Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Στίβου: Ο απολογισμός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Πελοποννήσου

Published

on

Το μαζικότερο και το υψηλότερο σε επίπεδο αθλητικό γεγονός του Στίβου Πανελλαδικά για το 2020, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών καθώς επίσης παράλληλα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ηλικιών Κ23, έγιναν με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου στην Πάτρα.

Καθώς επίσης στη συνέχεια είχαμε και την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωτ/τος Συνθέτων Αγωνισμάτων και Σκυταλοδρομιών στις 10 και 11 Αυγούστου.

Από την πλευρά της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου προσπαθήσαμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχοντας ως προηγούμενο τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα του 1995, του 2010, του 2016, του 2017, του 2018 και του 2019 με την και τότε τεράστια – απόλυτη επιτυχία τους, διεκδικήσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Αγωνιστικά είχαμε επιδόσεις υψηλού επιπέδου – επιδόσεις που αντιστοιχούν σε μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς Αγώνες και μια πλειάδα νέων παιδιών, που αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού Στίβου και μια από τις καλύτερες φουρνιές που είδαμε ποτέ. Μέσα από τις επιδόσεις των Αγώνων η Πάτρα ΄΄έπαιξε΄΄ σε Διεθνές επίπεδο από τα μεγάλα Ξένα Μέσα Ενημέρωσης, Γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης κινητοποιήθηκε και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα δυναμικό 150 περίπου ατόμων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Τεχνικοί, Διοικητικοί υπάλληλοι, Κριτές, Ιατρικό προσωπικό, Εργάτες, Εθελοντές Ε.Α.Σ. κλπ.) με τελικό αποτέλεσμα αυτό που όλοι είδαν και παραδέχθηκαν.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε φυσικά μόνοι μας αν δεν υπήρχε και η πολύτιμη συμπαράσταση από το Δήμο της Πάτρας και τις Υπηρεσίες του, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, τη Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και τους εκεί εργαζόμενους, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, τον ΕΕΣ, τη Διεύθυνση Υγείας Αχαΐας και των Εθελοντών της διοργάνωσης. Ένα επιπλέον σύνολο τουλάχιστον 60 ατόμων από τους παραπάνω φορείς λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που αποτέλεσε πεδίο δημιουργικής σύμπραξης της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις δημοτικές αρχές και γενικότερα με τις δομές της Πάτρας.

Να προσθέσουμε ότι ο Δήμος της Πάτρας ανέλαβε και σημαντικό μέρος των τεχνικών ενεργειών που απαιτήθηκαν για την αναβάθμιση – συντήρηση υποδομών του Παμπελοποννησιακού Σταδίου καθώς και το κόστος ηλεκτροφωτισμού του στη διάρκεια των Αγώνων.

Και τα Μέσα Ενημέρωσης, στην πλειοψηφία τους, πρόσφεραν πολλά στην έγκυρη ενημέρωση, έκαναν το καλλίτερο δυνατόν για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά και τους συγχαίρουμε για όσα πρόσφεραν.

Στόχος μας πάντοτε είναι η αθλητική Ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της ζώνης ευθύνης μας, παράλληλα με το σταθερό στόχο μας για υλοποίηση στην πράξη της έννοιας του Αθλητικού Τουρισμού.

Οι διανυκτερεύσεις Αθλητών, Προπονητών, Συνοδών, Κριτών, Διοικητικών κλπ. το πενθήμερο Παρασκευή έως Τρίτη ξεπέρασαν τις 2.000, με ότι αυτό σημαίνει για την Οικονομία της Πόλης και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Στίβος, με τη συνολική ετήσια δράση του, αποτελεί την κυριότερη ΄΄πηγή΄΄ αριθμού διανυκτερεύσεων για την Πάτρα.

Συμπερασματικά αποδείχθηκε ότι ο Κλασσικός Αθλητισμός στην Πάτρα έχει όλες εκείνες τις υποδομές που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ανάπτυξη της Πόλης και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις για το Στίβο είναι ίσως οι καλλίτερες στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων του στην Πόλη αποτελούν ισχυρή βάση για κάθε στόχο που να μπορεί να τεθεί, αν υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και η κατάλληλη βοήθεια από όλους τους φορείς. Αυτό το τελευταίο αποτελεί και το αδύνατο σημείο των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αν κάνουμε τις συγκρίσεις με πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας.

Πρέπει να καταλάβουμε, στην πράξη και όχι στη θεωρία, τι σημαίνει οικονομική ανάπτυξη μέσα από τον Αθλητισμό, όταν υπάρχουν οι υποδομές σε αφθονία.

Όταν η Πάτρα είναι το κέντρο του τριγώνου Αρχαία Ολυμπία – Δελφοί – Επίδαυρος. Όταν διαθέτει ένα θαυμάσιο κλίμα που είναι σημαντική παράμετρος για τον Αθλητικό τουρισμό. Πρέπει κάποια στιγμή η διαχείριση και η εκμετάλλευση των αθλητικών υποδομών της Πάτρας να γίνει προς όφελος της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών αλλά και των αναπτυξιακών απαιτήσεων της περιφερειακής οικονομίας.

Είναι απαραίτητη η συμβολή και των Ιδιωτικών φορέων της Πάτρας στην ενδυνάμωση και την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μέσω της διεύρυνσης της συμμετοχής και της απασχόλησης, της δημιουργίας και της διάχυσης της τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης εγκαταστάσεων και αθλητικών γεγονότων και της συμμετοχής σε προγράμματα και της εφαρμογής σχετικών πολιτικών σε διαδημοτικό ή σε ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Είναι και για το δικό τους συμφέρον.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους που μας βοήθησαν.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για μεγάλες διοργανώσεις.

Να είναι όλα καλά και Ραντεβού στο ΄΄RUNGreece Patras 2020΄΄ στις 4 Οκτωβρίου.

ΣΤΙΒΟΣ

Τορούν 2021: Εκτός τελικού η Σπανουδάκη…

Published

on

Την προσπάθεια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν ολοκλήρωσε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 60 μέτρων.

Η Ελληνίδα σπρίντερ τερμάτισε στην τέταρτη θέση της δεύτερης σειράς σε 7.29, σε μια κούρσα που ήταν στα μέτρα της, αφού προκρίθηκε στον τελικό και η τρίτη αθλήτρια με 7.26.

Η Σπανουδάκη, η οποία ταξίδεψε στο Τορούν με 7.23 θα έχει τη ευκαιρία να επιστρέψει στο μέλλον σε δύο χρόνια και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Τον κορυφαίο χρόνο των ημιτελικών πέτυχε η Ντελ Πόντε (Ελβετία) με 7.19, η νικήτρια στη σειρά της Ελληνίδας

“Κρίμα είμαι πολύ στεναχωρημένη, αφού δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Οι τελευταίες προπονήσεις βγήκαν πολύ γρήγορες, δεν ξέρω τι έφταιξε. Συνεχίζουμε για τις διοργανώσεις που έχουμε μπροστά μας”, είπε η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τορούν 2021: Η στιγμή που ο Τεντόγλου φοράει το χρυσό (vid)

Published

on

Το έβδομο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού είναι από σήμερα στα χέρια του Μίλτου Τεντόγλου.

Η απονομή των μεταλλίων στο αγώνισμα του μήκους έγινε λίγο πριν την έναρξη του πρωινού προγράμματος της σημερινής ημέρας.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι παρέλαβε το δεύτερο χρυσό του στη διοργάνωση, αφού κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στη Γλασκόβη.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Επόμενη στάση ο… τελικός του τριπλούν για την Παπαχρήστου

Published

on

Η Βούλα Παπαχρήστου ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία της στον προκριματικό του τριπλούν επιβεβαιώνοντάς την άριστη αγωνιστική της κατάσταση και την ετοιμότητα της ενόψει του αυριανού τελικού.

Η “ασημένια” πριν δύο χρόνια στην διοργάνωση της Γλασκόβης έκανε ένα άλμα στα 14,39 μ. και προκρίθηκε απευθείας στον αυριανό τελικό, εκεί όπου αναμένεται να είναι από τις πρωταγωνίστριες. Άλλωστε η Παπαχρήστου είναι η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με άλμα στα 14,60 μ. κι εκείνη, που εκπέμπει την μεγαλύτερη σιγουριά. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει ήδη δύο μετάλλια στην κατοχή της στη διοργάνωση και αν καταφέρει αύριο να να κάνει τρία, τότε θα γίνει η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας, που έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία της διοργάνωσης. Παράλληλα, η έμπειρη αθλήτρια έφτασε στις πέντε συμμετοχές στην διοργάνωση.

“Ο προκριματικός είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνουμε, ένας αγώνας, που δεν πρέπει να υποτιμάμε, γιατί στο παρελθόν έχουμε δει μεγάλα ονόματα να αποτυγχάνουν σε αυτόν. Εγώ επέλεξα να κάνω ένα ήρεμο και σίγουρο άλμα, που θα μου εξασφάλιζε θέση στον τελικό”, είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: “Αύριο είναι ένας άλλος αγώνας, πάμε δυνατά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ότι έχω την κορυφαία επίδοση μου δίνει σιγουριά και με ηρεμεί. Ωστόσο σε μια μεγάλη διοργάνωση δε θεωρώ πως υπάρχουν φαβορί καθώς όλα είναι ανοιχτά. Θέλω να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα και τη δουλειά που έχω κάνει το προηγούμενο διάστημα και σίγουρα θέλω να το απολαύσω”.

Στον προκριματικό του τριπλούν συμμετείχε και η Σπυριδούλα Καρύδη, το νεαρότερο μέλος της αποστολής μας, που στα 20 της χρόνια είχε τη ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα μόνο έγκυρο άλμα, το πρώτο, το οποίο μετρήθηκε στα 13,69 μ. , επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό (13,72 μ.).

Το όριο των 14,10 μ. πέτυχαν πέντε αθλήτριες, με την Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) να είναι εκείνη με την κορυφαία επίδοση, που σημείωσε 14,43 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η Παπαχρήστου με το 14,39 μ., προκρίθηκε με την δεύτερη επίδοση, ενώ η οχτάδα του τελικού έκλεισε στα 13,99 μέτρα. Στον τελικό προκρίθηκε και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, Άνα Πελετέιρο (Ισπανία).

Η οχτάδα του αυριανού τελικού (18.20)

Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,43 μ.
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,39 μ.
Σάλμινεν (Φινλανδία) 14,22 μ.
Έκχαρντ (Γερμανία) 14,12 μ.
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,10 μ.
Φιλίπιτς (Σλοβενία) 14,09 μ.
Μάκελα (Φινλανδία) 14,09 μ.
Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) 13,99 μ.

Το startlist του αυριανού αγώνα

Σάλμινεν (Φινλανδία) 14,22 μ./14,22 μ.
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,60 μ./14,60 μ
Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) 13,99 μ./14,39 μ.
Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,44 μ./14,43 μ.
Μάκελα (Φινλανδία) 14,38 μ./14,13 μ.
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,73 μ./14,21 μ.
Φιλίπιτς (Σλοβενία) 14,09 μ./14,09 μ.
Έκχαρντ (Γερμανία) 14,17 μ./ 14,12 μ.

Continue Reading
Advertisement

Facebook