Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή Συμμαχία: “Ψευδή δημοσιεύματα, στηρίζουμε Π. Μαρλαφέκα!”

Published

on

Ανακοίνωση-απάντηση στα τελευταία δημοσιεύματα που μιλούσαν για “ρωγμή” στους κόλπους της Συμμαχίας εξέδωσε πριν από λίγο η ΠΑΕ Παναχαϊκή:

“Κατόπιν ψευδών ειδήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα  και δημιούργησαν εύλογα ανησυχίες για την λειτουργία της Παναχαϊκής Συμμαχίας και κατ’ επέκταση για την  λειτουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής αναγκαζόμαστε να  τοποθετηθούμε για να  ενημερώσουμε την Πατραϊκή κοινωνία αλλά και  τον φίλαθλο κόσμο.

  • Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, είναι ο κ. Κώστας Μπακαλάρος που χαίρει άκρας εκτίμησης τόσο της Παναχαϊκής Συμμαχίας όσο και της κοινωνίας της Πάτρας γενικότερα και όχι μόνο.

Η Παναχαϊκή Συμμαχία με ομόφωνη απόφαση της, εξουσιοδότησε εν λευκώ τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της ΠΑΕ να ασκήσουν Διοίκηση με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

Άρα διαψεύδουμε αναληθή και πρόχειρα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

  • Σχετικά με δημοσίευμα από συγκεκριμένα ΜΜΕ για επιστολή του Συμμάχου και Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα απευθυνόμενη  στους Συμμάχους απαντούμε :

Δεν ήταν επιστολή προς υπογραφή, όπως αναφέρθηκε, αλλά  ένα σχέδιο κειμένου προς συζήτηση και επεξεργασία που ουδέποτε τέθηκε σαν κείμενο προς υπογραφή και μάλιστα είχε εγκριθεί από την Παναχαϊκή Συμμαχία σε προγενέστερη συνεδρίαση και πριν εκδηλωθούν άλλες υποψηφιότητες. Το κείμενο αυτό τελικά, λόγω παρέλευσης της ώρας, ποτέ δεν συζητήθηκε, ούτε καν αναγνώστηκε από τα περισσότερα μέλη της Συμμαχίας. Σε κάθε περίπτωση η Παναχαϊκή Συμμαχία δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε δέχτηκε πίεση από το μέλος της Πλάτωνα Μαρλαφέκα να προχωρήσει σε συνυπογραφή οποιουδήποτε κειμένου.

Ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Παναχαϊκής Συμμαχίας όχι μόνο δεν εκδήλωσε ποτέ προθέσεις διάσπασης της αλλά τουναντίον είναι ενωτικός ενισχύοντας παράλληλα και την προσπάθεια διεύρυνσης της.

Απορίας άξιο είναι πως τελικά βρέθηκε αυτό το κείμενο σε συγκεκριμένο ΜΜΕ και από ποιόν…

Η Παναχαϊκή Συμμαχία δηλώνει  ρητά και κατηγορηματικά ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξει τη συνοχή της.

  • Για το μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας Πλάτωνα Μαρλαφέκα που βάλεται από το δημοσίευμα επιβάλλεται να αναφερθούν τα εξής: Ο κ. Μαρλαφέκας είναι από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αναγέννησης της ιστορικής μας Παναχαϊκής. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της ομάδας, πάντα με διακριτικότητα. Το πάθος του για την ομάδα και το ήθος που διέπει τις σχέσεις του με σχεδόν όλα τα μέλη της Παναχαϊκής Οικογένειας τον καθιστούν ως το πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Συμμαχίας μας.

Επειδή το μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας τυγχάνει να είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και με δεδομένη την συμμετοχή του στις εκλογές του Επιμελητηρίου , η Παναχαϊκή συμμαχία του ευχεται να είναι και πάλι ο επόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου και σχεδόν  όλα τα μέλη στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

  • Πέραν αυτού όσον αναφορά  τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά το θέμα των διεκδικήσεων και των αντεγκλήσεων

Οσο για τις δηλώσεις του κ. Κρίκη  «κουβαρντόπαιδα» ή «υποχείρια», (όπως διαβάσαμε στα ΜΜΕ και βέβαια αν και εφόσον έγιναν) θα προτιμούσαμε να μην τις σχολιάσουμε γιατί όλα τα μέλη της Παναχαικής συμμαχίας έχουν αποδείξει με την πορεία τους στην κοινωνία και το επιχειρείν το ποσοστό συνεισφοράς τους. Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στον υποψήφιο πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Κρίκη  ότι απευθύνεται σε συνεπιχειρηματίες και δεν είναι σόφρων να  απευθύνεται με τέτοιους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους.

Τονίζουμε ότι η  Παναχαϊκή Συμμαχία έχει  αξίες, όραμα και στόχους και διέπεται από ομόνοια, αλληλοσεβασμό και ήθος.

Η ενότητα της ως σήμερα έχει αποδειχθεί και το μέλλον θα δείξει  την τεράστια δυναμική της.  Η Παναχαϊκή Συμμαχία είναι ανοιχτή για όλους τους καλοπροαίρετους που επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο της και ερμητικά κλειστή για όσους  επιχειρήσουν να τη διασπάσουν!

Υ.Γ: Δηλώνουμε τέλος προς κάθε κατεύθυνση ότι τοποθετούμαστε με απόλυτη σαφήνεια γιατί δεν πρόκειται να επανέλθουμε σε αναληθείς πληροφορίες και δημοσιεύματα που ενδεχομένως στο μέλλον ανακύψουν. “

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Οι κορυφαίοι στο νέο πέρασμα της Παναχαϊκής από την Κρήτη (pics)

Μετά τα Χανιά έκαμψε χωρίς δυσκολία και το εμπόδιο του Ηρόδοτου.

Published

on

Με μία ακόμα νίκη και πειστική εμφάνιση συνέχισε την πορεία της η Παναχαϊκή, που έφτασε για τέταρτη φορά στη σεζόν στο δεύτερο διαδοχικό της «τρίποντο».

Οι «κοκκινόμαυροι» χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησαν με 2-0 του Ηροδότου στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Αλικαρνασσού για την 13η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Super League 2.

Δύο στροφές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου διατήρησε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και δυσκολεύτηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες και τον αγωνιστικό χώρο, παρά από την ουραγό ομάδα των Κρητικών.

Η Παναχαϊκή πέρασε για δεύτερη φορά φέτος από την Κρήτη και είχε γνωστούς και νέους πρωταγωνιστές.

  

Κορυφαίος του γηπέδου για μία ώρα ήταν ο Παναγιώτης Λινάρδος. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα, άνοιξε το δρόμο της Παναχαϊκής για τη νίκη με το γκολ που πέτυχε και με την απόδοσή του στο πρώτο μέρος, που δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Ηροδότου.

Ο Νίκος Κωνσταντακόπουλος είναι εδώ και αρκετό καιρό στους καλύτερους παίκτες της Παναχαϊκής και στους στυλοβάτες της αγωνιστικής της απόδοσης. Αυτό δεν άλλαξε ούτε στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου με τον Λινάρδο για πρώτη φορά στο πλευρό του, συνέθεσε ένα απροσπέλαστο δίδυμο με επιθετική παραγωγή και αμυντική σταθερότητα.

Ασταμάτητος είναι ο Γιάννης Μπουρλάκης στην αυλαία του 2023. Ο Πατρινός μεσοεπιθετικός που ήταν αρχηγός στη Νέα Αλικαρνασσό, με την απουσία του Στεργίδη, έκανε ακόμα ένα μεστό παιχνίδι δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα από δεξιά, με την άμυνα του Ηροδότου να μην μπορεί να τον σταματήσει σε πρώτο χρόνο, παρά μόνο με φάουλ.

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος δεν έχει αφήσει να φανεί η απουσία του Νέστορα Μυτίδη, στο επίπεδο της μαχητικότητας τουλάχιστον. Ο Μεσσήνιος σέντερ φορ που ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης, δεν χάνει μονομαχία με τους αμυντικούς των αντιπάλων, ενώ μπαίνει σε κάθε φάση χωρίς να διστάζει και πέτυχε γκολ για δεύτερη συνεχή αγωνιστική.

Ηλίας Μάτσας

 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Πάει για νέο… ρίξιμο στη μοιρασιά των χρημάτων από το ποσοστό στο στοίχημα!

Published

on

Δεν φαίνεται να είναι καλά τα μαντάτα από την Πολιτεία για τα χρήματα που θα βάλουν στα ταμεία τους οι ΠΑΕ της Super League 2.

O υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αρχικά έκανε μια ανάλυση για το πως θα γίνει η κατανομή των χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος, ενώ ενημέρωσε εκ νέου και για τις προϋποθέσεις για να πάρουν την χρηματόδητηση οι ομάδες.

Όταν όμως η κουβέντα πέρασε στην ουσία του πράγματος, αποδείχθηκε πως μόνο δίκαιη δεν είναι εντέλει η κατανομή του ποσού για κάθε λίγκα.

Κι αυτό διότι, ο  κ.Αυγενάκης, προκειμένου να μη χαλάσει χατίρι (απ’ ότι φαίνεται) στην Super League 1, προχωρά σε αδιανόητο «ψαλίδι» σε ό,τι αφορά την Super League 2. 

Τα νούμερα σύμφωνα με τις διαρροές μιλούν από μόνα τους. Κάθε ΠΑΕ της Super League 2 αρχικά ήταν να πάρει από 260.000 ευρώ, το ποσό αυτό στη συνέχεια μειώθηκε στις 170.000 ευρώ και στη σημερινή συνάντηση (31/1) έπεσε στις 70.000 ευρώ!

Από την χρηματόδοτηση εξαιρούνται οι ομάδες Β’, καθώς και οι ΠΑΕ που δεν έχουν αδειοδότηση και αντιμετωπίζουν θέματα με την εγγυητική τους.

Αν βέβαια όλα τα παραπάνω επαληθευθούν, θα φανεί λίαν συντόμως. 

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ανακοίνωση Ηροδότου για την διαιτησία με Παναχαϊκή

Published

on

Ο Ηρόδοτος εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία στο πρόσφατο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, όπου γνώρισε την ήττα με 2-0.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού αναφέρεται όχι μόνο στον διαιτητή Αλάμπεη (Αθηνών) αλλά και στον 4ο διαιτητή Κουκουράκη, ο οποίος είναι από την Ένωση Χανίων, ωστόσο στην ανακοίνωση αναφέρεται ως διαιτητής από το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά:

«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες, της εχθρικής διαιτησίας απέναντι στην ομάδα μας στο χθεσινό αγώνα Ηρόδοτος – Παναχαϊκή.

Αναφερόμαστε στη στιγμή που έπρεπε να σφυρίξει, πέναλτι ο Διαιτητής Αλάμπεης, σε καταφανέστερη φάση που δείχνει την ανατροπή του Fernandez Pizarro από τον τερματοφύλακα Θεοδωράκη. Μόνο ένας αλλήθωρος δεν θα μπορούσε να το δει.

Καθώς επίσης, το πρώτο γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας, προηγήθηκε εγκληματικό τάκλιν στον ποδοσφαιριστή μας Ντότη, μπροστά στα μάτια του 4ου Διαιτητή Κουκουράκη Γιώργου, Συνδέσμου Διαιτητών Ρεθύμνου. Ο πρόεδρος του προαναφερόμενου Συνδέσμου είναι ο κος Βοσκάκης,, που περηφανεύεται ότι Σύνδεσμος έχει καλούς διαιτητές.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής όσες φορές έχει παίξει την ομάδα του Ηροδότου την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, τρείς φορές ως 4ος και μια φορά ως Διαιτητής αγώνα ήταν εχθρικός .

Με αυτή την συμπεριφορά σας στερήσατε τη νίκη, ακόμα και την ισοπαλία αλλά πάνω από όλα την ελπίδα να αγωνιστούμε με τις δικές μας δυνάμεις σε ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα. Κύριοι η ιστορία της ομάδα του Ηροδότου είναι πολύ μεγάλη και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την αμαυρώνει.

Να τον χαίρεσαι κύριε Βοσκάκη…! Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας για την πολύ καλή απόδοση για το συγκεκριμένο αγώνα αδικώντας τους το αποτέλεσμα και που μπόρεσαν και κράτησαν την ψυχραιμία τους και δεν είχαμε κόκκινες κάρτες».

Continue Reading
Advertisement
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1 min ago

Ο Χογκ αναδείχθηκε MVP στην “άλωση” του Αμβούργου

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 mins ago

Κόβει την πίτα του ο Ατρόμητος

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ49 mins ago

Φύλαξε το καλύτερο για το τέλος ο Πανμοβριακός

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ60 mins ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη Πατρών και Κεραυνό Αγ. Βασιλείου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Οι κορυφαίοι στο νέο πέρασμα της Παναχαϊκής από την Κρήτη (pics)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το σπουδαίο «διπλό» του Προμηθέα στο Αμβούργο (vid)

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας 2014 πήρε το τοπικό ντέρμπι με τον Γλαύκο/Έσπερο (61-58)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

«Κατοστάρα» και… απόδραση του Προμηθέα από το «θρίλερ» του Αμβούργου

SUPER LEAGUE 214 hours ago

Super League 2: Πάει για νέο… ρίξιμο στη μοιρασιά των χρημάτων από το ποσοστό στο στοίχημα!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Μπροστά με 54-48 ο εντυπωσιακός Προμηθέας στο ημίχρονο με το Αμβούργο

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ1 min ago

Ο Χογκ αναδείχθηκε MVP στην “άλωση” του Αμβούργου

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 mins ago

Κόβει την πίτα του ο Ατρόμητος

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ49 mins ago

Φύλαξε το καλύτερο για το τέλος ο Πανμοβριακός

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ60 mins ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη Πατρών και Κεραυνό Αγ. Βασιλείου

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Οι κορυφαίοι στο νέο πέρασμα της Παναχαϊκής από την Κρήτη (pics)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ3 hours ago

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το σπουδαίο «διπλό» του Προμηθέα στο Αμβούργο (vid)

Γ ΕΘΝ. ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας 2014 πήρε το τοπικό ντέρμπι με τον Γλαύκο/Έσπερο (61-58)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

«Κατοστάρα» και… απόδραση του Προμηθέα από το «θρίλερ» του Αμβούργου

SUPER LEAGUE 214 hours ago

Super League 2: Πάει για νέο… ρίξιμο στη μοιρασιά των χρημάτων από το ποσοστό στο στοίχημα!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Μπροστά με 54-48 ο εντυπωσιακός Προμηθέας στο ημίχρονο με το Αμβούργο

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.