Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πατάπης: “Ψάχνεται” για εξωτερικό

Published

on

Ο Δημήτρης Πατάπης δεν θα συνεχίσει στα Χανιά, μετά από μία μεστή σεζόν στις τάξεις της ομάδας της Κρήτης, που αγωνίζεται στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Παναχαϊκής μέτρησε 30 συμμετοχές και 1 ασίστ στο περυσινό δύσκολο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής «στέγης».

Αναμένεται να αποφασίσει άμεσα, όντας σε συζητήσεις με 3 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι οποίες θα έχουν υψηλές βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από 2 ομάδες του εξωτερικού.

Η συγκεκριμένη προοπτική έχει ενθουσιάσει τον Αχαιό αμυντικό, αφού νιώθει έτοιμος και θα επιθυμούσε να τεστάρει τις δυνάμεις του σε πρωτάθλημα εκτός συνόρων, όντας δέλεαρ φυσικά για κάθε ποδοσφαιριστή, που δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο μακριά από τη χώρα του.

Γιάννης Γεωργακόπουλος 

Advertisement

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «όπλο» την Τούμπα ο ΠΑΟΚ απειλεί την Κλαμπ Μπριζ

Την περασμένη Πέμπτη στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, η Κλαμπ Μπριζ είχε επικρατήσει με 1-0

Published

on

Με τη στήριξη των οπαδών του, με ηθικό ανεβασμένο λόγω της εξαιρετικής φετινής ευρωπαϊκής πορείας του, αλλά και με τη «βοήθεια» των κομβικών απουσιών της Κλαμπ Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να ανατρέψει στην Τούμπα (Πέμπτη 18/4, 22:00) το 1-0, με το οποίο είχε ηττηθεί από τη βελγική ομάδα στο Μπριζ, και να πάρει εκείνος την πρόκριση για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Την περασμένη Πέμπτη (11/4), στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, η Κλαμπ Μπριζ είχε επικρατήσει στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον» χάρη στο γκολ που πέτυχε από νωρίς ο Ούγκο Φέτλεσεν (9΄). Οι Βέλγοι έχασαν ευκαιρίες να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, με σημαντικότερη την επέμβαση του Ντομινίκ Κοτάρσκι στο πέναλτι του Ιγκόρ Τιάγκο. Ο τελευταίος, όπως και οι Μπράντον Μέχελε, Μαξίμ ντε Κάιπερ, συμπλήρωσαν κάρτες και δεν υπολογίζονται από τον Νίκι Χέιεν για τη ρεβάνς της Τούμπας – τρεις κομβικές απουσίες για την Κλαμπ Μπριζ.

Η οποία, ωστόσο, δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έπειτα από την απομάκρυνση του Ρόνι Ντέιλα και την αντικατάστασή του από τον Χέιεν. Της νίκης επί του ΠΑΟΚ προηγήθηκε το άνετο 3-1 επί της Άντερλεχτ και το, επίσης άνετο, 3-0 επί της Αντβέρπ, με τα γκολ των Ράφαελ Ονιεντίκα (44΄), Μίχαλ Σκόρας (60΄) και Φίλιπ Ζίνκερναγκελ (90+6΄). Με το «τρίποντο» αυτό η Κλαμπ Μπριζ έμεινε μόνη τρίτη, στο -5 από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ και στο -2 από την περυσινή νταμπλούχο Αντβέρπ κι ενώ απομένουν επτά ματς για την ολοκλήρωση της Pro League.

Όλες οι επιτυχίες, ωστόσο, ήρθαν στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον» και είναι ερωτηματικό το πώς θα διαχειριστεί η νεανική ομάδα του Χέιεν την κατάσταση σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα στην «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας. Επιπλέον, ο Βέλγος τεχνικός καλείται να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να καλύψει τα τρία σημαντικά κενά, με τους Ζόελ Ορντόνιες, Μπιορν Μέγιερ και Αντόνιο Νούσα να είναι οι επικρατέστεροι για το αρχικό σχήμα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, από την άλλη, δεν έχει τέτοιες ανησυχίες. Τιμωρημένοι δεν υπάρχουν, οι τραυματισμοί έχουν ελαχιστοποιηθεί στο πρόσωπο του Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ κι ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται να πάρει τις αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα βάλει τον ΠΑΟΚ σε «τροχιά» πρόκρισης στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι «ασπρόμαυροι», μάλιστα, θα παρουσιαστούν ξεκούραστοι, καθώς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League αναβλήθηκε για την Πρωτομαγιά.

Υπενθυμίζεται πως όποια από τις δυο ομάδες πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν – Φιορεντίνα (0-0 το πρώτο ματς στην Τσεχία). Στους «4», στις 2 Μαΐου θα διεξαχθεί το πρώτο ματς σε Τσεχία ή Ιταλία και στις 9 η ρεβάνς σε Ελλάδα ή Βέλγιο.

Διαιτητής: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιάκερς, Σπίλερς, Ορντόνιες, Μέγιερ, Σαμπέ, Ονιεντίκα, Φάνακεν, Φέτλεσεν, Σκόρας, Νούσα, Ζουτγκλά.

