Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πλεύρης: «Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα – Να κάνουν υπομονή οι φίλαθλοι»

Published

on

Απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τροποποίηση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τα γήπεδα ο Θανάσης Πλεύρης. Μετά τη συνάντηση με την Super League, ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές πως θα διατηρηθεί ως τις 16 Ιανουαρίου η πληρότητα 10% με «ταβάνι» τα 1.000 άτομα, αλλά στο μεσοδιάστημα θα επεξεργαστεί τις προτάσεις της λίγκας, ενώ ζήτησε υπομονή από τους φιλάθλους για 15 μέρες.

«Η υγειονομική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και την Super League. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο 15νθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όμως επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από την Super League για τρόπο λειτουργίας πρωτοκόλλου, όπου θα τηρούνται τα μέτρα και θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, δεσμεύτηκα αυτές τις προτάσεις να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, βούλησή μας είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15νθήμερο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε τις προτάσεις από τη Λίγκα. Θα γίνουν παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα στο 15νθημερο θα τα επεξεργαστούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στο βαθμό που το επιτρέπει η εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή μετά τις 16 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, είπε με τη σειρά του: «Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό που δέχτηκε να έχουμε άμεσα αυτή τη συνάντηση για να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν πως στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία, το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία. Όμως υπάρχει αντικειμενικά το πρόβλημα με τους φιλάθλους μας που εμβολιάστηκαν και νόμιμα έκλεισαν εισιτήρια διαρκείας για να είναι δίπλα στις αγαπημένες τους ομάδες. Θα είμαστε σε στενή επαφή το επόμενο 15νθημερο, ώστε να δούμε σε τι πλαίσιο θα δούμε για να συγκεραστούν αυτά τα αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Πέραν των δύο ανδρών στη συνάντηση ήταν επίσης οι Κώστας Καραπαπάς, Γιώργος Κοσμάς και Κάτια Κοξένογλου.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα αναχώρησαν για Αττάλεια Καυκάς και Αλικανιώτη

Θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

Published

on

Με προορισμό την Αττάλεια αναχώρησε σήμερα (19/4)η εθνική ομάδα, ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ομάδων βάδην, την ερχόμενη Κυριακή (21/4). Τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην και μια ακόμη στα 20 χλμ. Βάδην γυναικών.

Την ελληνική αποστολή πλαισιώνουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη. Το τελευταίο μάλιστα ζευγάρι έχει ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε όπου σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38. Σε ατομικό αγώνισμα έχουμε την συμμετοχή της Παναγιώτας Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking στην προσπάθεια της να είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην στην Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην, αλλά μόνο στις πέντε πρώτες χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην θα λάβουν μέρος συνολικά 431 αθλητές και αθλήτριες από 52 χώρες, 232 άνδρες και 209 γυναίκες.

 

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Κάλεσμα του Χριστόφορου Τρασάι μέσω του Matchnews.gr στους Πατρινούς φιλάθλους

Published

on

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της ανόδου στην Α1 Εθνική κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» όπου οι παίκτες του Μάκη Λυκούδη θα δώσουν την πρώτη τους αναμέτρηση με τον Άρη με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνουν το πρώ- το βήμα για τον τελικό.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό κερδίζουν απευθείας την άνοδο στην Α1 Εθνική με τους πολίστες της ΝΕΠ να γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού πόλο εξαρτάται αποκλειστικά από τις αναμετρήσεις με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Δύο αντίπαλοι εντελώς διαφορετικοί με την πατρινή ομάδα να στηρίζεται στους νεαρούς ταλαντούχους αθλητές της που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις και από την άλλη ο Άρης με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του θα διεκδικήσει και αυτός την πρόκριση στον τελικό και την άνοδο.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Χριστόφορος Τρασάι  της ΝΕΠ δήλωσε στο Matchnews.gr: “Σήμερα έχουμε το πρώτο αγώνα της σειράς με τον Άρη στην έδρα μας. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου για να καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό που θα μας δώσει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία της Α1 Εθνικής, γεγονός σπουδαίο για την πόλη μας καθώς μετά από αρκετά χρόνια η Πάτρα θα μπορεί να έχει δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία”.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 hours ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

Α2 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΠΟΛΟ18 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

NATIONAL LEAGUE 23 hours ago

Περιμένει αντίπαλο η Αχαγιά ΄82

Facebook