Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πλημμύρισε το προπονητήριο που γυμνάζεται ο Τεντόγλου στο ΟΑΚΑ (vid)

Published

on

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το πρωί την Αττική προκάλεσαν προβλήματα και στο ΟΑΚΑ. 

Συγκεκριμένα το προπονητήριο όπου συνεχίζει την προετοιμασία του ο Μίλτος Τεντόγλου γέμισε με νερά!

Ο ΣΕΓΑΣ δημοσιοποίησε μέσω social media ένα μικρό VIDEO που δείχνει την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο του προπονητηρίου.

“Δύσκολη ημέρα σήμερα στην Αττική, δύσκολη και στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, που για μία ακόμη φορά πλημμύρισε λόγω της ισχυρής καταιγίδας. Το σημείο που ξεχειλίζουν τα νερά είναι στο διάδρομο του μήκους εκεί όπου μεταξύ πολλών εξαιρετικών αλτών, γυμνάζεται και ο κορυφαίος στον κόσμο Μίλτος Τεντόγλου” ανέφερε το κείμενο του ΣΕΓΑΣ.

ΣΤΙΒΟΣ

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

Σε τριάντα (30) αγώνες αποστάσεων Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν οι δρομείς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» το Μάρτιο του 2023

Published

on

Σε τριάντα (30) αγώνες αποστάσεων Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν οι δρομείς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» το Μάρτιο του 2023, ακολουθώντας το αγωνιστικό πρόγραμμα του Συλλόγου για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Η αρχή έγινε στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που διεξήχθη την Κυριακή 5/3 στην πόλη του Ναυπλίου. Στον πρώτο Μαραθώνιο της χρονιάς, οι Μαραθωνοδρόμοι του «Φειδιππίδης» Νίκος Σταθακόπουλος (3:06:47), Θεόδωρος Προκόπης (3:23:16) και Αντώνης Ζαφειράκης (3:52:24) έκαναν όλοι ατομικό ρεκόρ.

Στον Ημιμαραθώνιο ο Σ.Μ.ΑΧ “Φειδιππίδης” συμμετείχε με τους Βασίλη Βασιλείου (1:27:50), Ηλία Γιαννικόπουλο (1:36:25 – ατομικό ρεκόρ), Παναγιώτη Ζαμπάρα (2:00:04 – ατομικό ρεκόρ), Ηλία Καναβάρο (2:04:04 – ατομικό ρεκόρ) και Αγγελική Μοσχογιάννη (2:04:24 – ατομικό ρεκόρ).

Την επόμενη Κυριακή 12/3, εννέα (9) δρομείς του «Φειδιππίδης» συμμετείχαν στον 14ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» που διεξήχθη στην Καλαμπάκα, επιτυγχάνοντας μια πρωτιά σε ηλικιακή κατηγορία και πολλά ατομικά ρεκόρ.

Σε μια από τις γρηγορότερες διαδρομές Ημιμαραθωνίου της Ελλάδας, με αφετηρία την πόλη της Καλαμπάκας και τερματισμό την κεντρική πλατεία Τρικάλων, η Κατερίνα Πρισακάρου κατέκτησε την 1η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία με νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ άλλοι 5 δρομείς του Συλλόγου έκαναν ατομικά ρεκόρ στην απόσταση των 21.1χλμ.

Για το Σ.Μ.ΑΧ. «Φειδιππίδη» στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισαν, με σειρά, οι: Κωνσταντίνος Σπαράκης (1:25:31 – ατομικό ρεκόρ), Δημήτριος Κονόμι (1:26:07), Πρισακαρου Κατερίνα (1:29:31 – ατομικό ρεκόρ), Μούκας Ιωάννης (1:30:45 – ατομικό ρεκόρ), Σαλβαράς Βασίλειος (1:38:31 – ατομικό ρεκόρ), Λιόλιου Αργυρώ (1:42:38 – ατομικό ρεκόρ), Νίκου Νικόλαος (1:43:12 – ατομικό ρεκόρ), Παναγοπούλου Βασιλική (1:57:48) και Γριντέλας Ανδρέας (2:01:40).

Την Τρίτη Κυριακή του Μαρτίου (19/3), οι δρομείς του “Φειδιππίδη” συμμετείχαν σε δυο μεγάλες διοργανώσεις, εκπροσωπώντας το Σύλλογο για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή σε σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μέλη του Συλλόγου Ανδρέας Βασιλόπουλος και Αθανάσιος Ασημακόπουλος ήταν ανάμεσα στους 88 Έλληνες που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Ρώμης και είχαν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα από τα ιστορικά μνημεία της “Αιώνιας Πόλης”, σημειώνοντας ταυτόχρονα, αμφότεροι, ατομικά ρεκόρ με χρόνους 4:37:05 και 4:43:33 αντίστοιχα.

Την ίδια ημέρα ο Σ.Μ.ΑΧ. “Φειδιππίδης” συμμετείχε με 15 δρομείς στην ανοιξιάτικη δρομική γιορτή της πρωτεύουσας, τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Σε μια διοργάνωση που διεξήχθη σε μια δύσκολη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 19.000 δρομέων που απόλαυσαν το τρέξιμο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι δρομείς του “Φειδιππίδη” σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ!

Για το Σύλλογο τερμάτισαν (κατά σειρά, σύμφωνα με τον καθαρό χρόνο) οι: Κωνσταντίνος Κατσάνος (1:39:38 – ατομικό ρεκόρ), Λεωνίδας Βενέρης (1:42:41 – ατομικό ρεκόρ), Κωνσταντίνος Μουστάκας (1:42:41 – ατομικό ρεκόρ), Σωτήρης Τρέβλιας (1:43:28), Δημήτριος Αλεξανδρόπουλος (1:44:33 – ατομικό ρεκόρ), Ιωάννης Μπλέτσος (1:46:38), Σέρρος Αλέξανδρος (1:51:09), Χρυσάνθη Τράντζα (1:55:55), Παντελής Διαμαντόπουλος (1:56:28), Θωμάς Ρεπαντής (1:57:47 – – ατομικό ρεκόρ), Γεώργιος Μαξηλαράς (1:58:04), Θεόδωρος Νταλίπης (2:03:15), Διονύσιος Μπονέλλης (2:04:23), Ηλίας Καναβάρος (2:06:03) και Γεώργιος Πρέντζας (2:37:05).

Δυστυχώς η ακύρωση, την τελευταία στιγμή, του 7 ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 26/3, δεν έδωσε τη ευκαιρία στα μέλη του «Φειδιππίδης» να ολοκληρώσουν εντυπωσιακά το Μάρτιο του 2023, καθότι πάνω από σαράντα (40) μέλη του Συλλόγου είχαν εγγραφεί στους αγώνες, δέκα (10) εκ των οποίων επρόκειτο να συμμετάσχουν στον αγώνα των 42χλμ!

Το επόμενο μεγάλο δρομικό ραντεβού των δρομέων του Σ.Μ.ΑΧ. “Φειδιππίδης” είναι ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας (21.1χλμ & 5χλμ) που θα διεξαχθεί στην πόλη της Πάτρας στις 9/4, ενώ ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στους Μαραθωνίους της Μεσσήνης (2/4) και της Θεσσαλονίκης (30/4), σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ο Σ.Μ.ΑΧ. «Φειδιππίδης» είναι Θεσμικός Υποστηρικτής του 1 ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας και η συμμετοχή των μελών του στους αγώνες των 21.1χλμ και 5χλμ αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μεταφέροντας και σε αυτή τη διοργάνωση το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι”, αξίες που προβάλει διαχρονικά ο Σύλλογος.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Καραλής: «Υπήρχε προπονητής που μου έλεγε: να πας στη χώρα σου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ»

Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε παλαιότερα.

Published

on

Αντιμέτωπος με κατάπτυστες ρατσιστικές συμπεριφορές είχε έρθει ο Εμμανουήλ Καραλής στο παρελθόν λόγω της καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του.

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό», δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό «ΟΚ» ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο», πρόσθεσε, ενώ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής», κατέληξε.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Βάδην: Οι Ντεντόπουλος, Καυκάς και Μπαρδάκης ετοιμάζουν βαλίτσες για το Βαλκανικό πρωτάθλημα

Με τρεις αθλητές της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλη, η Εθνική ομάδα στην Τουρκία

Published

on

Με τα δυνατά της ονόματα θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 9 Απριλίου, μεταξύ των οποίων και οι αθλητές της Ολυμπιάδας Γιάννης Καυκάς, Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος και Ελισσαίος Μπαρδάκης.

