Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Πόλεμος» Σακοράφα – Αυγενάκη για τον ορισμό Πομάσκι

Και ο Πέτρος Μαντάς μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και της Ολυμπιάδας αμφισβητεί τις αποφάσεις Σακοράφα

Published

on

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του στίβου με Σοφία Σακοράφα και Λευτέρη Αυγενάκη, για τον ορισμό του Γιώργου Πομάσκι, ως εκπρόσωπο στο Δ.Σ. των προπονητών. Μία μεγάλη αντιπαράθεση που έφτασε μέχρι και την Βουλή, όπου με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Γιώργος Πομάσκι έπρεπε να μείνει εκτός Δ.Σ. της ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προπονητών.

Ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε ο Πομάσκι είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ (υπήρξαν και παραιτήσεις), με το θέμα να φτάνει ως τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τροπολογία ξεκαθάρισε τα πράγματα και ο Πομάσκι τίθεται εκτός Συμβουλίου.

Η υπουργική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή του ΜεΡΑ25, αλλά και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Η κυρία Σακοράφα επιτέθηκε στον υφυπουργό, αναφέροντας πως έβγαλε «φωτογραφική» τροπολογία για να βγει εκτός ο Πομάσκι με πολιτικά κριτήρια (ο προπονητής έχει κατέβει σε εκλογές με το ΚΚΕ), σχολιάζοντας πως «η εμμονή του κ. υφυπουργού όχι μόνο χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ευτελίζοντάς την, αλλά ενεργεί και παράνομα, καθ’ υπέρβαση αυτής».

Αυγενάκης: «Εδώ είναι Βουλή, μη λέτε ψέματα»

Η τοποθέτηση της Σ. Σακοράφα προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού, ο οποίος πήρε τον λόγο στη Βουλή. «Εδώ δεν είναι ΣΕΓΑΣ, είναι η Βουλή των Ελλήνων. Καταλάβετε ότι πρέπει να ακούτε όταν λέτε ψέματα, θα ξεμπροστιάζεστε και θα το ακούνε όλοι. Αρκετά με το ψέμα. Η διάταξη είναι για 56 ομοσπονδίες, όχι για μία. Τον Πομάσκι τον σέβομαι και τον τιμώ και όχι μόνον εγώ, αλλά όλη η αθλητική κοινότητα. Ωστόσο, είναι αμειβόμενος προπονητής της ομοσπονδίας, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί κώλυμα. Μην προσπαθείτε να εξαπατήσετε όσους μας παρακολουθούν», απάντησε.

Πομάσκι: «Εμένα με ενδιαφέρουν οι αθλητές»

Οσο για τον ίδιο τον Πομάσκι, προτιμά να μείνει μακριά από όλη αυτή την αντιπαράθεση, δηλώνοντας σε αθλητικά ΜΜΕ πως «Εμένα με ενδιαφέρουν οι αθλητές, ο αγώνας και η προετοιμασία του. Μακάρι να δουλεύαμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Εξώδικο και Πέτρου Μαντά

Θέση σε όλο αυτό είχε πάρει ο Πέτρος Μαντάς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και έφορος στίβου της Ολυμπιάδας, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, σαν συνέχεια των όσων έγιναν σε συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Αναλυτικά:

«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, δια της παρούσης δηλώνω ότι η συμμετοχή μου στη σημερινή συνεδρίαση της 28ης.12.2022 και εν γένει στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και η άσκηση σε αυτές των δικαιωμάτων μου που απορρέουν από την πιο πάνω ιδιότητά μου, γίνεται με τη ρητή επιφύλαξη ασκήσεως κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και ιδίως της δικαστικής αμφισβήτησης της: α) 22ης συνεδρίασης της 21ης.12.2022 ΔΣ και των αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτή και ιδίως επί του 5ου θέματος ημερήσιας διάταξης, β) καθώς και κάθε συνεδρίασης που ερείδεται στις αποφάσεις της 22ης συνεδρίασης.

Σε καμία περίπτωση η όποια συμμετοχή μου στο ΔΣ και η άσκηση του δικαιώματος ψήφου μου χάριν της εύρυθμης λειτουργίας της Ομοσπονδίας, δεν συνιστούν αναγνώριση ή αποδοχή: α) των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την 22η συνεδρίαση της 21ης.12.2022 και ιδίως επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με θέμα «Ορισμός Εκπροσώπου Προπονητών με τον αναπληρωτή του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τον νόμο», καθώς και β) των αποφάσεων που ερείδονται στην πιο πάνω 22η συνεδρίαση και των αποφάσεων που λήφθηκαν σε αυτή, ιδίως, επί του 5ου θέματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Μαντάς έκανε γνωστό ότι η τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δεν γνώριζε για το μνημόνιο συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Πατρέων ασκώντας κρητική για το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

ΣΤΙΒΟΣ

Η κυριαρχία του Πέλοπα Πατρών στο πανελλήνιο ανώμαλου εδάφους

Τρίτη θέση για Αρίωνα στο ομαδικό

Published

on

Τρία μετάλλια (ένα αργυρό και δύο χάλκινα) πανηγύρισε ο Πέλοπας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι (25/2) στο προπονητικό κέντρο Σκαμνιές στην Πηγή Τρικάλων.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στα 3χλμ. Κ18- Γυναικών η Μυρτώ Βαλαχά (φωτό) με 9.51.97, ενώ πρώτη ήταν η Ιουλιάννα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) με 9.46.75 και τρίτη η Ιζαμπέλα Κατσούλη (ΓΣ Γλυφάδας)με 9.56.17.

