Connect with us

ΠΟΛΟ

Πανέτοιμη για δράση η ΚΟΕ!

Published

on

Μπορεί στα περισσότερα αθλήματα (πλην του ποδοσφαίρου) να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις ή έστω διαρροές πως δεν θα συνεχιστούν οι αγώνες για τη φετινή χρονιά, ωστόσο η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος διαγράφει μια διαφορετική πορεία.

Σε συνέχεια και των προηγούμενων ανακοινώσεων της, όπου είχε γνωστοποιήσει πως θέλει και θα επιδιώξει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα που διοργανώνει σε Κολύμβηση και Υγρό Στίβο, εξέδωσε νέα αναλυτική ανακοίνωση για την αγωνιστική επανεκκίνηση των αθλημάτων της, με την διεξαγωγή, ή ολοκλήρωση των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε όλα της τα αθλήματα και πάντοτε στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η 30ή Αυγούστου και με την προϋπόθεση ότι έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα Κολυμβητήρια για χρήση από τα σωματεία, ενώ πρωταθλήματα (Age Group – Εφήβων / Νεανίδων & Εθνικό), θα διεξαχθούν ανά Περιφέρεια και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις τους.

Το Εθνικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μία (1) εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα Κατηγοριών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ:

Α) Age group-Εφήβων-Νεανίδων Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κολυμβητές-τριες σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν όρια.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις πιο κάτω Περιφέρειες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βασικά κριτήρια τις όσο το δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις και τους περιορισμούς του πλήθους των συμμετοχών, σε τελικές σειρές.

Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ημερομηνία έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες και καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 30/8/2020.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο στην Πάτρα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο του Λουτρακίου.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων: Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις ημερομηνίες έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες με καταληκτική ημερομηνία του τελευταίου πρωταθλήματος την 30-8-2020.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Πρόθεση της ΚΟΕ η αγωνιστική δράση να γίνει το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, με τη βασική προϋπόθεση όλα τα κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

*Α1 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου, *Α2 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου, *Β’ Γυναικών: Τρεις (3) τελευταίες εβδομάδες Ιουλίου, *Β’ & Γ’ Ανδρών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος,

*Ηλικιακά: Τελικές φάσεις Νέων ανδρών & Νέων γυναικών 16-19 Ιουλίου, Παιδικό & Κορασίδων ολοκλήρωση 3-5 Ιουλίου, 16-19 Ιουλίου και 7-9 Αυγούστου, Εφήβων & Νεανίδων, 10/7 και 31/7, *Μίνι Παίδων & Μίνι Κορασίδων, Φθινόπωρο, *Κύπελλο Γυναικών: Μία (1) εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών.

Α1 Ανδρών (Μήνας Ιούλιος): Α. Ολοκλήρωση της περιόδου και ανακήρυξη πρωταθλητή, Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ) εάν συμφωνήσουν τα σωματεία. Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής θα ανακηρυχθεί μετά τα πλέι οφ.

-Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.

Α1 Γυναικών όπου συμμετέχει η ΝΕΠ του Δημήτρη Μπιτσάκου (ημερομηνίες, στόχοι ολοκλήρωσης, οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου): Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΟΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική.

*Α2 Ανδρών όπου συμμετέχει η ΝΕΠ του Φώτη Γιαννόπουλου και ο ΝΟΠ του Βασίλη Λαμπάτου (ημερομηνίες, στόχοι ολοκλήρωσης, οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου):

Οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Ηλικιακά πρωταθλήματα: Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους με ημερομηνίες στόχο 16-19/7,

-Παίδες – κορασίδες δύο ακόμη φάσεις με ημερομηνίες στόχους 3-5/7, 16-19/7 και 7-9/8, Έφηβοι και Νεάνιδες ημερομηνίες, στόχοι 10/7 και 31/7. Μετάθεση των διοργανώσεων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο εφ’όσον το επιτρέψουν οι εν γένει συνθήκες.

-Κύπελλο Γυναικών Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ( ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος) μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

Published

on

Αύριο Σάββατο ο ΝΟΠ θα υποδεχθεί στις 2.30 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός” τα Χανιά  για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα των πλέι άουτ του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκα έχουν το πλεονέκτημα έδρα και θέλουν δύο νίκες για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί παρουσία τους στο μεγάλο πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Ανδρέας Κατσώνης. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Φίλιππος Αντίοχος.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Κάλεσμα του Χριστόφορου Τρασάι μέσω του Matchnews.gr στους Πατρινούς φιλάθλους

Published

on

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της ανόδου στην Α1 Εθνική κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» όπου οι παίκτες του Μάκη Λυκούδη θα δώσουν την πρώτη τους αναμέτρηση με τον Άρη με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνουν το πρώ- το βήμα για τον τελικό.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό κερδίζουν απευθείας την άνοδο στην Α1 Εθνική με τους πολίστες της ΝΕΠ να γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού πόλο εξαρτάται αποκλειστικά από τις αναμετρήσεις με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Δύο αντίπαλοι εντελώς διαφορετικοί με την πατρινή ομάδα να στηρίζεται στους νεαρούς ταλαντούχους αθλητές της που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις και από την άλλη ο Άρης με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του θα διεκδικήσει και αυτός την πρόκριση στον τελικό και την άνοδο.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Χριστόφορος Τρασάι  της ΝΕΠ δήλωσε στο Matchnews.gr: “Σήμερα έχουμε το πρώτο αγώνα της σειράς με τον Άρη στην έδρα μας. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου για να καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό που θα μας δώσει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία της Α1 Εθνικής, γεγονός σπουδαίο για την πόλη μας καθώς μετά από αρκετά χρόνια η Πάτρα θα μπορεί να έχει δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία”.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook