Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Τα οικονομικά “αγκάθια” Συμμαχίας, Κούγια, Στοιχήματος…

Published

on

Γράψαμε τη Δευτέρα στη “Match Αχαίας”, αποκλειστικά τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή στα διοικητικά δρώμενα της Παναχαϊκής.

Το θέμα εδώ.

Ας δούμε όμως συνοπτικά και μερικές λεπτομέρειες που αφορούν σε οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ. Από τον Φεβρουάριο του 2020 και την αρχή της διοικητικής θητείας του Γιώργου Μπάρλου στην Παναχαϊκή, το εξερχόμενο ποσό που έχει βγει από τα ταμεία της ΠΑΕ είναι 1.800.000 ευρώ, εξ αυτών τα 1.100.000 ευρώ με ίδιες καταβολές του πατρινού επιχειρηματία. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται η αποπληρωμή του 90% των χρεών της Παναχαϊκής Συμμαχίας κι ένα ποσοστό των χρεών της διοίκησης του Αλέξη Κούγια που προέκυψαν πρόσφατα. Απ’ τα τελευταία (του Κούγια), εκκρεμούν ακόμα 180.000 ευρώ που πρέπει να αποπληρωθούν, ένα ακόμα «αγκάθι» από τα πολλά που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν στον δρόμο του πατρινού επιχειρηματία.

Το… ψαλίδι του Στοιχήματος

Άλλο ζήτημα που έχει βγει στην επιφάνεια είναι η μείωση της υπεραξίας της Παναχαϊκής, καθώς από τα 250.000 ευρώ που ήταν να λάβει από το Στοίχημα την επόμενη σεζόν, τελικά η «κοκκινόμαυρη» ομάδα αλλά και οι υπόλοιπες που θα απαρτίζουν τη νέα Superleague 2, θα λάβουν μόλις 77.000 ευρώ, δηλαδή θα υποστούν μια μείωση, περίπου στο 1/3 των χρημάτων.
Κι όλα αυτά ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις της ΕΡΤ σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν, καθώς η κρατική τηλεόραση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, γεγονός που στοιχίζει στον οποίο σχεδιασμό.

Και για του λόγου το αληθές, μια ματιά στο… ρεπορτάζ των υπολοίπων ομάδων της Superleague 2 καταδεικνύει πως ελάχιστες είναι αυτές που έχουν προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις ενίσχυσης και γενικότερα επικρατεί… ξηρασια.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Το 2022 μπαίνουν μπουλντόζες στο γήπεδο της Αγυιάς

Published

on

Ένα μείζον θέμα, που «καίει» αυτή τη στιγμή την ερασιτεχνική Παναχαϊκή, είναι και η ανάπλαση του γηπέδου της «κοκκινόμαυρης» ομάδας.

Ήδη οι διοικούντες έχουν καταθέσει τον φάκελο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιμένουν την οριστική μελέτη έτσι ώστε να δοθεί η έγκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση του πετάλου.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναγιώτης Σεμιτέκολος, μιλώντας στη «Match» ανέφερε σχετικά:

«Πρώτα ο Θεός, οι μπουλντόζες θα μπουν για να πραγματοποιήσουν τις εργασίες στο γήπεδο το 2022.

Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση του γηπέδου και κινούμαστε προς την κατεύθυνση να καταθέσουν την τελική μελέτη, όπου απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ περίπου.

Θέλω να πιστεύω ότι στο διάστημα από τον προσεχή μήνα Οκτώβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η κατάθεση της μελέτης και τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν τα έργα».

«Θα μιλήσουμε και με την ΠΑΕ»

Σε ότι αφορά το αν θα μπει στη διαδικασία η ερασιτεχνική Παναχαϊκή να κάνει κι άλλες εργασίες στο γήπεδο, ο Παναγιώτης Σεμιτέκολος, είπε:

«Απαραίτητα είναι πολλά να γίνουν στο γήπεδο της ομάδας, αλλά το έργο ανάπλασης έγκειται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μόνο σε αυτή.

Από εκεί και πέρα εάν αποφασίσουμε να κάνουμε κάποιες άλλες εργασίες, θα συζητήσουμε με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και θα αποφασίσουμε.

Το καλό είναι ότι τα κόστη αυτά, δεν θα είναι πολύ μεγάλα σε αντίθεση με το έργο της ανάπλασης του γηπέδου».

Τάσος Αγγελόπουλος

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Προσφυγές: «Έσκασε» -6 στην ΠΑΕ Παναχαϊκή

Published

on

Καμπάνα -6 βαθμών προέκυψε για την Παναχαϊκή από το Διαιτητικό της ΕΠΟ για τις υποθέσεις των Παπανικολάου και Μητρόπουλου.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Φώτιου Παπανικολάου, σε ποσοστό 50% του ποσού των 19.447,70 ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 401/2016 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Μιλτιάδη Μητρόπουλου, σε ποσοστό 50% του ποσού των 12.351,791 ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 397/2016 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται κατά την αγωνιστική περίοδο 2021- 2022, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

ΠΑΕ για προσφυγές: “Δεν επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας”

Published

on

Η επίσημη τοποθέτηση της Παναχαϊκής σχετικά με τις προσφυγές που κατατέθηκαν από Αραβίδη και Μπρους:

“Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 είναι ενήμερη για τις τελευταίες κινήσεις παικτών,

που ανήκαν στο δυναμικό της την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και για τους οποίους δεν επιθυμεί πλέον τη συνέχεια της συνεργασίας.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της”.

Continue Reading
Advertisement

Facebook