Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

“Πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα η Παναχαϊκή”

Published

on

Αυτό που έχει κάνει η Παναχαϊκή μέχρι ώρας στο πρωτάθλημα, το να βρίσκεται δηλαδή μόνη στη 2η θέση και να κυνηγά τον Άρη στην κορυφή, σαν νεοφώτιστη στην κατηγορία, με χαμηλό μπάτζετ και νέα παιδιά, έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού όχι μόνο στην Πάτρα και την Αχαΐα, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον, όσοι προπονητές αντιμετωπίζουν τους «κοκκινόμαυρους» ξέρουν πως απέναντί τους θα βρουν ένα σωματείο άκρως οργανωμένο και ανταγωνιστικό, που θα παίξει ό,τι και αν γίνει για τη νίκη. Ακριβώς αυτό ένιωσαν και οι δυο τελευταίοι αντίπαλοι της «βασίλισσας» για το 2017, ο Απόλλων Πόντου και ο Παναιγιάλειος, οι προπονητές των οποίων μίλησαν στην εφημερίδα «Match» και τον Μάριο Αγγελόπουλο για την Παναχαϊκή και όχι μόνο.

«Πολύ σοβαρή ομάδα»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης εκτός του ότι έχει μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία, στοχεύει με τον Απόλλωνα Πόντου αρκετά ψηλά φέτος και είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τι εστί Παναχαϊκή στο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων. «Η Παναχαϊκή είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, άκρως επικίνδυνη στην κόντρα-επίθεση και έχει παιδιά με σημαντική ατομική ικανότητα» ξεκίνησε την κουβέντα του, ενώ μιλώντας για το παιχνίδι των δυο ομάδων ανέφερε: «Πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός πως μια εκ των δυο ομάδων έπαιζε με παίκτη λιγότερο σχεδόν όλο το ματς. Όπως και να το κάνεις, η αριθμητική διαφορά είναι πολύ σημαντική και σίγουρα η Παναχαϊκή θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα αν είχε έντεκα παίκτες. Όμως, εδώ θέλω να αναφέρω πως πολλές φορές στο ποδόσφαιρο έχει τύχει να παίζεις με παίκτη λιγότερο και να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Να θυμίσω ένα ματς στην Πάτρα όταν ήμουν στη Βέροια τη σεζόν 2011-12, όπου η ομάδα μου τότε έμεινε στο πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες αλλά ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι που είχε λήξει 0-0. Άρα βλέπουμε πως ναι μεν οι αποβολές παίζουν το ρόλο τους, αλλά όχι πάντα».

Όταν τον ρωτήσαμε ποιες ομάδες θα μπορούσαν να τερματίσουν στην πρώτη 3άδα, ήταν κατηγορηματικός: «Κοιτάξτε, για εμένα καμία ομάδα μέχρι ώρας δεν με έχει καταπλήξει για να μπορέσω να πω πως θα είναι στις πρώτες θέσεις μέχρι τέλους. Οι 9 αγώνες, όπως και να το κάνεις, είναι ένα πολύ καλό δείγμα γραφής για να έχουμε μια εικόνα του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως θα διακριθούν αυτοί που θα είναι σταθερά σε ένα καλό επίπεδο χωρίς σκαμπανεβάσματα και μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους από το καλό στο καλύτερο μέσα στη χρονιά».

«Φαίνεται πιο… ομάδα»

Την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι έζησε και ο Παναγιώτης Γκουτσίδης από πλευράς Παναιγιαλείου, που είδε την ομάδα του να «λυγίζει» στην Αγυιά. Ο προπονητής των Αιγιωτών ερωτώμενος για την γενικότερη εικόνα της Παναχαϊκής μέχρι ώρας ήταν αφοπλιστικός: «Μέχρι τώρα δείχνει πως είναι η πιο… ομάδα από όλες τις υπόλοιπες της κατηγορίας. Έχει μια αξιέπαινη αγωνιστική πειθαρχία, παλεύει μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει και δεν σταματά να τρέχει όλο το 90λεπτο. Αυτό που διέκρινα επίσης μέσα από το παιχνίδι μας, είναι πως αποπνέει υγεία αγωνιστικά, κάτι που έχει να κάνει φυσικά και από τη διοικητική σταθερότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύλλογο». Στην ερώτησή μας για το αν μπορεί να καταφέρει να κρατηθεί μέσα στις δυο πρώτες θέσεις μέχρι το φινάλε τόνισε: «Φυσικά και μπορεί. Έχει αποδείξει και έμπρακτα πως μέσα στο γήπεδο δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και είναι στο χέρι της να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί μέσα στη σεζόν. Ο κόσμος επίσης τη βοηθάει πολύ, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι οι οπαδοί να είναι δίπλα στην ομάδα τους».

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Οι μοιρασιές με τον Ολυμπιακό Β΄

Published

on

Η Παναχαϊκή δοκιμάζεται το Σάββατο (30/3-16:00) στο γήπεδο Ρέντη και αντίπαλο δέος είναι ο Ολυμπιακός Β΄ για την 2η στροφή των πλέι-άουτ της Super League 2. 

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου η μπίλια έκατσε στη μέση. Στην Αγυιά για τον 1ο γύρο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς (11΄) με τον Μπα και ο Μπαρέ ισοφάρισε στο 92΄, με τον Χριστόπουλο να αστοχεί σε πέναλτι στο 76΄. 

Στη μάχη του 2ου γύρου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν γρήγορο προβάδισμα με Μπά (4΄) και Πινακά (11΄), αλλά η ομάδα του Γιάννη Τάτση είχε αντιδράσει στο τέλος, χάρη στα γκολ τουΠατρινού στο 82΄και του Γαϊτανίδη στο 88΄. 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Και τώρα τρέχει…

Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς.

Published

on

Με μία μόλις αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία των πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο της Super League 2, της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα, καθώς οι δύο στις τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν λόγω παρουσίας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ και του Παναθηναϊκού Β’ στις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Η Παναχαϊκή έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή από το ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το πιο βατό της αντίπαλο, στην έδρα της και πλέον μπλέκει σε… περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να ψάξει τους πολύτιμους βαθμούς που έχασε μακριά από την Πάτρα, ενώ ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τις κορυφαίες -βαθμολογικά- ομάδες του Ολυμπιακού Β’ και του Διαγόρα. 

Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής

1η αγωνιστική (24/03) – 6η αγωνιστική (21/04)

Παναχαϊκή – Γιούχτας  0-1,

2η αγωνιστική (30/03) – 7η αγωνιστική (28/04)

Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή  16:00

3η αγωνιστική (03/04) – 8η αγωνιστική (08/05)

Διαγόρας – Παναχαϊκή

4η αγωνιστική (07/04) – 9η αγωνιστική (15/05)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’

5η αγωνιστική (14/04) – 10η αγωνιστική (22/05)

Παναχαϊκή – Αιγάλεω

* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές για την κύρια μέρα της κάθε αγωνιστικής.

** Η 3η αγωνιστική θα είναι εμβόλιμη, ενώ από το Πάσχα και μετά ακολουθούν 3 Τετάρτες μέχρι το φινάλε της ειδικής διαδικασίας.

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

Published

on

Η Super League 2 έδωσε στη δημοσιότητα τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου Super League 2.

Μεταξύ αυτών και το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής με τον Γιούχτα στην Αγυιά.

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook