Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Θάνατος, σκύλευση… ανάσταση (vol.2)

Published

on

Συνέχεια στο αφιέρωμα μας για την χρονιά που κυλάει στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και στο β’ μέρος του μπαίνουμε στα άδυτα των «ροσονέρι» ταράζοντας τα νερά ακόμη περισσότερο στη πολύπαθη ιστορική ομάδα της πόλης.

Αν κάτι ταιριάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη μέχρι τώρα πορεία της «βασίλισσας», είναι η λαϊκή ρήση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Η ξεροκεφαλιά και η ανεξήγητη επιμονή και πολλές φορές η δυσκολία κατανόησης του Σάκη Καλογερόπουλου που παρουσιάστηκε ως ο «μεγαλομέτοχος» της ομάδας στην μετά Δρόσου εποχή, με το καλημέρα έδειξε ότι θα φέρει δύσκολες μέρες.

Η επιλογή της προετοιμασίας στην Ολλανδία εν μέσω δυσκολιών και ενός θαμπού τοπίου για άλλους ήταν βήμα προς τα πάνω και για άλλους καταδικαστικό.

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση, αλλά συνδυάστηκε με μια σειρά τραγικών λαθών (π.χ. η περίπτωση Κολ ο οποίος δεν πήγε ποτέ στην Ολλανδία για προετοιμασία και περίμενε από μέρα σε μέρα την μετάβαση του εκεί), που απλά δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό και καχυποψία σε όσους προσπαθούσαν να μάθουν τα νέα της ομάδας πίσω στην Ελλάδα…

Κείμενο του Βαγγέλη Μιχάλη

Η… σέλφι, το βίντεο και οι δοκιμές

Από τα πλέον τραγικά περιστατικά, ήταν η περίπτωση των Κοτσώνη-Σιατραβάνη, δύο παικτών που ακολούθησαν την προετοιμασία στο εξωτερικό, αλλά λόγω ζητημάτων με τις ομάδες τους (υπήρχε υπόλοιπο χρωστούμενων από την Φλαμουρτάρι –εκκρεμούσε η εκδίκαση της προσφυγής στην Κέρκυρα αντίστοιχα), δεν έπρεπε να ανακοινωθούν από την πρώτη μέρα και μέχρι να λυθούν οι υποθέσεις τους.

Όμως τα social media και η αψυχολόγητη ενέργεια του Δημήτρη Κοτσώνη να «σελφάρει» στο αεροδρόμιο και στην άφιξη στην χώρα της τουλίπας (!), είχε ως αποτέλεσμα να «καεί» η απόκτηση του και να αρχίσει η μουρμούρα. Εκεί που η απλή… μουρμούρα έγινε «τηλεβόας», ήταν μετά το απίστευτο λάθος της εταιρίας που διοργάνωσε την προετοιμασία, η οποία συμπεριέλαβε σε πλάνα της τους δύο παίκτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για το φιλικό με την Οστάνδη (ήττα με 4-1), με την ΠΑΕ να έχει δηλώσει άλλα ονόματα παικτών, κάτι που δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο σάλο.

Το ίδιο είχε γίνει στο πρώτο φιλικό με την Μπέερσκοτ όπου δηλώθηκε ένας… Μάρκοβιτς στην 11αδα αλλά αγωνίστηκε ο Πατάπης. Βέβαια, τα όσα έγιναν στις Κάτω Χώρες μόνο όσοι ήταν εκεί μπορούν να μας τα αποκαλύψουν. Καραβιές παικτών αμφιβόλου ποιότητας που είδαμε αλλά εν μια νυκτί εξαφανίστηκαν, όπως ένας Άντβιτς που σχεδόν… φυγαδεύτηκε μετά το παραπάνω ματς.

