Connect with us

Α2 ΒΟΛΕΙ

Παραιτήθηκε με αιχμές από την ΕΑΠ ο Θ. Κανελλόπουλος

Published

on

Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΠ ανακοίνωσε επίσημα ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του στην Ένωση.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο κ. Κανελλόπουλος:
«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον πρόεδρο της ΕΑΠ για τη συμβολή του στην απόφασή μου να παραιτηθώ το πρωί από το Δ.Σ. Με απάλλαξε από ένα καθημερινό άγχος που βιώναμε χρόνια τώρα, για να λειτουργήσει το σωματείο και το τμήμα βόλεϊ. Για να γνωρίζουν οι πάντες και να μην διαχέονται ανυπόστατες φήμες, σας επισυνάπτω την επιστολή που είχα στείλει στις 15/1/2018 στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τότε που αυθαίρετα με καθαίρεσαν από Γεν. Γραμματέα του συλλόγου.
Αγαπητοί συνεργάτες,
Αφορμή γι΄ αυτήν την επιστολή μου αποτέλεσε το γεγονός, της αλλαγής του κωδικού πρόσβασης στο mail της ΕΑΠ, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα.
Το γεγονός αυτό, έρχεται σε συνέχεια της αδικαιολόγητης έντασης που υπάρχει μεταξύ εμένα και του προέδρου, μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα, περί δημιουργίας συλλόγου Φίλων Βόλεϊ ΕΑΠ. Για έναν σύλλογο που δεν έχω καμία ανάμειξη ή εμπλοκή μέχρι σήμερα.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, την Κυριακή 7/1/2018 αργά το βράδυ, δεχθήκαμε μήνυμα για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. του συλλόγου, σχετικά με το μέλλον το Ανδρικού Βόλεϊ και προτάσεις περί παραμονής ή όχι στο κλειστό.
Ως όφειλα, άμεσα το ίδιο βράδυ επικοινώνησα τηλεφωνικά με το πρόεδρο, ζητώντας του να με ενημερώσει τη έχει συμβεί.
Ο πρόεδρος μου ζήτησε να τα κουβεντιάσουμε στο Δ.Σ. την επόμενη μέρα, επικαλούμενος και σωστά τη περασμένη ώρα του τηλεφωνήματος.
Την επόμενη μέρα, έστειλα επιστολή εξηγώντας τους λόγους που θεωρούσα ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ., εξηγώντας του παράλληλα, τυχόν παραβίαση του καταστατικού και τους σκοπούς που έχουμε ορισθεί, εάν προχωρούσαμε στην αποδοχή τυχόν πρόταση μελών του Δ.Σ., για ΕΞΩΣΗ της Ανδρικής ομάδας βόλεϊ από το γήπεδο της ΕΑΠ.
Για αυτήν την επιστολή μου, έδωσα στον πρόεδρο τη δυνατότητα, εάν επιθυμεί, να τη διαβιβάσει και στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου.
Στο απαντητικό mail που έλαβα από τον πρόεδρο, διαπίστωσα ότι η επιστολή μου δεν κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά σε ορισμένα του Δ.Σ.
Έθετε δε θέμα Απόλυσης των προπονητών του Ανδρικού Βόλεϊ, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους και ζητούσε αδικαιολογήτως της παραίτησή μου.
Στην πορεία ανταλλάξαμε επιστολές μέσο των προσωπικών mail και πληροφορήθηκα ότι θέτει ως δίλλημα ή αυτό ή εγώ.
