Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Παρουσίασε τους προπονητές των τμημάτων του ο Απόλλων

Published

on

Το προπονητικό επιτελείο του Απόλλωνα Πάτρας σε Μπάσκετ και Βόλεϊ (αγωνιστικών τμημάτων και Ακαδημιών), αλλά και την φιλοσοφία που διέπει την λειτουργία τους, παρουσίασε η διοίκηση του Συλλόγου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλωνα Πάτρας, Φίλιππος Καμίσης, τόνισε ότι ο βασικός στόχος ήταν και είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Ακαδημίας που θα αποτελέσει το φυτώριο για τις πρώτες ομάδες σε Μπάσκετ και Βόλεϊ. Τόνισε ότι η στοχοθεσία δεν είναι ποσοτική όσο –κυρίως- ποιοτική, με επιδίωξη να σμιλευτούν οι χαρακτήρες αθλητών και φιλάθλων, και να εντοπιστούν ταλέντα που θα στελεχώσουν τις πρώτες ομάδες. «Καθοδήγηση, εξέλιξη, επίβλεψη» είναι το τρίπτυχο της δομής λειτουργίας των Ακαδημιών του Απόλλωνα, όπως το ανέπτυξε ο Φ. Καμίσης. Ευχαρίστησε τους γονείς και κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Απόλλωνα Πάτρας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα φανεί και φέτος αντάξιος των προσδοκιών τους.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα τμήματα και μιλώντας για την ανδρική ομάδα Μπάσκετ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της διοίκησης στον κόουτς Δημήτρη Παπαδόπουλου ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ο Βασίλης Βλασταράς, πρόεδρος της Απολλωνιάδας και υπεύθυνος από την πλευρά της διοίκησης για τις Ακαδημίες, ανέφερε ότι η φετινή προσπάθεια στοχεύει στο να βρεθούν όλα τα τμήματα στη θέση που τους αξίζει. Τόνισε ότι η στελέχωση του προπονητικού επιτελείου έγινε από πρόσωπα με ικανότητες, τα οποία ενστερνίστηκαν την φιλοσοφία της διοίκησης. Ο στόχος είναι σε βάθος πενταετίας να αναδειχθούν αθλητές και αθλήτριες που θα στελεχώσουν τις πρώτες ομάδες. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα μετέχουν οι προπονητές των πρώτων ομάδων, γυμναστές, εξωτερικοί γιατροί, διατροφολόγοι ενώ θα αναπτυχθεί και συνεργασία με εργομετρικό κέντρο για εξειδικευμένες μετρήσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ηλικιών. Η οικονομική πολιτική θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες ενώ ζητούμενο θα αποτελεί η συνεργασία με τους γονείς και τους κηδεμόνες. Η έναρξη των Ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων θα γίνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου.

Ο Θάνος Λουκόπουλος, ο οποίος θα είναι ο υπεύθυνος Ακαδημίας Μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Συλλόγου και τόνισε ότι «εννοούμε στην πράξη το σύνθημα “Ο Απόλλων είναι Όλων”». Δήλωσε περήφανος που προέρχεται από τα σπλάχνα του Απόλλωνα και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι αλλά υψηλές προσδοκίες.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος, τεχνικός διευθυντής Βόλεϊ του Απόλλωνα Πάτρας, δήλωσε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η καλή προσπάθεια που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Σύλλογος διαθέτει το ικανότερο προπονητικό επιτελείο στις εθνικές κατηγορίες και την ανάπτυξη του αθλήματος. «Στόχος είναι να μην πάει κανένα παιδί χαμένο» τόνισε ο Γ. Χριστόπουλος.

