Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Παρατάνε τη μπάλα πατρινόπουλα λόγω Covid-19

Published

on

Δεν είναι μια και δύο, αλλά αρκετές οι περιπτώσεις παικτών για τους οποίους πληροφορείται η “Match” ότι πλέον, δεν βλέπουν το ποδόσφαιρο με την ίδια φιλοδοξία όπως πριν την πανδημία και στρέφουν αλλού την προσοχή τους για το μέλλον.

Στην ηλικία 15 με 18 ετών είναι αλήθεια ότι με το λοκντάουν στον αθλητισμό να έχει κυριεύσει τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα να κρατήσει ένα νέο παιδί, απ’ το να μην παρατήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο που έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο εξαρχής να πραγματοποιηθεί.

Πρόσφατο παράδειγμα που ήρθε σε γνώση μας αφορά σε παίκτη της Παναχαϊκής Κ19, ομάδας που βρίσκεται, μαζί με τον υπόλοιπο ερασιτεχνικό αθλητισμό στον “πάγο” και όπως όλα δείχνουν θα χαθεί η χρονιά εντελώς.

Ο παίκτης μας ενημέρωσε πως θα παρατήσει εντελώς το ποδόσφαιρο, θα επικεντρωθεί στις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και μόλις πάρει το απολυτήριο του, θα παίζει μπάλα εντελώς παρείστικα με φίλους και παράλληλα θα βγει στην αγορά εργασίας.

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τα υπόλοιπα αθλήματα, κι αν τελικά η επανεκκίνηση στον αθλητισμό πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μέχρι τότε θα έχουμε αισίως συμπληρώσει 19 μήνες αποχής από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με τη μεσολάβηση λίγων αγωνιστικών το φθινόπωρο που πέρασε (στο ποδόσφαιρο).

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι για έναν νέο αθλητή με βλέψεις που δεν βλέπει τον αθλητισμό απλά ως χόμπι, τα πάντα έχουν καταρρεύσει και είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν σε κατάσταση προ πανδημίας…

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

“Χτύπησαν” την πόρτα της Δόξας Παραλίας

Published

on

Πέραν της Νίκης Προαστίου και η Δόξα Παραλίας δέχθηκε κρούση από ομάδες της Γ΄ Εθνικής, οι οποίες επιδιώκουν να ενισχυθούν σε περίπτωση που υπάρξει επανέναρξη στο εν λόγω πρωτάθλημα, για να κλείσει η σεζόν.

Έτσι η διοίκηση «ενοχλήθηκε» για 6 ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι ανήκουν στο βασικό κορμό της ομάδας των Γεωργιτσόπουλου και Λαμπρόπουλου και αυτοί ήταν οι εξής:

Φιλοποίμην Βέρρας (πήγε στη Θύελλα), Ανδρέας Σπανός, Φίλιππος Λαζανάς, Ανδρέας Σοφούλης, Βαγγέλης Ντεμάι και Μάριος Σπυρόπουλος.

Φυσικά οι προαναφερθέντες μπορούν κάλλιστα να σταθούν σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής και μερικοί εξ΄ αυτών το έχουν αποδείξει, παίζοντας στην κατηγορία με θετική παρουσία.

Η διοίκηση δεν θα έλεγε «όχι» στο να ενεργοποιηθούν ποδοσφαιρικά οι παίκτες της με παραχώρηση στους ενδιαφερόμενους, αλλά δεδομένα δεν θα ήθελε να τους χάσει εντελώς και θα υπήρχε όρος στη συμφωνία με τις ομάδες, ο οποίος θα αφορούσε την αγωνιστική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΠΣΑ: «Να µην σκοτώσουµε τον ερασιτέχνη»

Published

on

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας βγήκε μπροστά και πήρε την απόφαση να διακόψει την φετινή σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού σεβάστηκε τις σκέψεις των ομάδων και των παραγόντων τους, μιας και η πλειονότητα δεν επιθυμούσε την επανέναρξη.

Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες, οπότε τα επαγγέλματα τους τίθενται δικαιολογημένα σε προτεραιότητα, ενώ το να πραγματοποιούνταν διπλές αγωνιστικές, για να βγει το πρόγραμμα, εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο, αφού ελλόχευαν τραυματισμοί, με την αποχή να είναι τεράστια.

Παράλληλα φημολογείται ότι η ΕΠΟ θα ζητήσει πρωταθλητή από την κάθε Ένωση και για αυτόν τον λόγο η «Match» ήρθε σε επαφή με μέλη του Δ.Σ. της δική μας ΕΠΣ, για να λάβει την εξής απάντηση:

«Αν η ΕΠΟ ζητήσει πρωταθλητή, εμείς δεν θα σκοτώσουμε τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Αποφασίσαμε την οριστική διακοπή και δεν θα ρισκάρουμε με την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ναι μεν είμαστε αντίθετοι στο να βγει πρωταθλητής μέσω κλήρωσης, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ, αν 2 ή περισσότερες ομάδες δηλώσουν την επιθυμία να λάβουν μέρος στην Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν.

Η κλήρωση θα είναι απλά μονόδρομος, μιας και δεν θα έχουμε άλλη λύση στα χέρια μας».

Continue Reading

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Χωρίς προπονήσεις στην Γ’ Εθνική

Published

on

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται από την Πολιτεία και εν τέλει η νέα ΚΥΑ ανακοίνωσε προπονήσεις μόνο για τις ομάδες της Football League.

Πιο αναλυτικά:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων εξαιρουμένων των ακολούθων περιπτώσεων

Την λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στην Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών, στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης γυναικών στην ΑΣ κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στην Α1 κατηγορία χεφόσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football League, στo πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’ Εθνικής και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών

Continue Reading
Advertisement

Facebook