Σημείωση: Σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι το 4ο γκολ των γηπεδούχων στο 89’.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, μέσα στον συρφετό των Μάντεν, Μάρκοβιτς, Άντβιτς, Γκλεν, υπήρξε και ο 27χρονος Σκωτσέζος μέσος, ο Φρέιζερ Άντερσον, έχοντας κατακτήσει 1 κύπελλο Σκωτίας με την Χιμπέρνιαν (2016) και 1 Κύπελλο Αγγλίας με την Γούιγκαν (2013), που ξεχώρισε με διαφορά από τους υπολοίπους, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις του (35-40χιλ.€) θεωρήθηκαν υπερβολικές και δεν αποκτήθηκε ποτέ.

Κι όμως οι προπονητές… ύψωσαν ανάστημα

Κάτι που επίσης προκάλεσε αίσθηση ήταν η περίπτωση του παντελώς άγνωστου στο Ελληνικό κοινό τεχνικού Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος απέδειξε στην πράξη ότι κρίθηκε βιαστικά και άδικα, πριν καν προσπαθήσει να δημιουργήσει ότι είχε κατά νου.

Οι διαφωνίες του με τον Καλογερόπουλο από την αρχή ήταν άξιες σχολιασμού, τόσο στην περίπτωση του Ντανίλο (που ποτέ δεν ήθελε σαν παίκτη και τελικά δεν δέχτηκε να πάρει, ενώ πιεζόταν να παίζει στα φιλικά της Ολλανδίας βασικός, αλλά δεν το δέχτηκε), ενώ αξιομνημόνευτη είναι και η έκρηξη του στα αποδυτήρια πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τους παίκτες να κάνουν αποχή από την προπόνηση και τον Σέρβο κόουτς να αποχωρεί μετά την πρεμιέρα με τον ΠΑΣ στην Αγυιά, πετώντας φοβερά καρφιά στην συνέντευξη τύπου για προσπάθεια επηρεασμού του.

Είχαν προηγηθεί λίγες μέρες πριν η παραίτηση-σοκ του Τάκη Κυριακόπουλου μετά το φιάσκο των 4 δελτίων που δεν εκδόθηκαν (Ατανάσκοβιτς, Κοτσώνης, Ιμεράι, Όρλαντιτς) και την ομάδα να ταξιδεύει αυθημερόν για το Κύπελλο με τον Ιωνικό (νίκη πρόκριση με 2-1), ενώ η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της διαφοράς στα τηλεοπτικά για περίπου 1 μήνα, ήταν όσο χρόνο χρειάστηκε να βρεθεί ο διάδοχος του Μιλόσεβιτς.

Η περίπτωση Μπαξεβάνου

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στην περίπτωση Μπαξεβάνου.

Ενός προπονητή που μπορεί να μην έπεισε για τις δυνατότητες του, αλλά σίγουρα είχε για ελαφρυντικό το ελλιπές ρόστερ των 17-18 παικτών, ο οποίος, ακόμη και αυτός (σ.σ. εξαιρετικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων κ.ο.κ) δεν δέχτηκε παρέμβαση στην 11αδα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει μετά από λίγο.

Το παιχνίδι στην Καλαμαριά ήταν το κύκνειο άσμα του, εκεί που χάρη στην παρέμβαση του Βάνη δεν επετράπη να αλλάξει η σύνθεση των «ροσονέρι». Αποχώρησε μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1 στην Πάτρα.

Ίδιο σκηνικό με Μακρίδη

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τον Μακρίδη.

Ο Κύπριος άκουσε τα εξ’ αμάξης, πριν καν πατήσει το πόδι του στην Πάτρα και αν και θεωρήθηκε «πιόνι» του μεγαλομετόχου, αυτός στη πράξη απέδειξε το αντίθετο. Από τις πρώτες μέρες αντέδρασε στο ότι όσα συμφώνησε δεν έγιναν πράξη (οικονομικά, αγωνιστικά κ.ο.κ), με το σημείο «0» να είναι ένα περιστατικό πριν το ντέρμπι στα Γιάννινα.

Εκεί, στο ξενοδοχείο είχε έναν τεράστιο λεκτικό διαπληκτισμό με ανθρώπους της διοίκησης που απαιτούσαν να αγωνιστούν συγκεκριμένοι παίκτες, με τις φωνές να ακούγονται… στο Μέτσοβο.

