Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Με πλήρη επιτυχία του Πανελλήνιο Πινγκ-Πονγκ της Πάτρας

Published

on

Με εικόνα απολύτως ελκυστική για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ιδιαίτερα τιμητική για τα παιδιά άνοιξε πανηγυρικά το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα των αγωνιστικών διοργανώσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 2018.

Το 8ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα «Ιωάννης Ασημακόπουλος» ολοκληρώθηκε έπειτα από 20 ώρες δράσης με πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Παναγία Αλεξιώτισσα. Σωστά οργανωμένο και με τους ανθρώπους της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας να είναι σε συνεχή εγρήγορση για να τακτοποιήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα το καθιερωμένο όπεν άφησε και φέτος πολύ καλές εντυπώσεις και πρόβαλλε τα ταλέντα της χώρας.

Ο Δήμος Πατρέων συνεργάστηκε και φέτος με την Τ.Ε. για την επιτυχία των αγώνων κι επιβεβαίωσε ξανά το ζωηρό ενδιαφέρον του γι’ αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις. Πολύτιμη ήταν φυσικά η αρωγή των χορηγών, ενώ σημαντικό για τη διαφήμιση ήταν ότι και τις δύο μέρες μεταδόθηκαν ζωντανά αγώνες από την ιστοσελίδα twitch.tv.

Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γεράσιμος Πετρής στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεανίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Δέσποινα Μυτακίδου στις κορασίδες, ο Γιάννης Πιστόλας στους παμπαίδες, η Νεφέλη Καφάτου στις παγκορασίδες και ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής στους μίνι παμπαίδες.

Όπως κάθε χρόνο το όπεν ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Γιάννη Ασημακόπουλου, του οποίου μεγάλη φωτογραφία είχε αναρτηθεί στη μία πλευρά του γυμναστηρίου. Πήραν μέρος 153 αθλητές, καθώς υπήρξαν τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής. «Εκπροσωπήθηκαν» σωματεία από εννέα πόλεις της χώρας κι έγιναν επτά ηλικιακές κατηγορίες. Χρησιμοποιήθηκαν 11 τραπέζια και το πρόγραμμα κύλησε γρήγορα σήμερα και με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας το Σάββατο.

Πολύ καλή παρουσία είχαμε από τους πατρινούς αθλητές και αθλήτριες με συγκομιδή 4 μεταλλίων με τη Καφάτου Νεφέλη, που φέτος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στις παγκορασίδες, τους Κωστακιώτη Αλέξη των Φοινίκων Πάτρας και τον Αδριανό Παναγιώτη που φέτος αγωνίζεται στο ΓΑΟ Πειραιά να κατακτούν το χάλκινο στους παίδες και τον μικρό Μπιτχαβά Μιχάλη των Φοινίκων Πάτρας να παίρνει το χάλκινο στους μίνι παμπαίδες, ενώ και άλλοι πατρινοί αθλητές είχαν καλά πλασαρίσματα στις 8δες των αγώνων.

Αναλυτικά ανά κατηγορία η εξέλιξη των τελικών:

Στους εφήβους ο Γεράσιμος Πετρής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση. Βρέθηκε 5η φορά σε τελικό και πανηγύρισε την 3ηπρωτιά του. Στον τελικό κατέβαλλε τον Κωνσταντίνο Στάμου με 3-0 σετ (12-10, 15-13, 11-8). Ο πρωταθλητής είχε ήττα στον όμιλο με 3-2 σετ από τον Αλέξη Κουλουριώτη, αλλά στα νοκ άουτ ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του με 3-0! Επίσης, το νούμερο 1 της κατηγορίας, ο Γιάννης Δαμιανής ηττήθηκε στην 8άδα από τον Διαμαντόπουλο με 3-2 σετ. Στα πέντε σετ κρίθηκε σήμερα και ο ημιτελικός του Στάμου με τον Ιάσωνα Κορδούτη.

Στις νεανίδες τα δύο φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου αντίστοιχα, έδωσαν μία ακόμα θαυμάσια «παράσταση» κι έκλεισαν ξανά το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο τελικός κρίθηκε στα πέντε σετ και με οριακή διαφορά υπέρ της η Τέρπου έκανε το 2 στα 2 σε τελικούς των φετινών αναπτυξιακών. Στην παράταση του 2ου σετ παίχτηκε ίσως το καλύτερο ράλι στην ιστορία των αναπτυξιακών στις κατηγορίες των κοριτσιών! Η εξέλιξη 11-6, 11-13, 11-6, 8-11 και 11-9.