Το μέλος της διοίκησης, Κώστας Καραπάνος, αναφέρθηκε στην πολιτική των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν στο Μπάσκετ, που προβλέπει μόνο το 15% αυτών να είναι για τις διακεκριμένες θέσεις στο γήπεδο και το 85% να είναι χαμηλού κόστους. Ο στόχος είναι προφανής: «Θέλουμε οι φίλαθλοι να γεμίσουν το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας». Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα προνόμια για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και για την διάθεση εισιτηρίων με κοινωνικά κριτήρια. Ο Κ. Καραπάνος υπενθύμισε ότι η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας φέτος θα συνοδεύεται με την αγορά μετοχών, ώστε να διευρυνθεί η μετοχική βάση του Συλλόγου.

Το προπονητικό επιτελείο

Μπάσκετ: Δημήτρης Παπαδόπουλος με βοηθό τον Κώστα Δελέγκο (πρώτη ομάδα), Κώστας Κατοχιανός (ανδρικό Απολλωνιάδα), Γιάννης Κοτσώνης (παίδες Απόλλωνα), Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπετιχαβάς. Την Ακαδημία, εκτός του Θ. Λουκόπουλου, θα στελεχώνουν οι: Δημήτρης Καρλής, Σταύρος Καραχατζίδης, Τάσος Δελέγκος, Δημήτρης Σιαμαντάς, Χριστίνα Χουλιάρα.
Βόλεϊ: Γιώργος Λυκούδης (προπονητής γυναικείας ομάδας), Σταύρος Σταματόπουλος (προπονητής ανδρικής ομάδας), Μάκης Λαμπρόπουλος (Ακαδημία), Γλυκερία Κακαφώνη (Ακαδημία), Παναγιώτης Έρδας (αναπτυξιακό), Χρήστος Καράβολας (αναπτυξιακό).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Άμεση επιστροφή στη Basket League θέλει ο Απόλλωνας

Ο Απόλλων απαιτείται να μη «βαλτώσει» στις χαμηλότερες κατηγορίες και να δημιουργήσει ομάδα για να επανέλθει τάχιστα στα «μεγάλα σαλόνια»

Published

on

Μπορεί η ΚΑΕ Απόλλων να υποβιβάστηκε από τη Basket League στην Elite League της νέας περιόδου (2024-25), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διαφοροποιηθεί η νομική της υπόσταση.

Πιο απλά, ως ΚΑΕ θα παίξει και στην πρώην Α2 Εθνική κατηγορία, κάτι που όμως θα έχει δικαίωμα για μία και μόνο σεζόν με βάση τα σημερινά ισχύοντα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Απόλλων αν δεν επιστρέψει άμεσα στους μεγάλους του Ελληνικού μπάσκετ, η νυν ΚΑΕ θα πάψει να υφίσταται ενεργά και η ομάδα θα γυρίσει στα χέρια του ΑΣ Απόλλων.

Όπως είναι δε τα τελευταία χρόνια η όλη εικόνα του ερασιτέχνη Απόλλωνα, κανείς δεν είναι σε θέση να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα είναι ο ίδιος σε θέση με την «πολυφωνία» που διαθέτει αλλά και τις πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, να οδηγήσει την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού και τελικής επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια.

Προβληματισμός που δεν κρύβεται από τα νυν στελέχη της ΚΑΕ και όχι μόνο, για το λόγο αυτό δε οι επαφές και συζητήσεις που γίνονται εδώ και πολύ καιρό ενόψει των εκλογών στον ΑΣ Απόλλων έχουν ειδικό βάρος.

Η κάλπη στις 29 Μαΐου
Σε ότι έχει να κάνει με τις αρχαιρεσίες, έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 28-29 του μήνα, η κάλπη όμως θα στηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 29ης αφού η πρώτη (28/5) θα αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Κάτι στο οποίο διευκολύνει το γεγονός ότι ορίστηκε (όπως συμβαίνει πάντα) για τις 2 το μεσημέρι στην Περιβόλα, ενώ την επόμενη μέρα προκειμένου να διευκολυνθεί και η προσέλευση των μελών, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Θυμίζουμε ότι θα στηθεί διπλή κάλπη μιας και μαζί με τη νέα διοίκηση του ΑΣ Απόλλων θα προκύψει και η αντίστοιχη της Απολλωνιάδας.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Οι εκλογές σε κλίμα σύμπνοιας και ενότητας…

