ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ
Πέθανε ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάππας
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο Μάικ Πάππας, ο θρυλικός αθλητής της πάλης, που πέθανε στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι στις ΗΠΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο Μάικ Πάππας, ο θρυλικός αθλητής της πάλης, που πέθανε στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι στις ΗΠΑ.
Ο αποκαλούμενος “Ιπτάμενος Έλληνας” (Τhe flying Greek) ήταν ο πρώτος που τη δεκαετία του ’80 στον αγώνα του στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν εξασφάλισε πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των 94.000 ευρώ.
Το όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας (Manoli Savvenas) και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία και το 1967 πήγε στην Αμερική, προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.
Στην πορεία έφτασε στο Μεξικό, όπου και ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Κάπως έτσι, γκαταστάθηκε στο Τενεσί με το ψευδώνυμο Μάικ Πάππας και έγινε πρωταθλητής.
Η καριέρα του στην πάλη ολοκληρώθηκε το 1978, όταν και μετακόμισε στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, όπου απέκτησε το δικό του κοσμηματοπωλείο “Manoli’s Jewelers”.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ
Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Βάρσο στο Σχολικό πρωτάθλημα

Με τη συμμετοχή 439 αθλητών και αθλητριών, από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, οι Πανελλήνιοι Αγώνες μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. σχολ. έτους 2022-2023. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».
Ο Μαχητικός σύλλογος της Πάτρας συμμετείχε με τρεις αθλητές:
- Βαρσός Κωνσταντίνος -63kg
- Ζιώγας Ανδρέας Νεοκλής -68kg
- Αγγελοπούλου Μαρία Φωτεινή -55kg
Ο Κωνσταντίνος Βάρσος κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο έπειτα από πέντε εξαιρετικούς αγώνες χάνοντας στα ημιτελικά κατακτώντας έτσι την πολυπόθητη μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Οι δύο άλλοι αθλητές δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο κατάφεραν όμως να δείξουν την άρτια τεχνική τους στους γύρους που αγωνίστηκαν. Την ομάδα συνόδευσε ο βοηθός προπονητής της αγωνιστικής ομάδας.
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ
Η τρυφερή ανάρτηση του Νίκου Πλέα για το γιο του Γιώργο
Δείτε τι έγραψε ο Πατρινός προπονητής σε ανάρτησή του για τον γιο του Γιώργο

Ο Νίκος Πλέας εκτός από καλός προπονητής με την Παναχαϊκή και την Εθνική είναι και πατέρας, ο οποίος όμως έχει δώσει τις οδηγίες του και στα τρία παιδιά του.
Ωστόσο ο Πατρινός προπονητής σε ανάρτησή του έγραψε για τον γιο του Γιώργο: “Αν ήταν να επιλέξω να γίνω κάποιος άλλος θα ήθελα να είμαι σαν εσένα παλικάρι μου, κάθε μέρα, κάθε στιγμή με διδάσκεις και με κάνεις να νοιώθω ευλογημένος!!!”.
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ
Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο προπονητής πολεμικών τεχνών
Ο 44χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων αθλητριών θα απολογηθεί, εν τέλει, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου μετά από νέα προθεσμία που έλαβε σήμερα, Παρασκευή (24/3)

Την Δευτέρα (27/3) το πρωί θα απολογηθεί ενώπιον της 14ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη που κατηγορείται για σεξουαλική βία σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε σήμερα, Παρασκευή (24/3), νέα προθεσμία για την απολογία του. Ο 44χρονος μετά την σύλληψη του με βάση ένταλμα των δικαστικών αρχών έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα 1 το μεσημέρι, διαδικασία που ωστόσο δεν ξεκίνησε καθώς αιτήθηκε νέα προθεσμία.
Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίαση προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.