Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Στοιχίζουν σφικτό ροτέισον και προσέγγιση

Δεν αξιοποιείται η ποιότητα και το μέγεθος του ρόστερ και αυτό στοιχίζει σε βαθμούς και ψυχολογία.

Published

on

Στην Ηλιούπολη και την πρώτη ήττα της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα φάνηκαν σχεδόν όλες οι παθογένειες που κουβαλούσαν οι «κοκκινόμαυροι» από την αρχή της χρονιάς και τις έκρυβαν επιμελώς μέχρι ώρας.

Μοιραίο ήταν κάποια στιγμή να το πλήρωναν και αυτό ήρθε στην τρίτη τους και θεωρητικά πιο… βατή (από Χανιά και Καλαμάτα) «έξοδο» στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι όπως έχουν παραδεχθεί οι περισσότεροι προπονητές μέχρι τώρα, όσες ομάδες ξεκίνησαν νωρίς -εγκαίρως σύμφωνα με την πρώτη ημερομηνία (11/9) της σέντρας- την προετοιμασία τους, παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης που βλέπουμε μετά τα μέσα της σεζόν, αλλά κυρίως και… ύπουλους τραυματισμούς, χωρίς προηγούμενα δείγματα.

Αναξιοποίητο το πλήρες ρόστερ

Η Παναχαϊκή δεν έχει ξεφύγει από τον κανόνα και ταλαιπωρείται αυτό το διάστημα, όμως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η διοίκησή της έφτιαξε ένα ρόστερ 30 παικτών και δύο -θεωρητικά- ισάξιων ενδεκάδων, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με άνεση, αλλά και αποτελεσματικότητα σε τέτοιες καταστάσεις.

Ειδικά με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από… κόσκινο τουλάχιστον 4 μήνες στις προπονήσεις της ομάδας, τα (16!) φιλικά και όλα τα τεστ του τεχνικού επιτελείου.

Βλέπουμε λοιπόν από το ξεκίνημα ήδη της σεζόν να χρησιμοποιούνται 15-16 ίδιοι παίκτες (σε μεγάλο βαθμό του περσινού ρόστερ) στις 7 επίσημες υποχρεώσεις που έχει δώσει η ομάδα, με αποτέλεσμα παρότι είναι νωρίς στη χρονιά να κινδυνεύουν οι μισοί να…. καούν, ενώ οι άλλοι μισοί μένουν χωρίς ρυθμό και δεν μπορούν να βοηθήσουν ίσως άμεσα στο βαθμό που τους χρειάζεται η ομάδα.

Τόσο στα «χαρτιά», όσο και στο γήπεδο πάντως φαίνεται ότι οι «κοκκινόμαυροι» έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές στον πάγκο τους και επιβάλλεται να… ανοίξουν το ροτέισον τους αν θέλουν να επιβιώσουν στη χρονιά.

Προβλέψιμη και… φοβική

Εκτός της φρεσκάδας πάντως και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που δίνει το «βάθος» στο ρόστερ των ομάδων, μπαίνει κι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στην… κουβέντα. Η Παναχαϊκή έχει γίνει η πιο προβλέψιμη ομάδα της κατηγορίας!

Είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της σε όλες τις επίσημες αναμετρήσεις που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετράει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες (ήττα στην παράταση στις Σέρρες) και μία ήττα, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σχεδόν κάθε αντίπαλός της έχει διαβάσει το παιχνίδι της παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς χωρίς να είναι καλύτερος, παρά μόνο «χτυπώντας» την ανάπτυξη και τις… ανοιχτές πληγές της.

Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα και το μεγαλύτερο παράπονο των φίλων της Παναχαϊκής. Οι «κοκκινόμαυροι» προσεγγίζουν τα περισσότερα παιχνίδια με φοβικό τρόπο στο φινάλε, προσπαθώντας να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα, χωρίς να εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν το παιχνίδι (βλ. Απόλλωνα και Καλαμάτα)…

Ηλίας Μάτσας

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

Οι ημερομηνίες της 3ης και της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Μετά τον ορισμό της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, με την Παναχαϊκή να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Β’ το Σάββατο (30/03, 16:00) στο Ρέντη, οι «κοκκινόμαυροι» απέκτησαν και μία εικόνα για το πότε θα διεξαχθούν και οι δύο επόμενες αγωνιστικές.

Έτσι, όπως όλα φαίνονται στην 3η αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Ρόδο την Πέμπτη (04/04) για να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα, ενώ στην 4η θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό Β’ στην Αγυιά, με την αναμέτρηση να πηγαίνει για την Δευτέρα (08/04).

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ορίστηκε ο διαιτητής στο Ολυμπιακός Β΄-Παναχαϊκή

Published

on

Το Σάββατο στις 16:00 (30/3) η Παναχαϊκή δοκιμάζεται στον Ρέντη για την 2η στροφή των πλέι-άουτ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β΄.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Λάζαρος Ρεντίφης από την Ανατολική Αττική. Βοηθοί του θα είναι οι Μητροφάνης και Σούζας από τον ίδιο Σύνδεσμο. 

Continue Reading
Advertisement
Α2 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ18 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ15 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ21 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ17 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ18 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΠΟΛΟ22 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Facebook