Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Μπαίνουν τα λεφτά από το στοίχημα – «Κανένα ενδιαφέρον για την ομάδα»

Ο Πέτρος Σταθάκης στο φύλλο της Δευτέρας της «Match», για όλα τα ζητήματα της Παναχαϊκής.

Published

on

Τυπικός είναι σύμφωνα με την ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο τελευταίος -χρονικά- σκόπελος που παρουσιάστηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα. Οι «κοκκινόμαυροι» σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την συμφωνία της Λίγκας με το υφυπουργείο αθλητισμού, έμειναν εκτός της αρχικής χρηματοδότησης από τη φορολογία του στοιχήματος, ως εξεταζόμενοι για παιχνίδια με παράνομο στοιχηματισμό.

Εφτά συνολικά ομάδες της Super League 2 που βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο της έρευνας για παιχνίδια που τους καταδεικνύει ο ανεξάρτητος φορέας sportradar, δεν πήραν το ποσό των 106.000 ευρώ που τους επιδικάστηκε μετά από… χίλια κύματα από το στοίχημα, για τη φετινή χρονιά.

Φαίνεται ότι αυτό όμως είναι μία τυπική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, ακόμα και για τα τελευταία παιχνίδια στη λίστα και οι ομάδες, μεταξύ αυτών και η Παναχαϊκή, θα πάρουν κανονικά τα λεφτά τους. Εξάλλου το ποσό αυτό έχει δεσμευτεί κανονικά για να αποδοθεί στις ομάδες, όταν αυτές τελειώσουν από το επίπεδο της έρευνας.

Στην Παναχαϊκή, που ερευνάται σύμφωνα με πληροφορίες και για άλλες αναμετρήσεις πέραν αυτής του πρώτου γύρου με την Ιεράπετρα (χωρίς δική της υπαιτιότητα σύμφωνα με τα στοιχεία), περιμένουν τα λεφτά μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Καμία ανησυχία, θα διευθετηθεί το συντομότερο»

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πέτρου Σταθάκη στη «Match» για το συγκριμένο ζήτημα, με την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από το στοίχημα.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα λεφτά από το στοίχημα. Πιστεύουμε ότι θα διευθετηθεί το συντομότερο. Επίσης είναι ανεξάρτητο από το κομμάτι των προσφυγών, το οποίο δεν επηρεάζεται από την καθυστέρηση των χρημάτων», τόνισε ο υπεύθυνος της «κοκκινόμαυρης ΠΑΕ.

Το τελευταίο διάστημα εξάλλου υπάρχει μία κατάπαυση πυρός και στο θέμα της διοίκησης της Λίγκας, με τις τελευταίες κινήσεις να ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων του συνεταιρισμού και να υπάρχει μία στάση αναμονής και για τη συνέχεια.

Πέτρος Σταθάκης: «Κανένα ενδιαφέρον για την ομάδα»

Στη «Match» με αφορμή το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής μίλησε ο Πέτρος Σταθάκης, ο οποίος αναφέρθηκε λακωνικά και στα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας στο «κοκκινόμαυρο» στρατόπεδο.

Το πρώτο κομμάτι αφορά τις φήμες ή και τις δηλώσεις παραγόντων για εμπλοκή τους στα διοικητικά της Παναχαϊκής, με τον υπεύθυνο της διοίκησης να απαντάει κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για την ΠΑΕ από κανέναν. Δεν είμαι ενήμερος εγώ για οτιδήποτε ακούγεται».

«Θετική κίνηση»

Για την Παναχαϊκή Ι.Δ.Ε.Α. που συζητείται εντόνως το τελευταίο διάστημα, ο Πέτρος Σταθάκης τόνισε: «Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη αλλά σίγουρα είναι κάτι που δημιουργήθηκε για καλό. Είναι θετική κίνηση, που θα έπρεπε ίσως να έχει γίνει ήδη και μακάρι να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος».

Οι σκέψεις για τον προπονητή

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός προχωράει κανονικά σύμφωνα με το πλάνο και σε αυτό το επίπεδο συνεχίζονται και οι έρευνες για τη θέση και τα χαρακτηριστικά του προπονητή. Στην Παναχαϊκή δεν το αφήνουν παρότι είναι δύσκολη επιλογή.

