Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

“Γιγαντώνεται” το κίνημα εθελοντισμού για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

Published

on

Ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού φαίνεται να δημιουργείται στην Πάτρα εν όψει των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν 25-31 Αυγούστου 2019.

Οι εξ αρχής δηλωμένες ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής σε εθελοντές για την περίοδο των Αγώνων ήταν 1.000 άτομα, στόχος που αναμένεται να κατακτηθεί με ευκολία.

Ήδη, δύο μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης οι εθελοντές που έχουν επιλεγεί φθάνουν τα 900 άτομα!

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, όπως και οι συνεντεύξεις, η επιλογή και η ενημέρωση των υποψηφίων. Σημαντική βοήθεια έχει προσφέρει το περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στην πλατεία Γεωργίου Α’, το οποίο θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία της Πάτρας μέχρι και τους Αγώνες.

Σε αυτό το περίπτερο ο τομέας εθελοντισμού ενημερώνει για τη διοργάνωση, προωθεί τον εθελοντισμό και συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους αιτήσεις συμμετοχής εθελοντών.

Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει συνυπολογιστούν και ομάδες ανήλικων εθελοντών που θα συνδράμουν στα αθλήματα του beach volley και του beach tennis, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητές των οποίων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αντίστοιχα αθλήματα.

Να σημειωθεί πως οι εθελοντές που έχουν ήδη επιλεγεί και αυτοί που συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον είναι στην πλειοψηφία τους από την Πάτρα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που προέρχονται τόσο από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και από διάφορα μέρη της υπόλοιπης Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, πως οι εθελοντές έκαναν ήδη αισθητή την παρουσία τους και προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους το τριήμερο 5-7 Ιουνίου 2019 στο σεμινάριο των Αρχηγών Αποστολών (Chefs De Mission) των χωρών που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες και τις συναντήσεις των Τεχνικών Επιτετραμμένων (Technical Delegates) των Διεθνών Ομοσπονδιών και των υπεύθυνων των αθλημάτων (Competition Managers) της Οργανωτικής Επιτροπής. Έδειξαν τη διάθεσή τους να προσφέρουν και να αποτελέσουν την ψυχή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

ΠΟΛΟ

Ο ΝΟΠ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παραμονής το Σάββατο με τα Χανιά στην Πάτρα

Published

on

Με την ολοκλήρωση και της Β’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και την τελική κατάταξη σε G1 και G2, οριστικοποιήθηκαν τα ζευγάρια που θα μετάσχουν στα Play In, στα Play Out, αλλά και στα προημιτελικά των Play Off της διοργάνωσης, που ξεκινούν άμεσα, με τους πρώτους αγώνες της σειράς την Παρασκευή 19/4 (για τα Play In) και το Σάββατο 20/4 (για τα Play Out και τα προημιτελικά των Play Off).

Έτσι ο ΝΟΠ το Σάββατο θα παλέψει για την παραμονή του υποδεχόμενος τα Χανιά, αφού στο φινάλε εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας.

Αναλυτικά:

Play In:

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19/4, οι δεύτεροι στις 21/4 και οι τρίτοι (αν χρειαστούν) στις 23/4. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι αναφερόμενες πρώτες. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις 2 νίκες κερδίζουν τις θέσεις 7η και 8η στην πρώτη 8άδα και θα διεκδικήσουν αργότερα, από τη δεύτερη φάση των Play Off μια θέση από την 5η έως την 8η της Τελικής Κατάταξης του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι ομάδες που θα είναι στην πρώτη 8άδα μετά και τα Play In θα μετάσχουν στο F-8 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Play Out:

ΑΕΚ – ΟΦΘ

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 20/4, οι δεύτεροι στις 24 & 25/ 4 και οι τρίτοι (αν χρειαστούν) στις 27/4. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι αναφερόμενες πρώτες. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις 2 νίκες παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι ηττημένες υποβιβάζονται στην Α2.

