Connect with us

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Πρώτες εκτιμήσεις εν μέσω κορωνοϊού

Published

on

Επιφυλάξεις διατηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, περιμένοντας τα πρώτα στοιχεία για τη συχνότητα και την σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων, στην εποχή του κορωνοϊού.

Μια πρώτη εικόνα για την πορεία των τροχαίων ατυχημάτων τις εβδομάδες εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας θα υπάρχει στα μέσα του Απριλίου, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα όποια συμβάντα και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα δύνανται να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα.

Από τη στιγμή που η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, είναι σαφές πως τα τροχαία ατυχήματα θα είναι πολύ λιγότερα, πιθανά όμως θα είναι και πολύ σφοδρότερα.

Στην εποχή του κορωνοϊού οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, καθιστώντας τα τροχαία ατυχήματα πιο σοβαρά, με μεγάλη πιθανότητα εκτός των άλλων να αυξηθεί το μέσο κόστος ανά ζημιά.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα έχει επιρροή στις ζημιές που καλύπτονται από τις ασφαλίσεις αστικής ευθύνης οχημάτων είναι η μετακίνηση ενός σημαντικού αριθμού κατοίκων του Λεκανοπεδίου στην επαρχία. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων εκτός νομού Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, για όλα αυτά θα έχουμε καθαρή εικόνα στις 15 με 20 Απριλίου.

Επιμέλεια: Μάρκος Καπετανάκης 

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Τον Οκτώβριο τελικά η Ανάβαση Πιτίτσας

Published

on

Η Επιτροπή Αγώνων ενέκρινε το αίτημα του ΑΟΠ για τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Ανάβασης Πιτίτσας, αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, για τις 17-18 Οκτωβρίου 2020.

Ο αρχικός προγραμματισμός της Ανάβασης Πιτίτσας 2020 ήταν για τις 25-26 Ιουλίου 2020, ωστόσο το σωματείο αναγκάστηκε να ζητήσει τη μετάθεσή της σε νέα ημερομηνία, λόγω του εορτασμού της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα.

Κατά συνέπεια, με τη νέα ημερομηνία του Οκτωβρίου, η Ανάβαση Πιτίτσας θα αποτελέσει τον 4ο γύρο (από τους 6) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2020.

Στις 25 και 26 Ιουλίου 2020 θα διεξαχθεί για 19η συνεχόμενη φορά η Ανάβαση Δημητσάνας.

Επιμέλεια: Μάρκος Καπετανάκης 

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

“Έσπασε το ρόδι” ο Χάμιλτον!

Published

on

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον που δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην πίστα της Στυρίας.

Ο Βρετανός από τη στιγμή της εκκίνησης έθετε συνεχώς γρήγορους χρόνους και έφτασε σε μία σβηστή νίκη.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Βάλτερι Μπότας που αν και ξεκίνησε τέταρτος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του μονοθεσίου του και αφού πρώτα προσπέρασε τον Κάρλος Σάινθ άφησε τρίτο τον Μαξ Φερστάπεν τέσσερις γύρους πριν το φινάλε.

Από την άλλη ο Ολλανδός δεν είχε τις απαντήσεις στη στρατηγική των πρωταθλητών με αποτέλεσμα να συμπληρώσει το podium. Τέταρτος ακολούθησε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Αλεξάντερ Άλμπον. Την πεντάδα έκλεισε ο Λάντο Νόρις που στην τελευταία στροφή προσπέρασε τον Σέρχιο Πέρεθ.

Continue Reading

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

ΑΑΔΕ: Τέλη κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. “με τον μήνα”

Published

on

Ενεργοποιείται απο τον μήνα Ιούλιο η διάταξη νόμου που προβλέπει την επιστροφή των πινακίδων των ΙΧ αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους χωρίς “πέναλτι”, καθώς και την καταβολή τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τον αριθμό των μηνών του έτους που απομένουν.

Απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία ενεργοποιείται η σχετική διάταξη νόμου βρίσκεται προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Στην απόφαση προβλέπεται ότι στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή άπαξ εντός του έτους, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετησίων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης αυτής.

Επομένως, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ.

Η επιλογή χρονικού διαστήματος άρσης, εφόσον γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του 2020, άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή.

Εντούτοις, σε περίπτωση που έχει ήδη γίνει άπαξ χρήση του δικαιώματος άρσης και ο κάτοχος, ενώ έχει επιστρέψει εμπρόθεσμα τα στοιχεία κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. και έχει θέσει εκ νέου το όχημα σε ακινησία, επιθυμεί να άρει την ακινησία αυτή και πάλι, δύναται να το κάνει μόνο καταβάλλοντας τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί.

Κατ’ αναλογία, οποιοδήποτε νέο αίτημα μετατροπής του αρχικού αιτήματος άρσης της ακινησίας (πχ από 1 σε 2 ή 3 μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους κλπ), δεν γίνεται δεκτό, καθώς η απαλλαγή χορηγείται άπαξ και για το συγκεκριμένο αρχικό χρονικό διάστημα. Η αλλαγή χρονικού διαστήματος, πραγματοποιείται μόνο εφόσον καταβληθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού που αρχικά είχε καταβληθεί.

Εξυπακούεται ότι η δυνατότητα αυτή προϋποθέτει μετατροπή του αρχικού αιτήματος, δηλαδή πριν την λήξη του μήνα για τον οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.