Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Κλικ και μικρά από τη Νέα Ευκαρπία – Πλούσιο το γ’ ημίχρονο

Published

on

Πάρτι έστησαν οι φίλοι της Παναχαϊκής στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Ευκαρπίας πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Μάλιστα οι «κοκκινόμαυροι» έμειναν για παραπάνω από 20 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στην εξέδρα τραγουδώντας και αποθεώνοντας τους παίκτες της ομάδας.

Λίγοι ντόπιοι… Αγρινιώτες

Η ομάδα του Μακεδονικού δεν φημίζεται και για τον πυρήνα των οπαδών της, καθότι η Θεσσαλονίκη έχει… μοιρασμένη πίτα, αλλά οι λιγοστοί που συχνάζουν στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, βρέθηκαν και στο σημαντικό ματς της πρεμιέρας, προσπαθώντας να πικάρουν μάλιστα τους Πατρινούς, φώναζαν το όνομα του… Παναιτωλικού!

Γήπεδο στολίδι

Παρά τα… χρονάκια του και την χρήση του, το γήπεδο του Μακεδονικού είναι ένα μικρό στολίδι για την κατηγορία, όπως επιβεβαιώνουν και όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μην θεωρείται σύγχρονο, αλλά θυμίζει… κάτι από Premier League.

Λίγο το τετράγωνο σχήμα του, λίγο το ότι είναι κλειστό από όλες τις πλευρές, λίγο τα διαχωριστικά στους πάγκους, δημιουργούν ένα ποδοσφαιρικό «σκηνικό» μακριά από τα Ελληνικά δεδομένα. Τα καλύτερα λόγια βέβαια ακούστηκαν για τον αγωνιστικό του χώρο, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και σίγουρα μακράν ο καλύτερος που έχει συναντήσει η Παναχαϊκή τη φετινή χρονιά και όχι μόνο…

Την τιμητική τους οι Βορειοελλαδίτες

Μία έκπληξη είχαν να αντιμετωπίσουν οι Θεσσαλονικείς αλλά και εν γένει Βορειοελλαδίτες ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής μετά το τέλος του αγώνα. Τον Λεωνίδα Κυβελίδη κατά κύριο λόγο, αλλά και τους Σμίλτο και Τσακμάκη, περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα έξω από το γήπεδο για να τους χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν μαζί τους τα λίγα διαθέσιμα λεπτά που είχαν μέχρι να αναχωρήσει η αποστολή της Παναχαϊκής για την Πάτρα, σκορπίζοντας χαμόγελα στους ίδιους αλλά και τους συμπαίκτες τους.

Το παράδοξο των δύο πρωταθλητών

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγινε η απονομή του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στην ομάδα του Μακεδονικού κι αυτό διότι με το φινάλε της κανονικής διάρκειας, το Κύπελλο το είχε «σηκώσει» η… Κοζάνη!

Μετά τις δικαστικές διαμάχες λοιπόν, που έχρισαν τους Θεσσαλονικείς πρωταθλητές έπρεπε να παραδοθούν και τα… σκήπτρα κι αυτό έγινε με μία σύντομη τελετή λίγο πριν την πρώτη σέντρα!

       

Ηλίας Μάτσας

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι μοιρασιές με τον Ολυμπιακό Β΄

Published

on

Η Παναχαϊκή δοκιμάζεται το Σάββατο (30/3-16:00) στο γήπεδο Ρέντη και αντίπαλο δέος είναι ο Ολυμπιακός Β΄ για την 2η στροφή των πλέι-άουτ της Super League 2. 

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου η μπίλια έκατσε στη μέση. Στην Αγυιά για τον 1ο γύρο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς (11΄) με τον Μπα και ο Μπαρέ ισοφάρισε στο 92΄, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί σε πέναλτι στο 76΄. 

Στη μάχη του 2ου γύρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν γρήγορο προβάδισμα με Μπά (4΄) και Πινακά (11΄), αλλά η ομάδα του Γιάννη Τάτση είχε αντιδράσει στο τέλος, χάρη στα γκολ τουΠατρινού στο 82΄και του Γαϊτανίδη στο 88΄. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Και τώρα τρέχει…

Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς.

Published

on

Με μία μόλις αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα, καθώς οι δύο στις τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν λόγω παρουσίας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ και του Παναθηναϊκού Β’ στις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Η Παναχαϊκή έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή από το ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το πιο βατό της αντίπαλο, στην έδρα της και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να ψάξει τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε μακριά από την Πάτρα, ενώ ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τις κορυφαίες -βαθμολογικά- ομάδες του Ολυμπιακού Β’ και του Διαγόρα. 

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1,

2η αγωνιστική (30/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  16:00

3η αγωνιστική (03/04) – 8η αγωνιστική (08/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή

4η αγωνιστική (07/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’

5η αγωνιστική (14/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Η 3η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη, ενώ από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook