Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Πυγμαχία: Με τριάδα αθλητών η ΕΑΠ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των μικρών

Με τρεις αθλητές θα δώσει το παρών η ΕΑΠ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων και παμπαίδων

Published

on

Με τρεις αθλητές θα δώσει το παρών η ΕΑΠ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων και παμπαίδων που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα για την ομάδα του Γιάννη Χαζάπη θα αγωνισθούν οι Νίκος Μπερνάλης, Διονύσης Μπασιλάρης και Νίκος Αναστασόπουλος.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Κ. και Β. Αντωνακόπουλος στη «Match»: «Επόμενος σταθμός η Ολυμπιάδα»

Οι προπονητές της Αστραπής μίλησαν στη «Match» για το μυστικό της επιτυχίας του συλλόγου τους

Published

on

Η Αστραπή Πατρών στα 36 χρόνια παρουσίας της στο άθλημα του τάε κβον ντο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της. Το όνομα του Κωνσταντίνου Αντωνακόπουλου (αριστερά στη φωτό) είναι ορόσημο των επιτυχιών και πλέον συνεχίζουν την παράδοση ο γιος του Βασίλης Αντωνακόπουλος (δεξιά), καθώς και πολλοί πρωταθλητές του συλλόγου που απασχολούνται ως προπονητές.

Οι γνώσεις του Κωνσταντίνου Αντωνακόπουλου με την ενίσχυση Κορεατών δασκάλων που έρχονται στην Αστραπή για να διδάξουν και αυτοί τα παιδιά, αλλά και η παιχνιδιώδης μορφή της προπόνησης στις μικρότερες κατηγορίες καθιστούν την Αστραπή μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων όλης της Ελλάδας.

Οι Κωνσταντίνος και Βασίλης Αντωνακόπουλος μίλησαν στη «Match» για το μυστικό της επιτυχίας τους, που έχει φέρει την ανάδειξη τόσων πρωταθλητών και πρωταθλητριών.

– Ποιο είναι το μυστικό της Αστραπής;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Και οι δύο δάσκαλοι ασχολούμαστε και αγαπάμε το τάε κβον ντο και αυτό φαίνεται καθημερινά. Από εκεί και πέρα η Αστραπή έχει φέρει πολλές φορές Κορεάτες δασκάλους για να κάνουν μάθημα στα παιδιά και φέτος αναμένεται να γίνει πάλι αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που είναι οι καλύτεροι και σε προσωπικό επίπεδο έχω βρεθεί πέντε φορές στην Κορέα για να προπονηθώ στα καλύτερα κορεάτικα πανεπιστήμια. Αυτά που γνωρίζω και με έχουν βοηθήσει σημαντικά στο να εξελιχθώ στη δουλειά μου, προέρχονται από την κορεάτικη τεχνική.

Είναι σημαντικό για τον οποιοδήποτε αθλητή να βρεθεί έστω και μία φορά στη ζωή του στην χώρα που δημιούργησε το άθλημα.  Είναι η γενέτειρα του τάε κβον ντο, έχουν μια απίστευτη τεχνική οι Κορεάτες, έχουν την συνταγή και είναι απίστευτα μεταδοτικοί. Αυτά σε συνδυασμό με τις γνώσεις του πατέρα μου (Κ.  Αντωνακοπουλου), νομίζω ότι κάνουν τη διαφορά στο σύλλογό μας».

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Όταν ένας σύλλογος βάζει παιδιά στην Εθνική ομάδα αποκτά τεχνογνωσία και το ένα παιδί παρακινεί το άλλο. Επί της ουσίας κάνει πρότυπο τον συναθλητή. Έτσι δουλεύεις μαζί με τα παιδιά και δεν σταματούν οι επιτυχίες».

– Το τάε κβον ντο είναι ένα άθλημα που φέρνει συνεχώς διακρίσεις, τόσο στην Πάτρα όσο και Πανελλαδικά. Έχει την ανάλογη δημοτικότητα;

Β. ΑΝΤΩΝ:«Στην Ελλάδα δυστυχώς τα εθνικά αθλήματα είναι… μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν και άλλα αθλήματα με αγωνιστικές επιτυχίες που δίνουν μεγάλες αρχές στα παιδιά, όπως το δικό μας. Είναι σημαντικό να δίνεις αρχές στα παιδιά, να μαθαίνουν πειθαρχία και σεβασμό, κάτι που οι γονείς γνωρίζουν ότι γίνεται σε εμάς που μας επιλέγουν για τον Αθλητισμό των παιδιών τους».

– Πώς είναι η συνεργασία μεταξύ πατέρα και γιου;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Βάζουμε στην άκρη αυτή την ιδιότητα. Ο Βασίλης είναι ο προπονητής και εγώ περισσότερο πλέον ως μάνατζερ της Αστραπής βοηθάω όπου χρειαστεί. Βέβαια αν δω κάτι που δεν συμφωνώ κάνουμε έναν μίτινγκ το βράδυ και δίνω τις οδηγίες μου σε όλα τα παιδιά. Το καλό είναι ότι συμβουλεύω τον Βασίλη κι αυτός το δέχεται και πολλές φορές το αποζητά».

– Ξεχωρίζετε γρήγορα ένα ταλέντο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Στο πρώτο εξάμηνο έχουμε καταλάβει εύκολα αν ένα παιδί έχει ταλέντο για να εξελιχθεί στο άθλημα. Είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών όπως  η σωματική διάσταση, η πνευματική διαύγεια αλλά και η διάθεση για δουλειά, τα οποία αν υπάρχουν, τότε τα υπόλοιπα… παίρνουν τον δρόμο τους για το παιδί».

– Πόσο εύκολο είναι να κάνει ένας μικρός ηλικιακά αθλητής πρωταθλητισμό;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Είναι δύσκολο να πείσεις ένα γονιό να κάνει πρωταθλητισμό το παιδί του, αλλά εμείς του το κάνουμε… ευκολότερο. Με μιάμιση ώρα προπόνησης την ημέρα, μπορούμε να ‘φτιάξουμε’ έναν πρωταθλητή. Προσφέρουμε προπονητικά καμπ, ταξίδια στο εξωτερικό στην Κορέα, κοινές προπονήσεις, γενικά υπάρχει μία στρατηγική στο σύλλογο».

-Είναι καθαρά μαχητικό άθλημα το τάε κβον ντο;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Το αντίθετο θα έλεγα, είναι καθαρά στρατηγικό άθλημα. Θέλει εγκεφαλική διαύγεια, δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Όλα έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Για παράδειγμα, τα πόδια δεν είναι σαν τα χέρια. Χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία για να τα δουλέψεις και γι’ αυτό γίνεται πιο εγκεφαλικό το άθλημα. Για να μπορεί ο αθλητής να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι του αντιπάλου του».

– Τί κάνει το άθλημά σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα;

Β. ΑΝΤΩΝ: «Το τάε κβον ντο αναπτύσσει ένα ένστικτο στα παιδιά, αυτό της αυτοσυντήρησης που το πετυχαίνουμε σε ένα αγώνα όπου το παιδί πρέπει να αναπτύξει όλα του τα ένστικτά. Όλο αυτό βέβαια με κανόνες και πλήρη εξοπλισμό. Τα παιδιά φορούν πάνω από 10 πράγματα για να είναι προστατευμένα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και στατιστικά το τάε κβον ντο έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ακίνδυνα μαχητικά αθλήματα».

– Πολλοί θεωρούν ότι απαιτεί ένα παραπάνω οικονομικό κόστος για τον γονιό. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Είναι ακριβό άθλημα όταν φτάνει κάποιος σε επίπεδο υψηλού πρωταθλητισμού. Όμως, σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο γονιός πληρώνει μία συνδρομή και τον εξοπλισμό, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα. Ο εξοπλισμός είναι μία φορά στα πέντε χρόνια, όταν φτάνουμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού κάποια έξοδα τα επιβαρύνονται οι γονείς».

-Η αλήθεια είναι ότι λείπει μία συμμετοχή αθλητή σας σε Ολυμπιάδα. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Κ. ΑΝΤΩΝ: «Στόχος σίγουρα είναι μία Ολυμπιάδα και έχουμε αθλητή για την επόμενη διοργάνωση που είναι ο Αποστόλης Παναγόπουλος. Για να φτάσεις όμως σε μία Ολυμπιάδα πρέπει να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου πέντε χρόνια πριν.

Ο Παναγόπουλος είναι ο καλύτερος αθλητής της Αστραπής αυτή τη χρονική στιγμή και μέλος της Εθνικής εφήβων. Είναι πέμπτος στην Ευρώπη και στον κόσμο στους παίδες και οριακά δεν έχει πετύχει τη μεγάλη του διάκριση (σ.σ. μετάλλιο) για να πάει μετά στον επόμενο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Αστραπή Πατρών: Ο σύλλογος των πρωταθλητών

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα τμήματα του συλλόγου, έχει φέρει έναν «καταιγισμό» διακρίσεων

Published

on

Από το 1987 και την ίδρυση της Αστραπής Πατρών από τον Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο μέχρι σήμερα, οι επιτυχίες που σημειώνει ο Πατρινός σύλλογος σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα βρίσκονται πολύ συχνά στην πρώτη γραμμή του αθλήματος.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, θα πρέπει να τονίσουμε πως την αρχή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έκανε ο Βασίλης Φωτομάρας, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και πλέον είναι προπονητής της Αστραπής.

Επίσης, ο Βασίλης Αντωνακόπουλος (γιος του Κώστα) έχει κατακτήσει την 5η θέση στον κόσμο και στην Ευρώπη, ενώ έχει αναδειχθεί δέκα φορές πρωταθλητής Ελλάδας και με δύο πτυχία -ένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τάε κβον ντο και ένα Sports Coaching- μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, στους αθλητές και τις αθλήτριές της Αστραπής.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές και αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας του τάε κβον ντο, ενώ τα βήματά του ακολουθεί και ο Βασίλης Αντωνακόπουλος αναδεικνύοντας και αυτός αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται σε Εθνικές ομάδες.

Σε ένα χώρο μοναδικό με τρία ολυμπιακά τερέν, προπονητές και αθλητές έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να φέρνουν στην Πάτρα και όχι μόνο, συνεχώς νέες διακρίσεις.

Επειδή λοιπόν είναι δύσκολο σε ένα αφιέρωμα να γράψουμε όλες τις επιτυχίες του συλλόγου, γι’ αυτό περιοριστήκαμε στις πιο πρόσφατες της τελευταίας διετίας.

Ας πάρουμε λοιπόν μία γεύση από τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της Αστραπής, καθώς και τις συμμετοχές τους σε διάφορες διοργανώσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων…

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ 2023

– Παναγόπουλος Αποστόλης: 1η θέση στο G1 Skopje Ramus Open, 3η θέση στο 10th Top Tirana Open, 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων.

– Πάντου Δέσποινα: 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Εφήβων/Νεανίδων.

– Αμτζοπούλου Νεφέλη: 1η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο. Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, 1η θέση στο 3ο Ήλις και Πάρης.

– Διαμαντοπούλου Παναγιώτα: 1η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Παπαμιχαήλ Αγγελική: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, 2η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 1η θέση στο 3ο Ήλις και Πάρης.

– Βελισσάρης Κωνσταντίνος: 3η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών/Γυναικών.

– Πανταζόπουλος Ανδρέας: 3η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 3η θέση στο 10th Top Tirana Open.

– Σωτηρόπουλος Μάριος: 2η θέση στο 10th Ramus Sofia Open, 1η θέση στο 10th Top Tirana Open, 3η θέση στο 3ο Ήλις και Πάρης.

– Αμτζοπούλου Χριστιάννα: 3η θέση στο 10th Ramus Sofia Open.

– Μπακλέση Βασιλική: 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

– Διαμαντοπούλου Ιλένα: 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, 3η θέση στο Προκριματικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων.

– Φαλιέρης Βασίλης: 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Μποντίνης Κυριάκος: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Βαμβακάς Δημήτρης: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Οκτάρα Μαρία: 3η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Πουλιάση Άννα Μαρία: 3η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Κωνσταντίνος Θωμαΐδης.

– Πανόπουλος Αντώνης: 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

– Σωτηρόπουλος Μιχαήλ Άγγελος: 3η θέση στο 10th Top Tirana Open.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ 2022

– Παναγόπουλος Αποστόλης: 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, 1η θέση στο Albanian Open G2, 2η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/Κορασίδων, 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων.

– Πάντου Δέσποινα: 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης, 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών/Γυναικών, 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων.

– Μποντίνης Κυριάκος: 3η θέση στο Albanian Open G2, 1η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης.

– Χριστοπούλου Ιωάννα: 1η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.

– Διαμαντοπούλου Ιλένα: 2η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.

– Πουλιάση Άννα Μαρία: 3η θέση στο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.

– Βελισσάρης Κωνσταντίνος: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης.

– Μπακλέση Βασιλική: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης.

– Σωτηρόπουλος Μιχαήλ Άγγελος: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης.

– Καρνέζης Νίκος: 2η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Γεώργιος Βόλαρης.

– Παπαμιχαήλ Αγγελική: 1η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Αμτζοπούλου Νεφέλη: 1η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Φαλιέρης Βασίλης: 1η θεση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Σωτηρόπουλος Μάριος: 3η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Αμτζοπούλου Χριστιάννα: 3η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Πανταζόπουλος Ανδρέας: 3η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

– Μακρυγιάννη Αλεξάνδρα: 3η θέση στο 2ο Ήλις και Πάρης.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Με επιτυχία τo 6o “Interclub Sparring Day” του Μαχητικού Συλλόγου Πάτρας

Published

on

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6o “Interclub Sparring Day” του Μαχητικού Συλλόγου Πάτρας, ο οποίος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Ευχαριστούμε όλους τους προπονητές που συμμετείχαν στο εσωτερικό φιλικό σπαρινγκ που διοργάνωσε ο σύλλογος μας για 6η χρόνια με συμμετοχή πάνω από 120 αθλητών από Αθήνα και Πάτρα το Σαββατοκύριακο που πέρασε 16 και 17 Σεπτεμβρίου με διπλές προπονήσεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή στους αθλητικούς συλλόγους: ΑΣ. ΝΙΚΗ, ΑΣ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΣ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΑΣ. FIGHT CLUB AGYAS, ΑΣ.ΑΓΩΓΗ, ΑΣ. KEUMGANG ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΣ. WARIORS ΠΑΤΡΑΣ, nπου παραβρέθηκαν με τους αθλητές τούς στις εγκαταστάσεις του FIGHT nCLUB PATRAS A.C. και προπονήθηκαν μαζί μας πραγματοποιώντας nφιλικά sparings μέσα σε ένα θερμό γιορτινό και αθλητικό πνεύμα, βοηθώντας έτσι τους αθλητές όλων των ηλικιών να αποκτήσουν εμπειρίες για τα προσεχή πρωταθλήματα που έρχονται ενόψει της νέας nσεζόν.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την άψογη εικόνα που παρουσίασαν. Τα καλύτερα έρχονται!!!”.

Continue Reading
Advertisement

Facebook