Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Πόλεμος» Σακοράφα – Αυγενάκη για τον ορισμό Πομάσκι

Και ο Πέτρος Μαντάς μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και της Ολυμπιάδας αμφισβητεί τις αποφάσεις Σακοράφα

Published

on

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του στίβου με Σοφία Σακοράφα και Λευτέρη Αυγενάκη, για τον ορισμό του Γιώργου Πομάσκι, ως εκπρόσωπο στο Δ.Σ. των προπονητών. Μία μεγάλη αντιπαράθεση που έφτασε μέχρι και την Βουλή, όπου με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Γιώργος Πομάσκι έπρεπε να μείνει εκτός Δ.Σ. της ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προπονητών.

Ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε ο Πομάσκι είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ (υπήρξαν και παραιτήσεις), με το θέμα να φτάνει ως τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τροπολογία ξεκαθάρισε τα πράγματα και ο Πομάσκι τίθεται εκτός Συμβουλίου.

Η υπουργική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή του ΜεΡΑ25, αλλά και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Η κυρία Σακοράφα επιτέθηκε στον υφυπουργό, αναφέροντας πως έβγαλε «φωτογραφική» τροπολογία για να βγει εκτός ο Πομάσκι με πολιτικά κριτήρια (ο προπονητής έχει κατέβει σε εκλογές με το ΚΚΕ), σχολιάζοντας πως «η εμμονή του κ. υφυπουργού όχι μόνο χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ευτελίζοντάς την, αλλά ενεργεί και παράνομα, καθ’ υπέρβαση αυτής».

Αυγενάκης: «Εδώ είναι Βουλή, μη λέτε ψέματα»

Η τοποθέτηση της Σ. Σακοράφα προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού, ο οποίος πήρε τον λόγο στη Βουλή. «Εδώ δεν είναι ΣΕΓΑΣ, είναι η Βουλή των Ελλήνων. Καταλάβετε ότι πρέπει να ακούτε όταν λέτε ψέματα, θα ξεμπροστιάζεστε και θα το ακούνε όλοι. Αρκετά με το ψέμα. Η διάταξη είναι για 56 ομοσπονδίες, όχι για μία. Τον Πομάσκι τον σέβομαι και τον τιμώ και όχι μόνον εγώ, αλλά όλη η αθλητική κοινότητα. Ωστόσο, είναι αμειβόμενος προπονητής της ομοσπονδίας, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί κώλυμα. Μην προσπαθείτε να εξαπατήσετε όσους μας παρακολουθούν», απάντησε.

Πομάσκι: «Εμένα με ενδιαφέρουν οι αθλητές»

Οσο για τον ίδιο τον Πομάσκι, προτιμά να μείνει μακριά από όλη αυτή την αντιπαράθεση, δηλώνοντας σε αθλητικά ΜΜΕ πως «Εμένα με ενδιαφέρουν οι αθλητές, ο αγώνας και η προετοιμασία του. Μακάρι να δουλεύαμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Εξώδικο και Πέτρου Μαντά

Θέση σε όλο αυτό είχε πάρει ο Πέτρος Μαντάς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και έφορος στίβου της Ολυμπιάδας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, σαν συνέχεια των όσων έγιναν σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Αναλυτικά:

«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, δια της παρούσης δηλώνω ότι η συμμετοχή μου στη σημερινή συνεδρίαση της 28ης.12.2022 και εν γένει στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και η άσκηση σε αυτές των δικαιωμάτων μου που απορρέουν από την πιο πάνω ιδιότητά μου, γίνεται με τη ρητή επιφύλαξη ασκήσεως κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και ιδίως της δικαστικής αμφισβήτησης της: α) 22ης συνεδρίασης της 21ης.12.2022 ΔΣ και των αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτή και ιδίως επί του 5ου θέματος ημερήσιας διάταξης, β) καθώς και κάθε συνεδρίασης που ερείδεται στις αποφάσεις της 22ης συνεδρίασης.