«Η αξιολόγηση της χρονιάς και της ομάδας συνεχίζεται. Στο θέμα του προπονητή δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση όπως και σε όλους τους τομείς για την επόμενη χρονιά», ήταν η ατάκα του Π. Σταθάκη, που τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό και την αδειοδότηση της ομάδας.

Στη διοίκηση κινούνται σε αυτό το πλάνο και σχεδιάζουν αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς.

Προσφυγές: «Τον φάγαμε τον γάιδαρο»

Άμεση σχέση αλλά όχι εξάρτηση, σύμφωνα με τη διοίκηση της Παναχαϊκής, έχει η αποπληρωμή των προσφυγών από τις προηγούμενες ΠΑΕ, που συνεχίζουν και ταλαιπωρούν τον πατρινό σύλλογο, με τα λεφτά που έρχονται από το στοίχημα.

Με τις τελευταίες επιδικάσεις για έξι ποδοσφαιριστές, που έφεραν προσωρινή ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών, η Παναχαϊκή ξεπερνάει τους 30 ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αποπληρώσει από προηγούμενες διοικήσεις.

Η αποπληρωμή της συγκεκριμένης τιμωρίας, της τάξεως συνολικά κοντά στα 70.000 ευρώ, που είναι και από τις τελευταίες που έρχονται, πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περιπέτεια και στην ΠΑΕ δηλώνουν βέβαιοι ότι θα τελειώσει ομαλά και αυτή η υπόθεση.

«Το κομμάτι των προσφυγών δεν επηρεάζεται από την καθυστέρηση εκταμίευσης των χρημάτων από το στοίχημα. Τελειώνουμε και με αυτό, φάγαμε τον γάιδαρο. Θα τακτοποιηθούν και οι προσφυγές που εκκρεμούν τώρα και μένουν άλλες δύο το πολύ για να τελειώσουμε οριστικά από τα παλιά. Μαζί με αυτούς που δεν έχουν κάνει προσφυγή, αλλά έχουν διακανονιστεί τα οφειλόμενά τους, ξεπερνάμε τους 30 ποδοσφαιριστές!», ήταν η ατάκα του Πέτρου Σταθάκη στη «Match».

 ΑΠΟ ΤΗΝ «MATCH» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Πάνω από τις μισές ομάδες χωρίς άδεια!

Οι παίκτες κάτω των 25 ετών θα γίνουν «ανάρπαστοι».

Published

on

Στο επίπεδο της αδειοδότησης στο πρωτάθλημα, όπως έχει τονίσει πολλές φορές η «Match», δεν έχει αλλάξει τίποτα για την Παναχαϊκή, που δεν θα κάνει καν ένσταση μη πληρώντας τα βασικά κριτήρια για να την πάρει.

Το μόνο που μένει είναι η επισημοποίηση της από την ΕΠΟ, η οποία έχει αργήσει χαρακτηριστικά. Το αμφίρροπο δεδομένο για τους «κοκκινόμαυρους» είναι ότι αρκετές ομάδες δεν θα πάρουν αδειοδότηση, που σημαίνει ότι θα μπουν στο μεταγραφικό παζάρι με τα ίδια δεδομένα με την Παναχαϊκή.

Γεγονός που δείχνει ότι οι «κοκκινόμαυροι» θα πρέπει να βιαστούν τόσο στο θέμα του προπονητή, όσο και σε αυτό των ανανεώσεων, ενώ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον για παίκτες κάτω των 25 ετών, άρα θα πρέπει να «τρέξουν» στο μεταγραφικό παζάρι.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Πως προετοιμάζεται η Παναχαϊκή για την επόμενη σεζόν

Published

on

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν στην Παναχαϊκή, με το βάρος να έχει πέσει αυτή τη στιγμή φυσιολογικά στο να σωθεί η παρούσα χρονιά!

Εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά στις τάξεις των «κοκκινόμαυρων» θα έχουν τελειώσει με πάνω από το 90% των παλιών αμαρτιών και θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα φετινά και το πως θα κλείσει η χρονιά με τα λιγότερα δυνατά οφειλόμενα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι παρότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στις οφειλές της φετινής ομάδας, μετά και την απομάκρυνση αρκετών παικτών και προπονητών, απέχουμε ακόμα αρκετά από το σημείο της πλήρους αποπληρωμής της χρονιάς.

Τελειώνει με τις προσφυγές
και… ξεκινάει

Στην Παναχαϊκή δεν κρύβουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τα σχέδιά τους για την ομάδα της νέας σεζόν και μάλιστα η παρουσία τους στο φιλικό παιχνίδι της Κ19 (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 5), λέει πάρα πολλά επί αυτού. Το πρώτο μέλημα στο αγωνιστικό κομμάτι αφορά την εξεύρεση προπονητή και άμεσα, καθώς μαζί του πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά, ενώ θυμίζουμε ότι όλες οι ανανεώσεις πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλιώς θα λογίζονται ως νέες προσθήκες.

Από το υπάρχον ρόστερ των 20 περίπου παικτών, 8 εξ αυτών έχουν συμβόλαιο μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει όμως να τακτοποιηθούν για να μην έχουν την ευκαιρία να το «σπάσουν» (στην καλύτερη περίπτωση, γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και προσφυγές).

Στο θέμα του προπονητή έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και στη διοίκηση εξετάζουν λύσεις και εκτός Ελληνικού χώρου για να μπορέσουν να ταιριάξουν τα κριτήρια που θέλουν για τον τεχνικό που θα επιμεληθεί την επόμενη ομάδα. Πάντως χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο από την εγχώρια αγορά μετά το τέλος του πρωταθλήματος, στους «κοκκινόμαυρους» θα ήθελαν να έχουν λήξει το θέμα «προπονητής» πριν ακόμα και το φινάλε της σεζόν, αφού πρώτα εξετάσουν τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Ηλίας Μάτσας

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Νέα αφαίρεση βαθμών

Αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί στους “κοκκινόμαυρους” από την υπόθεση του Στάθη Ρόκα.

Published

on

Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε ότι από τον πίνακα αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί λόγω της προσφυγής του Στάθη Ρόκα που αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή την περίοδο 2015-2016.

Ως γνωστόν, η ΠΑΕ έχει μπροστά της πέντε εργάσιμες για να εξοφλήσει τον παίκτη και να πάρει πίσω τους βαθμούς.
Στην Παναχαϊκή ήταν κάτι που περίμεναν και θα διευθετήσουν όπως έγινε και με τις άλλες περιπτώσεις.
Continue Reading
Advertisement
SUPER LEAGUE 215 mins ago

Super League 2: Πάνω από τις μισές ομάδες χωρίς άδεια!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ10 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

Πατέρας Μέσι: «Ο Λέο θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, υπάρχουν πολλά ακόμα να συζητήσουμε»

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

ΔΙΕΘΝΗ12 hours ago

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τα εκπληκτικά γκολ, ο θαυμασμός προς τον Ρονάλντο και οι απίστευτες ατάκες

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΤΕΝΙΣ13 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΡΟΗ14 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

Γ ΕΘΝΙΚΗ22 hours ago

Πανηγύρισε την άνοδο μαζί με τον κόσμο του ο Παναιγιάλειος

ΡΟΗ21 hours ago

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΑΘΛΗΜΑΤΑ10 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ιστορική άνοδος για την Νεάπολη Πατρών

ΤΕΝΙΣ13 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΡΟΗ14 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

SUPER LEAGUE 215 mins ago

Super League 2: Πάνω από τις μισές ομάδες χωρίς άδεια!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ10 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

Πατέρας Μέσι: «Ο Λέο θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, υπάρχουν πολλά ακόμα να συζητήσουμε»

ΔΙΕΘΝΗ11 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

ΔΙΕΘΝΗ12 hours ago

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τα εκπληκτικά γκολ, ο θαυμασμός προς τον Ρονάλντο και οι απίστευτες ατάκες

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΤΕΝΙΣ13 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΡΟΗ14 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ20 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

Facebook