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία στην Τουρκία

Αυτό είναι το πλάνο πρόκρισης του Μεντιλίμπαρ

Published

on

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην πρόκρισή του στα ημιτελικά του Conference League, κουβαλάει στις αποσκευές του τη νίκη 3-2 από το πρώτο παιχνίδι στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και εμφανίζεται έτοιμος και αποφασισμένος για να τα καταφέρει.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχουν χρυσή ευκαιρία μπροστά τους για να μείνουν στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας και δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει χαμένη. Παίκτες και προπονητής παρουσιάζονται παθιασμένοι και διψασμένοι για να επιστρέψουν από την Κωνσταντινούπολη με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια τους θέλοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής στη διοργάνωση. Θα απομένει πια μόνο ένα εμπόδιο, αυτό της Άστον Βίλα ή της Λιλ.

Μέχρι τότε, όμως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του απόψε στην Τουρκία. Οι “ερυθρόλευκοι” βολεύονται με δύο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία, αλλά η φιλοσοφία του Βάσκου προπονητή που είναι ίδια με εκείνη του Ολυμπιακού, είναι ότι η πειραϊκή ομάδα θα παίξει για τη νίκη και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει οι παίκτες του να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, να έχουν την κατοχή της μπάλας, να πιέζουν ψηλά και, γενικά, να επιβάλουν το παιχνίδι τους.

Οι “ερυθρόλευκοι”, πάντως, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να δώσουν σκληρή “μάχη” και θα χρειαστεί να εμφανιστούν καλύτεροι απ΄ ότι στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο επιβλήθηκαν για 65 λεπτά, αλλά στη συνέχεια απώλεσαν το μεγάλο αβαντάζ που είχαν αποκτήσει (από 3-0 σε 3-2). Όμως, ακόμη και έτσι, αυτό που έχει σημασία είναι ότι κέρδισαν και κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Και πλέον ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία με την πρόκρισή του για πρώτη φορά στην ιστορία του σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα παιχνίδια επί τουρκικού εδάφους, όπως η πειραϊκή ομάδα κέρδισε όποτε δεν δέχτηκε γκολ, έτσι από την άλλη ηττήθηκε όταν δεν σκόραρε.

Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν 3-0 τη Φενέρμπαχτσε στις 30/9/2021 για τη φάση των ομίλων του Europa League, 1-0 τη Μπασάκσεχιρ 7/8/2019 για τα προκριματικά του Champions League και 3-0 την Οσμάνλισπορ στις 23/2/2017 για τη φάση των “32” του Europa League. Και ηττήθηκαν από τη Μπεσίκτας (1-4) στις 16/3/2017 για τους “16” του Europa League και από τη Γαλατασαράι δύο φορές (0-1 και 0-1) στις 23/10/2008 για το Κύπελλο UEFA και στις 21/10/2003 για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Προβάδισμα ο Γιόβετιτς για την 11αδα
Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ έχει την πολύ σημαντική επιστροφή του Ποντένσε ο οποίος δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης, ενώ δεν είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος Ρέτσος. Ο Βάσκος τεχνικός έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά, τόσο σχετικά με το σύστημα που θα ακολουθήσει όσο και με τα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί και, κυρίως, έχει να κάνει με τον παίκτη που θα επιλέξει ανάμεσα στους Γιόβετιτς, Όρτα και Μασούρα. Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι ο Μαυροβούνιος επιθετικός έχει ελαφρύ προβάδισμα.

Μία πιθανή σύνθεση, λοιπόν, σε σχηματισμό 4-4-1-1, είναι με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Ντόη στα στόπερ, τον Έσε και τον Τσικίνιο στα χαφ, τον Ποντένσε και τον Φορτούνη στα πλάγια και τον Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Η πρώτη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ο Όρτα -σε σύστημα 4-3-3- αντί του Γιόβετιτς. Και η δεύτερη εναλλακτική (σε σχήμα 4-2-3-1) είναι να αγωνιστεί ο Φορτούνης στη θέση του επιτελικού χαφ, με τον Ποντένσε και τον Μασούρα στα πλάγια της επίθεσης.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει στη διάθεσή του επίσης τους Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλο, Ιμπόρα, Κίνι, Ρίτσαρντς, Κουτσίδη, Πασχαλάκη και Παπαδούδη. Υπενθυμίζεται ότι, μετά από σχετικό έγγραφο της UEFA, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους οπαδούς του στο πλευρό του στο “Σουκρού Σαράτσογλου”.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

Published

on

Χωρίς τον Ολλανδό αμυντικό Μίκαελ Μούλντερ φαινόταν ότι θα πορευτεί η Παναχαϊκή μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ο νεαρός μπακ δεν βρισκόταν στις αποστολές της ομάδας το τελευταίο διάστημα, πληρώνοντας το… μάρμαρο των αρνητικών του εμφανίσεων, με το τεχνικό τιμ να διαπιστώνει μία έλλειψη συγκέντρωσης και δυναμικότητας στο παιχνίδι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα επεισόδιο εντός ομάδας και μία εξωαγωνιστική «περιπέτεια». Ο Γιάννης Τάτσης πάντως τον συμπεριέλαβε στην αποστολή με το Αιγάλεω (χωρίς να αγωνιστεί) και μένει να δούμε αν θα υπάρξει ανατροπή σκηνικού ή απλά έγινε για την πληρότητα της ομάδας.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 hours ago

Πιάστηκε ντοπέ παίκτης της Εθνικής ομάδας

NATIONAL LEAGUE 217 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Πένθος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας, “έφυγε” ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος σε ηλικία 45 ετών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ24 hours ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

ΜΠΑΣΚΕΤ17 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Α2 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

Α2 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Σε δύο δόσεις θα πέσει η αυλαία της προτελευταίας στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας πήρε το… ντέρμπι με τον ουραγό Ίφιτο Πύργου! * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Facebook