Στα 4χλμ. Κ18-Ανδρών ο Νικόλαος Μπιλιάνος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 12.14.49, ενώ πρώτος ήταν ο Κωνσταντίνος Γόντικας (ΣΑΚΑ) με 12.02.79 και δεύτερος ο Ιωάννης Μπιτούνης (ΣΑΚΑ) με 12.03.45. Στα 6χλμ Κ23-Γυναικών είχαμε χάλκινο μετάλλιο για την Μαρία-Ανθή Βυθούλκα με χρόνο 21.50.24, ενώ πρώτη ήταν η Αθανασία Κοκκόρου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 20.55.57 και δεύτερη η Εμμανουέλα Πλάκα (Αίας Σαλαμίνας) με 21.37.00.

Πρωτιές και στο ομαδικό

Μετάλλια για τον Πέλοπα είχαμε και στο ομαδικό (καλύτερη βαθμολογία) με 1η θέση στο Κ18 των κοριτσιών ( Μ. Βαλαχα, Ντάνταρου, Ν. Πολυδωροπούλου και Αγγ. Αγγελάτου) και Κ16
κοριτσιών (Ανθ. Αγγελάτου, Πλατανίτη, Τσαφταροπούλου και Απόκη) και 2η θέση στα αγόρια Κ18 (Μπιλιανός, Σταυρόπουλος και Απόκης).

Η προπονήτρια της ομάδας Ολυμπία Λυμπεράτου δήλωσε στη «Match»: «Πήγαμε αρκετά καλά στους αγώνες. Η συστηματική δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια αποφέρει καρπούς. Τα παιδιά δουλεύουν σε γκρουπάκια βοηθώντας το ένα το άλλο και αυτό βγαίνει και στους αγώνες».

Επίσης τρίτη θέση στο ομαδικό είχαμε και για τον Αρίωνα στα 3χλμ Κ18 (Σταυροπούλου, Φράντζη, Λεκατσά) των κοριτσιών.

Καλές επιδόσεις των Πατρινών

Επίσης είχαμε στην πρώτη δεκάδα στα 4χλμ των γυναικών Κ20 6η θέση για την Ηλιάνα Βαλαχά του Πέλοπα, στα 3χλμ. Κ18-Γυναικών είχαμε 5η την Ειρήνη Ταντάρου του Πέλοπα, 9η την Αδαμαντία Σερεμέτη της Ολυμπιάδας και 10η την Λυδία Σταυροπούλου του Αρίωνα. Στα 2χλμ Κ16 των κοριτσιών είχαμε 8η την Ανθή Αγγελάτου του Πέλοπα και 10η την Χρυσούλα Νιάχου του Κούρου. Στα 6χλμ ανδρών Κ20 ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος ήταν 9ος και 10η θέση είχαμε στα 8χλμ Κ20 ανδρών με τον Νικόλαο Παναγιώτη του Αρίωνα.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Mε πατρινές συμμετοχές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Published

on

Η χειμερινή περίοδος του κλειστού σταδιακά ολοκληρώνεται και κάτι ανάλογο θα συμβεί την Κυριακή (25/2) με τους αγώνες σε ανώμαλο έδαφος.

Μετά την μακρά περίοδο με περιφερειακούς αγώνες σε διάφορες περιοχές της χώρας θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος την Κυριακή (25/2) στην Πηγή Τρικάλων. Οι αγώνες αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή τα κορυφαία ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο, καθώς η πίστα έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τον απαραίτητο βαθμό δυσκολίες και να συμβαδίζει με αυτές των αγώνων του εξωτερικού.

Δείτε τις συμμετοχές στη διοργάνωση

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Μιχάλη Καΐπη του Κούρου στο ύψος

Ο Αιγιώτης αθλητής του Κούρου προπονείται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο

Published

on

Στο βάθρο των νικητών του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανέβηκε και ο Μιχάλης Καΐπης του Κούρου
Πατρών στο ύψος, ο οποίος πέρασε τα 2.05 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 2.20 ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) κέρδισε τον τελικό του ύψος με 2.15, ενώ δεύτερος ήταν ο Γρηγόρης Χάσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 2.05, όσο και ο τρίτος Μιχάλης Καΐπης (ΑΟ  Κούρος Πατρών), αλλά και ο τέταρτος της κατάταξης ο 18χρονος Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες).

Ο Αιγιώτης αθλητής του Κούρου προπονείται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο, έναν προπονητή που έχει καταφέρει να έχει αθλήτρια που συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες την Τόνια Στεργίου.

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι συλληφθέντες στη Ρόδο – Οι ενέργειες της ΠΑΕ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Απόλλων Carna: Γιατί δεν έγινε η προσθήκη Τουτζιαράκη, ματιές στον Ματαλιωτάκη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Μπαράζ συναντήσεων από τους «Nortenos» για την επιστροφή των Πατρινών από τη Ρόδο

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Άτλας και Δάφνη σε μία κόντρα…κορυφής για “γερά νεύρα”

NATIONAL LEAGUE 215 hours ago

Μπάσκετ: «Χώρισαν οι δρόμοι» Αχαγιάς ’82 και Γιάννη Ελευθεριάδη!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Τηλεοπτικό το ματς της Παναχαϊκής με την Καλαμάτα την Κυριακή (3/3)

NATIONAL LEAGUE 223 hours ago

Ο Προμηθέας 2014 στο Final-8 Rising Stars, αναβολή με ΑΓΣΙ

Α1 ΕΣΚΑΗ24 hours ago

Γαλήνη: Όλα καλά στο χειρουργείο του Άγγελου Πίκιου, ευχές διοίκησης για ταχεία ανάρρωση

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ24 hours ago

Πλέι-άουτ: Εκκίνηση το Σάββατο (2/3) με μάχες για την “επιβίωση”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Η ΔΕΑΒ καλεί σε απολογία Παναχαϊκή και Διαγόρα Ρόδου

Facebook