Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Έγινε… σοφότερη στην Ηλιούπολη – Ποδόσφαιρο… άλλης εποχής!

Μικρά – μικρά από την πρώτη ήττα της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Published

on

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Παναχαϊκής στην Ηλιούπολη, όπου οι «κοκκινόμαυροι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Το ματς της 5ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 είχε αρκετά παραλειπόμενα…

Με πρώτο σκόρερ αμυντικό, δεν πας πουθενά…

Με εφτά μεταγραφές επιθετικών και άλλοι τρεις να έχουν δοκιμαστεί, το να έχεις πρώτο σκόρερ το αριστερό σου μπακ, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, ειδικά για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Απ’ ότι φαίνεται ή ο προγραμματισμός της Παναχαϊκής δεν δούλεψε ή κάτι δεν πάει καλά στην αγωνιστική της προσέγγιση! Όπως και να ‘χει, το πράγμα χρειάζεται άμεσα αλλαγή πλεύσης…

Το αποτυχημένο… πείραμα

Ένα κενό μεγέθους… κρατήρα είχε η μεσαία γραμμή της Παναχαϊκής στο ματς με την Ηλιούπολη, κάτι που αποδείχθηκε στα δύο γκολ. Στο πρώτο δεν υπάρχει παίκτης για το ριμπάουντ στην απομάκρυνση της άμυνας και στο δεύτερο η ασίστ είναι από το βολέ (!) του τερματοφύλακα. Φαίνεται ότι δεν ήταν το κατάλληλο παιχνίδι για έναν κόφτη…

Το «στραγάλι»

Μπορεί οι συνθήκες του παιχνιδιού και τα λάθη της Παναχαϊκής να οδήγησαν κατά κύριο λόγο στην ήττα στην Ηλιούπολη αλλά δεν πρέπει να λησμονηθεί μία ακόμα μέτρια -στην καλύτερη περίπτωση- διαιτησία. Οι απίστευτες καθυστερήσεις έγιναν με την ανοχή του Τζαμουτζαντώνη, όπως και δύο κραυγαλέες περιπτώσεις κόκκινης κάρτας σε χτυπήματα που δέχθηκαν Λαρέα και Λιποράσε!

Κάτι από… Ηλιούπολη!

Μπορεί στην εξέδρα τα πράγματα να φαίνονταν ήρεμα αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στον αγωνιστικό χώρο. Παρά τη νίκη, οι… άνθρωποι των γηπεδούχων δεν περίμεναν με τις καλύτερες διαθέσεις τους παίκτες και το επιτελείο της Παναχαϊκής στην έξοδό τους προς τα αποδυτήρια. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι έπεσαν και κάποιες «ψιλές», πριν την επέμβαση των ψυχραιμότερων!

Ποδόσφαιρο… άλλης εποχής!

Με την επιστροφή της Ηλιούπολης στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και την τέταρτη επίσκεψη της Παναχαϊκής στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, γεννήθηκαν μνήμες από το -όχι και τόσο ευχάριστο- παρελθόν. Το συναπάντημα των δύο ομάδων ήταν πάντα επεισοδιακό και ένα ακόμα παιχνίδι, δεν ξέφυγε από τον κανόνα.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Από τα 110 (!) λεπτά παιχνιδιού μέχρι να ισοφαρίσει η Ηλιούπολη, τα σκισμένα λάστιχα και το «πέσιμο» στο πούλμαν, το πέναλτι μαρς στον Λουμπαρδέα που θα σφύριζε και ο δήμαρχος της πόλης, μέχρι το γκολ του Λαμπρόπουλου και την έκρηξη στις εξέδρες, κανένα παιχνίδι δεν άφηνε τον κόσμο ασυγκίνητο…

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά όπως φάνηκε την Παρασκευή όχι και… σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας έχει τα όριά του. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε να πέφτουν, συνεχόμενα και για πάνω από δέκα λεπτά δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και όλα αυτά με την ανοχή του διαιτητή.

Όσο για τις καθυστερήσεις, στο δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε παραπάνω από δέκα λεπτά ποδόσφαιρο, με το «χαλί» του αγωνιστικού χώρου η αλήθεια είναι, να μοιάζει σαν τεράστιο… κρεβάτι για τους παίκτες της Ηλιούπολης, θυμίζοντάς μας ένα ποδόσφαιρο άλλης εποχής! Για την… παράσταση του Νίκου Παντέλη στις καθυστερήσεις, θα επιληφθεί το Εθνικό Θέατρο…

Ηλίας Μάτσας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι μοιρασιές με τον Ολυμπιακό Β΄

Published

on

Η Παναχαϊκή δοκιμάζεται το Σάββατο (30/3-16:00) στο γήπεδο Ρέντη και αντίπαλο δέος είναι ο Ολυμπιακός Β΄ για την 2η στροφή των πλέι-άουτ της Super League 2. 

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου η μπίλια έκατσε στη μέση. Στην Αγυιά για τον 1ο γύρο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς (11΄) με τον Μπα και ο Μπαρέ ισοφάρισε στο 92΄, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί σε πέναλτι στο 76΄. 

Στη μάχη του 2ου γύρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν γρήγορο προβάδισμα με Μπά (4΄) και Πινακά (11΄), αλλά η ομάδα του Γιάννη Τάτση είχε αντιδράσει στο τέλος, χάρη στα γκολ τουΠατρινού στο 82΄και του Γαϊτανίδη στο 88΄. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Και τώρα τρέχει…

Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς.

Published

on

Με μία μόλις αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα, καθώς οι δύο στις τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν λόγω παρουσίας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ και του Παναθηναϊκού Β’ στις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Η Παναχαϊκή έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή από το ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το πιο βατό της αντίπαλο, στην έδρα της και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να ψάξει τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε μακριά από την Πάτρα, ενώ ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τις κορυφαίες -βαθμολογικά- ομάδες του Ολυμπιακού Β’ και του Διαγόρα. 

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1,

2η αγωνιστική (30/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  16:00

3η αγωνιστική (03/04) – 8η αγωνιστική (08/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή

4η αγωνιστική (07/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’

5η αγωνιστική (14/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Η 3η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη, ενώ από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook