Connect with us

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

“Θέμα” στο Μπεγουλάκι, επιστολές το Σαββατοκύριακο στον Τύπο

Published

on

Θέμα έχει δημιουργηθεί στο Μπεγουλάκι ανάμεσα στον εκπολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και την ομάδα του Πήγασου Μπεγουλακίου. 

Ο λόγος έχει να κάνει με την χρήση των γραφείων του συλλόγου στην εκεί συνοικία με τη διαμάχη να έχει ξεκινήσει στα social media και πλέον να έχει επεκταθεί στον Τύπο.

Η επιστολή που λάβαμε από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Μπεγουλακιου:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου, από τη συγκρότησή του το 2015, έχει ως στόχο την υλοποίηση κάποιων μεγάλων έργων, πάντα βέβαια με τη συμμετοχή του Δήμου, για την καλύτερη και ποιοτικότερη διαβίωση των κατοίκων της περιοχής μας. Το πρώτο από αυτά είναι η μόνιμη ηλεκτροδότηση της πλατείας, που ανήκει στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα, την οποία καθαρίζει και συντηρεί ο Σύλλογός μας και η κατασκευή της παράπλευρης πλατείας, ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων, χώρος αναψυχής και διαφορετικού ποιοτικού επιπέδου, πραγματικό «στολίδι» για την περιοχή μας.

Μετά από πολλές και μακροχρόνιες προσπάθειες του Συλλόγου μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας ότι μετά από ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, με την οποία συνεργαζόμαστε, τα όποια προβλήματα υπερκεράστηκαν και τα έργα ξεκινούν, τόσο για τη μόνιμη ηλεκτροδότηση της πλατείας Σκαγιοπουλείου, όσο και για την κατασκευή και διαμόρφωση της δημοτικής πλατείας με σύγχρονη παιδική χαρά, πράσινο, χώρο αθλοπαιδιών, πραγματικό «στολίδι»,  που θα δώσει  διαφορετική «πνοή» στην όμορφη περιοχή μας.

Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που είχαμε θέσει. Το δίκτυο ύδρευσης αποκαταστάθηκε και έπεται η ανακατασκευή και συντήρηση διαφόρων χώρων που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως και η καθαριότητα στην περιοχή μας από ανθυγιεινούς και μολυσματικούς παράγοντες (ζωοαγέλες, αυτοσχέδια κοτέτσια κ.λπ.) που δημιουργούν μία άσχημη εικόνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ουδέποτε ήρθε σε αντιπαράθεση με κανέναν, πολύ δε περισσότερο με το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού τμήματος «Α.Ο Πήγασος», αντιθέτως, κάποια μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου αυτού  καταφέρθηκαν εναντίον του Συλλόγου μας με ενέργειες απαράδεκτες και παράνομες, αλλάζοντας χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα, χωρίς καμία προσυνεννόηση μαζί μας και ενάντια  στους σκοπούς που θέλουν να υπηρετούν, την κλειδαριά από αίθουσα που ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο από δεκαετίες πριν, στην οποία κατά παράκλησή τους επιτρέπαμε να τοποθετούν προς φύλαξη αθλητικό υλικό του σωματείου τους,  απαξιώνοντάς τον, με απώτερο στόχο φυσικά τη διάλυσή του, με σκοπό να εμποδίσουν το Σύλλογό μας να κάνει χρήση προς εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Και τούτο παρότι γνωρίζουμε  ότι  το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Α.Ο. Πήγασος» έχει τα γραφεία του στις εγκαταστάσεις Σπαθή, όπως έχει γραφεία και σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Τώρα, όσον αφορά σε κάποια ψευδή, ανυπόστατα και κατάπτυστα σχόλια, που αναρτώνται σε διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αξίζει καν τον κόπο να δώσουμε σημασία σε ανύπαρκτους ισχυρισμούς «παπαγάλων», που εξυπηρετούν συμφέροντα, τα οποία δεν γνωρίζουμε.