Στους παίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος συναντήθηκαν πρώτη φορά φέτος σε τελικό. Ο Μαδέσης αγωνίστηκε καλύτερα και επικράτησε με 3-0 σετ (11-8, 11-5, 11-8). Ο Γιαννούτσος είχε αποκλείσει στη 16άδα το 1ο φαβορί, τον Ιάκωβο Αϊβατίδη, με 3-1 σετ.

Συγκινήσεις πρόσφερε ο τελικός των κορασίδων. Η Δέσποινα Μυτακίδου έχανε 2-1 σετ και 9-7 από τη Χρυσή Φωτιάδου, πέτυχε την ανατροπή και πανηγύρισε τον παρθενικό της τίτλο φέτος (8-11, 11-8, 9-11, 13-11, 11-7). Στην 4άδα η ηττημένη του τελικού είχε κάμψει με 3-2 σετ την Ελπίδα Οικονόμου.

Στους παμπαίδες έπιασε πολύ καλή απόδοση ο Γιάννης Πιστόλας κι έφτασε στο τρόπαιο με εμφατικό τρόπο. Στον τελικό επιβλήθηκε του Σωτήρη Μούσια (νούμερο 1 φαβορί και νικητή της Σίνδου) με 3-0 σετ (11-6, 11-4, 11-8). Ο αθλητής του Φάρου Αλεξανδρούπολης έφτασε πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στα ημιτελικά είχε νικήσει με 3-1 σετ και το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Ανδρέα Καρυπίδη.

Συναρπαστικός ήταν και ο τελικός των παγκορασίδων, όπου αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, η πατρινή Νεφέλη Καφάτου και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη αντίστοιχα. Η Καφάτου έχασε σχετικά εύκολα το 1ο σετ, αλλά αντέδρασε πετυχημένα και κατάφερε να φτάσει με 3-2 στη νίκη και να πάρει …ρεβάνς για τις ήττες από τη συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό στους τελικούς των δύο πρώτων όπεν της σεζόν (5-11, 11-9, 5-11, 11-7, 11-6).

Νέα πρωτιά (την τρίτη φέτος σε ισάριθμους τελικούς) κατέκτησε ο Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής στους μίνι παμπαίδες κι έδειξε γι’ άλλη μια φορά το ταλέντο του. Ο αθλητής από τη Φλώρινα κατέβαλλε με 3-0 στον τελικό τον Γιάννη Κιοσέλογλου (11-4, 11-1, 11-4).

Στην τελετή λήξης μίλησε αρχικά ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Τάκης Τζόβολος. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Τοπική Επιτροπή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για μία άρτια διοργάνωση και η δυναμική αυτού του τουρνουά μάς επιτρέπει να μιλάμε για υγιή ανάπτυξη του αθλήματος, που δίνει ώθηση στην περιφέρεια για καλύτερο μέλλον», τόνισε και αφού μνημόνευσε τον εκλιπόντα για την προσφορά του στο άθλημα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του πετυχημένου όπεν. «Με παρατηρήσεις και υποδείξεις απ’ όλους εσάς τους φίλους του αθλήματος θα καταφέρουμε να πάμε ακόμα καλύτερα», συμπλήρωσε.

Προς το τέλος των απονομών χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος βρέθηκε και τις δύο μέρες στους αγώνες: «Μόλις περατώσαμε τον 6οσταθμό αυτού του σιρκουί αναπτυξιακών, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο ακόμα πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Αυτό που δεν θα ήθελα να ξεθωριάσει ποτέ και αντίθετα επιθυμώ να το λέμε κάθε φορά είναι ότι το τουρνουά αφιερώνεται στη μνήμη του φίλου μας Γιάννη. Αυτός έβαλε εδώ θεμέλιο λιθάρι ώστε να γίνει το άθλημα μαζικό, δημοφιλές και η περιοχή ν’ αρχίσει πάλι να τροφοδοτεί σιγά-σιγά με στελέχη τα εθνικά μας συγκροτήματα». Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει για την οργανωτική επιτυχία την Τοπική Επιτροπή, τους αθλητές, τους γονείς και γενικά όλους τους εμπλεκόμενους με το event και να ευχηθεί ακόμα καλύτερο τουρνουά του χρόνου σε συμμετοχές και διοργάνωση.