Κορυφώνονται οι διοικητικές ζυμώσεις στον Απόλλωνα ενόψει της διπλής κάλπης με βασικό στόχο το ελπιδοφόρο μέλλον του συλλόγου

Published

on

Με τη διπλή κάλπη στον Απόλλωνα να βρίσκεται προ των πυλών (εκλογές σε Ερασιτέχνη και Απολλωνιάδα) είναι αυτονόητο ότι στο ζήτημα αυτό έχει στραφεί όλο το βάρος των φίλων και μελών του συλλόγου, με στόχο ένα και μοναδικό.

Μέσα από την όλη αυτή διαδικασία οι «μελανόλευκοι» να βγουν πολύ πιο ενισχυμένοι σε πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, καθώς με τη διετή της θητεία η όποια διοίκηση προκύψει το βράδυ της 29ης Μαΐου θα κληθεί να πάρει πολλές και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου.

Τις τελευταίες ημέρες και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν εντατικοποιηθεί οι συσκέψεις και τα ραντεβού έτσι ώστε να «κλειδώσει» το ισχυρότερο δυνατό ψηφοδέλτιο όχι μόνο στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και στην Απολλωνιάδα που κι αυτή καλείται να ανασυνταχθεί.

Οι πληροφορίες της «Match» θέλουν να υπήρξε μία ακόμη επαφή προκειμένου να ξεπεραστούν τα τελευταία τυχόν εμπόδια και να ολοκληρωθεί η λίστα των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο αλλά και τα μέλη του Δ.Σ., μιας και την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Οι απερχόμενες διοικήσεις

Ενόψει των εκλογών που έρχονται, αξίζει να θυμηθούμε τις νυν διοικήσεις που απαρτίζουν Απόλλωνα και Απολλωνιάδα και οι οποίες εκλέχθηκαν στις αρχαιρεσίες του Ιουνίου 2022.

Στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα στην τότε κάλπη αναδείχθηκε ο Γιώργος Αθανασίου με συνεργάτες και μέλη του δ.σ. τους Βασίλη Γιαννόπουλο, Νίκο Μούσιο, Γιάννη Κοσμάτο, Κώστα Τσανταρλιώτη, Γιώργο Κάτσενο, Θόδωρο Θανασούλια, Νίκο Καρούμπαλο, Ηλία Γεωργίου, Νίκο Παπανικολάου, Φώτη Κατσαΐτη, Μαρία Μικέ, Νίκο Φράγκο, Μάκη Κουλούρη και Φώτη Τσιούρη.

Στην Απολλωνιάδα επίσης στις τελευταίες εκλογές είχαν εκλεγεί πρόεδρος ο Γιάννης Κοσμάτος και ακόμη οι Γιώργος Αθανασίου, Κώστας Καρούμπαλος, Βασιλική Μπουντοπούλου, Κώστας Τσανταρλιώτης, Ανδρέας Κάπελας, Θόδωρος Θανασούλιας, Νίκος Παπανικολάου και Γιώργος Κάτσενος.

Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα κάποια από τα παραπάνω στελέχη έμειναν μακριά από τα κοινά, ενώ μερικά άλλα φαίνεται να έχουν διάθεση να επιστρέψουν στη δύσκολη αυτή περίοδο του συλλόγου.

Εκείνο που προέχει είναι ο σύλλογος να πάει με όλες τις διοικητικές του δυνάμεις ενωμένος για τα δύο επόμενα χρόνια κι αυτό αποτελεί το κεντρικό νόημα όλων των συζητήσεων.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Μετά την κάλπη οι τελικές αποφάσεις

Τα τηλέφωνα πολλών παραγόντων του Απόλλωνα δεν παύουν να χτυπούν εδώ και καιρό δεχόμενα προτάσεις υποψηφίων προπονητών από τους μάνατζέρ τους

Published

on

Οι αρχαιρεσίες αυτή την περίοδο μονοπωλούν στον Απόλλωνα σε ενδιαφέρον κι είναι λογικό, παρότι τα κορυφαία στελέχη της ΚΑΕ έχουν κατά νου και τα ανοιχτά μέτωπα με την ανδρική ομάδα για τη νέα σεζόν.

