Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας: Τελετή λήξης και φωτογραφίες

Published

on

Με όλες τις κούρσες να έχουν διεξαχθεί στην ώρα τους και με τον καλύτερο τρόπο, και με αποτυπωμένη στα χαμόγελά τους την αίσθηση από την παραμονή τους στην πόλη μας, προσήλθαν τα πληρώματα στην τελετή λήξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το Επιμελητήριο στην Ρήγα Φεραίου, δίδοντας μία όμορφη εικόνα στους Πατρινούς και εισήλθαν ομαδικά όταν οι πόρτες άνοιξαν.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Προέδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κώστας Καλογερόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τις αποστολές αλλά κυρίως ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Πατρών που με την εθελοντική τους δουλειά έφεραν εις πέρας την διοργάνωση.

Στην συνέχεια εκπρόσωποι της πόλης και των ομίλων της Τεργέστης της Ιταλίας παρουσίασαν την επόμενη διοργάνωση και ευχαρίστησαν για την φιλοξενία.

Στο βήμα κλήθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Chris Howell, ο Αμερικάνος εκτελεστικός διευθυντής της διεθνούς κλάσης J-24 ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τους διοργανωτές για την πολύ καλή διοργάνωση, πρότεινε την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 αφού ο θαλάσσιος στίβος, ο χώρος και η πόλη προσφέρουν αυτά που οι αθλητές θέλουν και θεωρούν ότι είναι στοιχεία επιτυχημένης διοργάνωσης.

Στην συνέχεια στο ίδιο κλίμα χαιρέτισαν και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα και την διοργάνωση, ο Willie Gohl, ο Γερμανός πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων και διεθνής κριτής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης J-24, Άρης Παλλήκαρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων International Race Officer, Σούλης Παπαντωνίου.

Πριν τις απονομές και το μεγάλο βραβείο στους νικητές ο Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, o Γερμανός Michael Peters, απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε τον διακεκριμένο φιλοξενούμενο Stuart Jardine (Αγγλία).

Στην συνέχεια μαζί απένειμαν το βραβείο Stuart Jardine στον μικρότερο αθλητή των αγώνων που ήταν ο Νικόλας Γεωργόπουλος του Ι.Ο. Πατρών με την ομάδα Primarolia του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.
Βραβείο στο παλαιότερο σκάφος δόθηκε στον Fabbio Apollonio με το σκάφος Αlce Nero και στο σκάφος που διένυσε τα περισσότερα χιλιόμετρα για να λάβει μέρος στην διοργάνωση και ήταν το σκάφος Legan Allien από την Μεγάλη Βρετανία. Καλύτερο γυναικείο πλήρωμα ήταν η Γερμανική ομάδα Derbe Kerle.

Στους νικητές με έντονη την παρουσία των ελληνικών ομάδων:

1η θέση η ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας με το σκάφος La Superba (ITA 416)
2η θέση η ομάδα ΕΥΝΙΚΗ ( GRE 5441) από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
3η θέση η ομάδα J-Mania (GRE 5367)
4η θέση η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (GRE 751)
5η θέση η ομάδα SCWERE JUNGS (GER 5381)
6η θέση η ομάδα UNITED 5 (GER 5281)

Στην Τελετή παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι:

ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος
ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος
ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π.Α. κ. Κοντοές
ο Υπολιμενάρχης κ. Γεωργάτος
ο κ. Σαραντόπουλος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων
ο Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος της Υπουργού κ. Σιας Αναγνωστοπούλου
η κ. Ήρα Κουρή εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων και υποψήφια Ευρωβουλευτής
ο κ. Κώστας Μαλαμής, υποψήφιος της ΩΡΑ Πατρών
η κ. Βικτωρία Αγγελοπούλου, υποψήφια της ΩΡΑ Πατρών
ο κ. Κουρέτας, υποψήφιος και εκπρόσωπος του κ. Παπαδημάτου
ο Σπύρος Πολίτης, Πρόεδρος του Ποδηλατικού και υποψήφιος
ο Πρόεδρος του Πάρκου εκπ/κων Δράσεων Δ. Πατρέων
ο Σπύρος Κρότσης, Πρόεδρος του Ιάσωνα Ρίου
ο Τάκης Καλοκαιρινός, γεν. γραμματέας του Ν.Ο.Π.
ο κ. Σπύρος Γεννατάς, από την εταιρία SUPER CARGO εκ των χορηγών
κ. Αντωνόπουλος, από την εταιρία ΜΑΧΡΩ εκ των χορηγών
ο κ. Μ. Μολωχίτης, από την εταιρία FIBAIR εκ των χορηγών

Κλίνοντας ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους την εταιρία ΡΑΠΤΗΣ marine, την κ. Βάσω Κοντογεώργη, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον κ. Σπύρο Μπατιστάτο και τους χορηγούς :

GRIMALDI/ MINOAN LINES
ΛΟΥΞ plus light Tea
ΜΑΧΡΩ Marine
PELCO
AMEKON
ΓΕΦΥΡΑ
SUPER CARGO
CAVINO
BEBOS
FIBAIR
Photo book for All
OΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
AVIN Κανελλοπουλοι
UNITYPE
ΕΥ sailing
το ίδρυμα Κουτσοχέρα
οι χορηγοί επικοινωνίας THEBEST.GR ΚΑΙ SPORTIN.GR

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες: 

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ιστοσελίδα και Social Media των Μεσογειακών Πάτρα 2019

Published

on

Σε σημαντικό κόμβο ενημέρωσης εξελίσσονται η επίσημη ιστοσελίδα και οι επίσημοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019.

Η ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής (https://www.mbgpatras2019.gr/), εμπλουτίζεται συνεχώς με θέματα και χρήσιμες πληροφορίες για τους Αγώνες, τόσο για τα Μέσα Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ενότητα «Αθλήματα» για παράδειγμα, υπάρχει περιγραφή των 11 αθλημάτων των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων (https://www.mbgpatras2019.gr/?section=2070&language=el_GR), καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της άμμου που θα χρησιμοποιηθεί στη διοργάνωση (https://www.mbgpatras2019.gr/section=2272&language=el_GR&fbclid=IwAR3TZGv4V2tDLlphqmkFGTF5swe8SWTBSewiipnixqSe9FUQgihMgioLneo).

Ομοίως χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη διοργάνωση υπάρχουν και στους επίσημους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Οργανωτικής Επιτροπής, που είναι οι εξής:

Facebook: Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες – Πάτρα 2019 (@MBGPatras2019)
Instagram: @mbg_patras_2019
Twitter: @Mbg2019
LinkedIn: Official Page: PATRAS 2019, II Mediterranean Beach Games
YouTube : Mediterranean Beach Games Patras 2019

Επίσης, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και spots, μπορείτε να χρησιμοποιείται ελεύθερα από την επίσημη ιστοσελίδα της Οργανωτικής Επιτροπής. ( Και αυτό θα εμπλουτίζεται συνεχώς) .

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μιχάλης Κωτσόπουλος: Από το Fight Club στη… μάχη της κάλπης!

Published

on

Ο Μιχάλης Κωτσόπουλος γνωστός από το Fight Club Patras στα Δεμένικα όπου αριθμεί πολλούς αθλητές, αποφάσισε να συμμετάσχει στις Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, «Λαϊκή Συσπέιρωση».

Υπηρετεί στην Πυροσβεστική (1ο Π.Σ. Πατρών) από το 2001, είναι πατέρας δύο παιδιών και προπονητής στον Μαχητικό Σύλλογο της Πάτρας (Δημοκρατίας 23) με πλήθος διακρίσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Διετέλεσε προπονητής στους Παγκόσμιους Αγώνες της Ταϊπέι το 2016, με ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε τέτοια διοργάνωση. Διοργανώνει και συμμετέχει σε αθλητικές κατασκηνώσεις, προετοιμασίες υψηλού επιπέδου, αθλητικά events (χαρακτηριστικό το «Friendship Games Patras»), έχει επαφές και φέρνει στην Πάτρα σπουδαίους πρωταθλητές μαχητικών αθλημάτων από Κορέα, Τουρκία ή Ιράν, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο οργανωτικό κομμάτι των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων που έρχονται στην πόλη.

«Μετά λοιπόν από χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό, ως αθλητής με κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον από την θέση του προπονητή, υπηρετώντας τόσο την πόλη όσο και τα Εθνικά χρώματα σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ήρθε η ώρα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου και να δώσω άλλον έναν αγώνα, διαφορετικό αυτή την φορά για την ανάπτυξη στα αθλητικά
δρώμενα», δηλώνει για την εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα και συνεχίζει:

«Ως προπονητής το κίνητρο της ζωής μου είναι η επικοινωνία και η συναναστροφή με τα παιδιά.

Το να βοηθάς στην ανάπτυξη της κάθε διαφορετικής εξίσωσης που είναι κάθε παιδί, είναι ένα θείο δώρο. Μόνο η μαζική ενασχόληση με τα κοινά θα φέρει πιέσεις για λύσεις σε προβλήματα της πόλης, καθώς απαιτείται γνώση και από κοινού προσπάθεια, ο καθένας από τον τομέα του».

Διάβασε Περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος: Ένας άνθρωπος του εθελοντισμού στον Δήμο της Πάτρας

Published

on

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος είναι η αθλητική ιστορία της πόλης. Δάσκαλος, αθλητής, προπονητής, διαιτητής, κριτής και γενικά η επιτομή του δραστήριου ανθρώπου που έχει περάσει κυριολεκτικά από όλα τα πόστα.

Ένα έμενε και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον ίδιο να δοκιμάσει την τύχη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Συνδυασμό του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, «Πρωτεύουσα ξανά».

Δείτε ένα μικρό δείγμα του αθλητικού του βιογραφικού και τον λόγο που επέλεξε να πολιτευτεί. Ξεκίνησε ως αθλητής στίβου στην Ολυμπιάδα, μεταπήδησε στο μπάσκετ και τον Έσπερο, τον κέρδισε όμως το χάντμπολ το 1980, με την ομάδα του Εσπέρου, ενώ φόρεσε την φανέλα των εθνικών ομάδων.

Την ίδια περίοδο έπαιζε πόλο στον Αχαιό 47 και κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως υπηρέτησε τον χώρο του μπάσκετ 21 χρόνια ως αξιολογημένος διαιτητής. Συμμετείχε οργανωτικά σε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις όπως Final 4 χάντμπολ και μπάσκετ, πανεπιστημιάδα TaeKwonDo, Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες (ICG) και κορυφαία όλων το Μουντομπάσκετ της Αθήνας το 1998.

O σημερινός προπονητής χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης Πελοποννήσου επέδειξε εθελοντική και κοινωνική προσφορά στο Δήμο από το 1990. Τότε διασταυρώθηκαν οι δρόμοι του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου με τον Γιάννη Κασίμη (αντιδήμαρχο αθλητισμού) και η συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα σειρά πρωτοπόρων εκδηλώσεων, όπως: σχολικά τουρνουά μπάσκετ, street χάντμπολ, βόλεϊ στις πλατείες, πινγκ-πονγκ, σκάκι, κ.α..

Παράλληλα διετέλεσε προπονητής των Πατρινών ομάδων που συμμετείχαν στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (JSF), από το 1993 έως το 1999 και αρχηγός αποστολών στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες (ICG), από το 2011 έως 2016.

Για την εμπλοκή του στον αυτοδιοίκητο πολιτικό στίβο δήλωσε:

«Από την εποχή της συνεργασίας μου με τον Γιάννη Κασίμη, τον οποίο θεωρώ μέντορα και «πολιτικό μου πατέρα» έχω συγκρατήσει την κατασκευή ανοικτών γηπέδων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, που εγκαταλείφθηκαν και είτε οδηγήθηκαν σε πλήρη αχρηστία, είτε υπολειτουργούν.

Όραμά είναι η επαναλειτουργία τους αλλά και η δημιουργία νέων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν αθλήματα όπως: πινγκ-πονγκ, Badminton, σκοποβολή, τραμπολίνο, γυμναστική, πυγμαχία, ποδηλασία, πάλη, τοξοβολία, ξιφασκία, ράγκμπι, Taekwondo, άρση βαρών, τένις, ιππασία, τζούντο κ.α..

Το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης προσφέρεται, για τη δημιουργία χώρων για αθλήματα άμμου, ιστιοπλοΐα, αλλά και φιλοξενίας ιστορικών σωματείων της πόλης.

Στόχος η διοργάνωση στην Πάτρα μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ώστε να επωφελείται ο δημότης και η πόλη διαμέσου του αθλητικού τουρισμού».

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.