Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πως σκοτώθηκε ο Χρ. Δουραμάνης – Κάθε δρομέας υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πριν τον Αγώνα

Published

on

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε σε χαράδρα ο 68χρονος δρομέας από την Πάτρα κατά την διάρκεια του αγώνα 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας στην Ορεινή Ναυπακτία ερευνά η Αστυνομία. Ο αγώνας είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας όπως άλλωσε αναφέρει και η προκήρυξη του αγώνα.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πατρινού δρομέα Χριστόφορου Δουραμάνη, ερασιτέχνη αθλητή και φυσιολάτρη αλλά και πρωταθλητή στα φουσκωτά. Τραγική φιγούρα ο γιος του ο οποίος μαζί με ένα ακόμα φιλικό πρόσωπο τον αναγνώρισαν όταν οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον ανασύρουν νεκρό.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα η σορός του 68χρονου βρέθηκε παραμορφωμένη από την πρόσκρουση καθώς έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος και ο θάνατος του προφανώς ήταν ακαριαίος.

Μάλιστα βρέθηκε κοντά στο ποτάμι που βρίσκεται στο περίφημο φαράγγι του Σκα που είναι γνωστό στην περιοχή και σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνο για όσους θελήσουν να το προσεγγίσουν.

O Χριστόφορος Δουραμάνης βρέθηκε στο κενό σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο όπου ο γκρεμός φτάνει και τα 150 μέτρα. Μάλιστα η προσέγγιση στο σημείο ακόμα και από απλό πολίτη είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται προσεκτική πεζοπορία τουλάχιστον 20-25 λεπτών.

Αυτό που θα πρέπει να ερευνήσει η Αστυνομία είναι εάν η διαδρομή πράγματι είχε χαραχτεί πλάι στον γκρεμό θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αθλητών ή εάν ο άτυχος Χριστόφορος έχασε τον προσανατολισμό του και πήρε άλλο μονοπάτι που τον οδήγησε στο κενό.

Να σημειωθεί πάντως πως στη δήλωση συμμετοχής κάθε δρομέας υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται πως «ο κάθε αθλούμενος τρέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη». Τον αγώνα διοργάνωναν από κοινού ο αθλητικός σύλλογος Αγέλαος και ο Δήμος Ναυπάκτου.

Αξια αναφοράς είναι και η προκήρυξη του αγώνα η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η διαδρομή των 9,5 km είναι μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το 20% από δασικό κατηφορικό δρόμο, που οδηγεί στον Τερματισμό. Σε αρκετά σημεία η διαδρομή έχει δύσκολα και τεχνικά περάσματα, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

*Η διαδρομή των 21km συνεχίζοντας τον μεγάλο ορεινό δρομικό κύκλο, δίνοντας 1.450 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελείται και αυτή από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το υπόλοιπο 20% προς τον Τερματισμό, κατηφορικό και σε δασική διαδρομή.

*Οι διαδρομές έχουν δύο Κοινά Μονοπάτια, από την Εκκίνηση έως το 2.8 km (1ο CP) και από το Αρχαίο Ασκληπιείο 14.5 km (5ο CP) έως το 16 km.

Το πρώτο κομμάτι των 2.8 km είναι κοινό. Αρκετά Δύσκολο και Τεχνικό κομμάτι που θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη Προσοχή. Περνάμε ένα σημείο Σάρας και ένα στενό σημείο του Φαραγγιού του ποταμού Σκα, λίγο πιο πάνω φτάνουμε στο σημείο του Διαχωρισμού (1ο CP) Μικρής και Μεγάλης Διαδρομής.

«Ηταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, κοινωνικός, αγαπούσε τη ζωή. Κυρίως αγαπούσε τον αθλητισμό και τους αγώνες δρόμου. Είχε τρέξει σε πολλούς μαραθωνίους και είχε και πολλές διακρίσεις. Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο έτρεχε σε αγώνα. Ήταν πολύ ενεργητικός και ασυμβίβαστος με την ηλικία του. Αρνούνταν να δεχτεί πως το σώμα μας γερνάει», είπε άνθρωπος που γνώριζε καλά τον 68χρονο. Τραγική φιγούρα ο γιος του ήταν σε κατάσταση σοκ και δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

– Η κηδεία του Χριστόφορου Δουραμάνη θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Τρίτης από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας Πατρών.

ΣΤΙΒΟΣ

Για το ολυμπιακό όνειρο Καυκάς και Αλικανιώτη

Published

on

Τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην θα δοθούν, όπως είναι γνωστό, στην Αττάλεια της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 21 Απριλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με τρεις ομάδες, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38.

Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Εκκίνηση στην Αττάλεια θα πάρει και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην ελληνική κατάταξη με 1.086 πόντους πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει ήδη προκριθεί στο Παρίσι με όριο, την Κυριακή Φιλτισάκου (37η με 1130) και την Χριστίνα Παπαδοπούλου (49η με 1.100).

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading
Advertisement
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός εύκολα νίκησε τον Αιγέα στο κλειστό Αλεξιώτισσας

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ1 hour ago

Άρης Πατρών: Ομάδα με δυναμική και με τον πήχη ψηλά

Α2 ΕΣΚΑΗ7 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Με επιθετική πολυφωνία «άσος»- χρυσάφι για τη Νίκη Πρ.

ΠΟΛΟ18 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ20 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ2 hours ago

Τέλος οι Μούλντερ και Μπόονεν από την Παναχαϊκή

ΔΙΕΘΝΗ21 hours ago

Μπαρτσελόνα: Στα «ραντάρ» ο Ντιμπάλα, η… αστεία ρήτρα που έχει ο Αργεντινός με τη Ρόμα

Facebook