Play Off (Προημιτελικά):

Μετέχουν σε αυτή τη φάση μόνο οι τέσσερις ομάδες που πήραν τις θέσεις από 3η έως 6η, μετά το τέλος και της Β’ φάσης, ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΟΚ DOMUS ERGO

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 20/4, οι δεύτεροι στις 24/4 και οι τρίτοι, (αν χρειαστούν) στις 27/4. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι αναφερόμενες πρώτες. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις 2 νίκες προκρίνονται στα ημιτελικά για τις θέσεις 1η-4η της Τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν για τις θέσεις 5η-8η.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Βυθίστηκε στο Περιστέρι η γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Βαριά ήττα με 22-7 γνώρισε εκτός έδρας η ΝΕΠ

Published

on

Βαριά ήττα με 22-7 γνώρισε εκτός έδρας η ΝΕΠ από το Περιστέρι για την 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Τα 8λεπτα: 5-2, 2-1, 9-2, 6-2

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Ζαφειράκη, Λαλούση 1, Γροζοπούλου, Αποστολίδου 2, Κόλλια 1, Πετάση 1, Μπερίκου 3, Πέττα, Λασκαρίδου 3, Κάσσαρη 1, Γκοτζιά 4, Μαρία Καραγιάννη, Σκαρμούτσου, Λέβι 6.

ΝΕΠ (Χρήστος Αργυρόπουλος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Αναστασίου, Λάμπερτ 2, Ευφροσύνη Τσιμάρα 2, Προδρομίτη, Ζαφειράκη 1, Κεπενού, Κονταλέξη, Λιαπάκη 1, Τύχινα, Παρασκευοπούλου 1, Μπεκρή, Άρνα, Λαμπάτου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στην 6η θέση του τελικού του πιστολιού σπορ η Κορακάκη στο προολυμπιακό

Published

on

Η Άννα Κορακάκη κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του πιστολιού σπορ γυναικών, που διεξήχθη την Τετάρτη, και να τερματίσει στην 6η θέση.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης, έχοντας την καλύτερη επίδοση στις βολές ακριβείας (296, 10Χ), κατάφερε την Τρίτη με σκορ επίσης 296 και 15Χ στις βολές ταχύτητας, να προκριθεί πρώτη στον τελικό (592, 25Χ) και να διεκδικήσει τη διάκριση από μηδενική βάση.

Την Τετάρτη, ξεκινώντας με τρεις στις πέντε (3/5) επιτυχίες στις πρώτες σειρές, προσπάθησε να επανακάμψει με άψογη επίδοση (5/5) στην τρίτη. Ανέβηκε κορυφαία στη μέση του τελικού, ισόβαθμη με την Γαλλίδα Καμίλ Γεντρζέβσκι στις έντεκα (11) επιτυχίες.

Παρά την υπερπροσπάθεια, βρέθηκε στη ζώνη του αποκλεισμού και αποχώρησε καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες αθλήτριες.

Μπαράζ για το χρυσό

Δεν ήταν εύκολος αγώνας, αφού κρίνονταν δυο κάρτες συμμετοχής για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχής της στο Παρίσι από πρόπερσι, οι υπόλοιπες όμως αθλήτριες αγωνίζονταν για τη δική τους συμμετοχή.

Ο τελικός ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια. Η Γεντρζέβσκι κι η Γερμανίδα Γιόζεφιν Έντερ τερμάτισαν ισόπαλες με 35 επιτυχίες. Χρειάστηκε μια ακόμη σειρά για να κριθεί το μετάλλιο. Η Γερμανίδα φάνηκε πιο ψύχραιμη ή πιο τυχερή.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 hours ago

Πιάστηκε ντοπέ παίκτης της Εθνικής ομάδας

NATIONAL LEAGUE 217 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Πένθος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας, “έφυγε” ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος σε ηλικία 45 ετών

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ24 hours ago

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ του τελικού

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Ν.Γραμματικόπουλος στη «Match»: “Αξίζει η παραμονή στον Αχαιό”

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

Α2 ΕΣΚΑΗ15 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

ΜΠΑΣΚΕΤ18 hours ago

Ήττα Κόροιβου Αμαλιάδας από Μίλωνα στην Αθήνα, παρά τους 38π. του Αλεξάντερ!

Α2 ΕΣΚΑΗ22 hours ago

Σε δύο δόσεις θα πέσει η αυλαία της προτελευταίας στροφής της Α2 ΕΣΚΑ-Η

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας πήρε το… ντέρμπι με τον ουραγό Ίφιτο Πύργου! * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Facebook