Η αθλητική διαδρομή του προέδρου Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Νίκου Κωστή, είναι γνωστή και χαίρει εκτίμησης και σεβασμού όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά πανελλαδικά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του για το καλό όλων των κατοίκων της περιοχής, αφουγκραζόμενος τα όποια προβλήματά τους για καλύτερη διαβίωση, ποιώντας πολιτισμό.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου

Απο τον γραμματέα του ΔΣ του Πήγασου Μπεγουλακίου, Χρήστο Σωτηρόπουλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μας εκπλήσσει ευχάριστα η ανακοίνωση του εκπολιτιστικού συλλόγου γιατί ουσιαστικά από μόνη της απαντά σε όλα αυτά που όλα αυτά τα χρόνια εμείς έχουμε τονίσει. Οσον αφορά για το πάρκο: όσοι διαμένουν στην περιοχή του Μπεγουλακίου γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια ο χώρος αυτός δεν καθαρίζεται, δεν έχει συντηρηθεί και οι κατασκευές που βρίσκονται εντός του πάρκου αυτού είναι πεπαλαιωμένες, σκουριασμένες και ακατάλληλες για να βρίσκονται σε ένα πάρκο που χρησιμοποιείται από γονείς και παιδιά.

Το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται εντός του χώρου έχει ακριβώς τις ίδιες μπασκέτες από την δεκαετία του ’80 όταν και κατασκευάστηκε. Οσοι έχουν παίξει και όσοι χρησιμοποιούν λανθασμένα το γήπεδο ακόμα γνωρίζουν το πόσο επικίνδυνο είναι. Φυσικά το γνωρίζει και το ΔΣ του εκπολιτιστικού συλλόγου γιατί μέσα στα μέλη του κάποιοι είναι χρόνια και ξέρουν ακριβώς την κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για την παιδική χαρά.

Οσον αφορά στην αλλαγή της κλειδαριάς, προφανώς δεν θα κάναμε τίποτα αν πρώτα δεν είχαμε έρθει σε συνεννόηση με ανθρώπους του δήμου και τη διοικούσα επιτροπή του κληροδοτήματος του Σκαγιοπουλείου. Αυτό έγινε όταν ο σύλλογος μας ζήτησε εν μέσω πανδημίας και lockdown να βγάλουμε το αθλητικό υλικό (φανέλες, σορτς) της ποδοσφαιρικής μας ομάδας προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το χώρο.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας ζήτησε από τον εκπολιτιστικό σύλλογο να μας δείξει το χαρτί σύμφωνα με το οποίο φέρεται παραχωρημένος σε αυτούς ο χώρος, όπως άνθρωποι του Δήμου Πατρέων μας συμβούλεψαν, πράγμα το οποίο μας αρνήθηκαν.

Στη διάθεση της εφημερίδας σας, όποτε χρειαστεί, είναι και έγγραφο της Διοικούσας επιτροπής των κληροδοτημάτων που ζητά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, η κατάσταση να παραμείνει ώς έχει μέχρι να οριστεί νέα διοικούσα επιτροπή.

Επειδή στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σύλλογος γνωρίζει ότι τα γραφεία του Συλλόγου μας βρίσκονται στις εγκαταστάσεις Σπαθή, σας ενημερώνουμε πως εκεί βρίσκονται τα γραφεία της Ακαδημίας του Συλλόγου. Το αθλητικό υλικό και τα γραφεία της ομάδος βρίσκονται σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης μέχρις ότου τελειώσει η διάρκεια της καραντίνας και μεταφερθούν σε χώρο που μας έχει παραχωρηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Οσο για τα σχόλια που αναφέρει ο Σύλλογος, ότι αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι κατοίκων της συνοικίας του Μπεγουλακίου που προφανώς τα συμφέροντα τους είναι το καλό της συνοικίας και των παιδιών τους. Ποτέ κανένας από το ΔΣ του Α.Ο Πήγασος Μπεγουλακίου δεν καταφέρθηκε προσωπικά σε κανένα μέλος ούτε και στον Πρόεδρο κ. Κωστή, ούτε και στην αθλητική του διαδρομή όπως ο ίδιος αναφέρει. Παρόλα αυτά θα περιμέναμε να βρίσκεται πιο κοντά στο αθλητικό σωματείο μας, γιατί ο αθλητισμός άλλωστε είναι μέρος του πολιτισμού μας.

Σαν Γραμματέας του Α.Ο Πήγασος Μπεγουλακίου σας δηλώνω ότι, ο σύλλογος θα ζητήσει συγνώμη εάν όντως μας παρουσιαστεί έγγραφο σε ισχύ οτι το οίκημα ανήκει στον εκπολιτιστικό σύλλογο. Αλλωστε άποψη του συλλόγου μας είναι η συνεργασία και η βοήθεια προς τον εκπολιτιστικό σύλλογο για το καλό της συνοικίας μας. Τρανό παράδειγμα για όλα αυτά είναι οι κινήσεις του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και το κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει και έχει αναγνωριστεί από όλους»

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Παράταση στην… παράταση και εκνευρισμός

Published

on

Την περασμένη εβδομάδα σας η «Match» έγραψε πως θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα Γ’ Εθνικής και Football League από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και της Κυβέρνησης, ωστόσο παρά το γεγονός πως η πληροφόρηση αυτή ήταν επίσημη, δεν έγινε ποτέ πράξη.

Η Τρίτη έγινε Πέμπτη, η Πέμπτη… Παρασκευή και έτσι καταλήξαμε σε ένα φιάσκο με την αγωνία να παρατείνεται και τον εκνευρισμό στους παίκτες των δυο κατηγοριών να «απογειώνεται», με την ανακοίνωση-επιστολή προς Μητσοτάκη και Αυγενάκη που ακολούθησε από τον ΠΣΑΠ να είναι ενδεικτική της οργής που υπάρχει στο Συνδικαλιστικό όργανο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η χθεσινή ανακοίνωση των παικτών της Γ’Εθνικής φυσικά.

Η αιτία και η νέα ημερομηνία

Κι αν αναρωτηθεί και ψάξει κανείς τους λόγους που η Κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι έδιναν συνεχώς παρατάσεις στα ποδοσφαιρικά ζητήματα, η απάντηση είναι μια: Τα σχολεία!

Οι ειδικοί επικεντρώθηκαν σε τεράστιο βαθμό στο άνοιγμα των μεγαλύτερων βαθμίδων εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) και πήγαν πίσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, χωρίς φυσικά αυτό να δικαιολογεί τον τρόπο που έχουν χειριστεί ως τώρα την κατάσταση.

Όπως μαθαίνουμε -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- η συζήτηση θα γίνει μέσα στην προσεχή εβδομάδα (την Παρασκευή 29/1), ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Δάφνη Πατρών πατάει πλέον σε γερές βάσεις

Published

on

Το έργο της ιστορικής ομάδας έμεινε ημιτελές φέτος, αλλά οι γερές βάσεις έχουν ήδη μπει και το μέλλον προβλέπεται αισιόδοξο.

Ο πρόεδρος Γιώργος Κορφιάτης και ο τεχνικός Σάκης Κατσαντούλας συνεργάζονται άψογα από το περασμένο καλοκαίρι και η Δάφνη Πατρών έχει γυρίσει τον διακόπτη, αφήνοντας την περυσινή άσχημη χρονιά στο παρελθόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν θετικό πρόσημο στις φετινές εμφανίσεις και στον 1ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας θα διεκδικούσαν ότι καλύτερο τους αναλογούσε.

Continue Reading

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δ. Σαρρής: «Το πρόβλημα οικονομικό, οι παράγοντες… ζορίζονται»

Published

on

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας, Δημήτρης Σαρρής, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη «Match» σε αυτό που «καίει» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι άλλο από το αν θα έχουμε επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αφού όσο παρατείνεται η διακοπή, τόσο αυξάνεται η ανησυχία των ποδοσφαιριστών και όλων όσοι ασχολούνται με το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Ο Σαρρής θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικής φύσεως και αναφέρεται φυσικά στους παράγοντες των περισσότερων ομάδων, οι οποίοι δεν επιθυμούν την επανέναρξη και κρίνουν ότι καλύτερο είναι να διακοπεί η φετινή σεζόν και να ξεκινήσει εκ νέου τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αναφέρομαι στη συνέχεια της φετινής σεζόν.

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι προπονήσεις και προς το τέλος Φεβρουαρίου να επαναδραστηριοποιηθούν τα πρωταθλήματα. Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα και με τον υψηλό αριθμό στα κρούσματα ανά την χώρα, πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο να ξεκινήσουν τουλάχιστον οι προπονήσεις.

Πάντως είναι δύσκολες οι συνθήκες και οι περισσότεροι παράγοντες είναι αρνητικοί στο να έχουμε επανέναρξη. Θεωρούν ότι είναι πιο φρόνιμο να μπει παύλα στη φετινή σεζόν και να ξεκινήσουν οι κατηγορίες κανονικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, οι διοικήσεις στην πλειονότητα αιμορραγούν οικονομικά και δεν βολεύει η επανεκκίνηση».

Για την Α΄ κατηγορία ο Δημήτρης Σαρρής ανέφερε τα εξής:

«Απομένουν ακόμα 20 αγωνιστικές στην Α΄ κατηγορία, αν πάμε χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα τέλη Ιουνίου ή Ιουλίου.

Μετά δεν θα υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα, για να γίνει προετοιμασία των ομάδων και να μπουν στην δράση από τον Σεπτέμβριο. Εκεί υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα και για αυτό πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, αν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε».

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.