Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

“Κύπελλο Άνοιξης” στο Πεπανός με 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα!

Published

on

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει το Σάββατο & Κυριακή (13-14/04)  κολυμβητικούς αγώνες αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών με την επωνυμία «Κύπελλο Άνοιξης – Swimming Spring Cup 2019 ».

Πρόκειται για ένα θεσμό που επαναφέρει ο ΝΟΠ φιλοδοξώντας να αποτελέσει σταδιακά μια κολυμβητική συνάντηση υψηλού επιπέδου, και να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση του Ομίλου στην διοργάνωση σημαντικών αγώνων στην Πάτρα.

Το φετινό «Κύπελλο Άνοιξης 2019» διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εφέτος αποτελεί μέρος των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των  90 χρόνων από την ίδρυση του ΝΟΠ το 1929.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος περίπου πεντακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από 29 σωματεία της χώρας. H συμμετοχή προβλεπόταν μεγαλύτερη, αλλά η διαθεσιμότητα δωματίων και κλινών σε ξενοδοχεία ήταν περιορισμένη, λόγω των πολλών σχολικών εκδρομών αυτό το Σ/Κ στην Πάτρα. Ιδιαίτερο γεγονός αποτελεί η παρουσία της αποστολής από την ομάδα Jazeera Sports Club από την Βυρηττό του Λιβάνου, με επικεφαλής τον προπονητή Χρήστο Παπαροδόπουλο (παλιό αθλητή του ΝΟΠ και πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο προπονητή κολύμβησης).

Οι αγώνες είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΕ (Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Πελοποννήσου) και θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντ. Πεπανός» το Σάββατο (13/04) πρωί – απόγευμα και την Κυριακή (14/04) πρωί. Οι αγώνες  έχουν την αρωγή και την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, χωρίς την οποία θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν.

Επίσης το ΔΣ του ΝΟΠ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση των αγώνων του «Κυπέλου Άνοιξης 2018», ιδιαίτερα την διοίκηση του ΠΕΑΚ, καθώς είναι απόλυτη πεποίθηση μας, ότι παρόμοιες εκδηλώσεις προβάλουν την Πάτρα ως σημαντικό τόπο αθλητικών εκδηλώσεων, με πολλαπλάσια οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Τέλος θα είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ΝΟΠ και τιμή για τους συναγωνιζόμενους κολυμβητές και κολυμβήτριες, η παρουσία των φίλων της κολύμβησης στην διάρκεια των αγώνων  στην Πάτρα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο απολογισμός του ΑΣ Άκρου

Published

on

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινήθηκε το Κολυμβητικό τμήμα του ΑΣ ΑΚΡΟΣ το τελευταίο 15ήμερο με αθλητές όλων των επιπέδων να δοκιμάζουν με επιτυχία τις δυνατότητές τους στις Διασυλλογικές αθλητικές οργανώσεις που φιλοξένησε το κολυμβητήριο Αντ. Πεπανός.

Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τις επιτυχίες των παιδιών, αλλά περισσότερο για το αθλητικό τους πνεύμα που προκύπτει απο την μεθοδικότητα και το ευχάριστο περιβάλλον εκμάθησης από πιστοποιημένους καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένο ασκησιολόγιο αλληλουχίας επιπέδου-ηλικίας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία και τον Τάσσος Σταθόπουλος για την αναφορά του !

Συνεχίζουμε δυνατά!!!

Ομάδα επιλέκτων: Γαλάνης Οδυσσέας , Γαλανός Γεράσιμος, Ορέστης Μανέτας, Κοσμάς Χάρης, Μενάγιας Γεράσιμος. Προπονητές Αθανασόπουλος Γιάννης , Ζαργάνας Πέτρος

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σπουδαία συμμετοχή του ΑΣ Άκρου στο “Κύπελλο Άνοιξης”

Published

on

Εξαιρετικά μεγάλη και σημαντική ήταν η συμμετοχή του ΑΣ Άκρου στο κολυμβητικό τουρνουά “Κύπελλο Άνοιξης” που διοργάνωσε ο ΝΟΠ στο “Αντώνης Πεπανός”.

Αν συνυπολογίσει κανείς πως αποτελεί ένα νέο σωματείο είναι πολύ σημαντικό το ότι εννέα αθλητές πήραν μέρος στο σπουδαίο τουρνουά με προπονητή τον Βασίλη Χρονόπουλο.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες:

Παναγόπουλος Σωτήρης
Πολίτης Στέφανος
Παναγόπουλος Αλέξανδρος
Σταυρόπουλος Αλέξανδρος
Μπακούλια Χριστίνα
Κυριαζοπούλου Δέσποινα
Μανέτας Χρήστος
Γραβάνης Άγγελος
Πολυδωρόπουλος Παναγιώτης

Διάβασε Περισσότερα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δεκατέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ στην 13η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ «Πτολεμαίδα 2019»

Published

on

Δεκατέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ, δύο εκ των οποίων από τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της 13ης Διεθνούς Κολυμβητικής Συνάντησης ΑμεΑ που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης και με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας.

Στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο της Πτολεμαίδας, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από Σερβία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και φυσικά την Ελλάδα.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέρριψε τα πανελλήνια ρεκόρ στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S8, με επιδόσεις 27.32 και 59.72 αντίστοιχα. Συνοπτικά τα νέα πανελλήνια ρεκόρ:

50μ. ελεύθερο ανδρών S8: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Ηρόδικος) 27.32
50μ. ελεύθερο γυναικών S10: Νίκη Παταρίδου (Ηρόδικος) 30.85
50μ. ελεύθερο γυναικών S13: Ευαγγελία Χρυσούλα Χιώτη (Ζωοδόχος Πηγή) 29.19
100μ. ύπτιο ανδρών S6: Αντώνης Παυλακέλης (Τυρταίος) 1:58.29
100μ. ύπτιο ανδρών S14: Παντελής Τουμάζος (Ίωνες Χίου) 1:28.19
100μ. ύπτιο γυναικών S7: Μαρία Κυριακίδου (Κότινος) 1:55.92
100μ. πεταλούδα ανδρών S10: Ραφαήλ Γαβριήλ Μαλαδάκης (Κότινος) 1:25.59
50μ. ύπτιο ανδρών S7: Αλέξανδρος Λέργιος (Ηρόδικος) 54.78
50μ. πεταλούδα γυναικών S7: Μαρία Κυριακίδου (Κότινος) 59.76
100μ. πρόσθιο ανδρών SB14: Παντελής Τουμάζος (Ίωνες Χίου) 1.30.82
100μ. πρόσθιο γυναικών SB5: Μαρία Τσάκωνα (Σπάρτακος) 2.09.74
100μ. ελεύθερο ανδρών S8: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Ηρόδικος) 59.72
100μ. ελεύθερο γυναικών S7: Μαρία Κυριακίδου (Κότινος) 1:41.43
100μ. ελεύθερο γυναικών S10: Νίκη Παταρίδου (Ηρόδικος) 1.12.15

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και προέβησαν σε απονομές οι: Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, Χάρης Καραγκιοζίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Βατικιώτης Γιάννης, οι αντιδήμαρχοι Κατσιίδης Στάθης και Πολυχρονίδης Δημήτρης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο πρόεδρος του ΚΕΚ Αμέα Εορδαίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Στεργιούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Καρακασίδης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιορδανίδης Φώτης.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.