Published

on

Αυτήν την ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ διεξάγεται η κλήρωση της Γ΄Εθνικής, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές.

Στην 1η στροφή η Παναχαϊκή θα δοκιμαστεί στην έδρα του Αχέρωντα Καναλακίου, ενώ ο Διαγόρας θα υποδεχθεί στα Βραχνέικα τον Τηλυκράτη. Ο Παναιγιάλειος παίζει στην Άρτα με την τοπική Αναγέννηση και ο ΠΑΟ Βάρδας ξεκινάει μακριά από το «Γ.Καλάκος» με τον Αμβρακικό.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 4ο όμιλο:

Αχέρων Καναλακίου – Παναχαϊκή

Εθνικός Σκουλικάδου – Αίας Γαστούνης

Διαγόρας Βραχνείκων– Τηλυκράτης Λευκάδας

Αναγέννηση Άρτας – Παναιγιάλειος

Αμβρακικός – ΠΑΟ Βάρδας

Ναυπακτιακός Αστέρας– Διαβολίτσι

Ρεπό ο Παναγρινιακός

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Έφτασε (;) η ώρα – Κληρώνει… επιτέλους για τη Γ’ Εθνική

Published

on

Μετά από πέντε και… πλέον αναβολές, έφτασε η ώρα… Στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΕΠΟ, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος της Γ’ Εθνικής

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι η κλήρωση για το πρόγραμμα αγώνων του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2021-22 θα διεξαχθεί σήμερα (15/10) στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Πάρκο Γουδή.

Η κλήρωση θα γίνει χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων και θα μεταδοθεί μέσω live streaming. Να σημειώσουμε ότι οι 82 συνολικά ομάδες θα χωριστούν σε επτά ομίλους των 11, 12, 13 και 14 σωματείων.

Το πρωτάθλημα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου και η αυλαία θα πέσει στο τέλος Μαρτίου.

Με έγγραφο που απέστειλε στην ΕΠΟ την Τετάρτη (13/10) η Ζάκυνθος ενημέρωσε ότι δεν θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική γιατί, όπως υποστήριξε, θα πάρει μέρος στη Super League 2.

Σε αυτό το σενάριο ο όμιλος των ομάδων της Αχαΐας θα είναι “δωδεκάρης” και θα αποτελείται από τις Ενώσεις Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Άρτας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.