Επειδή όπως γνωρίζουμε, έχουμε ορισθεί για συγκεκριμένο σκοπό με την υπ’ αριθ. 819/2017 απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Πατρών, για το οποίο και οφείλουμε να σεβαστούμε, σας γνωστοποιώ ότι: ΔΕΝ Προτίθεμαι να Παραιτηθώ από Γεν. Γραμματέας της Ε.Α.Π. και δεν θα παραστώ στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/1/2018. Όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα να καταθέσω, αλλά για να μην συμβάλλω σε τυχόν ένταση που πιθανόν υπάρξει και δεν συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που έχουν προγραμματιστεί για συζήτηση (ιδιοκτησιακό κ.α.).
Για τα θέματα αυτά συμφωνώ και συνυπογράφω την Δικαστική Διεκδίκηση, εξουσιοδοτώντας και τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Αλέκο Μονοκρούσο, να καταθέσει την αγωγή και τα απαραίτητα έγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε στιγμή θα υπογράψω και τα απαιτούμενα έγγραφα.
Εάν παρά ταύτα, ο πρόεδρος επιμείνει και θελήσει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ., τότε μπορεί να το θέσει πριν την ημερησία διάταξη για συζήτηση και να αποφασίσει το συμβούλιο και χωρίς την παρουσία μου.
Προσωπικά εάν επιμείνει στην αντικατάστασή μου από Γεν. Γραμματέα έχω να δηλώσω ότι, από την Τρίτη 16/1/2018 θα προχωρήσω στην δημοσιοποίηση των προσωπικών μου επιστολών και θα παραχωρήσω συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε., ενημερώνοντας την Πατραϊκή και Αθλητική Κοινωνία.
Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η συναίνεση, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά μου στην Ε.Α.Π. για όλα τα τμήματα και όχι επιλεκτικά κάποιοι πράττουν.
Άλλωστε η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση με όσους συνεργάστηκα τα προηγούμενα χρόνια το αποδεικνύουν.
Θεωρώ όμως χρέος μου, να σας καταθέσω για το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια για την Αναγέννηση της ΕΑΠ, που περιέχει την προσωπική μου σφραγίδα και την παρότρυνση των προηγούμενων προέδρων. Και όλα αυτά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν κάποιοι νέοι στο συμβούλιο.
Συγκεκριμένα με δική μου πρόταση, συμβολή και αποδοχή του τότε προέδρου, ενεργοποιήθηκε το Σκακιστικό τμήμα της ΕΑΠ με τα αδέλφια Κώστα και Χάρη Σιέμπου, που σήμερα δίνει μεγάλες επιτυχίες στο σωματείο. Εκείνη την εποχή δεν ενεργοποιήθηκε το πινκ-πονκ, παρ’ όλες τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στεγάζεται στο 6ο Γενικό Λύκειο.
Όταν ήμουν Εξωδιοικητικός παράγοντας και μεταξύ των υπευθύνων για την ανάπτυξη και προβολή των ακαδημιών του συλλόγου, δημιουργήσαμε Πρώτη ραδιοφωνικό σποτ, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ το σωματείο και έπαιζε στα περισσότερα ραδιόφωνα της Πάτρας δωρεάν, λόγο της γνωριμίας που είχα μαζί τους. Σήμερα όλα τα σωματεία λίγο πολύ μας ακολουθούν.
Διοργανώσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους αθλητές και τις αθλήτριες, με Επιστήμονες, Συγγραφείς, προέδρων Οργανισμών και συλλόγων, εφοδιάζοντας τη νέα γενιά που μας εμπιστεύεται, με πληροφόρηση και παιδεία. (Ημέρα Υγείας, ενημέρωση από ΔΕΥΑΠ, κ.α.). Όλα αυτά μπορεί ο καθένας να τα διαπιστώσει εάν περιηγηθεί στο σαιτ του συλλόγου, που συνέβαλα στη δημιουργία του και δυστυχώς κανένας δεν το αγκάλιασε πραγματικά.
Συνέταξα το φυλλάδιο με το χορηγικό πρόγραμμα του συλλόγου που και σήμερα αποτελεί εργαλείο για προσέλκυση διαφημίσεων.
Οραματίστηκα το καλοκαιρινό Camp του συλλόγου, όπου το έστησα μόνος μου, όταν κάποιοι άλλοι έλεγαν να το δώσουμε σε ειδικό και εννοούσαν το Σ. Βελλή. Γι’ αυτοί την επιτυχία δαπανούσα κάθε χρόνο δεκάδες εργατοώρες από τον Φλεβάρη μήνα για τον σχεδιασμό του, φέρνοντας παράλληλα στο σύλλογο καθαρά κέρδη το καλοκαίρι περί τα 2.000€, καλύπτοντας μέρος των λειτουργικών εξόδων.
Συνέταξα την πρόταση για μειωμένη τιμολόγηση από την ΔΕΥΑΠ, για τα κλειστά Γυμναστήρια των συλλόγων. Σήμερα εφαρμόζεται και ωφελούνται όλα τα σωματεία που έχουν ιδιόκτητα κλειστά γήπεδα.
Συνέβαλα στα μέγιστα στην ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΕΑΠ, με διάφορες δράσεις, με φιλοξενία σωματείων και συλλόγων με προσφορά στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται κατά την διάρκεια των αγώνων, κ.α.
Στηρίξαμε το έργο και άλλων συλλόγων που βοηθούν οικογένειες που δοκιμάζονται λόγο της Οικονομικής κρίσης. (παράσταση καραγκιόζη με συγκέντρωση τροφίμων για το Φωτεινό Αστέρι, κ.α.).
Διοργανώθηκαν οι καλύτερες εκδηλώσεις στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, επιβραβεύοντας το έργο μας και την κοινωνική μας ευαισθησία. Πρώτη εμείς φιλοξενήσαμε την ομάδα ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Μπάσκετ με αμαξίδιο) και τη γνώρισαν, παρουσιάζοντας ότι με τη δύναμη της ψυχής, ξεπερνάς τα όποια προβλήματα και μπορείς να χαρείς τη ζωή.
Ζούσα την καθημερινή αγωνία να έχει ΦΩΣ το κλειστό, περισσότερο και από το σπίτι μου, στην προσπάθεια να καθυστερήσω τυχόν αποκοπή λόγο χρέους την παροχή στο κλειστό, μέχρι να ενημερωθεί ο πρώην πρόεδρος κ. Γρηγοράτος Χρ., για να διεκπεραιώσει την οφειλή. Δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή τα προηγούμενα χρόνια, η πρότασή μου για αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών με Led, για ουσιαστική μείωση των λογαριασμών Ηλεκτρικού ρεύματος. Η ευθύνη βαραίνει και μέλη του παρόντος Δ.Σ., που δεν στήριξαν την πρότασή μου για την «Υιοθέτηση μιας καμπάνας στο κλειστό του Αγ. Διονυσίου», τις οποίες θα αντικαθιστούσαμε με 12 άτοκες δόσεις και δεν θα αναγκαζόμασταν σήμερα, να έχει πραγματοποιηθεί με την συνεισφορά μελών του Δ.Σ., από τα προσωπικά τους χρήματα.