Επίσης η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ 20χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να κυνηγήσουν νέες καλές εμφανίσεις.

Η Ντρισμπιώτη έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη χρονιά, καθώς ήδη πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού στα 20χλμ. βάδην βελτιώνοντας παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ (1.28.12), ενώ σε όλες τις εμφανίσεις της στη σεζόν σημείωσε επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Η αθλήτρια θα συμμετάσχει στα 20χλμ. βάδην.

Με προσδοκίες για μια καλή παρουσία θα συμμετάσχει στα 35χλμ. βάδην ο Παπαμιχαήλ, που το προηγούμενο διάστημα έκανε προετοιμασία στην Κολομβία, τα αποτελέσματα της οποίας θα επιδιώξει να “εξαργυρώσει” στην Τουρκία.

Η Κυριακή Φιλτισάκου θα πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην με στόχο να κυνηγήσει επίδοση καλύτερη από το φετινό της 1.33.08, που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια το καλοκαίρι θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Η χώρα μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με οχτώ Άνδρες και έξι Γυναίκες.

Αναλυτικά η ομάδα:

Άνδρες

35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), Γιάννης Καύκας (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)

20χλμ. βάδην: Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), Άνθιμος Κελεπούρης (ΟΚΑ Βικέλας)

10χλμ. Ανδρών Κ20: Γιώργος Κριτούλης (Έφηβος Χίου)

10χλμ. Ανδρών Κ18: Ελισσαίος Μπαρδάκης (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)

Εκτός συναγωνισμού

20χλμ. βάδην Ανδρών: Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας), Ανδρέας Καραγιάννης (ΓΑΣ Ιλισσός)

Γυναίκες

35χλμ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης)

20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν. Ιωνίας)

10χλμ. Γυναικών Κ20: Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας), Σεβαστιανή Ασλανίδου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)

5χλμ. Γυναικών Κ18: Χρύσα Εσμερλή (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)

Continue Reading
Advertisement
ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 hours ago

Η σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης στο μουσείο της Ακαδημίας των Σπορ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Ενόργανη: Βραβεύτηκε η Φωτεινή Λιάπη του Άτλαντα Πατρών

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Κύπελλο βόλεϊ: Πρώτο εισιτήριο για Ολυμπιακό

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ6 hours ago

Τάε κβον ντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Φωτεινή Ασπρούκου της Δύναμης Πατρών, στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Αγωνιστική δράση για τις ομάδες Κ16 και Κ14

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

Ποδηλασία: Πρωταθλητές στην πίστα οι Πολυδερόπουλος και Τουρλή του Π.Ο.Π.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

ΓΑΣ Αλέξανδρος: Βλέπει παγκόσμιο ο Στέφανος Κακογιάννης

ΣΤΙΒΟΣ8 hours ago

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Δεράος: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

FIGHT CLUB PATRAS: Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Βαρσό στο σχολικό πρωτάθλημα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ4 hours ago

Η σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης στο μουσείο της Ακαδημίας των Σπορ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ5 hours ago

Ενόργανη: Βραβεύτηκε η Φωτεινή Λιάπη του Άτλαντα Πατρών

ΒΟΛΕΙ5 hours ago

Κύπελλο βόλεϊ: Πρώτο εισιτήριο για Ολυμπιακό

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ6 hours ago

Τάε κβον ντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Φωτεινή Ασπρούκου της Δύναμης Πατρών, στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ6 hours ago

Παναχαϊκή: Αγωνιστική δράση για τις ομάδες Κ16 και Κ14

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

Ποδηλασία: Πρωταθλητές στην πίστα οι Πολυδερόπουλος και Τουρλή του Π.Ο.Π.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ7 hours ago

ΓΑΣ Αλέξανδρος: Βλέπει παγκόσμιο ο Στέφανος Κακογιάννης

ΣΤΙΒΟΣ8 hours ago

Μαζική συμμετοχή στους αγώνες του Μαρτίου και ατομικά ρεκόρ για τους δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ8 hours ago

Δεράος: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

FIGHT CLUB PATRAS: Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Βαρσό στο σχολικό πρωτάθλημα

Facebook

Copyright © 2023 Match Αχαΐας
Διεύθυνση: Κορίνθου 159, Πάτρα. τ.κ. 26334
Τηλ. Kέντρο: 2611 120696 / Σύνταξη: info@politeianews.gr
powered by Mikad Media Group