Απονομές επάθλων έκαναν ο προπονητής Περικλής Ασημακόπουλος, γιος του Γιάννη Ασημακόπουλου στους μίνι παμπαίδες, ο εκπρόσωπος του δήμου Πατρέων Δημήτρης Αναγνωστόπουλος στις παγκορασίδες, ο πρόεδρος του Εσπέρου Πάτρας Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας στους παμπαίδες, ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής και πρόεδρος στους Φοίνικες Πάτρας Νίκος Φιλιππακόπουλος στις κορασίδες, ο ταμίας της Τοπικής Επιτροπής και υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης στους παίδες, η διευθύντρια του γραφείου Φυσικής Αγωγής Αχαΐας Γεωργία Μητρογιάννη στις νεάνιδες και ο Μανώλης Κολυμπάδης στους εφήβους.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Αετοί Πόλης)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Άρης Βούλας)

4. Ιάσωνας Κορδούτης (Άρης Βούλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Αλέξης Κωστακιώτης (Φοίνικες Πάτρας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Ελπίδα Οικονόμου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Πιστόλας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Σωτήρης Μούσιας (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ηρακλής Κερασίδης (Ρουφ 80)

4. Ανδρέας Καρυπίδης (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

. Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Δέσποινα Άμπα (Αίας Ευόσμου)

4. Μαρία Χελβατζιάν (Αθηνά Ν. Φαλήρου)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής (Σάρισες Φλώρινας)

2. Γιάννης Κιοσέλογλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Χρήστος Δαγκλής (Φοίνικες Πάτρας)

4. Μιχαήλ Μπιτχαβάς (Φοίνικες Πάτρας)

Οι διοργανωτές έδωσαν πολλά δώρα σε αθλητές και προπονητές χάρη και στις προσφορές χορηγών. Τα παιδιά πήραν από μία τσάντα με μπανάνα, δύο κρουασάν, βαζάκι με πάστα ελιάς κι ένα σοκολατούχο γάλα. Οι προπονητές έλαβαν ως αναμνηστικό από δύο μπουκαλάκια με κρασί μαυροδάφνη, δύο βαζάκια με ελιές και κρουασάν. Στη γραμματεία και τους διαιτητές μοιράστηκαν το Σάββατο πίτσα, σάντουιτς, σοκολατούχα γάλατα. Ένα ασθενοφόρο ήταν σταθερά έξω από το γυμναστήριο για παν ενδεχόμενο, ενώ έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οποιαδήποτε στιγμή εάν καθίστατο αναγκαίο ήταν τρεις εθελοντές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

Published

on

Για την 18η και τελευταία  αγωνιστική του   πρωταθλήματος της Α2 Eθνικής κατηγορίας ανδρών, η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ,  θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Νέα Ιωνία,  όπου στις 4.30 το απόγευμα θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι.

Ο αγώνας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα  μιας και η Πατρινή ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας διασφαλίσει την 8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα,  ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Eθνική κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο ο προπονητής των πρασίνων Γιάννης Παπαγιαννόπουλος θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί  τον αγώνα και θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς σε ηλικία  αθλητές του.

Έτσι θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον τους στο άθλημα και κατ’ επέκταση για την ομάδα της Πάτρας, που σημειωτέο για την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας  στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ενόργανη: Βλέπει Ιταλία η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών

Published

on

Συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ενόργανη γυμναστική η Αθανασία Μεσίρη του Άτλαντα Πατρών, η οποία είχε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο τεστ για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Η νεαρή γυμνάστρια του Ηλία Τσοπάνογλου είχε την ευκαιρία σε αυτό το τεστ να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της άλμα, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία.

Άλλωστε το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι και αυτό που την έφερε στην Εθνική ομάδα μετά τις πολύ καλές παρουσίες που είχε και συνεχίζει να έχει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό το βλέμμα του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε.

Και βέβαια πάντα παρόντας και ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος προετοιμάζεται για την υψηλών στόχων φετινή χρονιά.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Στην Εθνική ομάδα ο Φάνης Κουρής για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κολυμβητική ομάδα της ΝΕΠ, με την κλήση του αθλητή της Φάνη Κουρή (Κ15) στην Εθνική ομάδα κολύμβησης για την Πολυεθνή συνάντηση κολύμβησης 2024 (Μultination Swimming Meet 2024), Aγοριών και Κοριτσιών ηλικίας 13-14-15 ετών (Youth) που θα διεξαχθεί στις 6-7 Απριλίου στα Σκόπια.

Ο αθλητής της Λίνας Μαστροπάσκουα κλήθηκε για τα 100μ. πεταλούδα χάρη στον χρόνο του 57.31 που αποτελεί τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του.

Τέλος να θυμίσουμε ότι προσφάτως κλήθηκε και η αθλήτριά της ΝΕΠ Αποστολία Σκούτα.

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ23 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ18 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΒΟΛΕΙ24 hours ago

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αλέξανδρου Ράπτη η Ιταλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 hours ago

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της γαλανόλευκης

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

ΧΑΝΤΜΠΟΛ21 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

SUPER LEAGUE 214 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Facebook