Με την εκλογή του Καθρέπτα στο ΝΟΠ και με αφορμή τις δηλώσεις του στον τύπο περί περιουσιακής διεκδίκησης, λειτούργησαν τα αντανακλαστικά μου και ανέτρεξα να διαπιστώσω στο κτηματολόγιο, την περιουσιακή κατάσταση της ΕΑΠ. Η εγγραφή στο Κτηματολόγιο του γηπέδου στον ΝΟΠ, μετά τον Μάιο του 2018 θα μας έκανε φιλοξενούμενους στο Σπίτι μας. Ενημέρωσα τον τότε πρόεδρο κ. Γρηγοράτο και διαπιστώθηκε ότι στα γραφεία δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, που θα βοηθούσε την προσπάθεια να αποτρέψουμε την απώλεια του γηπέδου. Τότε ξεκίνησα έναν αγώνα να πληροφορηθώ και να συγκεντρώσω ότι έγγραφα μπορούσα να βρω. Τυχαία με πληροφόρησε ο Τάσος Κοιτίδης, ότι είχε κάπου στο αρχείο του τον φάκελο της ΕΑΠ, γιατί την είχε εκπροσωπήσει στην διαμάχη με τον ΝΟΠ. Όταν τον βρήκε με ενημέρωσε και μου τον έδωσε για να βγάλω φωτοαντίγραφα. Τον συγκεκριμένο φάκελο παρέδωσα στον κ. Αλέκο Μονοκρούσο, για να συντάξει την επικείμενη αγωγή αναστολή καταχώρησης του γηπέδου στον ΝΟΠ, λόγο χρησικτησίας. Δηλαδή η παραμονή του γηπέδου στην ΕΑΠ θα έχει και την προσωπική μου σφραγίδα.
Τελειώνοντας προσωπικά δεν στενοχωριέμαι που ασχολήθηκα με ένα σύλλογο που διακατέχεται από την λογική της Ανθρωποφαγίας και την προσπάθεια να διώχνει όλους αυτούς που προσφέρουν. Άλλωστε οι Έλληνες έκλεισαν στη φυλακή και τον Κολοκοτρώνη.
Όπως έχω μάθει να μην είμαι Κόλακας κανενός, γιατί όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Ο κόλακας είναι εχθρός του Φίλου και ο λαγός του σκύλου», έτσι και δεν θα ανεχθώ από κανέναν, να σπιλώσει το όνομά μου και την προσφορά μου στην ΕΑΠ.
Άντεξα το Λεκτικό Μπούλινγκ σ’ όλα τα συμβούλια ότι δεν βάζω λεφτά, παρόλο που γνωρίζουν ότι με τις προσωπικές μας γνωριμίες, έχουμε πετύχει η ομάδα να λειτουργεί μέχρι σήμερα αξιοπρεπώς
Με εξοργίζει όμως, η προσπάθεια και ο τρόπος που καταβάλουν κάποιοι, παρασύροντας τον σημερινό πρόεδρο, να με εκδιώξουν από την ΕΑΠ, μετά την εκλογή μου στην θέση του προέδρου της ΕΣΠΕΠ. Άραγε μ’ αυτόν τον τρόπο θα συμπεριφερόντουσαν και στον αντίστοιχο πρόεδρο του Μπάσκετ, της Πυγμαχίας ή άλλον αθλημάτων;
Επειδή όπως διαισθάνομαι θα προχωρήσετε στην αναδιάρθρωση του Δ.Σ., οφείλετε και να Δημοσιοποιήσετε τους λόγους, ώστε να μην υπάρξουν σκιές ως προς το πρόσωπό μου στην αθλητική κοινωνία της Πάτρας. Εάν επικαλεσθείτε τυχόν ασυμφωνία χαρακτήρων μεταξύ Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του συλλόγου, τότε δυστυχώς δίνεται το δικαίωμα στον καθένα να οργιάσει η Φαντασία του, εις βάρος του προσώπου που αποχωρεί ή εκδιώκετε από τη θέση».

Α2 ΒΟΛΕΙ

Αναβολή στον αγώνα της Ολυμπιάδας λόγω κρουσμάτων

Published

on

Πέντε τα κρούσματα στον Α.Σ.  Άθληση Μυτιλήνης και ο αγώνας με την Ολυμπιάδα που ήταν να διεξαχθεί το Σάββατο στην Πάτρα για την Α2 Εθνική Ανδρών, αναβάλλεται.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 10 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5099/6.12.2021 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη και την παρ. 15.4.6. του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου Πετοφαίρισης, ο αγώνας του πρωταθλήματος Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών μεταξύ των ομάδων:

ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ προγραμματισμένος να διεξαχθεί αύριο Σάββατο 18/12/2021 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ολυμπιάδας ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, λόγω κρουσμάτων covid-19 σε 5 αθλητές του ΑΘΛΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ».

Continue Reading

Α2 ΒΟΛΕΙ

Δαρείος και Καράβολας στη «Match»: «Δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση»

Published

on

Εδώ και λίγες εβδομάδες η Ολυμπιάδα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και ο Απόλλωνας σε αυτό της Α2 Γυναικών έχουν μάθει τους αντιπάλους τους.

Οι «πορτοκαλί» θα συγκρουστούν στον Νότιο Όμιλο με τους Άρατο 1983 ΑΟ Κιάτου, ΑΣ Κόροιβο, ΓΣ Πετρούπολης και ΑΘΛΗΣΗ Μυτιλήνης, την στιγμή που οι «μελανόλευκες» θα αντιμετωπίσουν τις ΕΑΠ, ΓΣΚ Ηρακλή, ΟΦΑ Απολλώνιο, ΑΟΝΣ Μίλωνα και ΑΕ Αγ. Παρασκευής.

Δυο προπονητές που έχουν «φάει» με… το κουτάλι τα βολεϊκά γήπεδα, ο Άκης Δαρείος (Ολυμπιάδα) και ο Χρήστος Καράβολας (Απόλλωνας) μιλούν και σχολιάζουν διεξοδικά στη «Match» τις συγκεκριμένες κληρώσεις, όντας ξεκάθαροι. Πως θα χρειαστεί δηλαδή ιδιαίτερα σκληρή δουλειά.

Άκης Δαρείος (Ολυμπιάδα): «Καμία κλήρωση δεν μπορεί να είναι εύκολη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η χρονιά θα είναι εξίσου περίεργη με την περσινή. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να παίξουμε, να μην υπάρξει ξανά «λουκέτο» και από εκεί και πέρα θα παλέψουμε με την πολύ καλή ομάδα που έχουμε φτιάξει. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στα play off.

Σίγουρα, το πρωτάθλημα έχει κάποια θέματα στο κομμάτι της διεξαγωγής, με τις επαρχιακές ομάδες να ξεκινούν νωρίτερα από αυτές τις Pre League. Θα έχουμε δύσκολους φιλικούς αγώνες, ωστόσο είμαι αισιόδοξος για μια καλή προετοιμασία!».

Χρήστος Καράβολας (Απόλλωνας): «Έχουμε πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο με ενισχυμένες ομάδες και πιστεύω πως ρεαλιστικά θα παλέψουμε για την 3η με 4η θέση.

Έχουμε ένα αρκετά καλό σύνολο, παρά τις δυο απώλειες της Χαράς Σπυροπούλου (πήγε στην Κόρινθο που τη ζήτησε) και της Γωγώς Αγγελοπούλου (που παραμένει στην Ολυμπιάδα).

Θα δουλέψουμε σκληρά με σκοπό να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας και σε ένα πρόγραμμα περίεργο με λίγους αγώνες. Μάλιστα, να αναφέρω πως έχουμε κλείσει ήδη τα πρώτα μας φιλικά. Με την Παναχαϊκή το Σάββατο 18/9 εντός έδρας και με τον ΑΟ Πρέβεζας ξανά εντός στις 25/9».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading

Α2 ΒΟΛΕΙ

Δαρείος στη «Match»: «Τι θα πρωτοκάνουν οι παίκτες;»

Published

on

Ξεκάθαρα, απλά και κατανοητά τα είπε για μια ακόμη φορά στη «Match» ο προπονητής της Ολυμπιάδας Άκης Δαρείος.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, ενώ έκρουσε των κώδωνα για τις μικρότερες ηλικίες.

Όσα τόνισε: 

«Θέλουμε ένα μήνα προετοιμασίας, ούτε μέρα λιγότερο. Εάν πουν ότι ξεκινάμε και μας βάλουν όριο 15 ημερών για να προετοιμαστούμε, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.

Μετά από απραξία τόσων μηνών από πέρσι, θα μπουν στο γήπεδο και τι θα πρωτοκάνουν; Ασκήσεις με μπάλα, άλματα;», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε λέγοντας:

«Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός, έχει χαθεί σημαντικό διάστημα κι εκτιμώ πως φυσιολογική χρονιά θα έχουμε… από του χρόνου.

Η Ομοσπονδία καλά έκανε και άρχισε τα πρωταθλήματα, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα συνέβαινε, όμως, το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή είναι να μην πληρώσουμε την απραξία των Ακαδημιών.

Είναι τρυφερές οι μικρότερες ηλικίες που μπαίνουν στην διαδικασία να μάθουν το άθλημα και μακάρι, τουλάχιστον κι έστω με μεγάλη καθυστέρηση να γίνουν τα Αναπτυξιακά».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.