Όταν στην συνέχεια παρακάμφθηκε με το ζόρι (βλ. Άρτα), αποχώρησε και αυτός, αλλά πρόλαβε να κάνει και ένα μεγάλο καλό. Να μαζέψει και να απαιτήσει να γίνουν οι νεαροί παίκτες (Τσότρας, Μικές, Κόκας, Τσεκούρας, Καλαμπόκας κ.α.) επαγγελματίες.

Το όραμα του Κύπριου τεχνικού ήταν εξαιρετικό, αλλά δεν μπορούσε να ευδοκιμήσει υπό την προεδρία Καλογερόπουλου…

(*) Αφήνουμε για το γ’ μέρος το τέλος Μακρίδη, το κομμάτι με τους υπόλοιπους τεχνικούς, τους παίκτες και εντέλει τη… λύτρωση με την αλλαγή διοίκησης.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

Οι ημερομηνίες της 3ης και της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2.

Published

on

Μετά τον ορισμό της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, με την Παναχαϊκή να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Β’ το Σάββατο (30/03, 16:00) στο Ρέντη, οι «κοκκινόμαυροι» απέκτησαν και μία εικόνα για το πότε θα διεξαχθούν και οι δύο επόμενες αγωνιστικές.

Έτσι, όπως όλα φαίνονται στην 3η αγωνιστική θα ταξιδέψει στη Ρόδο την Πέμπτη (04/04) για να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα, ενώ στην 4η θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό Β’ στην Αγυιά, με την αναμέτρηση να πηγαίνει για την Δευτέρα (08/04).

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Ορίστηκε ο διαιτητής στο Ολυμπιακός Β΄-Παναχαϊκή

Published

on

Το Σάββατο στις 16:00 (30/3) η Παναχαϊκή δοκιμάζεται στον Ρέντη για την 2η στροφή των πλέι-άουτ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Β΄.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Λάζαρος Ρεντίφης από την Ανατολική Αττική. Βοηθοί του θα είναι οι Μητροφάνης και Σούζας από τον ίδιο Σύνδεσμο. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή Κ19: Δεν “κατέβηκε” στα Προσφυγικά ο Διαγόρας Ρόδου

Published

on

Ο Διαγόρας Ρόδου δεν ταξίδεψε στην Πάτρα εν τέλει και μάλιστα χωρίς καν να ενημερώσει, αφού στις 15:00 θα διεξαγόταν το εξ΄αναβολής ματς με την Παναχαϊκή Κ19.

Οι νησιώτες θα τιμωρηθούν με -5 βαθμούς, ενώ με -5 θα ξεκινήσουν και τη νέα σεζόν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ Κ19. 

Η Παναχαϊκή κάνει το 5Χ5 και εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλό της, ενώ θα δώσει το παρόν στο Final 4 του πρωταθλήματος. 

Ίσως η μη παρουσία του Διαγόρα να σχετίζεται και με τα πρόσφατα γεγονότα του αγώνα της ανδρικής ομάδας με την Παναχαϊκή, όπου οι φίλαθλοι της ομάδας ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα. 

Continue Reading
Advertisement
ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 mins ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ3 hours ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ4 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ4 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 15 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

Α2 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ16 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Παναχαϊκή Κ19: Δεν “κατέβηκε” στα Προσφυγικά ο Διαγόρας Ρόδου

Α2 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ20 hours ago

Πρόκριση στα ημιτελικά για Διαγόρα σε ματς θρίλερ

BASKET LEAGUE16 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Ορίστηκε ο εξ’ αναβολής αγώνας Ροΐτικα-Ανδραβίδα

Α2 ΕΣΚΑΗ4 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 hours ago

Αντώνης Νικοπολίδης: «Αντί για την κριτική ας επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση και την στήριξη»

ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 mins ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΑΘΛΗΜΑΤΑ1 hour ago

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΒΟΛΕΙ3 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ3 hours ago

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

ΠΟΛΟ4 hours ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ4 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 15 hours ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

Facebook