Σε καμία περίπτωση η όποια συμμετοχή μου στο ΔΣ και η άσκηση του δικαιώματος ψήφου μου χάριν της εύρυθμης λειτουργίας της Ομοσπονδίας, δεν συνιστούν αναγνώριση ή αποδοχή: α) των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την 22η συνεδρίαση της 21ης.12.2022 και ιδίως επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με θέμα «Ορισμός Εκπροσώπου Προπονητών με τον αναπληρωτή του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τον νόμο», καθώς και β) των αποφάσεων που ερείδονται στην πιο πάνω 22η συνεδρίαση και των αποφάσεων που λήφθηκαν σε αυτή, ιδίως, επί του 5ου θέματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Μαντάς έκανε γνωστό ότι η τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δεν γνώριζε για το μνημόνιο συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Πατρέων ασκώντας κρητική για το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

ΣΤΙΒΟΣ

Στο δάσος της Στροφυλιάς οι Περιφερειακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος

Published

on

Με πολλές και σπουδαίες συμμετοχές διοργανώθηκαν την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου  στο δάσος της Στροφυλιάς (Καλογριάς) οι Περιφερειακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων (ΟΤΑΔ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 300 αθλητές,   από 25 και πλέον αθλητικά Σωματεία των 5 Νομών της ζώνης ευθύνης της (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου), καθώς και αθλητές από τη Μεσσηνία και Αθήνα, στάθηκαν στο χώρο της εκκίνησης σε όλες τις κατηγορίες.

Όλοι και κυρίως οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την καταπληκτική διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος  κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες. Η διοργάνωση διεξήχθη στη συγκεκριμένη τοποθεσία μετά από 4 χρόνια και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ανοιχτός αγώνας 1.000μ. για  τα παιδιά των 2 τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου αισθάνεται απόλυτη ικανοποίηση για την επιτυχία των Αγώνων, επιτυχία που δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη βοήθεια του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρου Μυλωνά, του  Αντιδημάρχου  Έργων Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρου Σταυρογιαννόπουλου και του Προέδρου του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων κ. Χρόνη Παλυβού, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα τους για το ενδιαφέρον του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τον Αθλητισμό και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες μας επίσης εκφράζουμε για την πολύτιμη βοήθεια στους:

  • Την Πρόεδρο του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. κ. Ροδία Καραμπελιά.
  • Τη Marinerescue Ναυαγοσωστική Σχολή Πάτρας και ιδιαίτερα την κ. Νιφόρα Ιωάννα για την οικονομική υποστήριξη του Αγώνα.
  • Τη μονάδα νεφρού «ΤΡΙΓΚΑΣ» για τη χορηγία του ασθενοφόρου.
  • Τον επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας κ. Τάσο Γιακουμή που προσέφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός του αγώνα.
  • Τον κ. Σπύρο Πίτα για την χορηγία των νερών.

Τέλος η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί το Δασαρχείο της περιοχής για την παραχώρηση του χώρου και τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. για την βοήθειά τους και υπόσχεται την πραγματοποίηση και άλλων ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ακόμη και υψηλότερου επιπέδου.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Αναβάλλεται το Βαλκανικό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης

Published

on

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αναβλήθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα και την Συρία.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ «…η τουρκική ομοσπονδία στίβου με επιστολή αργά σήμερα το απόγευμα ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της Βαλκανικής Ένωσης, την αδυναμία της να διοργανώσει το Βαλκανικό Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, οδήγησαν την Kυβέρνηση στην απόφαση να ματαιώσει όλες τις επικείμενες αθλητικές διοργανώσεις.

Πλέον αναμένεται ενημέρωση από την Βαλκανική Ένωση για το αν το πρωτάθλημα μεταφερθεί σε άλλη χώρα ή ακυρωθεί οριστικά.»

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ρεκόρ συμμετοχών στο Φαν Trail, στην ανανεωμένη και μεγαλύτερη διαδρομή

Published

on

Ανανεωμένη και λίγο μεγαλύτερη διαδρομή (+2000μ) θα απολαύσουν όσοι δρομείς διαλέξουν τη γιορτή των trails, δηλαδή τον 5ο αγώνα της Φανερωμένης Χιλιομοδίου της Κυριακής 19η Φεβρουαρίου, με σημείο εκκίνησης/τερματισμού εντός της κατασκήνωσης Freeland Adventure, εκεί 20χλμ ΝΑ της Κορίνθου.

Αυτή η ανανέωση αφορά μόνο τον «μεγάλο» αγώνα. Το «μικρό» trail των 6Κ παραμένει ως έχει: όμορφο, γρήγορο και προκλητικό! Η συνολική απόσταση του ημιμαραθωνίου αυξήθηκε στα 23κ, ενώ προστέθηκαν περιορισμένες υψομετρικές…δυσκολίες και χαράχθηκαν νέα μονοπάτια. Ενισχύθηκαν η άνετη κίνηση και η ασφάλεια των δρομέων. Αναδεικνύονται καλά κρυμμένες ομορφιές του τόπου…

Βέβαια όλοι θα διαβούν από το εμβληματικό «Παλαιομονάστηρο» στο υψόμετρο των 747, το must του αγώνα. Οι οργανωτές ενίσχυσαν την σήμανση…Την κατεύθυνση δείχνουν «σήματα» κυρίως μεταλλικά και ξύλινα σε χρώμα κόκκινο και κίτρινο. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις. Η τροφοδοσία είναι φροντισμένη, πλούσια και μετά τον τερματισμό…χορταστική! Θα σερβιριστεί η ζεστή «γκιόσα»… Για όλα αυτά και άλλα πολλά η εφετινή 5η έκδοσή του trail Φανερωμένης παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία!

Παραθέτουμε τους αριθμούς των μετασχόντων του παρελθόντος – 2019: σύνολο 145 = 89 στα 21+56 στα 6χλμ – 2020: σύνολο 232 = 160+72, 2021: σύνολο 301 = 201+100 και 2022 σύνολο 350 = 207+143. Η πρόβλεψη του καιρού δεν δημιουργεί ανησυχίες… Άλλωστε δοκιμασμένο είναι κατά την εναρκτήρια έκδοση του 2019 ότι η ελαφριά χιονόπτωση προσφέρει μαγεία στο όλο τοπίο χωρίς να δυσκολεύει την κίνηση.

Οι οργανωτές, η Freeland Adventure Camp, ο Δασικός Συνεταιρισμός Χιλιομοδίου Κορινθίας και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Χιλιομοδίου «Soste to» υπερ – προσπαθούν ώστε όλα να είναι πανέτοιμα την Κυριακή 19η Φεβ! Η γίδα ζει και προσωρινά απολαμβάνει την ελεύθερη βοσκή της στα λιβάδια της ευρύτερης περιοχής. Θυμίζουμε ότι υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης εντός της κατασκήνωσης. Την ημέρα του αγώνα όλοι οι δρομείς έχουν ελεύθερη πρόσβαση και κατά βούληση χρήση των καθιστικών χώρων αναμονής, ανοικτών και κλειστών, του εστιατορίου, των WC, των ντους, κοκ.

Η γραμματεία ξεκινά παράδοση πακέτων συμμετοχής στις 07:30. Προσοχή: δεν θα γίνει δεκτή καμία επί τόπου εγγραφή. Βασικές πληροφορίες διαδρομών: αφετηρία και τερματισμός το ίδιο σημείο εντός της κατασκήνωσης «Freeland Adventure Camp». Υψόμετρο εκεί 360μ. Υψηλότερα σημεία τα 747μ για τα 21χλμ και τα 490μ. για τα 6χλμ – 23χλμ: 11000μ μονοπάτια,11500μ δασικοί δρόμοι και 500μ άσφαλτος. Σήμανση μεταλλικές και ξύλινες πινακίδες με κόκκινα βελάκια κατεύθυνσης, ταινία έργου σε εμφανή σημεία και χιλιομετρικές ενδείξεις – 6χλμ: 5000μ δασικοί δρόμοι και 1000μ μονοπάτι. Σήμανση με κίτρινα βελάκια, ταινία έργου και χιλιομετρική ένδειξη.
Άλλες πληροφορίες, προκήρυξη, κ.α. εδώ: https://www.facebook.com/trialchiliomodi/
Εγγραφές εδώ: https://bit.ly/faneromeniTrail2023

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.