Στο κυρίαρχο, αυτό του προπονητή, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η παραμικρή ουσιαστική εξέλιξη καθώς  δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποια στελέχη θα «τρέξουν» την ομάδα.

Παρόλα αυτά, τα τηλέφωνα πολλών παραγόντων του Απόλλωνα δεν παύουν να χτυπούν εδώ και καιρό δεχόμενα προτάσεις υποψηφίων προπονητών από τους μάνατζέρ τους.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ57 mins ago

Παναχαϊκή: Τι συμβαίνει με τον Μπαρέ…

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Αναβλήθηκε η κρίσιμη υπόθεση των «10»

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Αταμάν: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία»

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Final-4, Γιαννακόπουλος : «Άλλοι μετράνε σερί νίκες, άλλοι μετράνε βολές, άλλοι μετράνε συμμετοχές, εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός»

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! Έβδομο «αστέρι» σε συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ευρωλίγκα: «Ματσάρα» ανάλογη του τελικού στο ημίχρονο – Μπροστά (54-49) η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό

ΠΟΛΟ13 hours ago

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος οι κορασίδες της ΝΕΠ

ΠΟΛΟ14 hours ago

Πρόκριση στην τελική φάση για τους παίδες του ΝΟΠ

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Καταιγιστικός Ατρόμητος Πατρών έβαλε stop στο αρνητικό σερί του

ΑΘΛΗΜΑΤΑ14 hours ago

Ενόργανη: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξία Αργυροπούλου του Άτλαντα Πατρών

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Πέφτει η αυλαία για φέτος με το μπαράζ Άτλας- Αχιλλέας Καμαρών

ΜΠΑΣΚΕΤ23 hours ago

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Έφτασε η μεγάλη ώρα για τους “πράσινους” (21:00)

Γ ΕΘΝΙΚΗ24 hours ago

Για να “σπάσει” το ρόδι ο Ατρόμητος με Παλληξουριακό

ΒΟΛΕΙ15 hours ago

Η Παναχαϊκή κέρδισε το Κύδωνα, τερμάτισε 3η και “γλυκοκοιτάζει” την άνοδο

ΜΠΑΣΚΕΤ15 hours ago

Ρεσιτάλ τριπόντων και τρίτη θέση για τον Ολυμπιακό – Κέρδισε με 87-84 την Φενέρμπαχτσε

ΣΤΙΒΟΣ14 hours ago

Πρωτιά για Μπαρδάκη, ακυρώθηκε ο Καυκάς – Δυναμική επιστροφή για Μαντά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ57 mins ago

Παναχαϊκή: Τι συμβαίνει με τον Μπαρέ…

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Παναχαϊκή: Αναβλήθηκε η κρίσιμη υπόθεση των «10»

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Αταμάν: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία»

ΜΠΑΣΚΕΤ3 hours ago

Final-4, Γιαννακόπουλος : «Άλλοι μετράνε σερί νίκες, άλλοι μετράνε βολές, άλλοι μετράνε συμμετοχές, εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός»

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Κοσμοσυρροή και ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο κέντρο της Πάτρας από τους φίλους του ΠΑΟ!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! – Έραψε το 7ο αστέρι!

ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! Έβδομο «αστέρι» σε συγκλονιστικό τελικό με τη Ρεάλ

ΜΠΑΣΚΕΤ12 hours ago

Ευρωλίγκα: «Ματσάρα» ανάλογη του τελικού στο ημίχρονο – Μπροστά (54-49) η Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό

ΠΟΛΟ13 hours ago

Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος οι κορασίδες της ΝΕΠ

ΠΟΛΟ14 hours ago

Πρόκριση στην τελική φάση για τους παίδες του ΝΟΠ

Facebook